Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whynot?
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #71 üzenetére
Szerintem az is abszurd, ha valaki azt hiszi, hogy más nem teheti meg, de ő arányosan igen. Irigylem az olyanok életét, akiknek ekkora sértés, ha valaki azt mondja, hogy "nem sikerült megfogni a lényeget". Mindazonáltal nem sértésnek szántam és megkövetlek, ha annak vetted. Boldog Karácsonyt!
-
Dr. Szilikát
őstag
Igen, mert te kezdted, én csak arányosan reagáltam, de borítékolni tudtam volna ezt a tipikus választ. Valakik úgy képzelik, hogy nekik szabad, más meg fogja vissza magát, abszurd.
Ekkora baklövés utan nem kellene ez (dőlt betűk értelmezése ezen a fórumon, különösen összetett követelmény).
-
Whynot?
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #68 üzenetére
1. Figyelmetlen voltam, nem neked szántam, hanem pont az általad beidézett #31-es fórumtársnak. (BMW alkatrész)
2. Azt írtam, igaz, nem neked: "nem igazán sikerült megfognod a lényeget". Ez fényévekre van a sértegetéstől. Persze ha te írod valakinek, hogy le van maradva, az nem lekezelő és persze neked van "jogosultságod" hozzá.
-
csendes
addikt
válasz
Dr. Szilikát #68 üzenetére
A böngészőháborúkról (browser wars) külön cikk van a Wikipedia-n: [link]. ha érdekelnek a részletek.
-
Dr. Szilikát
őstag
Kicsit le vagy maradva, ma már egy szoftveres árukapcsolás is aggályokat vet fel, amennyiben azzal egy nagyobb súlyú piaci szereplő vissza akar élni.
A Google keresőjének is gondja lett abból, amikor a Youtube-találatokat előre sorolta. Kötelezték őket, hogy ezt ne csinálják, utána változott is a listázás.
Pontosan nem emlékszem, korábban a Windowsból az Internet Explorer alapértelmzését kellett kivenni, mert reklamáltak a konkurens böngészők az elnyomás ellen?
Próbálj meg esetleg kulturáltan fórumozni, sértegető célozgatások nélkül! Régen volt erre egy mondás,
nem őriztünk együtt disznót, nem voltunk kishaverok, neked nincs erre jogosultságod, hogy velem szemben ilyen lenéző stílust alkalmazz. -
Whynot?
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #66 üzenetére
Nem igazán sikerült megfognod a lényeget a hardver és a szoftver között. Nem azt várják el, hogy huawei mikrofon legyen benne (BMW alkatrész analógia).
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
markknight #31 üzenetére
Még jó, hogy a BMW-t pl nem állítják kerhóra azért mert az ő alkatrészeik vannak az autóba mi több, a McDonalds-ot is be kéne perelni mert nem vásárolhatok ott Whoppert!!! Milyen jogon akarják rámsózni ők a BigMacet?!
Nem ugyanaz, nem véletlenül találták ki a monopóliumellenes jogi szabályzásokat, ami még így sem működik mindig hibátlanul. Amikor egy cég már mindent uralni képes, az nem csak az egészséges a gazdasági versenyt lehetetleníti el (ami mindenkinek érdeke elvileg), de komoly politikai hatalomba, cenzúrába, diktatúrába is mehet át.
-
-
VIC20
őstag
,,... a CMA-nak nincs törvényi ereje arra..."
Istenem, legalább magyarul tanulnátok meg...!
-
Stauffenberg
nagyúr
Lassan tárgytalan lesz, vagy ebben a hónapban vagy legkésőbb a jövő év elején feloldják a WebKit korlátozást (köszi EU). A Google, Opera és a Firefox is már dolgozik a saját motorra épülő iOS böngészőn, hogy amikor élesíthető lesz, ott legyen kéznél.
Az Apple-re meg ráfér a konkurencia platformon belül.
Mindenesetre engem felhasználóként eddig sem érintett negatívan a WebKit motor, hiszen ahogy te is mondtad, megoldják a webfejlesztők.
-
Érdekes kérdés!
Valószínűleg az alapértelmezett böngészők miatt!
Ipaden Safarit és Edge-t használok, telefonon Samsung Browsert (ha tehetném, mindenhova ezt telepíteném, de sajnos a samu nem akarja!) Windowson Edge-t, Linuxon Firefoxot. -
Rhino666
addikt
válasz
Stauffenberg #59 üzenetére
Ha lesz egy kis időm, összerakok egy jó kis demo oldalt amin az ÖSSZES WebKit-es bug reprodukálható amivel valaha szenvedtem.
Az hogy nem igazán találsz a vadonban ilyen bugokat, az sajnos inkább a webfejlesztők kitartó (és alapvetően felesleges) munkájának köszönhető...
-
Stauffenberg
nagyúr
-
Rhino666
addikt
válasz
Stauffenberg #57 üzenetére
Ha a konkrén példám (textarea becsúszik a billentyűzet mögé) és a bugtracker link sem volt elég jó, akkor valószínűleg nem tudok segíteni sajnos.
-
Stauffenberg
nagyúr
Hmmm.... gondolom a Chromium/Blink kapcsán nem gyűjtik sehova a bugokat.
Egyébként meg tényleg érdekel (továbbra is) bármi konkrét dolog. Nekem egyedül a desktop Safarival volt gondom a Netflix kapcsán, de mivel minden más streaming szolgáltató teljesen jól működik, így valamiért nem tudok másra gondolni, mint a Netflix trehányságára.
Köszi a linket, de 15+ évnyi random bugreport gyűjtőhelye nem a kérdésre volt válasz.
-
Rhino666
addikt
válasz
Stauffenberg #53 üzenetére
WebKit Bugzilla, mondjuk?
Ehhez nem kellett mindnekinél okosabbnak lennem.
Bárcsak ne tudnám mi történik a platformon, bárcsak ne kellene rendszeresen órákat beleölni mindenféle idióta workaroundba, csak hogy a k*rva iOS-en is helyesen működjön minden, ami egyébként a létező összes többi böngészőben helyesen működik...
-
tDr1v3r
veterán
Nekem mondjuk azért volt használt Mac-en és iPhone-on a böngészőjük mert jó volt a felülete és nem ette a RAM-ot mint a Chrome.
Ugyanez most az Edge is Windows-on, vagy a Samsung saját böngészője. Kényelmesek, jól működnek, a hardvert se akasszák meg.
-
Stauffenberg
nagyúr
"mindegyik böngészőben ugyanolyan bugosan jelennek meg a honlapok a WebKit motor 1000+ javítatlan hibája miatt."
Mutatsz ilyen weboldalt? Te vagy a sokadik aki ilyenekkel áll elő, de SENKI nem tudott még konkrét példát hozni, hiába kértem eddig meg mindenkit.
Engem tényleg érdekel, én rendszeresen kiakasztom az Apple topikok fanboy törzsközönségét azzal, hogy kritizálom a gyártót, szóval tényleg érdekelnek a konkrét példák.
Egyébként meg hamarosan jönnek a Blink alapú böngészők is iOS-re.
"Továbbra is tartom az állítást, csak böngésző SKIN-t tudsz választani iOS-en"
Ez pedig továbbra is teljes marhaság, én tudom az összes Edge, Chrome, stb funkciót használni iOS-en is, továbbra is megvan a teljes szinkronizáltság iOS, MacOS, Windows és Android között és mindegyiken Edge/Chrome böngészőket használok. A Safarit csak kizárólag az Apple ökoszisztémában tudnám használni, ezért nem használom. Az Edge/Chrome nem egy skin, hanem tartalmazzák a saját funkcióikat, amik a Safariban nincsenek benne.
Ha már az aláírásod is arról szól, hogy milyen mély megvetéssel gondolsz az Apple felhasználókra és látványosan fingod sincs mi történik a platformon, legalább ne akarj mindenkinél okosabb lenni.
-
Rhino666
addikt
válasz
Stauffenberg #49 üzenetére
Gyakorlatilag választhatsz, hogy melyik cég lopja el a személyes adataidat, de mindegyik böngészőben ugyanolyan bugosan jelennek meg a honlapok a WebKit motor 1000+ javítatlan hibája miatt.
Továbbra is tartom az állítást, csak böngésző SKIN-t tudsz választani iOS-en (gy.k. gyakorlatilag le van tiltva minden más), ha azt akarod hogy a lap alján lévő textbox ne csússzon be a billentyűzet mögé, akkor vegyél másik hardvert.
-
Whynot?
aktív tag
válasz
Stauffenberg #19 üzenetére
Nekem az hiányzik, hogy otthon a windowsos gép elé leülve ott folytassam, ahol safarin a buszon abbahagytam...
-
nesd
csendes tag
válasz
Stauffenberg #49 üzenetére
De az ugye megvan, hogy a Chromium böngészőkben Blink motor fut, ami egy WebKit ("Safari") fork?
Hiába fork a Blink, azóta eltelt több mint 10 év. Ennyi idő alatt már közük nincs egymáshoz.
-
Stauffenberg
nagyúr
"Többen leírták, hogy mivel ugyis minden "szafarimotoros", minek váltson szafariról... tehát mégiscsak IGAZ"
De az ugye megvan, hogy a Chromium böngészőkben Blink motor fut, ami egy WebKit ("Safari") fork? Amúgy meg nem a motor fogja megoldani, hogy az eszközeid (ide értve a Windowst, Androidot is) között megoldott legyen a szinkronizálás, egy helyen tudd kezelni a könyvjelzőidet, jelszavaidat, olvasási listáidat, eszközök közötti link/fájl megosztásokat és így tovább.
Szóval valóban semmi értelme lecserélni a böngészőt...
Ez akkora baromság, mint azt mondani, hogy nincs értelme a Chrome, Brave, Edge, Vivaldi, Opera között váltani, hiszen mindegyik a Blink motorra épül.
-
válasz
markknight #47 üzenetére
a bmw alkatrésze a kerék.
a telefonod alkatrésze a mikrofon, nem a böngésző. -
markknight
veterán
Nem marhaságnak mondanám hanem inkább annak, hogy TE nem érted. Pedig elég egyszerű, a nem elvonatkoztatás az elbutulás egyik jele is mint tudjuk. A szoftverhez felhoztam egy hardveres (BMW-s) példát, de nem fogtad fel, helyette elkezdtél az iPhone HARDVERÉRŐL beszélni. Jaj. Amivel persze nem is lenne baj, ha nem csapnál át rendrakásba, meg tanácsok osztogatásába.
-
válasz
markknight #31 üzenetére
senki nem azt várja, hogy az almatelefonjában mikrofont cserélhessen, így a bmw-s példád marhaság.
ahogyan előtte a telkes példád is az volt (az almatelefon egy platform, egy "üzletközpont", onnan se tilthatod ki pl a... japánokat!).
úgy néz ki, te jó példákat nem tudsz kitalálni, ne is erőltesdgondolom ha lenne alternativ sztór, neked is azonnal KÖTELEZŐ lenne használni és ott vásárolni, mint ahogy ma is egy másik ABC-be KELL menni, ahogy megnyílt mellettetek....
TE a saját almádon azt használsz továbbra is amit akarsz, valójában TE azt akarod megmondani, hogy más almások is azt használjanak, amit TE jóváhagysz
"Pl nekem az sem tetszett, hogy a Microsoftba beleszálltak mert promózták a binget meg az edge-t. "
A fajtád miatt volt egy rohadalom a web, amikor gyakorlatilag nem szabványweboldalak léteztek (html), hanem IE6 weboldalak, és a böngészőknek és a webfejlesztőknek minfenféle hekkekkel kellett élniük.
#40 Stauffenberg
" "Nem azért népszerű a Safari, mert jó, hanem mert az iCuccokon gyakorlatilag le van tiltva minden más."
A vélemény egy dolog, de a csúsztatás egy másik. Fikázom én is eleget az Apple sajátos szabadságfelfogását, de ez a kijelentés egyszerűen nem igaz. "Többen leírták, hogy mivel ugyis minden "szafarimotoros", minek váltson szafariról... tehát mégiscsak IGAZ
-
törölt tag
-
NumberGuy
tag
válasz
Stauffenberg #12 üzenetére
"Ez egy elég komoly faktor, de ott van ellenpéldának a Samsung böngészője, ami meg egyáltalán nem annyira népszerű, mint ami a márka piaci részesedéséből következhetne.".
- A Chrome is települ.
- Telepíthetsz bármilyen más motorral rendelkező böngészőt. -
Stauffenberg
nagyúr
"Ez a te véleményed."
Nem egészen, még a UX designerek is tisztában vannak azzal, hogy a felhasználók 95%-ka semmit nem változtat egy rendszer/program alapértelmezett konfigurációján és ezekről tanulmányok is szólnak. Ez persze nem az app lecserélési szokásokról szól, de azért jó mérce.
"Valószínűleg abban igazad van, hogy a userek egy jó részét nem érdekli, hogy mást kipróbáljon, hanem azt használja, amit kap alapból."
Itt meg igazat adsz. Nem értelek. De köszi, hogy elmagyaráztad, hogy te is egy IT témában fórumozó geek vagy, mint mindenki ebben a topikban és ennek megfelelően el tudod dönteni egyedül is, hogy milyen böngésző jó neked.
Csak éppen nem rólad/rólam/rólunk szólt a kijelentés, mi egy kisebbség vagyunk.
-
zolnagy
őstag
válasz
Stauffenberg #40 üzenetére
A Safari ugyanazért népszerű, mint anno az Internet Explorer volt, ez a default és a legtöbb felhasználó nem felvilágosult fórumozó, hanem csak azt használja amit kap a rendszerrel.
Ez a te véleményed.
Valószínűleg abban igazad van, hogy a userek egy jó részét nem érdekli, hogy mást kipróbáljon, hanem azt használja, amit kap alapból.
Én viszont egyik rendszeren sem használtam sosem az alapértelmezett böngészőt (se windowson, se linuxokon, de androidon sem). Amikor viszont IOS-re váltottam, akkor egyből letöltöttem az operát, amit androidon is használtam, de mivel nem ugyanazt kaptam, hanem egy kiherélt verziót itt IOS-n, ezért tovább nézelődtem. Vagy 10 féle böngészőt kipróbáltam, de a végén a safarihoz tértem vissza, mert az állt legjobban kézhez, azon tudtm mindent egyszerűen beállítani (pl a szövegnagyítás több böngészőben nincs). Minden böngészőben volt valami, ami hiányzott, vagy nem tetszett. -
Stauffenberg
nagyúr
"Nem azért népszerű a Safari, mert jó, hanem mert az iCuccokon gyakorlatilag le van tiltva minden más."
A vélemény egy dolog, de a csúsztatás egy másik. Fikázom én is eleget az Apple sajátos szabadságfelfogását, de ez a kijelentés egyszerűen nem igaz. iOS-en a webböngészők motorja kötelezően WebKit (az sem sokáig már), de ez nem jelenti, hogy az adott böngésző "le van tiltva", MacOS-en meg eddig is futott bármi más.
A Safarit én sem szeretem, de ne terjesszünk valótlant.
A Safari ugyanazért népszerű, mint anno az Internet Explorer volt, ez a default és a legtöbb felhasználó nem felvilágosult fórumozó, hanem csak azt használja amit kap a rendszerrel.
-
csendes
addikt
válasz
markknight #31 üzenetére
Pont ez a lényeg, hogy mindenki azt használhasson amit szeretne. Mivel iOS/iPadOS/macOS esetén minden böngésző webkit engine-t használ, nincs különbség a motorban. A hordozhatóság viszont fontos, hogy különböző gyártóktól származó eszközökön a gördülékeny működés érdekében ugyanazt a böngészőt lehessen használni és ne tudja bezárni egy gyártó sem ilyen módon a saját termékei közé. A másik az adatvédelem: a böngésző akár szándékosan tud adatokat lopni vagy a sebezhetőségeket kihasználva harmadik fél teheti ezt meg. Ha több böngésző versenyez, akkor ez javíthat a helyzeten, gyorsabban kiderülnek a sebezhetőségek, hamarabb javítják azokat, és általában óvatosabban bánnak a felhasználói adatokkal. Nem utolsósorban a böngészőkben alapértelmezettként elhelyezett keresők, illetve hivatkozások sok pénzt érnek, ha pedig monopolhelyzet alakul ki a keresőknél, akkor az nemcsak gazdasági előnyt jelent, hanem az információ feletti hatalmat és ezen keresztül társadalmi, politikai hatalmat is. Hasonlóan igaz ez a közösségi oldalakra is.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
markknight #34 üzenetére
Átlag user elég nagy eséllyel nem fog alternatív alkalmazások kutatni, mert tippre 70-80% nem is tudja hogy létezik más út is.
-
markknight
veterán
válasz
aprokaroka87 #32 üzenetére
Szerintem ez akkor lenne baj, ha nem közölnék, nem tudná előre a user. Itt azért elég szépen lehet informálódni mit tud, hogy kell használni, ha nem tetszik alapból más készüléket választok. Pl nekem az sem tetszett, hogy a Microsoftba beleszálltak mert promózták a binget meg az edge-t. Egyiket se használom (már) de saját rendszere a Mikinek az is. Chrome OS-be sincs a Microsoft promózva, de az valahogy senkinek nem probléma.
-
66zio
aktív tag
válasz
markknight #31 üzenetére
Hát akkor el kell keserítselek. BMW-kbe is lehet utángyártott alkatrészt vásárolni, beszerelni. Tehát most te amellett kardoskodsz, hogy csak gyári alkatrészeket lehessen beszerelni? Miért? Főleg ha nem rosszabb, vagy ha már nem gyárt hozzá a BMW mert régi modell?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
markknight #31 üzenetére
Senki nem mondja hogy az a baj hogy Safarit használnak.
Bár azt is tegyük hozzá hogy az alternatív alkalmazások keresése meg felhasználói feladat lenne.
Aki lusta beírni azt az adott app áruház kereső mezőjébe hogy " Browser, böngésző, internet " az így járt. -
markknight
veterán
Inkább az, hogy vannak fentebb akik tényleg elhiszik ezeket. Még jó, hogy a BMW-t pl nem állítják kerhóra azért mert az ő alkatrészeik vannak az autóba mi több, a McDonalds-ot is be kéne perelni mert nem vásárolhatok ott Whoppert!!! Milyen jogon akarják rámsózni ők a BigMacet?!
Ez pontosan ugyanaz a baromság minthogy ne csak AppStore-ból lehessen appot letölteni.. Csóró Apple nem tud mit csinálni, fejet kell hajtani a marhaság előtt. Formálni akarják itt a piacot és nem azért, hogy nekünk jó legyen.. meg verseny. Hagyjuk már. Azért, hogy legyen több lehetőséged máshol is elverni a mégtöbb pénzt.
Saját rendszeren, saját hardveren nem lehet már lassan az amit te akarsz. Kit zavar? Kinek fáj, hogy Safarit használnak?
-
66zio
aktív tag
válasz
markknight #28 üzenetére
Pedig ugyan úgy kéne az online világban a verseny mint az offlineban. Persze lehet CBA-ban is vásárolni, de mégis valamiért a beengedett szomszédok lásd Lidl, Tesco, stb olcsóbb. Szerintem az az elképesztő, hogy van aki szerint ha nincs verseny attól jobb lesz a fogyasztónak.
-
ForRedGlory
félisten
Őszintén? Azért, mert a legjobb böngésző, mondom ezt úgy, hogy kb 1.5 éve váltottam almára, előtte rá sem bagóztam.
-
markknight
veterán
Én még mindig azt vallom, hogy a saját platformukon azt csinálnak amit akarnak. Nem elég, hogy a szomszédot be kell engednem a telkemre, még egy szobát is kell adnom neki a saját házamban. Elképesztő.
-
btprg
senior tag
Részemről Firefox FTW!
A Chrome-tól undorodok. A kinézetétől is, attól is hogy a Google trójai falova, attól is hogy magát akarja de facto szabványnak nyomni. Pont olyan mint a Google összes többi agresszív szemete, ami elfojt mindent maga körül.
-
vadkörte
addikt
"...jelenleg Chrome-al erkeznek-e a droidos telefonok eloretelepitve..."
A 2022. decemberében vásárolt Motorola G60-am azzal érkezett (root nélkül eltávolíthatatlan, csak letiltani tudtam) úgyhogy esélyes, hogy ma is azzal érkeznek. Ahogy a Win10/11-en is ott az előtelepített Edge és a MacOS/iOS/IPadOS-en a Safari.#14 zolnagy Nem csak a Chromium alapú, hanem bármi más alapú. Bármelyiket nézed, mindegyik a Safari motorját használja. Így nem működnek ezen alternatív böngészőkben olyan funkciók, amit pl android alatt tud és amiért szeretik, ha ezt nem tudj a Safari.
A munkahelyi gépemen Win10, a laptopomon Manjaro Linux, a mobilomon Android az otthoni gépemen MacOS fut. Az egyetlen számomra elfogadható közös nevező a Firefox volt a Mozilla fiókon keresztül szinkronizálva (előzményeimet, könyvjelzőimet látom mindegyik eszközön, gépenkénti lebontásban). A droidot leszámítva ugyanazt a szolgáltatáskészletet kapom mindhárom egyéb platformon. A használt beépülők 95%-a a droid-os FF-ban is működik. Az Edge-t kerülöm, csak végszükség esetén használom (kizárólag a Win-es gépen) a Chrome-ot is csak bizonyos feladatokra, pedig hosszú évekig megrögzött Chrome-os voltam.
Néha-néha használom a Safari-t és alapjában változott meg a róla kialakított véleményem. Ha elérhető lenne Win/Android/Linux-ra, azt használnám mindenhol. Így viszont marad a FF. -
Alusky
senior tag
Előre van telepítve és működik, ennyi az egész a userek 99%-ánál.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én téged kérdeztelek, mert te mondtál olyat (jelen időben), hogy a WebKit motor miatt nem mennek funkciók, amiket a Chromium böngészőkben megszoktunk Androidon.
Nekem semmilyen negatív tapasztalatom nincs, se oldal tördeléssel, sem mással. Azért voltam kíváncsi, hátha tudom én is a hibákat/hiányosságokat reprodukálni, mert érdekel.
-
zolnagy
őstag
válasz
Stauffenberg #19 üzenetére
Amire konkrétan emlékszem, az a tördelés volt, ahogy írtam is. Ez nekem anno fontos volt, mert amdroidon csak az opera tudta megfelelően tördelni azokat az oldalakat, amiket használtam, iosn viszont már az sem. Ott ez a tördelés ugyanúgy működött, mint safarin.
Ami még eszembe jutott, hogy a lap aljára és tetejére ugrás sem működött benne, amit szintén szerettem. Azóta sok év eltelt és fejlődött a safari is, és már azt szoktam meg.
Ha neked nincs hiányérzeted az edge-n, akkor használd. Legfeljebb váltasz, vagy kipróbálsz mást is.
Nekem valóban nincs tapasztalatom az Edge-el. Nem használtam sem androidon, sem iosn. Windowson is csak akkor, ha vmit meg akarok nézni más böngészőben is, hogy ott hogy jelenik meg.
Szem Edge tapasztalatokat itt érdemes megkérdezni, úgy látom többen használják: [link] -
Roland861010
veterán
Mióta iOS-t használók kb 3/4 éve azóta csak a Safari. iCloud előfizetés mellé jár plusz olyan dolog ami androidon plusz appos és az AdGuard pedig hibátlanul dolgozik normál és privát böngészésben is.
Anno gépről belettek szinkronizálva a könyvjelzők azóta tökéletesen teszi a dolgát .
1 oldal van csak ami nem megy mobilon az az onlinefilmek.hu.. iPadet hibátlan. Erre nem jöttem rá miért nincs ott a linkek sávja mobilon . -
Stauffenberg
nagyúr
Nekem friss élmény a váltás, 2 hónapja mentem iPhone-ra, de nem véletlenül kérdezem mi az ami nem megy, mert tökre kíváncsi vagyok.
Edge-t használtam droidon is, ugyanúgy megy az AdBlock benne mint eddig, könyvjelzőket elérem, kezelőszervek többnyire alul vannak, weboldal megjelenítési hibába nem futottam bele. Ez továbbra is egy böngésző ami működik.
Tényleg érdekel mi az ami hiányzik és a WebKit számlájára írható, de ha nem tudsz semmit megemlíteni, akkor miért terjeszted ezt az infót ennyire magabiztosan?
-
zolnagy
őstag
válasz
Stauffenberg #17 üzenetére
Már nem emlékszem pontosan, 5 éve volt. Csak arra, hogy androidon operát használtam és iosn egy lecsupaszított vmit kaptam. Ugyanígy firefoxnál is. Akkor néztem utána, és tudtam meg, hogy iosn minden böngésző csak egy skin, motorja a safari. Operánál az oldal tördelés, ami beugrik, hogy nem működött nagyításnál, holott android alatt ez volt az, amiért szerettem.
-
Egyrészt a Safari elég jó böngésző. Másrészt ha lecseréli az ember, akkor is Webkit motort kap iOS alatt. Szóval eleve sok értelme van.
-
zolnagy
őstag
Nem csak a Chromium alapú, hanem bármi más alapú. Bármelyiket nézed, mindegyik a Safari motorját használja. Így nem működnek ezen alternatív böngészőkben olyan funkciók, amit pl android alatt tud és amiért szeretik, ha ezt nem tudj a Safari. Innentől kezdve meg a Safari a legintegráltabb a rendszerbe, így szinte mindenki azt használja (én is).
-
nozs23
addikt
válasz
Stauffenberg #12 üzenetére
Regota nem droidozok, nem tudom, hogy jelenleg Chrome-al erkeznek-e a droidos telefonok eloretelepitve, de biztos, hogy sokaig igy volt. Igy, ha uj telefont veszel es viszed az appjaidat, akkor szinten ott lesz a Chrome. Fogalmam sincs hol olvastam mar errol, de iszonyatos dominanciaja van az eloretelepitett appoknak. Meg a szaroknak is, mint az Apple mail app. A Safari amugy tenyleg nem rossz, foleg ha be vagy zarva az Apple bortonbe. Szerintem 7 eve nem nyultam Chrome-hoz.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ez egy elég komoly faktor, de ott van ellenpéldának a Samsung böngészője, ami meg egyáltalán nem annyira népszerű, mint ami a márka piaci részesedéséből következhetne.
Az emberek többsége tényleg amiből tud a gyárit használja, de az "új eszközöm van, mindenekelőtt elsőnek le kell tölteni a Chrome-ot" beidegződés még mindig eléggé erős. Erről mondjuk a Microsoft is tehetett, aki az IE idejében megmutatta a világnak, milyen egy rossz böngésző. Mondjuk én a Chromium előtti Edge-t kedveltem, de az már túl későn jött, pedig egy jó pár ismerősöm/családtagom volt, aki régi, gyenge laptopon is hirtelen megtáltosodott teljesítményt kapott vele a Chrome-ról váltva.
Apple eszközökön meg a Safari egy teljesen legitim és jól működő böngésző, kevésbé érzi az ember az igényt a lecserélésre. Én mondjuk igen, mert MacOS, iOS, Windows és Android között kell megoldanom a szinkronban tartást.
-
Stauffenberg
nagyúr
Egyáltalán nem használok Chrome-ot egyik eszközömön sem, de az ugyanúgy Chromium alapú Edge van helyette. Te miben veszed észre, hogy "kalap szar" iPhone-on egy böngésző, ami máshol Chromium motorral megy?
Nem kekeckedő kérdés, lehet te belefutottál már olyanba, amibe én nem.
-
törölt tag
Igen, előre van telepítve és van annyira használható, hogy sosem volt kedvem alternatívát keresni. Nyilván nem tökéletes, de egészen használható.
Krómot nem szeretnék ájfonra, persze engedjék meg, hogy szívjon vele aki akar.
Az az elvem, hogy egyszerre csak egy amcsi cég kémkedjen utánam. -
nonsen5e
veterán
Mobilról nem tudok nyilatkozni; tableten én határozottan nem szeretem a felületét. Számomra logikátlan, hogy melyik opció hova van pakolva, az meg külön kínkeserves (mondjuk részben az ios miatt is), hogy ha valami 3rd party abból akarok valami filera mutató linket megnyitni akkor hányszor végtelen gombnyomásba tellik.
-
Jefedrin
tag
Azért, mert jó.
Mióta iphone-t használok (5 éve), azóta nem használtam sem Chrome-ot sem Operát sem egyéb más böngészőt. Külön szeretem benne az alsó url sávot és a faceID-s beléptetőt!
Meg alapvetően jobban kézre áll minden. -
janeszgol
félisten
De ráérnek. Sok idő, sok pénz. Ennyire unatkoznak? Megválaszolom:
Android: gyárilag ez települ fel. Mivel PC-n is elég népszerű a Chrome, így a szinkron miatt ezt használják.
iOS: nem engedélyezett a Chromium alapú böngészők kiadása, így a Chrome iPhone-on egy kalap szar, mivel nem a saját motorra épül.
-
nozs23
addikt
Az én tippem az, hogy azért, mert előre van telepítve alapértelmezett böngészőként minden iPhone, iPad és Mac modellre.
Persze én csak egy laikus vagyok, úgyhogy nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi lehet az igazi ok.
Új hozzászólás Aktív témák
it Oda-vissza táncolnak: a brit trösztellenes hatóság mégis kivizsgálhatja, miért olyan népszerű az Apple mobilos böngészője és felhős gamingszolgáltatás-csomagja.
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kamera előtt az iPhone 17 széria mintadarabjai
- Microsoft Outlook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMIKÁZEE!!! Egér Olcsón CSaK a hétvégén! 2 NAP!
- 2080Ti / i5 12600KF / 32GB 3200Mhz / 1TB SSD / 750W 80+ Bronze / NZXT H440 / Gigabyte B760
- Acer Nitro Gaming XV272UV3 - 27
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! HP Zbook 17 G5 - i7-8850H I 32GB I 512SSD I Nvidia P3200 6GB I FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest