Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz #05304832 #799 üzenetére
Azért nincs mert alvázvédő takarja vagy csak simán nincs? Ugyanis gyárilag sok helyen nincs is semmilyen védelem... Ha meg alvázvédőzték, akkor lehet imádkozni, hogy rendes munka legyen. Az ismerősöm autója is osztrák volt, mikor megvette szép fekete volt az alja, majd pár évre rá széthullott az autó alja, mert mint kiderült eladásra volt levédőzve...
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
chris-v
senior tag
-
-
Grózi
veterán
Sziasztok!
Jó barátom gondolkodik egy 2.3 Top Mazda 6-ban,meg is van itt(Németország) a kiszemelt példány.170 e km,szervizkönyv van és nem is drága(3450 Eu).
Szóval mennyire igazad az olajfogyasztásos történetek? Mire érdemes figyelni?
Zömében hazajárásra(1300km) lenne használva,2-4 személy+csomagok autópályán.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
h1mpi
félisten
vettem fekete RX-8 felniket 18-ast, jövőhéten megyek értük
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
Milyen olajat vegyek a 2.0 benzines Mazda 6-ba? Nem a márka érdekelne, hanem a típusa. köszi
Fully electric lifestyle!
-
Tanisz
senior tag
válasz LógaGéza #780 üzenetére
Érdemes elkérni, a multkor érdeklődtem egy Toyota Avensis után, 2010es, hirdetésben 198e km volt megadva,fotón is az volt. Márkaszervíz pedig azt mondta, hogy 2015 májusi az utolsó bejegyzés és 487 e km-rel.
Na mondom banyek ez durva, ez már nem kis pofátlanság.http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
SzaboZE
addikt
válasz LógaGéza #780 üzenetére
Lehet az akármekkora kereskedés, a lopott autó ellen nem véd! Sokszor csak letétbe vannak ott az autók és nem is ők az eladók a szerződésen, légy résen! Ha muszáj egyáltalán kereskedésből venni...
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
LógaGéza
veterán
Békéscsaba legnagyobb autós kereskedésében van, csak nem lopott. Alvázszámot elkérem, ez jó ötlet, hátha tudnak rá mondani valamit.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Tanisz
senior tag
válasz LógaGéza #778 üzenetére
Szia,
Durva hogy az összes többi autó a hirdetésben drágább.
Km mennyi van benne?
Érdemes lenne azt is lecsekkolni.Tudom nem futásteljesítményt veszünk, de azért gondolom nem mindegy, hogy 150e km vagy 450e km van benne. Alvázszámot elkérve szerintem egy Mazda szervizben biztosan segítenek, más japán szervizekben nekem nagyon jók a tapasztalataim ilyen téren.
Ha külföldről lett behozva, akkor is tudnak sokszor segíteni, legalább annyiban, hogy mi az utolsó szervizelés ideje náluk és akkor mennyi volt a km állás.
Bár egy 4 éves autónál durva lenne 400e km, bár semmi sem lehetetlen.Ha törve volt, akkora motorfedelet felnyitva érdemes lenne megszemlélned a motortér felől a váz/kasztni/ alváz hegesztéseit.
Lehet paranoia, de én utánajárnék a nemzetközi szinten, hogy nem-e lopott az autó.
A Mazda specifikusságot mások a hozzáértők szerintem megmondják Ahhoz nem értek, nem volt még soha Mazdám
[ Szerkesztve ]
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Nézegetjük ezt a 6-os Mazdát - a héten mennénk tüzetesebben is meglesni. Múlthéten csak rálestem, akkor annyit állapítottam meg, hogy törve volt az eleje, ugyanis a motorháztető első illesztése nem az igazi, és rosszul volt visszarakva az alsó rács.
Mire figyeljünk a rohadáson kívül, ha megvizslatjuk? Van valami típushibájuk?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
SzaboZE
addikt
Igen Az F-emen 5 éve voltak ezek (lakatolás, fényezés) és most ütötte fel a fejét, apró és nem számottevő, de kezdődik. Ridegtartás van, 0-24-ben utcán van.
[ Szerkesztve ]
-
jeska
tag
Sziasztok!
Remélehetőleg lassan én is csatlakozom!
2004-es kombi 136LE,
még lakatolják meg fényezik de lassan kész van pár hét elméletileg!
Kérdésem az lenne hogy a gyári bose mélynyomó helyett szeretnék egy külön erősító, mélynyomó kombót egyenlőre a gyári lejátszó az maradna, (késöbb majd jönne ebay-ről az 2DIN középkonzol + egy rendes lejátszó)
De addig is a mélynyomot az hogyan tudom beépiteni? valaki tudna ebben segiteni, a gyári lejatszó tud valami jelet adni az erősitőnek meg hogyan tudom bevinni az erősitóbe a hangot?
milyen csatik/átalakítók kellenek?Az ember sohasem csak önmaga: inkább kombinációja mindazoknak, akikkel valaha dolga volt
-
SzaboZE
addikt
-
chris-v
senior tag
Vagy csak pont annyi évvel újabb, hogy még nem jött elő ez a probléma.
Tanisz:
A 2.5-ről én nem sokat tudok, ami biztos, hogy az is láncos motor és 5 liter olaj megy bele, szóval valószínűleg nincs meg az a betegsége mint a 2.3-asnak."Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
Tanisz
senior tag
Nagy, nagy köszönet És a 2,5 literes benzines az is rendben van?
A dízel is saját fejlesztés?A rozsdáról tudok, köszönöm
[ Szerkesztve ]
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
chris-v
senior tag
Nos a szervizes téved, de részben igaz amiket mond
A benzines motor Mazda fejlesztés, de az alapokat a Ford is át vette. Szóval ha pontosak akarunk lenni, akkor a Fordban van Mazda motor.
Az olaj csipegetés, csak a 2.3-as motor jellemzője, de ott is csak azért veszélyes, mert nagyon kevés olaj van benne és még abból lecsipeget és nem veszed észtre és úgy jársz vele, akkor jönnek a nagyobb problémák.
1.8 és a 2.0 benzinesekkel nincs probléma, legalább is nem hallani. Láncos motor, de nem bicikli lánc mint a Fiat féle az 1.3 Mjet-en. Gyári csereperiódus nincs is előírva rá. A gyertya is gyárilag irídiumos, ami 90 ezer km cserés. Lényegében a benzines motor költsége, az olaj csere, olajszűrő, pollenszűrő, légszűrő, meg nagy ritkán 4 gyertya. Cserébe tankolni kell mert 8-10 liter között fogyasztanak.
Ezt az infót kicsit félve írtam le, mert biztos lesz majd olyan aki megcáfol, mert az övé csak 6 litert eszik, sőt ha ügyes, akkor még termeli is a benzint. Persze lehet itt szépíteni, pl. 5-ben 90-el járni lehetőleg legtöbbször dombon lefelé kamion mögött haladva, 4 bárra fújt gumikkal, de a valóság normál használattal az a 8-10 környéke.
Egy nagy problémája van ezeknek a kocsiknak, az a rozsda."Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek, pontosabban lássatok el helyes információval
Lehet kissé meg vagyok vezetve.
Korábban nézegettem Mazda 6 kombit 2008-2012 közötti évjárattal.
Főként benzinest, de nem elvetett a dízel sem, bár az éves futás miatt elég a benzines.Aztán jól lemondtam róla, mert olyan infót kaptam az autóról, szervizestől, hogy eszi az olajat, valamint hogy a motor alapja a Fordtól származik (nem az új skyactiv hanem a 2012 előtti).
Mi az igazság? Milyen motortípusok vannak?
Saját Mazda gyártmány mind, vagy részben, vagy most mi van?Próbáltam neten ezután tájékozódni, de nem jártam sikerrel.
Segítségeteket köszönöm!
-
h1mpi
félisten
Nem találok jó 17-es felnit, így maradok a 16"-osnál úgyis 5000km-es Conti gumik vannak fent...
Ez jó lenne a 2004-es Mazda6-ra?
Felni átmérő: 16"
Felni szélesség: 6,5"
Felni mélysége (ET szám): 40 mm
Felni állapot: új (sérülésmentes)
Lyukosztó (csavar db): 5 db
Osztókör: 114.3 mm
Középfurat, agyátmérő: 73.1 mmFully electric lifestyle!
-
chris-v
senior tag
17-es méret nem olyan vészes, futóművet tuti nem teszi tönkre.
Kicsit jobban megvezetik csak a mélyebb nyomvályúk, meg kb 3 dl-el többet fogyaszt a kocsi.
18-ast már én sem tennék fel, lehet jobban mutat, de az már nagyon a komfort rovására megy."Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
chris-v
senior tag
válasz rasotamas #755 üzenetére
Nem csak a gumi méret számít, hanem a felni is, mennyire áll kijjebb vagy beljebb a gyáritól. Mert ha kijjebb áll, akkor akár a gyári méretű gumival is beleérhet a sárvédőbe.
Nem, a kerék szett sajnos nem az enyém, ha az enyém lenne a kocsin lenne már
[ Szerkesztve ]
"Roads? Where we're going we don't need roads!"
-
-
chris-v
senior tag
válasz #05304832 #753 üzenetére
A kalkulátornál figyelj arra, hogy ne vesszőt, hanem pontot használj a felni szélességnél, mert különben nem hiba üzenetet dob, hanem csak azt írja a méret nem változik.
A felni amit linkeltem, csak láttam a facebookon, hogy valaki megosztotta.
Ha véletlen tetszik, akkor fel kell hívni és mondani egy olyan árat ami neked megfelelő. Alkudozni kell[ Szerkesztve ]
-
chris-v
senior tag
válasz #05304832 #750 üzenetére
Itt vannak a gyári kerék méretek.
Eszerint a 17-es méreted: 225/45R17 7.5Jx17 ET45[ Szerkesztve ]
-
bubi92
őstag
válasz #05304832 #740 üzenetére
18 ezerért már toyo cf2-öt, vagy hankook k425-öt kapsz 16-os méretben. lényeges különbség van ezek és a barum és társai között. az 80k + 60-70 körül már lehet vadászni gyári felniket. jó nem a legszebb, de legalább méretpontos és talán még nem is lopják le. 150-ből megvagy. plusz gombokért szerelik.
-
chris-v
senior tag
válasz #05304832 #744 üzenetére
Itt egy kalkulátor, ezzel meg tudod nézni.
[ Szerkesztve ]
-
chris-v
senior tag
-
chris-v
senior tag
válasz #05304832 #732 üzenetére
ET45 vagy ET50 tuti felmegy. Egyébként minél kisebb az ET szám, annál kijjebb van a felni, vagy is annál szélesebb az autó nyomtávja.
2003-2005 2.0 benzin kerék adatai (több évjárathoz és motorhoz is jó lehet):
Felni csavar:
M12 x 1.5Agyátmérő:
67.1Gyári méret:
6.5Jx16 ET50 - 205/55R16Alternatív:
6.5Jx15 ET45 - 205/60R15
6.5Jx15 ET45 - 205/60R15
7Jx15 ET45 - 205/60R15
7Jx16 ET45 - 225/50R16
7.5Jx17 ET45 - 225/45R17
7.5Jx18 ET45 - 225/40R18Én ha cserélnék, akkor egy 17"-os RX8 felnit vennék.
Múltkor volt egy szett a facebookon 60-ért, de hülye voltam és nem ugrottam rá, mert még tovább adni is megérte volna. Na mindegy, majd legközelebb.[ Szerkesztve ]
-
SzaboZE
addikt
Ez akkor van, ha pl francia, fémgőzölt szélvédőid vannak. Peugeot, Citroen volt már ilyen a környékemen. A hatosban a tabletem is fogja a gps-t ott nincs ilyen gondom. Ilyen esetben lehet gps jelismétlőt felszerelni, egy külső antennával befogja a jelet és lesugározza az utastérbe.
-
h1mpi
félisten
-
Topikgazda
Szerintem Runo a sötétebbik kéket linkelte, te meg a világosabbat. Nekem a sötétebb van, 5 ajtós, hátsó szárny, dízel. 2014 szeptemberben vettem 1.1-ért. Azóta kellett már költeni rá, kiderült, hogy a vezérműtengelyt elkefélte valami korábbi szerelő, egyúttal vezérléscsere, tavaly váltóbovden-szakadás, hengerfejezés. Pedig itthoni, igazolt szervizmúlt, valós 183000km volt.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
törölt tag
Már be is kéretőztem!
Tegnap felhívott "valaki", hogy érdekel-e az autó, mert többen is érdeklődtek, nehogy elvigyék előlem!
Mondom oké, de melyik autó?!
Hát a Mazda6-os...
Jó-jó, de abból is helyileg melyik, mert sok Mazdát "megérdeklődtem" már...
Elmondta melyik, mondtam neki, hogy rám ne várjon, ha vinnék, csak adja nyugodtan, mert ABC sorrendbe megyek megnézni az autókat, ha még meglesz, amikor azt is meg akarom nézni, majd megtudom...De milyen rendes, hogy szólt!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Nos, hát az az autó csak a képeken tűnt normálisnak. Sajnos a szemle alapján arra jutottunk, hogy még annyit sem ér meg, hogy elvigyem bevizsgáltatni...
Sok apró nyom utal egy korábbi sérülésre, sok-sok rozsda van mindenhol, fogalma sincs az eladónak, hogy olajcsere, vagy szervíz mikor és hogy volt, mert nála csak használati szerződéssel van, nem is az övé....
A keresést folytatom tovább... -
SzaboZE
addikt
válasz #21346560 #688 üzenetére
"nagy felszereltségű" <> CD CE
A CE tipus a fapad volt annakidején nálunk. Nem rossz felszereltség, de korántsem a magaskivitel. Én ódzkodnék a dízeltől, de gondolom már sokan mondták. Pont abban a km tartományban van, amikor a kettőstömegű és társai fel szokták adni. Ráadásul pont autópályán nincs nagy fogyasztáskülönbség a benzines és a dízel közt, inkább városban.
Mindezek ellenére, ha jól átnézeted és tartalékolsz a javításokra, akkor jól járhatsz vele.
Arra is rá kéne kérdezni, hogy a rendszáma miért nem 2005-ös.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest