-
IT café
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Nem az autók megreformálasa fogja megmenteni a világot, mikor az összes kibocsátás kb 15% az autók."
Megpróbáltam egy kicsit belásni magam a légi és tengeri közlekedésbe, pontosabban azon részébe, h mennyi fosszilis energiát emészt ez fel. Érdekes módon a vízi, pontosabban a tengeri közlekedés oldaláról nem találtam kézzelfogható adatokat. Nem tüntetik fel sehol a nagyobb hajók üzemanyag igényeit. Az viszont fellelhető, h a világ tíz legnagyobb hajótársasága több mint háromezer nagy szállító (személy és teher) hajóval rendelkezik.
A másik oldal a légi közlekedés, itt már azért vannak adatok.
A jelenleg a világ legtakarékosabb személyszállító airbus-a, az A321 Neo, ez a gép 100km-en, (bocsánat, nem forgattam át üzemórára) 444l kerozint éget el közepes terhelésen. A NATO kötelékében szolgáló C5 Super Galaxy szintén közepes terheléssel már 2175l -t éget el 100km-en, de hogy srófoljuk a tétet, ez a gép szarrá pakolva, teljes terheléssel 4544l-t !!!! Nem tévedés, ez ennyi! Szóval mit is kellene korlátozni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest