Hirdetés
- Nem sikerült megismételni a Pokémon Go-sikert, eladják a játékrészleget
- Száguld a robotika, AI-modellekkel száll be a Google
- Jól reagáltak a befektetők az Intel új vezérigazgatójának hírére
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiky511
csendes tag
válasz
< CyberBob > #1195 üzenetére
Nah megoldottam a dolgot,de ne kérdezd,hogy-hogy sikerült.
Azért köszi a segítséget.
-
Wiky511
csendes tag
válasz
< CyberBob > #1195 üzenetére
Hát ez nem jött be.:S Valami más ötlet? :S
-
Wiky511
csendes tag
Sziasztok.Valaki tudna nekem segíteni?Leszedtem a mpc-hc-nek a legújabb verzióját,mert azt írta ki,hogy ami régi volt nekem nem jó,mert most 64bit-esre telepítettem a gépem és nem volt jó.Felraktam,minden oké volt,tudtam vele 1080p mkv-t is játszani,hang is jó volt a kép sem akadozott,de nem tudom a tulajdonságokba bele rakni.Még csak társítani sem tudom.Mit csináltam rosszul?
-
HZoli87
veterán
-
Fandango
veterán
válasz
WonderCSabo #1188 üzenetére
Szerintem erre gondolt: CoreCodec
-
XZoli
aktív tag
helló
off
Nem tudjátok mi lett a corecode-kel, már több hete elérhetetlen az oldaluk nem tudom letölteni a megvett programjaimat
üdv Zoli
-
kezdő
senior tag
Hi!
Újratelepítettem a rendszeremet, az összes driver illetve szoftver a legfrissebb.
Ennek folytán előjött egy olyan hiba, hogy a DXVA támogatású filmek "bekockásodnak" néha.
A procim: Intel Core i3, a videólejátszáskor az integrált VGA az aktív.
Kivettem a pipát a belső szűrőknél a H264/AVC (DXVA) mellől és így megjavult, viszont így nem használja a VGA gyorsítást.
Elég idegesítő ez a hiba. A friss MPC-HC hibája vagy az Intel driverba került valami bug?
(az újrahúzás előtt kb. 1-1,5 éves MPC-HC és Intel driver volt, azok hiba nélkül működtek)Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
-
tdd587
őstag
válasz
WonderCSabo #1180 üzenetére
Erre gondoltam... 20 months ago... király a support.
-
tdd587
őstag
válasz
WonderCSabo #1178 üzenetére
Ez nem bugos még mindig?
-
Farkas82
tag
Sziasztok!
Be lehet állítani a MPC-HC-t valahogy, hogy a képfrissítési frekvenciát automatikusan állítsa a be a film fps-nek megfelelően? Van egy AMD 5450-es videókártyával rendelkező PC-m, amit időmként HDMI-vel egy Pana plazmára kötök, csak minden filmnél külön a Catalyst CC-ben át kell állítani hány Hz-en hajtsa meg, pl. mkv-nál általában 24, DVD-nél 50... Vagy esetleg valami más lejátszó program ami ezt meg tudja automatikusan tenni? -
tdd587
őstag
válasz
pethYeti #1175 üzenetére
Wmv3-nál szinte mindenféle hibát láttam már én is, ha csak 1-1 videó csinálja, akkor lehet csak az a pár videó vacak. Amúgy a legtöbb gond régen is ezzel volt, meg persze a VC1-el, ahhoz a mai napig látok bugfixeket. Nem nagyon értem, hogy ennyi év után miért van még mindig erre szükség, de ez van.
-
tdd587
őstag
válasz
Visormail #1169 üzenetére
Mert csak EVR renderben gondolkodsz. Próbáld ki a MadVR-t, ott is van kizárólagos mód, de a menükezelés nem lesz elcseszve.
Amúgy emlékeim szerint az mpc-hc figyelmeztet a D3D fullscreen bekapcsolásakor az általad említett jelenségre, szerintem ez nem bug... csak fos.
-
Visormail
addikt
Régóta "Direct3D teljes képernyő" módban használom, ezzel van egy olyan probléma hogy ha film közbe csinálnék valamit ami párbeszédablakkal jár (pl fájl/felirat betöltése...), akkor azt is a tv-n nyitja meg méghozzá a videó mögött (vagy legalábbis nem látszik). Ez senkit nem zavar hogy 100 éve nincs javítva, vagy van valami plusz beállítás ami megszünteti? Esetleg láttátok már hogy szó van róla valamelyik bétában javítva, vagy a fórumukon jelezve mint ismert hiba, akármi hogy mit mondanak rá?
Eddig egyetlen megoldást találtam erre az amd hydravision program asztalkezelő/párbeszédablakok áthelyezésének engedélyezése/az elsődleges kijelzőn megjelenik funkcióját, ezt viszont ha bekapcsolom idegesít hogy még a vírusirtó frissítettem/ezt meg azt csinálom felugró jelzéseit is berakja a monitor közepére. Persze azon kívül hogy ne ebben a módban használjam, de így szeretem (főleg hogy az xp óta 7esen már nem működik a catalyst színház üzemmódja sem).
-
tdd587
őstag
Szerintem ez sima vsync probléma, és amit látsz az az, amikor széttörik a kép, mivel nem a VGA szinkronban adja ki a képkockákat a megjelenítővel.
A render settings VSync alatt a Vsync és az Accurate VSync legyen kipipálva. Ha ez nem segít, akkor fullscreen esetén kizárólagosságot kellene adni a rendernek. EVR esetén van erre valahol egy pipa ha jól emlékszem az output menüben.
De neked is MadVR rendert ajánlanék, ott ez nem probléma és az egyébként sem bugos.
-
Debilon
addikt
ha 720p-s videó után kisebb felbontást vagy fordítva nézek, akkor furán lassan, mintha akadozna úgy játssza le, ha visszaveszem ablakba és vissza full screen akkor megjavul, de van, hogy csak a progi restart segít, mit kellene megpróbálnom?
1.6.3.5818 (2320902) a verzió
-
Thusor
őstag
válasz
norbi0604 #1164 üzenetére
Más lejátszó is csinálja, valamint minden videoforrásnál jelentkezik amit eddig próbáltam. Lehet akár divx, mp4, x264, mkv.
Fandango: Eleve kikapcsolva van az Aero, nem szeretem. Valamint sima windows-os téma van fent. Nincs semmi csicsa.
Már tényleg tanácstalan vagyok. Próbáltam Windows Mediaplayert, VLC, MPC-HC de semmi...mind ugyanazt a hibát adja. A gépem egy HP elitebook 2540p i5-540m procival és 4 GB rammal. Videokártya driver sem kavarhat be, hiszen csak egy egyszerű integrált.
-
Thusor
őstag
MPC legújabb stabil verziója van fent a gépemen. Azt vettem észre, hogy időközönként mintha a teljesképernyős lejátszás alatt a video felső részében csíkosodik a kép..tehát, mintha két részre válna szét a video. Ez mitől lehet?
-
eastsider
nagyúr
sziasztok!
mitől lehet, hogy jelenetváltások között kockás, színes, mindenes (teleszemetelt) a kép? (szinte az összes mkv-nál ilyen), VLC nem csinálja
-
flash-
veterán
sziasztok
mostanában vettem észre hogy bnőm gépén mpc hc vel hd(720p) filmek lejátszásánál ha van valami erős vizuális effekt(robbanás,stb)akkor beblokkosodik a kép és tart még az effekt után is pár másodpercig.
nincs külső videókártya,a prociba integráltat használom.
ötlet?cpu:intel sandy bridge G840
alaplap:asrock h61u3s3
4gb ddr3 ram
win7 x64 home premiumnameg én nem állitottam át dxva módba.ilyen gépnél melyik mód az ajánlott?
a blokkosodás elkerüléséhez a beállitások-kimenetnél kell esetleg valamit állitani? -
flash-
veterán
sziasztok mpc-hc szakemberek
lenne egy észrevételem.
Nikon dslr el rögzített videók (720p vagy 1080p)lejátszása akadozik mpc-hc vel.(30fps el vannak a videók felvéve)
más lejátszók jól viszik a nikon féle videó szabványt(mjpeg)csak az mpc-hc valahogy meg akar feküdni,pedig egy 4 magos ivy bridge cpunak vinnie kéne..
ötlet? -
tknof1871
őstag
Üdv!
Miért van az, hogy telepítés után a felületen nincs olvasható felirat, a betűk helyén kockák vannak? Telepítettem magyarul és angolul, de ugyanaz. -
tomp
félisten
Szerintetek mitől akadhat egy 1080p-s mkv? Van egy filmem amin olykor megakad a kép. DxVA módban megy. A gép röhögve viszi az akár 25Mbps-es BD-t is. Ez az mkv 14Mbps-es. A proci elbírja a 3D-t is. Na de ez az 1filmem mitől ilyen? Másoknál jó a film.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
fokukac #1137 üzenetére
Nálam gond nélkül viszi az xvid videót is, régieket is. Viszont a DXVA használhatatlan lett nálam (12.8-as whql amd driver), egyszerűen szétesika a kép, bekockásodik, foltok jelennek meg, elmosódik...
Tiltottam az összes DXVA szűrőt, úgy jó minden. Mondjuk nekem nincs is szükség rá, nyers erőből röhögve letolja a 1080p-t is a proci minimális terhelés alatt. (20-25%).
-
fokukac
nagyúr
sziasztok!
újraraktam a rendszerem, felraktam a legújabb mpc-hc-t is, viszont problémám van. Egyrészt, nem mennek a régi xvid videók (24 első évadjai, house első évadjai).felraktam egy xvid codecet, ebből az lett, hogy az MPC-HC -ben továbbra sem volt kép; a régi Media Player Classic-ban pedig volt kép, de hang nem volt...
másrészt, nem tudom bekonfigurálni a feliratot se úgy, mint eddig (ti. hogy ne az mphc, hanem a direct vobsub jelenítse meg)
Valaki más is tapasztalt ilyet? pár havonta installálok egy gépet, de ennyit még sosem szívtam ilyenekkel, mint most...
-
HZoli87
veterán
-
norbi0604
aktív tag
válasz
WonderCSabo #1130 üzenetére
És tényleg.
Ha itt nem olvasom rá se nézek az m1 élő közvetítésére de tényleg fullos minőségbe stream-el.
-
flash-
veterán
válasz
WonderCSabo #1130 üzenetére
nálam kockás...
-
HZoli87
veterán
Silverlight kell hozzá. MPC-HC-vel szerintem nem megoldható.
-
flash-
veterán
sziasztok
szeretném nézni az olimpiát netről,de nem tudom mert nincs fent a windowsos media player.
de nem is akarom telepíteni.
hogy lehet megoldani hogy a gépemen levő mpc-hcvel tudjam nézni?hogy a htmlbe ágyazott videólejátszó az mpc-hc legyen? -
Puma K
nagyúr
Megnéztem VLC-vel és hibátlan a lejátszás.
Annyira nem értek a lejátszókhoz,de a MPC-HC szimpatikusabb lejátszó, szóval ha valaki tud megoldást a fent említett problémámra akkor annak nagyon örülnék!
Annyira nem értek a lejátszó progik konfigurálásához
MPC-HC meg azért tetszik mert nem úgy mint pl a BS Player leszed hatmiliió kiegészítőt, codec-et meg anyám kínját... -
Puma K
nagyúr
Hali!
Nekem is az a problémám mint Viktor77-nek volt.
Mióta megjelent logout-on ez az írás: [link]
Azóta csak úgy állítom be a MPC-HC-t mint ott van leírva és ez eddig okés is volt!
Ám!
Újra tettem a gépet, leszedtem frissebb verziót a MPC-HC-ból és mindent beállítottam ahogy ott le van írva.
Laptopot használok és az Intel APU-ba integrált HD 3000 IGP-t használom és tapasztaltam furcsa képi hibákat. Átkapcsoltam az Nvidia GT555M dedikált VGA-ra, újból elindítottam az MPC-HC-t és a filmet. de nem változott a helyzet ugyan úgy ugyan ott jelentkeztek a hibák, sőt nálam volt hogy az egész kép szürke lett majd ahogy mozogtak az adott jelenetnél úgy torzultak majd váltott a helyszín és minden jó lett majd később megint hibásan láttam a képet...
Régebbi verziójú MPC-HC-vel nem tapasztal semmi hasonlót... esetleg mi a megoldás?
Esetemben is rendben van a film, nem sérült.Üdv
Puma -
WonderCSabo
félisten
-
AttyVin
aktív tag
Az automatic update check hol keresi az újabb verziókat?
Köszönettel.
-
HZoli87
veterán
válasz
concret_hp #1115 üzenetére
CTRL+2
vagy
Felső menüsor \ Nézet \ Vezérlők
-
norbi0604
aktív tag
válasz
concret_hp #1113 üzenetére
A billentyűzeten (felső számsor) a 3as gombot nyomd le.
-
concret_hp
addikt
valahogyan eltüntettem alulról a vezérlő panelt (play / pause gomb görgetés, hangerő) hogyan kell visszacsinálni?
-
patex1983
őstag
válasz
Viktor77 #1110 üzenetére
Nálam is ugyanilyen hiba volt, amikor kivettem a gépből a diszkrét vga-t és az i3 540-be integráltat használtam. GPU gyorsítás kikapcsolása oldotta meg nálam is a problémát. Most, hogy visszakerült a diszkrét vga érdekes módon ismét hibátlanul megy gyorsítással, pedig korábban az igp is hiba nélkül vitte.
-
-
Viktor77
titán
Ez a hiba mitől lehet? Mindig pont ugyanott, de több is van. Mikor utoljára néztem, akkor jó volt. A vinyó amin van 100-as. Legújabb érintetlen MPC-vel is néztem, ugyanaz. Mindhárom Matrix film hibás néhol. Elképzelhető, hogy megsérültek a fájlok? Ha igen, akkor miért csak ez a 3?
Semmilyen codec nincs fent, csak a lejátszó magában. A VGA driver is ugyanaz, mint mikor jó volt. Más filmek hibátlanok.
(Hint: a kép linkje megmutatja milyen változat.) -
Fandango
veterán
válasz
WonderCSabo #1106 üzenetére
Ez lehet, meg igazat is adok, de ArchElf postjabol ugy jott le mintha a project meghalt volna es vege nincs tovabb, erre reagaltam, hogy a dolog megy, irtam is hogy aprobb dolgokat javitanak.
Majd az LAV Filterst beleintegralja valamelyik elvetemult, es akkor karban lesznek tartva a szurok. -
WonderCSabo
félisten
válasz
Fandango #1105 üzenetére
Ez semmit se jelent. Ezek a változások legtöbbször marginálisak, egy-egy typo javítása, formátum foltozgatása (pl. most az oldalon is látszik egy commit, hogy egy db. spacet rakott bele a kódba). Ettől még a valós bugok nem fognak megjavulni, és ha pl. nem lesz csávó, aki a belső szűrőket karban tudja tartani, akkor meghal a program. Végignézegetve a changelogot, kb. minden 15. commit tartalmaz olyan kódot, amitől változik a program működése, de ezek is általában nagyon kis változások.
-
Fandango
veterán
válasz
ArchElf #1101 üzenetére
Nagyon is el es virul az MPC-HC, napi szinten 20-30al ugrik a beta build szama, ami ugye azt jelenti mennyi apro dolgot javitottak benne.
Nezd csak meg az SVN changelogot -
WonderCSabo
félisten
-
ArchElf
addikt
válasz
WonderCSabo #1102 üzenetére
Mi a hivatalos oldal?
AE
-
WonderCSabo
félisten
válasz
ArchElf #1101 üzenetére
Megy az oldal, sőt, most újították fel. Nagyon sokat nyálaztam a hivatalos MPC-HC threadet, hogy többet megtudjak a dologról: alexins lépett ki, és az MPC-BE nevű cuccot csinálja, és nem hajlandó megosztani a forráskódot. Bár azt állította, hogyha kész lesz a "BE" hivatalos release, akkor mindenki számára elérhetővé teszi majd.
-
ArchElf
addikt
Most láttam, hogy szétesett az MPC-HC csapat. A régi honlapot is lelőtték (google 404-et dob az összes régi hivatkozásra). Szívás.
Direkt linken még elérhetők az eddigi verziók, de a projekt-honlap csak vegetál.
MPC-HC is passing through very hard times. We never had many developers and a couple weeks ago
the main developer who was responsible of maintaining our internal filters code base decided
to stop contributing to MPC-HC and to create a new fork of the project based on a different,
more closed, style of development.Now we are in dire need of new developers of any kind. If you can code a little, or you can create
logos for the player and images for the file associations, or you can create/maintain the main
website, please join our IRC channel and talk to us. If you think your skills are lacking,
let us be the judge; any help is always appreciated.
Find some easy ticket on our trac page, fix the problem, post the patch on trac or come on IRC
and we'll review it for you.We care about keeping an open project open and free for contributions wherever they may come from.
AE
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest