- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Bitcoin topic
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Mikrotik routerek
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoIP telefonálás
- Microsoft Edge
- Manjaro Linux
- Gmail
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy laptopon Vista Home Prenium SP2 32 bit-en használom a portable MPC HC-t és a következő lenne a gondom:
Újratelepítés nem a gyári készlettel történt, sok feleslege program miatt , és azóta a következő jelenség fordul elő: Ha elindítok egy filmet akkor a következő felirattal indul el:
"No D3DX9 dll found. To enable starts, shaders and complex resizers, please make sure to install the lastest Directx End-User Runtime."
Nyomok rá egy OK-ot és megy is rendesen a film DXVA-val is ha HD. A probléma igazándiból az, hogy ez csak az 1.3-as verzióval van így de abban nem lehet beállítani, hogy alapból ne a beépített feliratot állítsa be hanem a külső fájlban lévőt. Az 1.5-ösben be lehet állítani az alapértelmezett külső feliratot de ennél minden videó indításnál egyszerűen bezárja magát a fenti felirat leokézása után, másodszori megnyitásra csak a HD-t játssza le, az SD-nél ugyan úgy bezárja magát.
Ugyan ezt használtam az újratelepítés előtt és után is az 1.3-as verzióból de jobban szeretném az 1.5-öt használni a feliratozás miatt, mi lehet a gond? -
F34R
nagyúr
(#396) WonderCSabo
nekem be se jön az oldal
Stabilban nem lehet azt megoldani?(#397) birno
ha annyira nem jön be tégy egy próbát kmplayer-el ott is van egy rahedli beállítás és gyorstekerés is
-
válasz
WonderCSabo #396 üzenetére
Tok ugyanaz, egyszeruen hihetetlen, hogy eddig nem sikerult win ala egy olyan lejatszot talalni amivel minden frankon mukodne...
-
válasz
WonderCSabo #394 üzenetére
A WM ASF olvasó használatára gondolsz?
Mert az be van pipálva. -
válasz
WonderCSabo #391 üzenetére
Ki van írva.
Akkor mi lehet még a gondja? -
yoagos
csendes tag
Tudja esetleg valaki, hogy miért nem jeleníti meg az "ő" és "ű" betűket rendesen a mpchc a feliratoknál? Mindig átkell állítanom a felirat kódolását ANSI-ról UTF8-ra vagy UNICODE-ra hogy jó legyen. Régebben tökéletesen működött illetve egy másik gépen most is jó.
-
zoltanz
nagyúr
Ha egy felvétel hangja kicsit túl van vezérelve, és csökkenteni szeretném, hol tehető meg?
Köszi. -
SZKEBE75
senior tag
válasz
WonderCSabo #386 üzenetére
thx,igen ezt a cikket kerestem!
-
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok!
A shaderek közül miket ajánlott bekapcsolni,régebben olvatam valahol tippet a dologra,de csak arra emlékszem hogy 3db kapcsoltam be.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
WonderCSabo #378 üzenetére
Igen a tv támogatja a 30-at (ntsc). Viszont közben kiderült, hogy ha a monitor (1280x1024) és a tv (800x600) is megy akkor a tv-én akadozik a lejátszás (MPC-HC, Win beépített). Ha csak a tv megy akkor jó. Persze az eltérő képkocka szám miatti apró akadozás megmarad.
-
Bajgunar
senior tag
ÁÁhh zsíír, f@sza lett!!
Köszi szépen! -
Bajgunar
senior tag
Megnyitom. És? Itt nem írja, vagy nemtom.
MS Word-öm nincs. Csak WordPad és jegyzettömb van.
De itt rendesen van írva. Ő, de ha a filmet elindítom, ott már Q betű lesz az Ő.Ű. -
Bajgunar
senior tag
Azt hol tudom megnézni, milyen kódolású a felirat?
Köszi szépen. -
WonderCSabo
félisten
válasz
< CyberBob > #376 üzenetére
Az fura lenne. Mindenesetre a 30-at támogatja?
Bajgunar: A felirat fájl karakterkódolása UTF?
CoreAVC teljes mértékben felesleges, ma már DXVAval mindent le tudsz játszani. 16-253 -> 0-255 se kell, elég csak beállítani a színteret, és sokkal szebb képet kapsz. Sharpen complex, denoise meg egyéni ízlés kérdése, igazából ezekkel nem azt a képet kapod, amit a rendező megálmodott.
-
Bajgunar
senior tag
Hy all.
- Azt hogy tudom beállítani, hogy az ékezetes betűk .srt feliratból (Ő,ő,Ű,ű-..) ne nagy Q betű legyen. Sehogy se tudom rávenni, hogy rendesen jelenítse meg.
Pedig az srt file-ban rendesen van írva, csak a MPC jeleníti meg Q ként.
- BR Rip-et milyen beállításokkal lehet a leg -élesebb, -tisztább képpel lejátszani?
CoreAVC és AC3 meg HaaliMediaSplitter van csak feltéve a MPC-HC mellé.
Más lejátszó és kodek nincs fenn. (csak MP, ami nem érdeke(s)l, és kodek-pakkok sincsenek). Árnyékolók összekapcsolva: sharpen complex 2, 16-253 -> 0-255 (SD,HD), és denoise.
Egyéb tipp? Ötlet? Amitől még szebb, tisztább élesebb lehet a kép?
(az ok h br rip, de ezeknél a beállításoknál vann szebb, jobb megoldás is?)
Ez alapján lőttem be: HD filmek lejátszása
Köszi előre is a segítséget! -
< CyberBob >
őstag
válasz
WonderCSabo #375 üzenetére
A tv nem támogatja a 23.976-ot, viszont sokkal simábban megy 30-on.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
< CyberBob > #374 üzenetére
A TVd támogatja ezt a frekvenciát? Mellesleg értelme semmi sincsen, hiszen a 25 sokkal közelebb van a 23.976-hoz, mint a 30...
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. A gépre egy monitor (1280x1024_85Hz) és tv (800x600_25Hz váltott soros) van kötve. Azt szeretném, hogy amikor a tv-n kirakom a képet teljes képernyőre akkor a 23.98fps filmeknél a lejátszó váltsa át a tv-ét 30Hz váltott soros-ra (NTSC). A beállításoknál a teljes képernyős módokat próbáltam, de nem sikerült. Még annyi, hogy a tv s-videó - rca kábellel van összekötve. -
Oliverda
félisten
Azt hol lehet kikapcsolni, hogy ne állítsa meg a lejátszást, ha ESC-vel lépek ki full screen-ből miközben megy a film? Kerestem de nem találom sehol.
-
Zsotie
tag
válasz
WonderCSabo #354 üzenetére
Felmerült bennem, hogy esetleg a codec miatt lehet.
Feltettem az ffdshow 64 bites változatát. Tehát, ha a 64 bites mpchc-t használom akkor
az ffdshow codec játszik.
Viszont ha a 32 bites mpchc-t, akkor a sajátja, és lehet ezért nem szaggat?
Vagy ez nagy hülyeség? -
Oliverda
félisten
válasz
WonderCSabo #368 üzenetére
Tudod ki nézte a linket.
Főleg ha már fent van az MPC. Mondjuk még ha úgy írták volna, hogy "Download and install Media Player Classic (MPC) 32bit (x86):" akkor esetleg.
Mindegy, kapott egy uninstall-t, aztán a végén a survey-be beírtam, hogy csináljanak 64bite-es codec-et. Gondolom holnap már kész is lesz.
-
WonderCSabo
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz
WonderCSabo #366 üzenetére
Jah, hogy akkor ez csak 32bites codec. Mondjuk nem értem, hogy erre miért nem hívják fel ott a figyelmet.
-
Oliverda
félisten
válasz
WonderCSabo #364 üzenetére
Az MPC és a Win 7 és 64bites. Ez lehet gond? Nekem is beugrott mint lehetőség...
-
Oliverda
félisten
Ezt sikerült már valakinek belőni? Hiába raktam fel az MPC-ben nem látszik a filter-ek között.
-
Sziasztok,
Win7 64bit-en használom a Media Play Classic - Home Cinema x64-es verzióját s az a bajom vele, hogy főleg nagyobb felbontású filmeknél mikor belepörgetek, megakad a lejátszás 1-2s-re s ez nagyon idegesítő, ha ezen filmeket az mplayerrel játszom le, akkor gond nélkül megy a folyamatos pörgetés(csak azzal meg más gondom van).
Ez valami beállítási gond lenne s ha igen, akkor hogyan tudom orvosolni?
Ha nem az, akkor viszont szomorú leszek... -
Peace
nagyúr
Home Cinema-ban be lehet valahogy állítani, hogy a mellékelt srt fájl legyen az alapértelmezett felirat, amit használ, ne pedig a videóba beépített felirat? Több percig böngésztem a beállításokat, de én nem találtam ilyesmit. Rendkívül idegesítő, hogy a sorozat 20 perces részeinek mindegyikénél manuálisan át kell kattintgatnom a feliratokat, és nem tudom folyamatosan nézni lejátszási listából.
-
Zsotie
tag
Az a gondom, hogy ha a 64 bitest használom, akkor kb. 20-30 másodpercenként kimerevedik a kép, majd pár másodperc múlva a hang is. Aztán pár másodperc múlva, újry rendesen megy. Ugyanazon a gépen, ugyanazzal a filmmel 32 bites nem csinál ilyet, rendesen megy. Mi lehet az oka? Annyira idegesítő!
-
pH03N1xM
tag
Ezt nem probaltam, de 2 projektoros 3D-hez mpc-hc-t hasznalok: 2 projektor osszekotve eyefinityvel vizszintesen, a kepek dolby3d (Infitec) szurovel vannak egymasra vetitve/szurve, side-by-side bluray v. mkv forrasrol, vizszintesen pedig megnagyobbitva a video annyira h. fedjek egymast a kepek (mert egyebkent ugye a 2 projektor kepenek a kozepen lennenek, felbevagva). Tokeletes 3D terhatasa van, szubjektive ennel jobbat nehez otthon elerni. (a shutteres megoldashoz kepest ez sokkal jobb es szemetnyugtatobb). Ha mar 3D akkor stereoscopic player (jatszashoz eleg), de engem idegesitett, hogy lejatszonak gyengecske elegge.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
A MPC-HC lejátszóban a SimHD funkciót be kell kapcsolni valahol vagy ez automatikus? -
sekli
addikt
Sziasztok,
Valaki próbáltam már az MPC 2d3d verzióját? Elvileg a 3d tévékhez hasonlóan képes a közönséges videónak valamiféle térhatást kölcsönözni. Nyilván csodákra nem képes, de kíváncsi lennék. Nálam nem működik, de lehet, hogy valamit elrontok, leírás nem nagyon van.
-
VIBO
őstag
sziasztok
miért van az hogy az mpc nálam nem tud lejátszani normálisan dvdtaddig már eljutottam hogy nem csak fekete kép fogad, de szakad a kép és furcsa ciccegés hallatszik csak a hang helyett
mi lehet?
-
neilszab
őstag
Sziasztok,
Valószínűleg rettentően bugyuta kérdés, de hol tudok színtelítettséget (saturation) állítani az MPC-ben?
Köszi
-
Balinov
titán
udv sracok, win7 hp x64, x64 latest stable MPCHC. hogy lehet rabirni, hogy TS-t lejatszon, fajltipusoknal be van allitva es megsem megy az adott ts, csak VLC-vel, viszont ha nem muszaly, nem akarok 2 playert egyszerre hasznalni. Ha szamit, ez a mag-rol kikolcsonzott baratok kozt epizodoknal jelenik meg
Koszonom a tippeket
Balinov
-
pH03N1xM
tag
válasz
adodaniel #334 üzenetére
Detto ez a problema nalam is (mmint avival akad, gyakorlatilag kis nevetseges felbontasu divxekkel, szoval a gep rohogve birna 20 ilyet is egyszerre procival is), valami ati related problema lehet, mivel amig nem volt ati kartya a gepben (HD 5450, 10.x es 11.1-es driverekkel is), csak intel hd integralt (i3 procival) nem volt vele gond. ATIval volt szivas egyebkent is, pl. az evr syncnel szepen elmaszott a hang kep szinkron (kb. 20 perc alatt 1s, fuggoen a kepernyo frissitesetol, pl. 29Hz-nel kesobb, 60Hznel elobb) mkv fileokkal (sima evr-rel jo, es jo az evr custommal is, kikapcsolt vblankkal). AVIra ezert mast hasznalok, mkv pedig jo, ha kikapcsolom a vsyncet.
-
FefeeX
veterán
válasz
WonderCSabo #337 üzenetére
Kérlek, akkor magyarázd már el nekem, miért akadt az avi, és az mkv meg miért nem... Csak mert ez tény, nem feltevés. Az avi akadt, az mkv amit az aviból kb 10 mp alatt összehúzott meg már nem akadt.
-
FefeeX
veterán
válasz
WonderCSabo #325 üzenetére
"Nem az AVI a lényeg, hanem a tömörítési szabvány"
ez nem igaz. Anno Lotr meglett aviban, DXVA-s 1080p, mégis szaggatott a gépemen. Fogtam az mkvtoolnix-ot, betoltam mkv-ba (ami ugye nem tömörít csak átpakol), és máris megszűnt a szaggatás. A probléma ott lehet, hogy alapvetően az avihoz nem próbál VGA-t használni semmi.
-
ToxLee
őstag
Sziasztok!
Azt nem lehet valahogy beállítani, hogy a film előtt mindig lejátszon egy Dolby introt?
-
adise
őstag
hello!
media player hc 1.4.2824.0 x64 van a win7emen...
barmilyen videot probalok lejatszani, azoknak nincs hangja és mintha gyorsitva menne a kép...
semmilyen codec nincs felrakva..csak felraktam a progit és vmit megprobaltam lejatszani
mi lehet a gond?
koszi -
Gabás
addikt
válasz
WonderCSabo #330 üzenetére
lehet, hogy az egyik betaváltozat bugjába futottam+ sajna már nincs meg az az anyag, amivel előfordult (és is azért csodálkoztam, mert én se tapasztaltam ilyet azelőtt)
-
Gabás
addikt
válasz
WonderCSabo #327 üzenetére
Ati 4850
-
adodaniel
őstag
válasz
Ok, este megnézek azért mindent, és leírom. Köszi.
-
Gabás
addikt
válasz
nálam fordítva: olyan HD anyagoknál, amelyeknél valamiért nem megy a DXVA, az FFmpeg-et használja, ha azokat meg kikapcsolom, akkor a Microsoft kodekjét, amivel már megy DXVA-s lejátszás is (egyébként ez érdekes, hogy kevésbé érzékeny a kódolási beállításokra, mint a belső szűrő).
-
WonderCSabo
félisten
Próbáld kikapcsolni a belső szűrőknél az FFmpeg kodekeket, így megpróbálja a Microsoft kodekjét használni, ha megy a videokártyáddal
Nem, ilyenkor az MPC-HC saját DXVAs kodekjeit használja.
adodaniel: Nem az AVI a lényeg, hanem a tömörítési szabvány, gondolom ott xvid, amihez télleg nincs DXVA.
-
Gabás
addikt
válasz
adodaniel #319 üzenetére
Ez csak nem DXVA lejátszásnál jelentkezik? Mert ha igen, a proci lesz gyenge.
A mutatott kép egy HD videóból van, nemde? Ilyenkor be kellene kapcsoljon a DXVA (bár a kártyától is függ). Próbáld kikapcsolni a belső szűrőknél az FFmpeg kodekeket, így megpróbálja a Microsoft kodekjét használni, ha megy a videokártyáddal -
adodaniel
őstag
válasz
WonderCSabo #318 üzenetére
Eddig csak brripekkel próbálkoztam, de majd hétvégén kipróbálok másokat is.
-
adodaniel
őstag
válasz
WonderCSabo #316 üzenetére
Nem jó. Feladom. Köszi azért.
-
adodaniel
őstag
válasz
WonderCSabo #314 üzenetére
Melyiket ajánlanád?
-
adodaniel
őstag
válasz
WonderCSabo #311 üzenetére
A problémámra megoldás lehet valami külső codec?
-
Dictator^
veterán
válasz
WonderCSabo #311 üzenetére
Nálam akármilyen videó a 32bites mphcből, divx, hd stb "csuszva megy".
Egyetlen egy divx van telepítve. Illetve egy AC3 filter.
Win újratelepítés után is csuszik a 32bites mphc. 64 tökéletesen játsza a filmeket. -
adodaniel
őstag
válasz
WonderCSabo #304 üzenetére
nem tudom számít-e de ffdshow nincs telepítve
-
adodaniel
őstag
válasz
WonderCSabo #304 üzenetére
MPC-HomeCinema.1.4.2499.0.x64 - ezzel próbálkoztam, melyik másikra gondolsz?
-
adodaniel
őstag
válasz
WonderCSabo #302 üzenetére
se splash, se kmplayer, se vlc.
-
adodaniel
őstag
pár ms, viszont sorban egymás után sok
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Megjelent a OnePlus 13T
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest