Hirdetés
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- BIOS frissítés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Aktív témák
-
12-es csaj
senior tag
válasz
Stephan89 #38296 üzenetére
Engem is úgy kezdett el érdekelni a téma, hogy ugyan ott tartottam fertőzöttségileg, mint amikor nem használtam vírusirtót. Csakhogy ezúttal volt egy szoftver a gépen, ami egy csomó riasztást dobott ki... Nem tudtam, mi ez, hogy van ez, honnan jönnek a kártevők, téves riasztás-e, vagy ha nem, miért nem tudja az av eltávolítani.
Másfél évig kellett betegesen (de egy kicsit tényleg betegesen) érdekeljen a téma, mire rájöttem, mi mindent csináltam rosszul, ill. mi volt ez az egész. Mert akkor másfél hónapot kellett várnom arra, hogy jöjjön egy rokonom - aki jobban értett hozzá - hogy újratelepítse a gépet. Persze csak javító telepítést csinált, utána leszedte a vírusirtót... Aztán már nem tudtam felrakni semmilyent, mert összeomlasztotta volna a gépet. S végre, mikor tünete lett a fertőzöttségnek, akkor vehettem rá az illetőt, hogy formattáljon.
Azóta én értek hozzá jobban, legalább is a biztonsághoz.A suliban mindenféle program használatát tanuljuk, de közben a legtöbben (főleg miközülünk, lányok közül) nem értenek a géphez. Találkoztam nem eggyel, aki azt se tudta, mi az a Firefox. Jött fel hozzánk (nálam kint sincs az IE ikonja), s nem tudta megnyitni a böngészőt, mert nem tudta, melyik az.
Nem akarom megbántani a szerelőket / vírusirtással foglalkozókat (főleg, mert közülük sokaknak se tetszik, hogy az emberek ennyire IT / IT biztonság tudatlanok), de csak nekik jön jól, hogy az emberek nem értenek a dolgokhoz.
Én a magam részéről úgy próbálok segíteni másoknak, ha már van ez a fura érdeklődésem, hogy a honlapomon leírom a tapasztalataimat, ill. Gyakorikérdések.hu-n is próbálok segítgetni, már van, akinek sikerült leirtani a vírust az én ötletemmel. Jó, kevés ilyen van, nagyon kevés, de legalább van.
-
12-es csaj
senior tag
válasz
tutuhawer #38295 üzenetére
Ha meg kikapcsolod, úgy elég veszélyes...
Szerintem tényleg pihentesd a következő build-ig.
Tényleg, a free-vel próbáltad? Arról kevesebb panaszt hallok. Ugyebár én is azt használom, és pl. nálam se jött ki ez a bug, kopp-kopp.
Kérlek ne vedd rágalmazásnak, de ugye legális a liszenszfájl? Mert ha nem, akkor az okozhatja a bajt. Ha pedig az, kérlek ne haragudj.
Egyébként remélhetőleg javítják a hibát a kövi build-ben, mert most valamit nagyon elk*********tak. -
zed01
őstag
Megint tanultam valamit az ubuntu.hu-n, gondoltam megosztom veletek:
"A vírusok témája időről-időre előkerül az oldalon, és ilyenkor mindig ugyanaz a vita zajlik le: "Nincsenek vírusok", "De, igenis, vannak, csak nem olyan sok, mint Windowsra", "Tedd fel ezt és ezt a vírusírtót".
A közös ezekben a vitákban, hogy jellemzően nem segítik az adott probléma megoldását...
A tény az, hogy az oldal 2 és fél éves működése, és immáron több mint 18 ezer felhasználója ellenére nem emlékszem olyan esetre, amikor valaki ténylegesen egy Linuxos vírusba futott volna vele. A Linuxos vírusok olyanok, hogy sokan állítják, hogy léteznek, de ha konkrét és igazolt esetet kellene bemutatni, akkor már valószínűleg gondban lennének. Volt egyébként egy konkrét eset, egy GNOME-Look.org-ról letölthető képernyőkímélővel kapcsolatosan, ami pár tucat embert érintett: ehhez azonban le kellett tölteni a képernyőkímélőt tartalmazó deb fájlt, kézzel fel kellett telepíteni (megadva a jelszót), ahhoz, hogy működni tudjon. Hasonló módon lehet még kártékony szoftvert terjeszteni, ha valakit rávesznek, hogy töltsön le egy szkriptfájl, a tulajdonságok beállításánál engedélyezze a futtatást, majd futtassa le. Szintén lehetséges kockázat, ha valaki felvesz egy külső tárolót a szoftverforrásoknál, és onnan telepít valamit.Olyan esetről viszont, amikor egy Ubuntus gépen egy weboldal nézegetésétől valakinek "vírusos" lett a gépe, soha nem hallottam. Ehhez egy súlyos és javítatlan sebezhetőségnek kellene lennie a böngészőben, amit aktívan kihasználnak, és a támadás jellegétől függően még akár egy az Ubuntuban lévő javítatlan sebezhetőséggel is kombinálni kellene. Nem annyira triviális dolog, és az Ubuntu frissítési jellegéből adódóan nagyon szűk az az időablak, amíg ezt ki lehetne használni: legrosszabb esetben is 48-72 óráról beszélünk, attól kezdődően, hogy a sebezhetőség ismertté válik - vagyis ennyi idő lenne arra, hogy elkészítsék a hibát kihasználó kártevőt és tömegesen elterjesszék. Az igazi nehézség ebben az, hogy minél súlyosabb a probléma, és minél aktívabban használják ki, annál nagyobb prioritást kap a javítás.
A Windows éppen az eltérő frissítési politika miatt sebezhetőbb: a frissítések ritkábban érkeznek, a más fejlesztők által készített alkalmazások frissítését nem a Windows, hanem az adott alkalmazás végzi (vagy nem végzi), és az illegális felhasználók jelentős része szándékosan nem telepíti a frissítéseket, attól tartva, hogy esetleg a Microsoft "letiltja" az általa illegálisan használt rendszert. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a Windows XP-t a felhasználók jelentős része folyamatosan rendszergazdaként használja, központi tároló hiányában az alkalmazásokat innen-onnan (illegális, vagy egyszerűen csak megbízhatatlan forrásból) töltögetik le, és a frissítések kezelésének kérdése nincs megnyugtatóan rendezve.
A Windowsos világban alkalmazott biztonsági megoldások (vírusírtók, spyware-keresők, alkalmazás szintű tűzfalak) kényszerűségből születtek, és lényegében a rossz alapokra épített tákolmányok, amik próbálják elfedni az alapokban található súlyos hibákat. Az Ubuntu esetében az alkalmazások egy ellenőrzött, központi tárolóból érkeznek, a csomagok digitális aláírással vannak ellátva, és az egyes alkalmazások biztonsági frissítését is ugyanez a csomagkezelő végzi. A nyílt forráskódnak köszönhetően egy sebezhetőség javításával nem kell megvárni az adott alkalmazás fejlesztőjét, hanem az Ubuntu saját biztonsági csapata elkészítheti a javítást, és akár órákon belül eljuttathatja a felhasználókhoz. Ez a nyílt forráskód egyik talán keveset emlegetett, de nagyon fontos előnye biztonság szempontjából. Nagyon nehéz úgy támadni tömegesen a gépeken, hogy egy kihasználható sebezhetőséget a felfedezése után 1-2 nappal már szinte minden Ubuntus számítógépen kijavítottak. A támadás lehetséges iránya tehát nem is ez, hanem az, hogy megpróbálják rávenni a felhasználót arra, hogy maguk töltsenek le és telepítsenek valamit, de ez kicsit olyan, mintha azt mondanánk valakinek MSN-en, hogy öntse le egy kanna benzinnel a gépét, és gyújtsa meg egy gyufával: ez ellen pedig az Ubuntu sem véd. Ahogy mondani szokták, sakkban lehet, hogy a számítógép a jobb, de Kung-fuban én nyerek."
toros – ubuntu.hu szerkesztő
-
blattida
nagyúr
válasz
Stephan89 #38296 üzenetére
Normálisan sehogy.
Az kell, hogy mindenki brutálisan megfertőzze a gépét, utána már szeretnének védelmet.illetve kicsiben, minden hozzáértő terjessze a biztonsági igét saját kis köreiben...
Az átlagos felhasználók számára egy teljesen automatizált, nulla júzeri közreműködést igénylő megoldás lenne az örvendetes.
Ilyen viszont még nincs, és egy ideig még nem is lesz.
-
Stephan89
aktív tag
Sziasztok!
Csak érdekesség képpen írom, miután a Conficker féregről szóló hírek már elcsendesedtek, hogy bizony még mindig megtalálható itt-ott.
Néhány hete egy a rendőrségnél is használt laptopot kaptam kézhez, hogy telepítsem újra, de előtte mentsük le a fontos dolgokat róla egy pendrive-ra, amit szintén bent használnak a rend őrei a munkahelyükön. Bedugom a gépbe, erre NOD32 v2.7 jelez, hogy kártevőt talált, mégpedig a Confickert!
Aztán egy másik, tegnap: bementünk ismerősömmel a városban egy irodába, ahol lehetőség van nyomtatni, illetve fénymásolni, persze pénzért. De nekünk csak internet kellett sürgősen, hogy az ismerősöm pendrive-jára letölthessünk pár fontos dolgot. (Csodálkoztak is amikor elköszöntünk, hogy dehát nem fogunk nyomtatni?
)
Szóval bedugjuk a pendrive-ot. Közben ránéztem a tálcára, hogy mi az, nincs vírusirtó? Ugyanis ilyen ikont nem láttam. Erre egy pillanat múlva jön föl az MSE figyelmeztető ablaka, hogy fertőzést talált. Na mit? Hát Confickert!Szóval akármennyire is nincs róla szó mostanában, még nagyon is jelen van! Csak tudnám, hogy lehetne rávenni az átlag embereket, hogy csak egy kicsit foglalkozzanak az IT biztonsággal? Vagy legalább hagyják, ha valaki segíteni akar nekik.
Ötletek?
Üdv.
-
tutuhawer
őstag
válasz
12-es csaj #38250 üzenetére
Valóban, köszönöm. Nagyon sz.a.r., hogy most emiatt trükköznöm kell, ha netezni akarok.
-
csaba1203
addikt
Kipróbáltam és eddig bejött ez a kombó:[link]
Gépet nem eszi és tényleg nagyon jól kiegészítik egymást.Tetszik az is,hogy nem kell már letölteni a CIS-t.Külön vették az antivírus és tűzfal részét -
Zinho
aktív tag
Hali! Nem tudom említette-e már valaki, de a Panda IS 2011 van már a Microsoft felhasználóknak szánt 3 hónapos promóban. link Nekem újdonság, eddig csak a régit láttam.
Fel is raktam egy notebookra, és rettenetesen fagyott tőle a rendszer
-
Imi1981
veterán
válasz
blattida #38289 üzenetére
Az a parental control igaz?Mert azt kapcsoltam ki most és jó lett!Kösz szépen a segítséget erre nem is gondoltam,meg hát azt se tudtam hogy melyik az.
Avirát eddig még nem használtam mert angol nyelvű meg minden más csak magyar nem,de itt is sokan dicsérték meg hát a teszteken is jól szerepel így úgy gondoltam kipróbálom ha angol akkor is.
-
Imi1981
veterán
válasz
19870820 #38287 üzenetére
Nálam nem csinált fals riasztást.De azt észrevettem hogy többet dolgozik és talán a heurisztikája is érzékenyebb,lehet ezért csinált több téves riasztást neked!De szerintem a detektálása is javult bár nem csináltam összehasonlítást a 2010 és 2011-es között,de úgy éreztem hogy jobb.Csakhát az a gépigény!!
De lehet hogy a gépigény is javulni fog mert a 2010-es is először sokkal jobban terhelte a rendszert és kijött egy két javítás és utána azt vettem észre hogy kisebb lett az erőigénye.
-
válasz
19870820 #38287 üzenetére
Való igaz, hogy a 2010-es KIS/KAV gyorsabb minden tekintetben, mint a 2011-es. Sajnos a 2011-est nagyon elkurták. Főleg a "b" peccss nagyon betett a programnak. Ráadásul a magyar lokalizált változat sem működik rendesen, mert abban is külön elcsesztek egy-két dolgot.
Kiváló program a Kaspersky, de sajnos, jó lenne, ha nem lenne ennyire bugos! -
19870820
senior tag
válasz
Imi1981 #38282 üzenetére
Egyébként a legfontosabb tényező amiért visszatértem a 2010esre mert ebbe szinte alig van fals riasztás. Ugyanez nem mondható el a 2011ről,ott pl egy legális free programra is bejelzett. Tudom ez nem olyan nagy hiba,de engem nagyon idegesített,pláne hogy szinte az összes programnál eljátszotta ezt,némelyiket fel se engedte rakni. Hangsúlyozom ingyenes programoknál tette ezt.Évek óta ugyanazokat a programokat használom(persze mindig a legfrissebbet),kivéve eddig a vírusirtó volt mindig más,ezért is fura ez hogy a 2011 mennyi fals riasztást produkált teljesen ugyanabba a program és hardver környezetbe.
-
12-es csaj
senior tag
válasz
Psychonaut #38281 üzenetére
Ja, így más.
Én is tudom, hogy van sok jobb, de egyrészt nálam nem jönnek ki a komolyabb bugok (kopp-kopp), másrészt a szokásaimhoz sz.v.sz. elégnek kell lennie. -
Imi1981
veterán
válasz
19870820 #38280 üzenetére
Az igaz de azt nem is mondtam hogy nem jobb és fejlettebb csak azt hogy a 2011-es jobban lassítja a gépet és nem kicsivel.Amúgy nagyon tetszett a 2011-as kasperski sőt szerintem jelenleg a legjobb védelmi program de nekem nagyon lassította a rendszert ezért le kellet szednem még a próba idő lejárta előtt jóval.
-
19870820
senior tag
válasz
12-es csaj #38278 üzenetére
Beleláttál a gondolatomba,pontosan így tervezem én is.
Bár nem biztos hogy addigra kijön a 2012,kb 11 hónapig van még licencem.Viszont addigra úgymond kiforrottnak mondható lesz a nemrég megjelent 2011 is. 2010be szerintem a fontosabb hibákat szerintem javították,nem véletlenül tart az "f" patchnál már.
-
19870820
senior tag
válasz
12-es csaj #38220 üzenetére
Már ismét Kaspersky van fenn,de visszatértem a 2010re,támogatás ehhez 2011.dec.8.-ig van Kaspersky oldala szerint.Nekem meg 334 napig van még licencem. Szóval úgy néz ki marad ez egy ideig,ezzel egyébként nem is volt gondom csak kiváncsiságból raktam fel a 2011et.
Ja bocs hogy csak most írtam vissza. -
wwhy
veterán
válasz
Psychonaut #38268 üzenetére
McAfee IS 2010
-
blattida
nagyúr
válasz
Psychonaut #38268 üzenetére
Akkor amiket írtál, plusz comodo.
-
Psychonaut
veterán
Na srácok, kérdésem azt hiszem adott (ha már ide írok): mit ajánlanátok W7 64bit-re? Nem muszáj, hogy 64 bites legyen, és tűzfal sem "követelmény", mert router mögül netezek, de azért ártani nem árthat. Ja, és ingyenes legyen, NOD/ESET trükközés kizárva.
Eddig avastot használtam, gondom azzal sem volt, szóval maximum marad, vagy lesz MSE.
-
F34R
nagyúr
válasz
Nené Fiori #38260 üzenetére
Ócsó
2011-re vonatkozik teljesen jó ára van , ha ezt kaptad sejtésem van nemsokára várhatók remélem promo kódok
-
törölt tag
válasz
BlackSeven #38262 üzenetére
Eddig nem volt büntetve, csak figyelmeztetve. Ilyenkor csak a kezdő tétet tesszük be, többnyire ez is elég a megfelelő hatás eléréséhez. Ha nem, akkor emeljük a téteket. Nem vérengző vadállatok vagyunk, nem érdekünk, hogy bárkit is végleg elidegenítsünk a fórumtól és a portáltól, aki egyébként tud értelmesen és hasznosan is fórumozni.
Téma ezzel részemről lezárva.
-
blattida
nagyúr
válasz
Nené Fiori #38260 üzenetére
A 79 zlotyi nem is sok érte.
-
BlackSeven
aktív tag
válasz
#65675776 #38261 üzenetére
Szia!
Bocsi, hogy beleszólok. De ha már visszaeső "bűnös" akkor ez az egy nap inkább csak jelképes büntetésnek fog tűnni és visszatartó ereje nem lesz. Anno még Moderátoros koromban (nem ebben a fórumban) ilyenekért a legkevesebb kiszabható büntetés limitálva volt, és az 10 nap volt. Vagy ennél lehetett több is. Pluszban még limitálva is lett a hsz.-ek száma. Például csak napi kettő lett engedélyezve vagy valahány óránként 1 hsz. De hát nem én vagyok (itt) a Moderátor.
-
törölt tag
Már nem először fordul elő a topicban személyeskedés. Korábban már ideiglenesen zárásra is került emiatt. Remélem nem ezt szeretnétek újra elérni.
Narxis visszaeső személyeskedés és trollkodás miatt egy napig nem írhat PH!-ra.
-
Nené Fiori
csendes tag
Mit kaptam.
Numer rejestracyjny: ..............................................
Tylko do 20-tego października godz. 07:00 możesz zakupić pełną, roczną wersję
G Data InternetSecurity 2010 w specjalnej promocyjnej cenie 79 zł brutto. Wersja 2010 upoważnia do bezpłatnej aktualizacji do wersji 2011r. Premiera już wkrótce!Już dzisiaj wejdź na stronę http://www.gdata.pl/ks i dokonaj właściwego wyboru, dołączając do grona „zabezpieczonych”.
Pozdrawiamy
Załoga G Data Software -
Greenebola
senior tag
-
B.S.&T.
csendes tag
-
-
törölt tag
http://logout.hu/cikk/agnitum_outpost_firewall_pro_6_7_x/eloszo.html
Kémprogramírtó is
-
Na csak meglett, mégse az volt amit múltkor linkeltem: BehavesLike.Win32.Malware.sfm (mx-v)
Ritkán látni.
-
F34R
nagyúr
-
riki
senior tag
Hüha! Blattida ilyen feldúlt már rég volt. Részbem teljesen egyet értek vele ,de egy mezei juzer amikor riaszt a gépe s hirtelen sokkot kap akkor mit tegyen? Rám pld az MBAM hozta rám a frászt ,hogy a gépemen rootkit /rustock: 3 éve van az internetem/ garázdálkodik. 8 irtóval néztem végig,mig kiderült fals. Aki nem ismeri a problémát ilyenkor mit tegyen?
-
blattida
nagyúr
-
L7wy
őstag
válasz
blattida #38233 üzenetére
Jó, de itt már 23 antivírusról volt szó, és Kasperskynek elküldtem mint gyanús, azt mondta vírus, másnap újra mint false erre jön a válasz h ez bizony false... na ez a katasztrófa, AVG nek is elküldtem, amikor már sejtettem igen erősen h ez egy tiszta fájl, ő is vírusnak minősítette.
-
tutuhawer
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #38228 üzenetére
köszönöm. asszem, újra felteszem
-
blattida
nagyúr
Mit gondolsz, miért nem láttál tőlem egy belinkelt vt "analízist" sem.
Rohadtul nem lehet komolyan venni, rengeteg fals találatot jelez, egy csomó ártalmatlan fájlt titulálnak fertőzöttnek.És pontosan ezért kezdem nagyon unni a házi kártevő csomagokat, mert tele vannak fals pozitív fájlokkal, egy csomó halott, inaktív, semmi károsat nem tevő fájl szerepel bennük...
Rengeteget küldtem/küldök be a comodo-nak ezekből, a cima elemzések szerint is egy rakás veszélytelen fájl van bennük, sandboxban futtatva sem történik semmi és kint, az éles rendszeren sem...
És azért kerülnek be ezekbe a pakkokba, mert a vt-n egy vagy több av szerint kártevőt tartalmaznak...hát egy nagy lótepertőt, már elnézést.
Tudom, hogy arra is gondoltál, ezért írtam, amit.
[ Módosította: #65675776 ]
-
-
joysefke
veterán
-Van olyan ingyenes stand alone (tehát nem kell installálni) antivírus, amit csak lefuttatok amikor úgy gondolom és megmondja, hogy talált-e valamit.
Nem baj, ha parancssoros illetve a frissítést offline tudom csinálni.
Az ok, az, hogy furcsa dolgok történmtek az egyik offline gépemen és kézifék telepítés nélkül szeretném leellenőrizni, hogy minden rendben van-e...
Win7 64 bit-re illetve Win XP-re kellene.
J.
-
L7wy
őstag
Nem tudom olvassátok-e a másik fórumot, de elég érdekes dolgokat tapasztalok már pár napja
-
válasz
tutuhawer #38226 üzenetére
Hali!
Avastban nem vagyok nagyon képben, de azt megnézhetnéd a tűzfalnál, hogy mi van a 80-as portal.(többes számban beszéltél böngészőkről, így gondolom nem csak egy böngészővel próbálkoztál)
Ha látszólag minden rendben, akkor meg egy tiszta telepítést javasolok, Revo Uninstallerrel távolítsd el az AVastot és újra telepítsd fel, hátha ennyitől is megjavul a helyzet.Fire.
-
válasz
MolnárPéter #38225 üzenetére
Valóban eléggé korrekt lett az új CIS 5! Nekem is nagyon bejön. Abszolút nem terheli a rendszert.
Minap teszteltem élesbe, tehát szándékosan fertőzgettem volna meg a gépet, és semmilyen kártevő nem került be a rendszerbe. Eddig ez nagyon pozitív tapasztalat! -
tutuhawer
őstag
Szevasztok. A napokban frissítettem az Avast IS-t, és a továbbiakban az új licencem már PRO antivirus szolgáltatásra jó. Ez nem is baj, de a böngészőim csak akkor tudnak kapcsolódni a netre, ha az állandó webvédelmet kikapcsolom, aminek kicsit sem örülök. A beállításokat végignéztem párszor, de nem igazán tudom, mi a gond vele. A többi alkalmazás rendben tud csatlakozni. Egy kis segítséget szeretnék kérni az ügyben. Köszönöm
-
blattida
nagyúr
Weboldalak hitelesítésével foglalkoznak, a második legnagyobbak a piacon, abból "élnek".
A termékeiket pedig a nagyobb reputáció miatt is fejlesztik, céljuk, hogy minél több ember számára elérhetővé váljon az ingyenes és megbízható védelem.
Vedd meg, ha szükséged van rá.
Ne okosba nyomjad, főleg ne itt, nyíltan hirdetve... -
RBJ
addikt
Kiváncsi lennék miből él a COMODO?
ingyen van tűzfal, antvir, internet sec . akkor ki ad pénzt PRO ra ?
tud valaki valami online oldalon működő virtual pc szerűt ,hogy ne kelljen feltenni leszedni a nortonokat a promo buherálás ügyén.? -
Egorov
aktív tag
-
12-es csaj
senior tag
-
19870820
senior tag
válasz
12-es csaj #38218 üzenetére
Nem keversz.
Nálam gondok lettek vele,legalábbis a 2011es verzióval.Szinte állandó netszakadás,lassú(darabos)oldal betöltések. Ennyi elég is volt nekem,ezért tértem vissza az Avast-ra,bár lehet csak ideiglenesen.Szerintem ha kijön egy új build a Kaspersky-ből akkor visszatérek rá.F-Secure Client Security 9.0-ás tetszett nekem meg jól is működött,de a 9.01el már gondok lettek,ezért várom az új verzióját hátha ezzel már nem lesz gond.Annyira nem szeretek váltogatni,de szeretném megtalálni a nálam jól működő AV-t.
-
19870820
senior tag
Üdv. Tud valaki valami infót az F-Secure Client Security új verziójának megjelenéséről? Az Internet Security 2011 már megjelent,ebből gondolom hogy ez is meg fog valamikor. Esetleg az tudható hogy milyen újitások lesznek benne?
-
BlackSeven
aktív tag
válasz
B.S.&T. #38215 üzenetére
Hali!
Konkrétan Te azt a figyelmeztetést kaptad, hogy : A Windows Installer szolgáltatás nem érhető el. Igaz?
Ez a hibaüzenet akkor jön/ vagy fordulhat elő, ha a Windows csökkentett módban fut, vagy ha a Windows Installer nincs telepítve.
Nálad az első variáció volt.
Lényeg, hogy megoldódott a probléma. -
B.S.&T.
csendes tag
Köszi szépen mindenkinek a segítséget.
Az a változat jött be, hogy a Windows-t az utolsó helyes konfig alapján indítottam el csökkentett módban.
Csökkentett módban érdekesen alakult a Panda eltávolítása, mert amikor a Revoval elindítottam a Panda eltávolítását, akkor feljött egy Windows ablak amiben valami ilyesmi figyelmeztetés volt, hogy a Windows Installer ebben a módban nem elérhető. Itt vége is lett a tudományomnak mert a Revo meg ezután magától kilépett mindig.
De egy a lényeg, hogy sikerült megoldanom mégis. -
Elrood
őstag
válasz
Elrood #38180 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, leírom a történéseket:
"Rendes módban" lefutott az Avira, talált sok mindent, le is szedte, de log fájlból látszott, hogy egy fájlt nem tudott olvasni, ilyen randomnév.sys fájl a /windows/system32/drivers könyvtárban.
Utána Malwarebytes programja, nem talált semmit, majd windefender, nem talált semmit.
Ugyanezt megcsináltam csökkentett módban is, Avira egy új fájlt talált (nem a fent leírt), leszedte, többi nem talált semmit.
A random címhez csatlakozós probléma ezután is megmaradt.
Kipróbáltam a Kaspersky Rescue Disket, nem talált semmit.
Aztán Avira Rescue CD-t, a fent említett sys-t Rootkitként (rkit/agent.biiu) azonosította és törölte. A többi valószínűleg ezért nem találta.
Újra beindítottam a windows, már nem csatlakozik sehova, avira végre elintézte.
Köszönöm az ötleteket.
Már csak azt kell kitalálnom, honnan szedte össze, mert ez egy munkagép, csak néhány honlap van megnyitva (apeh.hu, magyarorszag.hu, stb.) és csak könyvelő progik futnak. Windows rendesen frissítve (autoupdate be van kapcsolva). Igaz az egyéb programok ritkán vannak frissítve: flash, jre, adobe reader, más nincs is használva.
Olyan lehetséges, hogy a belső hálón egy másik gép fertőzte meg? Mert a "netezős notebook" is bekapott valamit, de az malware volt, avira + windefender simán leszedte.
-
BlackSeven
aktív tag
válasz
BigManus #38186 üzenetére
Szia laca026!
Gratulálok az ikrekhez!#38209 B.S.&T.
No hát ez az. Mintha ilyenről már beszéltem volna régebben.
Indítsd el a Windows csökkentett módban, így majd le tudod szedni a Pandát. Ha mégsem akkor Csökkentett mód > és a Menüben azt válaszd, hogy 'a Windows indítása az utolsó helyes konfiguráció alapján'.Ha még mindig van gond, akkor írj és kitalálunk valamit.
Ui.: látom közben megelőztek már.
-
B.S.&T.
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy csináltam egy nagy hülyeséget. Feltettem a NOD32 mellé ezt a Panda Clod-ot is. Meg szerettem volna nézni, hogy az EICAR tesztre melyik reagál gyorsabban, Úgy látom, hogy mindkettő szinte egy időben rákattant és ezért/utána lefagyott a gépem. Újraindítás után amikor a Windows betöltődik, odáig nincs baj de utána, amikor a programok ikonjai megjelennek a Tálcán addigra megint lefagy a gép és hiába is kattintgatok bármelyik gyorsindító ikonra, nincs reagálás, és csak a Vészkikapcsolással tudom kikapcsolni a számítógépet. Hiába indítom újra, azóta egyfolytában ez van.
Tudtok valami ötletet?
Le kéne szednem a Pandát mert gondolom attól lett ez, de így nem tudom. -
riki
senior tag
Narxis-ból ismét sugárzik a comodo iránti áhitat.
Laca : Én is gratulálok !!! Sok örömet és jó egészséget kivánok a családod minden tagjának.
-
Fandango
veterán
Szerintetek melyik a megbízhatóbb MS Forefront Endpoint Protection 2010 vagy a CIS 5 AV része?
-
BigManus
addikt
Mindenkinek nagyon köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Nyaralás topik
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- Fotók, videók mobillal
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Xbox Game Pass [2025] - A májusi lista
- Akciófigyelő: Ütős ajánlatokkal nyit újra a Xiaomi Store az Arena Mallban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest