-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
LZs?!
aktív tag
válasz CactuS #146684 üzenetére
"van közvetlen kapcsolatunk (nagyvásárlói) a nemzeti útdíjjal és gépről bármikor tudunk venni."
Ezt nem ismertem, ma is tanultam valamit.
Szerintem a kaució és egyéb apróbetűs tételek potenciálisan itt lehetnek elásva: Előfordulhat, hogy a sikeres foglaláshoz egyéb feltételeket is kérünk.
Nevermind...
-
molnarpeter
nagyúr
válasz CactuS #146443 üzenetére
A villámos márka adott egyszer csereautót, nekem kellett visszavinni. Mondják, hogy A3, mondom úgysem próbáltam még (feltételezvén, hogy nem az aktuális generáció) - hát egy 2000-es darab volt, kellően lelakva, az óra szerinti 335k is kevésnek tűnt, nameg szerintem a motor is konstans limp home-ban ment, persze a pixelhibás műszerfalon erre nem írt hibát.
-
Doki16
addikt
válasz CactuS #145762 üzenetére
A csoport/típus szakijának van rá egy komolyabb megoldása. Valami BMU smoothing néven fut amivel nem hard resetet nyom mint sokan a lindqvist method-al hanem valami kiegyenlítést csinál.
Tudom, hogy az Outlander akksija elég rossz. Ezért akartam mindenképpen kipróbált komoly előélettel rendelkező kocsit választani. Az általam választott autó elég jól avul szerencsére. Vannak a csoportban elég elrettentő példák. Én már 600 km-t beleraktam, de még 0,1% avulás se volt. És ennek jó részét elektromosan. [kép]
Van olyan a csoportban akinek még a 100k km-t se érte el a kocsija, de már 70%-os. Nagyon nem egyformák az autók.[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Doki16
addikt
válasz CactuS #145582 üzenetére
P3 Plugin nálam is képben volt. De 2012-es alig felszerelt autókért kértek el 4,5-5 millió körül. A másik meg, hogy a belsejét egyszerűen nem tudom tolerálni, számomra annyira ronda És mivel én vezetem ezért mindig a belsejét kell látnom, nem bírnám megszokni. Meg kevés is lett volna nekem az a 15-20 km hatótáv.
Amúgy én is visszafogok térni az Aurisra/Corollára, ha jövőre se lesz értelmes plugin.
(#145583) Qru: Auris 6-ot evett pályán. Az Outlander 10 körül van valóban. Érthető valamennyire 2 tonnás dög és egy darab tégla.
[ Szerkesztve ]
-
Doki16
addikt
válasz CactuS #145576 üzenetére
Nem maradtál le Elment az Auris és a Q5. A Toyota gondoltam, hogy elmegy, de mázlinkra elment egyből az Audi is. Így egyszerre két autócsere jött gyorsan. Mielőtt félreértené bárki. Az Outlander az enyém. A Passat pedig szüleimé. Csak mindig mindent együtt intézünk apuval így az autók is egymás választottai
Nincs E-golf, Passat GTE. Az E-Golf egy nagyon kiábrándító autó szerintem. Mintha tényleg csak belekendácsolták volna azt a villanymotort.
(#145577) joshua7: Nincs még róla saját képem. Csak a kereskedő amit csinált. [kép] Elég magas felszereltség, de nem digit műszerfalos
(#145575) mandleee: Köszi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz CactuS #145274 üzenetére
Nehéz ügy, mert az ilyennek se a boltban, se munkahelyen, se családban, se az utcán, sehol nincs keresnivalója amúgy, mert bárhol eldurran az agya és lerúgja aki elé kerül. Most akkor a lakosság jelentős részét zárjuk be? Nem igazán tudsz vele mit csinálni. Meg lehet büntetni vagyonokra, ugyanolyan idegbeteg lesz. Be lehet zárni egy évre, kijön ugyanolyan idegbeteg lesz. Vagy még idegbetegebb miatta.
Itt a brutális értelmi lepusztulást kellene megállítani és visszafordítani nem Brüsszelt, meg az életfelfogást, életszínvonalat stb., és várni türelmesen. Nem lenne azonnali hatása, de ugyanúgy a keményebb büntetéseknek se volna azonnali. Szépen lassan kopna a selejt, beállna egy élhetőbb szint. De ez álom idehaza, nem fogjuk megélni...[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz CactuS #145000 üzenetére
igen, egy suzuki swift-el szálltunk el, szerintem még se ABS, se légzsák nem volt benne, meg az is kiflibe hajlott, a tető szétnyílt, csak az egyik oldalon nyíltak az ajtók, kitörtek a kerekei, eredetileg sedan volt, de a hátulja eltűnt...
Szoktam arra menni, mindig furcsa érzés fog el.
Kickass: nem véletlen erőltetik az önvezető autó kérdést[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Kickass
őstag
válasz CactuS #145000 üzenetére
Szerintem ez nem csak fiatalokra igaz, a rutin novekedtevel novekedhet a hamis biztonsagerzet is. Hanyszor hall az ember mastol olyat, hogy en mar X km-t levezettem, velem ilyen biztos nem tortenne meg. Eleg csak random hir/FB poszt vagy alatti kommenteket megnezni...
Emelje fel a kezet aki meg soha nem nezett/nyult hatra a gyerekhez vagy kezdte el idegesen nyomkodni a gps-t ha az valamiert bevitte az 'erdobe'...pedig ennyin is mulhat. Sok tanulsag van benne szerintem mindenkinek, igen nekem is.
-
kisza25
félisten
válasz CactuS #144994 üzenetére
Hát igen, nagyon hamar megvan a baj, egyszer szüleimmel mentünk Pécsre és megcsúsztúnk egy jeges útszakaszon, kb 100-al berepűltünk az útszéli erdőbe.
Vater meg én be voltunk kötve, nem lett bajunk, anyu hátul nem volt, ő repkedett az autóban, szerencsére nem repült ki, de tiszta kék zöld volt másnap mindene.
A szerencsénk az volt, hogy a levegőben kipörögte magát az autó és a hátuljával csapódtunk be, az üléseink kiszakadtak a helyükről.
Ami miatt valószínűleg fékezett egyet a Vater ês akkor csúszhatott meg, egy 20 méterre lévő balesetnél helyszínelt a rendőr, egy lada volt a fák között, Ő meghalt.
A rendőr végignézte a balesetünket, szaladt is oda segíteni.
Ez 1999- ben volt (január, február), akkor nyári gumival voltunk, azóta fater télivel jár télen.[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
MrSealRD
veterán
válasz CactuS #144991 üzenetére
Én hétvégén néztem végig az egészet. Hát nem voltam vidám...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
dj79
senior tag
-
-
tboldi
nagyúr
válasz CactuS #144625 üzenetére
Oké, nekem is volt gondom a hűtőfolyadékkal, de a saját hibámból.
Tavaly EGR pucoláskor nem figyeltem a lehúzott gumicsőre, lefelé állt, így szép lassan elcsordogált vagy másfél liter folyadék a betonon, mire észrevettem. A pokrócnak, amivel felitattam, még mindig érdekes szaga van.
A vége az lett, hogy leengedtem a maradékot is, és feltöltöttem újjal.[ Szerkesztve ]
-
-
Gaben92
őstag
válasz CactuS #144578 üzenetére
Mikor ilyeneket olvasok, akkor örülök igazán, hogy nálunk a papír alapú “bármi” nem létező fogalom.
Mondjuk azon meglepődtem, hogy kb semmit se vagy köteles tartani az autóban... Az egy dolog, hogy forgalmi, meg biztosítási csekk nem kell mert úgy is ott van a neten, de se a háromszög, se eü csomag nem kötelező. O.o
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
hacki87
senior tag
válasz CactuS #144515 üzenetére
ezt pont láttam a Dunaharaszti Facebook csoportba. Mondjuk én azt nem értem, hogy ami az M0 irányába megy út azt miért nem csinálták meg a körfogóig duplasávosra ha már a lámpa után dupla van és a körforgó előtt is dupla van mivel turbot építettek és onnantól szintén duplasávval kellett volna menni az M0 előtti körforgóig, hogy aki nem Szszmiklós felé megy hanem az M5 irányába az ne szivjon e miatt.
-
-
hülyegyerek
addikt
válasz CactuS #144519 üzenetére
Az a gáz, hogy Ausztriában simán kienged mindenki, és én is ugyanígy teszek, ott szinte 0 feszültség van az utakon. A határon átérve viszont roncsderbi van, főleg a nagyobb városokban.
MesterMark : köszi a tanácsot, évi 100 ezer körül megyek, ha a céges és a privát autózást összeadom, szóval körül szoktam nézni , de sajna vannak kivédhetetlen szituk. A tegnapi is ilyen volt.[ Szerkesztve ]
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
hülyegyerek
addikt
válasz CactuS #144515 üzenetére
Én a bal , ő meg a jobb sávból sorolt középre, viszont ő már bent volt, amikor én elkezdtem a manővert. A tükörből esélyem se volt meglátni, viszont a bíróság neki adna igazat, mivel ő már egyenesen haladt, mikor én oldalról elkaptam.
hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD
-
törölt tag
válasz CactuS #144161 üzenetére
Én is elöregedésre értettem inkább, mint kopásra.
Az a baj a mostani felállással, hogy nyárit venni mellé a legegyszerűbb, csak az hosszútávon a legnagyobb szopás is, cserélgetni kell meg az átmeneti időszakban vagy ez vagy az nem lesz tökéletes. Tényleg az lenne a legkorrektebb, hogy venni kell tavasszal négyévszakost meg egy 15-ös felnit és akkor van egy minden körülmények között alkalmazható gumi.
Nem tudom mekkora a váltómérete a kocsinak, 185/60R15 körül lehet talán. Ha picit eltér az nem gond, a biztosító eleve bele fog kötni ha akar mindenhol (ehhez a motorhoz nem szereltek se 185/ se 15-ös felnit, 175/70R14 a gyári mérete).A CC+ onnan jött, hogy itt sokan használják és dicsérik. De én nem igazán tudok 30 ezret kiadni egy gumira, 15 körül lenne jó, ennyiből nem tudom kapni-e normális négyévszakost. Azt sem tudom, hogy télies vagy inkább nyárias verziót kéne-e vennem. A téliesre hajlanék mert télen az üres utakon azért szoktam teperni, de hó meg nincs. Csak a hideg az amivel meg kell küzdenie 3 hónapot át. Meg a sok folyadék, latyak. Viszont árokba kerülni sem szeretnék egy vicceskedő páralecsapódás miatt amit késve veszek észre, mert a gumi meg túl nyárias.
-
válasz CactuS #144154 üzenetére
Kérlek helyettem ne rettegj, vagy ha már képtelen vagy nem tenni akkor legalább magadban Ja és ajánlok egy versenyt - én eddig is mindent vállaltam ország-topic előtt, szal nekem nincs semmi visszatartóm: egyezzünk meg hogy nekem nem lesz balesetem te meg bocsánatot kérsz amiért legyilkosozol minden alap nélkül - amikor meg megtörténik Te lehetsz az első. Deal?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
törölt tag
válasz CactuS #144154 üzenetére
Ha nyári gumival csinál balesetet sem lesz jobb.
Tavasszal ha rakat fel négyévszakost akkor azért lesz leszólva, mert a 2 tonnára az is kevés.Való igaz a nagyobb súly, teljesítmény, futás miatt kettőnk közül neki illene két szettet tartania, ezt már korábban is leírtam. De ennél jobban én nem mászok bele valakibe, úgy is olyannal fog járni mindenki amilyennel akar, legfeljebb többet nem ír ide róla. A kockázatokkal meg tisztában vannak a legtöbben, főleg itt.
Hiába na, hétfő van. Ilyenkor mindenki érzékenyebb. -
zsolt0638
tag
válasz CactuS #143776 üzenetére
Heti 700 kilométert megyek pesten, hétvégén nem szoktam. Nem taxis vagyok, csak sok a meló.
Sosem dudálok, buszt kiengedem, segítek besorolni, nem vagyok idegbeteg, csak nevetek a tolakodó majmokon, egy lámpával vannak előbb. 2 perc maximum, vicc... 15 éve itt autózom, van változás. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz CactuS #143705 üzenetére
Tökmindegy mikor ülök autóba, ezeket mindig tapasztalom. Tanulóvezető remegve feltartja forgalmat, mikor átnézek rá, ha sikerül leelőzni, de az oktató szerint ez normális, mert különben tenne ellene, hogy ne 30-40 között pöcsölve feltartanak mindenkit. A körforgalom (mint írtam), az kb olyan, mintha lemennének a térképről, valami olyan helyre, mint valami démoni beláthatatlan fekete lyuk. Nonszensz...
-
őstag
válasz CactuS #143708 üzenetére
+1 Itt Zuglóban szerintem aki a környékemen (patak) nem nézz balra és sokat közlekedik azt úgy hívják hogy áldozat előbb utóbb...
És mindenki ide hordja a tanuló vezetőket... Amikor 5 db tart fel egy rövid szakaszon és sietek, mindig rám jön a morgás (mindenkinek kötelező legyen lakhelyén tanulni kivéve ha bizonyítja hogy ott nincs autós suli , na jó ez kicsit náci, meg nagyon meg kedvezi a helyi monopóliumoknak is, de ez az én morgásom a részleteket oldja meg valaki okosabb ).
-
Qru
MODERÁTOR
válasz CactuS #143708 üzenetére
Nálunk anno a biztosítónál az a mondás járta, hogy annak van elsőbbsége akinek megadják.
Defenzív vezetés régen alap volt, várni a váratlant. Én még úgy tanultam, hogy balra is be kell nézni, sőt emiatt a vizsgabiztos a vizsga után külön meg is dicsért.#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
válasz CactuS #143679 üzenetére
A legjobb az, amelyik mellettem jön, ahonnan nem feltétlen látom, hogy indexel, de közben már húzza rám. Hasonlóan idegesítő az a típus, aki elé kényelmesen be lehet sorolni, de ő inkább gyorsít, még akkor is, amikor már egy ideje a sávjában haladok, amire utolér, hogy utána fékeznie kelljen és lökhárítózhasson.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz CactuS #143679 üzenetére
Ez tipik már egy ideje, hogy kib*ssza az indexet és már húzza is, ha meg dudálsz rá, hogy nehogymár neked jöjjön vagy csak simán lfszt érzésed van a manőverével kapcsolatban, akkor is neki áll feljebb természetesen.
Rengeteg a tökölős amatőr is, aki szintén sértésnek veszi, ha tudtára adod a bénaságát.
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
MrSealRD
veterán
válasz CactuS #143666 üzenetére
Érdekes gondolatmenet. Az az igazság, hogy annyira nem emlékszem már jobbra mi volt a helyzet. De ha ő balra akart volna kanyarodni akkor sokkal korábban kellett volna a kanyarodó sávba menni. Ott ahol találkoztunk, már nem tud balra lekanyarodni. Így onnan nem lett volna értelme próbálkoznia. Kb 30 méterrel korábban van az a rész. Bár ettől még ki tudja milyen szándéka volt...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Qru
MODERÁTOR
válasz CactuS #143581 üzenetére
"vagy megállítanak igazoltatni és kérdezgetik, hogy hova, minek és merre tartasz. Amihez semmi köze."
+1
Ezt tőlem is kérdezték már. Elsőre nem is értettem hogy ez minek akarja tudni, úgyis azt mondok amit akarok.Viszont a szúrópróbaszerű ellenőrzésre nagyon is szükség van itthon a nem létező közlekedési kultúrán miatt.
#nincsbennetarcsi
-
batai15
félisten
válasz CactuS #143589 üzenetére
Forgalmiba benne van a tulaj , alváz szám is .
Meg ott a rendszám .
Mai online rendszerben bármelyik ismeretében tudni kell(ene ) a többit .ennyire egyszerű volna.
Van forgalmi :benne a név , személy azonosság nem ugyan az ,akkor meg állítani .
Etc etc .
Úgy hogy elég hülye indok .[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz CactuS #143468 üzenetére
Márkakerben cserélték ki ott csak beállítanák... bár őket ismerve jó ha nem lopnak ki alkatrészt a kocsiból, nem hogy ilyennel foglalkozzanak. A kedvencem az, hogy bármiért viszem be a kocsit 100k-s számlát állítanak ki. Egy olajcsere is annyi és legutóbb az 1 db lengéscsillapító cseréért is annyit számláztak ki (persze párban cserélni luxus, inkább menjek 2x).
mod:
Integrale: Ha jól tudom az átlagsebességet nézi.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz CactuS #143458 üzenetére
Nem a fényerővel van baj (nagyon szépen és erősen világítanak, a halogén a nyomába sem ér) sem a B6-ban, sem az E92-ben, hanem azzal, hogy nem világít elég messzire. A B5.5-ben a sima vetítőlencsés halogén jobb volt ilyen szempontból, az elég messzire világított.
Aztán persze lehet csak szarul van beállítva mind a két autóban a xenon és azért nem világít elég messzire...mod:
focvis: Nekem az a tapasztalatom, hogy a Waze városban verhetetlen, viszont városon kívül a G. Maps a jobb.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz CactuS #143437 üzenetére
Ugyan csak két xenonos autót vezettem sötétben hosszabb távon de egyikben sem voltam megelégedve velük. Jó a fényerő de nem világít elég messzire (állandóan refivel meg nem mehetek), ezért nagy tempónál úgy érzem kb mintha vakon repülnék. Ha kiszaladna elém vmi állat azt tuti későn venném észre... A sima halogénes projektoros sokkal jobb ilyen szempontból.
#nincsbennetarcsi
-
Integrale
veterán
-
tboldi
nagyúr
válasz CactuS #143307 üzenetére
Nekem sem tökéletes a rádióm, a hangerőtekerő körüli gombok háttérvilágítása megszűnt létezni. Szerintem csak valami érintkezési hiba lehet, mert azóta nem világítanak, amióta a klímapanelben cseréltem izzót.
stickermajom:
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz CactuS #143313 üzenetére
Am ha lenne kiépült infrastruki a környezetünkben még akár be is lehetne vállalni egy ilyen villanyost. Am pont emiatt álltak a telepen heteket, mert senkinek nem kellettek. Aztán végül bedobták őket a közösbe, ilyen rohangászós autónak (arra pont jók mondjuk). Kíváncsi leszek meddig bírják.
#nincsbennetarcsi
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz CactuS #143283 üzenetére
Asszonynak, Leaf van. Engem már a hányinger elkap, ha ránézek, mert konkrétan semmi nem tetszik belőle. Se a színe (fehér), se a külső, se a belső. De olyat tud lépni még ez is, hogy passzíroz az ülésbe. Arra amire meg vettük, pont jó. Bevásárolni, a gyerkőcöket vinni-hozni pont erre tökéletes, de az első amit mondtam neki, hogy nagyon vigyázzon, mert ez nem golf, ami előtte volt,a pedál lenyomásával.
-
törölt tag
válasz CactuS #143280 üzenetére
A nagy sebesség magyarázat lehet a szembe sávba átjutáshoz, ha kilóötvennel mennek akkor egy kis fuvallat vagy kormánymozdulat, kis hupli az úton is átjuttatja oda, nem véletlenül szélesebbek a sávok az autópályán sem és nem véletlenül nem lehet 130-cal menni egy sima főúton, mert még ha üres is túl huplis ha nem kamionba akkor árokba rakja.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz CactuS #143185 üzenetére
Az RS sem hullott, mint a légy, csak fos volt a hengerfej tömítés vagy mi. Ez az 1.5 ez nemtudom mennyire döglős, 1-2 esetről hallottam csak. De Fordos fórumban volt akinek az 1.6 szívó ment annyira galyra, hogy eladta és vett egy 1.5T mondeo-t, azóta boldog
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda - BMW 18" Alufelni Nyári Gumival és Szenzorral *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
törölt tag
válasz CactuS #142880 üzenetére
Pontosan ezt írtam én is az előző ilyen balesetnél. Ha valaki felhajt rossz irányból oké, de ki tud takarodni a leállósávba és ha van akkora szünet még megfordulni is és a leállóból kigyorsítva továbbmenni.
Ezek az emberek vagy annyira megijednek, hogy kiesik minden logika és besokkolnak vagy szimplán ennyire birkák. Vagy öngyi akar lenni vagy valami szer hatása alatt van.A történet mennyire groteszk már, hogy itt a románok voltak a vétlenek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- SEGWAY-NINEBOT KickScooter F2 Pro (1km futástávval)
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Újszerű! Egyedi gyártású 2 férőhelyes/2 személyes számítógépasztal/íróasztal 150x100x75
- Egyedi! Mercedes CLA 220 CDI d AMG Sport 7G-DCT.
- BMW egyedi montain bike bicikli 26-os
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest