- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
-
IT café
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyisziati
veterán
válasz
Scale #120498 üzenetére
Redmi Note 5A lehet még 29.900.ért.
Kicsit nagyobb, mint a J3 (1 cm magasságban és 0,5 centi szélességben). Teljesítménye hasonló (nem túl acélos). Mondjuk a Super Amoled, a kamera, és a kicsit nagyobb teljesítmény a J3 felé billenti a mérleget.
Én inkább emelném a keretet Redmi Note 4-re. (47.9 e)
De persze tiéd a döntés. -
krypton
senior tag
válasz
istnag #120496 üzenetére
A HTC 10 már tényleg sok lenne árban (bár látom hogy itt is van egy kategóriabeli ugrás), a P9 is azért volt versenyben, mert én erőlködtem. Abból gondoltam a A1 hosszabb támogatását, hogy mégiscsak android one készülék. P9 lesz végül. istnag és pit stop, köszönöm a segítségeteket!
-
istnag
addikt
válasz
krypton #120494 üzenetére
A P9 tavalyi modell, szerintem még 1 évig lesz kb támogatva. A1 jó kérdés, a Xiaomi nem arról híres, hogy sok fő frissítést kiad, de mivel ez szinte stock android lehet változik és gyorsabban jönnek rá majd az update-k. Én biztosan inkább a P9 mellet tenném le a voksom. Esetleg nincs már messze a HTC 10.
-
krypton
senior tag
válasz
istnag #120490 üzenetére
Tehát a P9 fényképezésben kategóriákkal jobb? Akkor gyakorlatilag a P9 minden tekintetben erősebb. Nyilván senki se látja a jövőt, de előreláthatólag 1-2 évig még megkapja a legújabb droidokat a P9 is? Iphone SE azért nem volt ringben, mert a 4" inkább kicsi már (de van gold szín is).
Szerk.: (#120492) pit stop: A Moto G5 Plus mellett az előnyösebb méret mellett a jobb kamera is szól, de inkább a Xiaomival van egy kategóriában nem? A Moto-t azért vetettem el mert az A1 inkább jövőbelátóbb, legalábbis támogatás szempontjából.
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Párom szeretne okostelefont vásárolni, és ebben kérné(m) segítségeteket. Követelmény a gyors rendszer, és erős kamera. Arany szín preferált
. A keretösszeg eredetileg 80e forint lenne, azonban olvasgattam én a korábbi hozzászólásokat, és arra jutottam hogy Xiaomi A1-et (Eustock 65e) vagy black friday keretein belül egy Huawei P9-et (95e) lehet érdemes venni (Honor 8-ból sajnos nincs arany). Mi alapján érdemes dönteni? A kamera jobb lenne a P9-ben? Többször is rákérdeztem, de állítása szerint egy A1 mérettel még elboldogulna. Jelenleg egy Samsung J1 telefonnal van, de már erősen tépi a haját miatta. Hogy a mai napig ezt használja, az nekem azt jelenti hogy nincs nagy igénye az erős hardverre. Szerintem a P9 ellen szól még, hogy eddig nem volt komoly telefonja, nem biztos tud rá eléggé vigyázni, "széttörni az olcsóbb is jó".
Előre is köszönöm a segítséget.
-
PofaJenö
senior tag
Bakker az almás SE 80 lesz az eMAG-on.
-
Ájvé
veterán
válasz
Dhampir #120482 üzenetére
Elvileg van benne Gyro és iránytű is (ezen a linken van Antutus fotók a tulajdonságairól), ha biztos akarsz lenni benne, akkor nézz be a topikjába.
(#120484) Dluinet:
SoC támogatja tudtommal, de én se vagyok sokkal optimistább. -
Ájvé
veterán
válasz
Dluinet #120481 üzenetére
Talán mert Redmi Note 5A.
Van esély 8-ra is, csak lassan őrölnek a Xiaomi malmai. Mi 3 is eljutott hivatalosan a 6.0-ra is, pedig 4.4-ről indult és 5.0 úgy ahogy van kimaradt. Mondjuk Mi széria támogatása jobb persze, de nem kell még elásni a 4X-et még talán a 4A-t se, csak győzd kivárni. -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Xiaomi Redmi Note 5A telefonban megtalálható a giroszkóp és az iránytű?
Van ahol írják ezeket (például a gsmarena honlapján), de másutt nem jelölik.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Huawei P10 Plus vs. HTC U11 - ár nem számít a kettő között, ki melyiket választaná és miért?
-
mistake767
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos kinőttem a Samsung S3-at (illetve megváltoztak az igények) és az új készülék kiválasztásához kérem a segítségeteket.
- Árkategória. nem követem az árakat - 100e?
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával.
- Hosszú távra tervezek.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez? Nem
Munkára használom meglévő előfizetéssel. Fontos a nagy méretű kijelző az e-mailek miatt (de azért a zsebemben elférjen) 4G/LTE kapcsolódási lehetőség. Hagyományos jack dugó foglalat fejhallgatóhoz/headsethez.
Tudom, hogy már már az alapfelszereltséghez tartozik a Facebook, de olyan készüléket keresek amiből ez hiányzik, vagy törölhető garanciavesztés (root) nélkül. Más bloatware sem kell...Köszönöm.
-
w.miki
veterán
BF-es telók, én ezeket találtam kevés pénzért, jobbat nem:
Xiaomi Redmi 4A LTE 16GB - Grey - 30e Ft
MOTO C PLUS elvileg 2GB RAM - 25e Ft
Ha valaki tud még valamit 20e körül, ne tartsa magába -
padzso
tag
Vagy esetleg létezik, 2014-ig visszamenőleg, olyan 140mm-nél nem nagyobb készülék, ami viszonylag problémamentes és jó akkuidővel rendelkezik?
Vagy túl nagy az elvárásom, hogy olyan telefont találjak, ami a zsebet sem húzza és nagyjából 2 naponta kér enni? -
xased
csendes tag
Sziasztok!
Redmi Note 4A / 4X / 4 / 5A telefonokban gondolkodom 30 és 55e között. Még nincs végleges modell, és azért ilyen nagy a ráhagyás a keretben, mert nem tudom még, ér-e annyit a plusz tudás, amennyivel többe kerülnek a drágább modellek. (Tehát ha annyival jobbak a drágább modellek, van rá keret, de ez nyilván elég szubjektív, hogy kinek mi ér meg plusz 10-20 ezret.) 32GB / 2GB lenne a minimum, amit szeretnék. De például ezt se tudom, lehet, hogy a 3GB memóriában az a +1GB sokat számítana multitaskingnál.
Ha magyar boltból szeretném venni, várható most valamilyen black fridayes akció? Egyáltalán hol érdemes nézelődni? Az eustockot látom, sokan írtátok itt, én még a Speedshopot néztem ki, ahol viszonylag jó árak vannak a fenti modellekre. Vagy érdemes esetleg várni valami karácsonyi leárazást? Vagy mindegy, mert nagy különbség úgysem lesz? Nem nagyon vagyok képben, hogy alakul a szezonális árazás a telefonok piacán, ha van egyáltalán valamilyen kiszámítható ciklikusság.
Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Pedro_12
újonc
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani telefont?
Egy kis segítség hozzá hogy milyen legyen.
Ár: 60e forintig
Új telefon legyen!
Független (legvégső esetben T-mobile)
Dual vagy Single SIM
Hosszú távra kell. (évekre)
Amire használnám: wifi-s internetezés (mobilnet nem), viber, facebook, youtube, (netes videók) telefonálás, üzenet, zenehallgatás (közvetlenül telefonról és nem bluetooth-os hangszórón, még esetleg JACK fülhallgatón keresztül), fényképezés, videózás. Játékra és egyéb alkalmazások letöltése kizárva.
Kb. ilyen sorrendben is használnám
Op. rendszer nem érdekes.
Kijelző mérete: 5" - 5.5" esetleg 4.5" (elég nagy mancsom van)
Telefon márkája "mindegy" (az idézőjel nem véletlen)
Nokia telefonjaim voltak mindvégig. Jelenleg is egy Nokia Lumia 520-as mobilom van ami jövő márciusban lesz 5 éves
Most is Nokia telefont nézegettem csak nem hallottam jó véleményt róluk (Nokia 3, 5, 6)Körülbelül ezek az igények.
Mindent véleményt meghallgatok.Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Ájvé
veterán
válasz
Scale #120465 üzenetére
Redmi Note 4, elsősorban a 32GB ROM miatt, de akku idő is sokkal jobb. Kamera gyenge a Redmi Note 4-ben, ha számít akkor próbáld meg a Mi A1-et (csak arany színben van eustockon, teszel rá tokot akkor fel se tűnik, de 75-ért lehet feketét is venni), ez már korrekt kamerában is.
(#120466) nyisziati:
SoC az pont nem gyengébb benne, vagyis a processzor biztos nem (szintetikus teszteken még gyorsabb is, valószínűleg a 2,1GHz-es magasabb órajelű 4 mag miatt), GPU az tényleg gyengébb, de nem olyan vészesen. -
Integreat
tag
Sziasztok!
Összetört a telefonom, így elég sürgősen új telefonra lenne szükségem, az alábbi paraméterekkel:
-ne lassuljon be fél év múlva (
)
- legyen jó a kamerája (előlapi- és hátlapi is)
-tárhelye legalább 32 gb
-árkategória: max. 100k
- multitasking (egyszerre több programot vigyen, ez gondolom ram függvénye alapvetően)kinézett modell: Galaxy A5 2017, de alapvetően különböző ajánlatokra vagyok kíváncsi, márkától függetlenül. Van esetleg más ajánlott ebben a kategóriában?
Esetleg Black Friday-es bestbuy is érdekelhet. -
sziasztok
szeretnék egy kis segítséget kérni
vennék a Vodafone-tól részletre egy telótami fontos lenne
fotók nem annyira (csak automatán lenne használva nem szeretem állítgatni) inkább a videó felvétel abból is a lassított érdekel
amúgy átlagfelhasználás viber, mail céges, saját, böngészés, minimális navi, ritkán egyszerűbb játékok.
Max 150mm magasság (a méret miatt kiesik az U11, mate 10pró, i7+, i8+, s8+,note8)(ár miatt iX)
üzemidő 1nap 5-6 óra sot
2nap 3-4 óra sotamiket kinéztem abban a sorrendben ami nekem a legjobban tetszik/ havidíj
samsung s8 / 10500,-
Iphone 8 / 12500,-
Iphone 7 / 9900,-
Lg G6 / 8400,-
Huawei p10 / 8400,-megéri-e az i7 helyet az i8-at választani (a gyors töltés és a qi töltés nem érdekel) jobb kamera +videó nagyobb tárhely, jobb SOC
köszönöm
-
padzso
tag
Szívesen vennék valamilyet, de kezdek elveszni!
A mai napig a fő eszköz nálam: Nokia E72. Opera Minivel, mégha korlátozottan is, kiváló infószerző. Ráadásul megbízható, több nap után kell csak tölteni, fizikai gombok. A flottában van még egy Oppo Find 7a, mint kuriózum, utazós eszköz, mivel 5,5" lcd-t nagynak tartok a mindennapokra. LG G2 mini, nemrég vettem, de lapátkezeimnek néha kicsi s érezni az 1 GB ram-ot, hogy lassú. (Sajna az Oppo után feltűnően.)
Néztem már mindent: Xperia Z compact széria (túlzottan problémás, úgy érzem és üveg hátsó, drága), Galaxy A3 széria (hát az meg olyan "samsungos" és túlárazott). De aztán lehet, mégiscsak 5" kellene. Viszont, hogy összejöjjön a max. hd felbontás és az SD 625 plusz a 3000 mA feletti akksi, az nem fog, mert ilyen nem létezik.
Az igazat megvallva, nekem a képernyőidő a legfontosab, azaz bírja sokáig, szinkronizálás kikapcsolva, app szinte nulla, zömében böngészőt használok, illetve telefon funkciók.
Nagyon a Xiaomi felé hajlok, először Redmi 4 Pro, de abból már nincs készlet (SD 625, viszont fullHD), most a Redmi 4x Prime-on gondolkoztam el. (Ugyan SD 435, de nagy akksi mellé és 3 GB) ram. Viszont a MIUI nekem kissé fura.
Ami a nagy kérdés: milyen más választásom lenne, hogy nem lépjem túl a 140 mm-es hosszúságot, viszont hadverileg se kelljen szégyenkezni? Ja és max. 50e-ből megússzam.
Bocsánat, ha hosszú lett és köszönöm!
-
Ájvé
veterán
válasz
dvids #120456 üzenetére
Figyelni kell mert típuson belül is sok verzió van. Legfontosabb a B20 LTE szabvány, már persze ha akarsz gyors netet a telefonra. Ha ez nem lényeges akkor már nincs olyan nagy különbség, esetleg nem kapsz EU töltőt ami kellemetlen vagy nem Global hanem kínai ROM lesz rajta, de ez cserélhető. Legjobb vétel eustockon van, ők viszont eladók is szóval sok üzletbe amúgy is szállítanak.
Ezen kívül nagyobb üzletek megbízhatóak legtöbbször (Media Markt, Extremedigital, Euronics, Aqua, ipon), de általában drágább is itt (Wayteq hivatalos áron árulják). Vannak kisebb shopok amik esetleg még szóba jöhetnek (Notebook.hu vagy Speedshop) ezek is hivatalos forgalmazással árulják. Ezen felül van az összes többi (Puremobile, Firstphone, magyar GSM shopok) ezek szürke import kategória, sokszor nem B20 (Global verzió) sőt még csak nem is International (B20 nélküli, de EU-s töltővel). Mall, emag és más külföldi shopok megint más kategória, mivel magyar garanciát se kapsz náluk, emaggal külön vigyázni kell mivel más üzletek is árulnak a honlapjukon. -
maán
csendes tag
Üdv
Édesapámnak keresek strapatelefont maximum 100k-ért,csak új jöhet szóba.Fontos a lehetőleg két nap üzemidő és az hogy a hívást ne csak érintéssel lehessen felvenni hanem gombbal mert kesztyűben dolgozik.
Méret mindegy,hosszú távra tervez. -
dvids
aktív tag
Üdv! Visszaolvastam a topikban egy kicsit, sokan ajánlottátok a Xiaomi Redmi 4A/4X/5A telefonokat. Az áraik eléggé variálódnak üzletenként és én a technikai specifikációk alapján nem nagyon látok köztük igazán jelentős eltérést. (Bár egyáltalán nem vagyok otthon a mobil világban). Valaki pár szóban tudna adni nekem egy összehasonlítást, ami alapján tudnék véglegesen dönteni?
Köszi előre is! -
gborisz
tag
Sziasztok,
barátnőmnek néznék vmit a haldokló S3 minije helyett, 40-50 között. Pár oldalt visszaolvasva látom, hogy a Redmi 4x és klónjai az ajánlott, de ezek lehet ezek nagyok lesznek neki (mindegyik 5+). Nincs valami kicsit kisebb alternatíva?
Előre is köszönöm
-
törölt tag
Sziasztok!
Nézegetem mire cseréljem le a Honor4X-emet, de a végtelenhez konvergáló számú modellkínálatban elvesztem.
Az összeg amit szánnék rá, az így elsőre "bőven" 100ezer alatt lenne.Használtan a Huawei Mate 8 szimpatikus lenne, 70 körül látom itt hirdetve.
Az új telefon esetén a követelmények/álmaim valami olyasmik lennének, hogy:
- RAM legalább 3GB inkább több
- érezhetően gyorsabb legyen mint a mostani telefonom
- a kijelző ne legyen kisebb, azaz 5,5" legalább, de inkább nagyobb
- a 18:9-es 5.99"-os kijelzők nem győztek meg eddig: hosszabb, de nem szélesebb mint a mostani
- akkuideje legyen viszonylag jóA Xiaomi Redmi Note 4/5 mondjuk nem tűnik rossznak, de... Van más alternatíva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest