-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
k1raly #59999 üzenetére
Mondjuk az nem olyan bonyolult dolog, hogy a miner csak a GPU-t írja... mellette azért még van egy gép, neadjisten akik használják is a gépet, akkor egy monitor is...
Nekem pl VGA nélkül alsóhangon, böngészgetve eszik a gép 80W-ot. Millió venti, szivattyú, hangkártya, SSD-k, winyok...
De azért egy kifejezetten bányászatra összerakott gépnél nem kell semmi ilyen. Egy alap CPU, ram, lap, egy kisebb SSD és kész. Esetleg pár venti pluszba a hűtés miatt. -
3800+
őstag
-
Laraxior
titán
28MH/s... bűvöljem még, megy feljebb?
-
mihione
őstag
válasz
mZoleee #59982 üzenetére
10xx szerianal szerintem a core clock emeles is hoz a teljesitmenyen nem csak a memory,legalabbis en ezt vettem eszre,es van egy bizony tdp szint amitol feljebb mar nem kapsz + teljesitmenyt (vagy csak nagyon nagyon minimalisat ami nem eri meg azt a toblet fogyasztast,terhelest ami esetleg jobban degradalja is a kartyadat)
-
Laraxior
titán
Asszem 92 felett volt valamivel. Primary kártya, csak akkor megy maxon, hogyha kikapcsolom a monitort. Már a bekapcsoláskor esik 3MH/s-t.
Borda nem kell rá, hacsak nem olyan kártyád van, ami kétoldalon vannak a vramok. 1-2 venti simán hidegen tartja.Az én vramjaim vígan 80°C alatt vannak
Nekem is van rajta, de már rendeltem hozzá slim ventiket, azok jobban odaférnek.szerk: 93.6MH/s... nem is olyan rossz az. Mondjuk 240W-ból.
[ Szerkesztve ]
-
EQMontoya
veterán
Nem feltetlen errol van szo. Revolut kvazi minden penznemhez ad helyi szamlaszamot.
Legalabbis eur-hoz nemetet es gbp-hez angol biztosan.
A (Transfer)wise meg HUF-hoz is.A SEPA (Single Euro Payment Area) atutalasok atfutasi ideje egy munkanap, azok nemzetkozi utalasok.
De ha revolut GBP szamlara utalsz GBP-t vagy Eur szamlara Eur-t, az belfoldi utalasnak szamit, mert egy orszagban van a fogado es a kuldo is es ater masodpercek alatt.Remelem, erthetoen sikerult leirnom.
-
Kártyáknál lévő PowerLimit.. az valójában mit takar? Akkor is érdemes/kell ezeket csökkenteni ha olyan helyen mennek ahol nem kell a fogyasztásért fizetni?
-
disko
csendes tag
Britishminers-ról mi a véleményetek? Szabad onnan rendelni? Szállítanak egyáltalán magyarországra?
-
EQMontoya
veterán
válasz
DanielLong #59952 üzenetére
Ebbol a celbol en egy 2011-es lapot vettem (RAMPAGE IV EXTREME), ami eszik xeon procit es ecc ramot. Utobbiakat fillereket meg lehet venni hozza.
Igy 40-bol siman van lap-proci-memoria kombod, raadasul nem egy szar lappal.
-
MZsoltee
veterán
válasz
DanielLong #59955 üzenetére
45k körül van hozzá proci is.
-
Laraxior
titán
Binanceról a SEPA utalás mennyi időbe telik? Több, mint egy munkanap? Vagy elveszett a pénzem az éterben?
-
Emperor_
addikt
válasz
AM4 vonalat én is végigjártam a pár hete, akkoriban használtan innen PH-ról 40 e Ft lett volna a legolcsóbb CPU. Végül 1200 mellett döntöttem.
Illetve kb 2 hónapja megdöglött nekem is az ASUS AM3+ lapom. Nem volt egyszerű "újat" venni. Minden le volt rabolva. 27 e Ft-ért volt egy profi lap, már majdnem megvettem. Végül lett egy giga 10 e Ft-ért. Napokig lestem az aprót.
Egyrészt az új cuccok sincsenek, csak drágán. Ilyenkor felmegy a használtak ára is.snake1977
pool: ide bányászol /pld miningpoolhub/
wallet: ebben tartod a crypto-t /pld freewallet/
tőzsde: itt adod el és utalod ki bankszámlára /pld Kraken, Coinbase/A tőzsdére 2 úton juthat el a crypto:
- egyből ide bányászol,
- a walletban összegyűjtött cryptot utalod át.4gb-os karival RavenCoin-t bányásznék. Vagy meghagynám Ravenben vagy váltanám ETH, BTC-re.
[ Szerkesztve ]
-
snake1977
őstag
Szia köszönöm, az összefoglaló már megvolt, utána kérdeztem mert az egész rendszer felépítésének a menetére nincs infó, így elég homályos, bár ott még benne van a phoenixminer is, amit a nicehash jelenleg nem javasol.
Tehát kell egy wallet, a wallet weboldaláról lehet átutalást inditani bankszámlára/paypalra utóbbit preferálnám. Atomic wallet jó erre? Vagy van jobb?
Kell egy miner program, alapvetően etc-t bányásznék azzal még boldogul elvileg a 4 gigás kártyám, de ha van jobb tipp szivesen fogadom. Kezdő vagyok...
A wallet által generált kódot kell beillesztenem a miner programba és ezzel elvileg kész is lennék? Illetve a poolokat a miner program adja magától vagy nekem kell keresnem egyet?[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz
elsőre
[link] + G5900 13K. Összesen 64K
Ehez képest sima 6pcies BTC lapok mennek el 50Kért. És arról nem szóltam, hogy PCIEt lehet oszatni is.De igazából mindegy. Akinek 6 (vagy 13) PCIE kell mert 6/13+db vgat rak bele annak teljesen mindegy mennyi az alaplap. Persze főleg a 13 PCIE lehet a lényeg. Mennyibe kerül ma 13db 3070?
És ebben a pillanatban újra rájövök, hogy 160MHval, 2 vgaval mennyire senki vagyok és mennyire koimolyan tolják ezt egyesek. És mivel 400K alatt én nem tudok 3070et venni ez nem is fog változni.
[ Szerkesztve ]
-
m0h0senator
őstag
válasz
Itt ryzen 5 2db 3070 konnektorból mérve 270w ebből a kártyák 230W
-
wiziloo
tag
válasz
DanielLong #59949 üzenetére
AM3+ nál csak a többletfogyasztás a hátrány, nekem egy erősen undervoltolt fx6350 el van összerakva a gép, kb 60-65w ot eszik, ennél az újabb rendszerek sokkal energiahatékonyabbak.
-
-
MZsoltee
veterán
válasz
Occójó:
ASRock B450 Pro4 -
válasz
Dare2Live #59951 üzenetére
A népszerűsége azért tart, mert 6 PCIe lapot procival baromi nehéz találni, még 5 PCIe + M.2 sem egyszerű. Gyakorlatilag az összes szóbajöhető használt AM3+ lap elkelt. AM4 ugyan olcsóbb lenne, 28ezertől indulna, de nincs már AM4 proci a boltban hozzá, a legolcsóbb használt Ryzen 1600 is 30ezer...
Intel oldalon a helyzet detto ugyanez, lap még talán lenne, de proci csak 100€-ért van. A bányászok mindent megvettek.
Ergo most mindent 60-80ezerért árulnak szettben, ami tud fogadni legalább 5 VGA-t, mert nincs más opciód. -
Dare2Live
félisten
válasz
DanielLong #59949 üzenetére
Ez engem is érdekelne mert fogalmam sincs mért árulják és adják el őket 50-80Kért. Ha mondjuk fele/harmad annyiba kerülnének mint egy sok pcies B550/Z490/Z590 lap még ok de ezen az áron nem értem.
Nálam most egy Z370+8700K+16GBramos gépben vannak a karik és mérés alapján bánya közben 63Wot eszik lap+proc+ram már táp veszteséggel együtt. Ha a btcs lap+celeron eszik 30Wal kevesebbet sokat mondtam. 0.03*24*30*37. Havi 800Ft. Soha nem hozza be az árát az amibe egy BTCs lap + celeron kerül.
Gondolom régen azért volt népeszerű mert kellett a legolcsobb lap amin sok pcie volt, meg a legolcsobb proci. vagy nemtudom.
-
válasz
Frozen #59945 üzenetére
Használd a geizhals vagy az idealo oldalakat ehhez. Amúgy bitang nehéz procit találni most az olcsó szegmensben... Ja és használtan ebay-kleinanzeigen, szerintem ezzel jársz a legjobban.
MÁS TÉMA:
Meghalt az alaplapom valószínűleg, egy régi csúcs Asus AM3+. Hirtelen kellett valami és végül Intel 1200-as szett lett helyette, de közben használtan kaphatnék egy BTC Pro 2.0-t procival és RAM-mal a közelben. Kérdésem, van-e bármi előnye az Asrock BTC lapnak azon kívül, hogy 6 PCIe portot vonultat fel? Például ami nekem jó volna, hiba jelző LED vagy alaplapi bekapcsoló gomb, az természetesen nincs, így igazából nem látom semmi előnyét a meglévő új szettemhez képest.
Viszont most a helyzetre tekintettel egy tartalék szettet is felépítenék, ehhez keresek majd egy használt AM3+ lapot. AM3+ ellen van valamilyen ismert kifogás, azon kívül, hogy régi és talán 10W-tal többet fogyaszt? -
kzkz
őstag
válasz
kenwood #59947 üzenetére
T-rex Windows-on nekem ilyen, párszor ki is húztam alóla a netet a router frissítése miatt.
Watchdog
Watchdog is intended to observe miner state and restart T-Rex if it crashes or hangs for any reason. Also, watchdog can optionally perform auto updates if a newer version is available. We recommend using the watchdog to avoid any downtime in mining and make sure your GPUs are busy 24/7. If you do need to disable the watchdog, you can do so using--no-watchdog
parameter.Uptime: 3 days - 23:58:12 Shares: 26481/26484 Shares/min: 3.579 (average 4.599)
WD: uptime: 3 days - 23:58:15, shares: 26481/26484
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
-
wiziloo
tag
válasz
m0h0senator #59938 üzenetére
Overclockot jobban szereti.
Phoenix, és NB miner is eldobta magát 3070ekkel +1200 mem-el.
T-rex miner 1350el stabil, stale és rejected share nélkül.
Phoenix és NBminer 59-60MH/s ot tudott, Trex 62-63al megy stabilan.
De az asztali gépemben lévő 1070 is jobban megy t-rex alatt, 29MH/s jön ki belőle, míg a többi minernél ez max 27MH/s volt.[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
Üdv valaki tudna ajanlani msi z390 gaming plus es lapba Coffeelake procit?
lehetőleg olyat ami van németben raktáron. Amit rendeltem pentiumot visszadobták hogy majd árpi végén... -
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
m0h0senator #59938 üzenetére
vagy egy NB?
-
Sinu
senior tag
válasz
snake1977 #59932 üzenetére
Én nemrég kezdtem, az első az összefoglaló elolvasása volt, majd ami még kérdéses maradt annak utána olvastam -> google.
Itt már eldöntöttem, hogy dedikált gépet szeretnék a saját asztali PC-Windows helyett, így néztem pár összerakós videót YT-on, illetve néztem pár videót a kiszemelt HiveOS-ről is.
Szerintem te is ezzel. Ha valami konkrét kérdés van azt meg írd meg ide nyugodtan, lesz segítség -
Laraxior
titán
3080nal a core feszhez hozza kell nyulni vagy marad alapon? Ejszaka ujraindult az egesz
-
snake1977
őstag
Sziasztok, tudtok ajánlani valami oldalt, vagy egy teljes leírást a-tól z-ig, hogy hogyan kell elkezdeni a kriptobányászatot? Fogalmaim vannak de messze nem vagyok biztos semmiben, szóval valami szájbarágós kisokos olyanoknak akik most látnak ilyet először. Lehetőleg magyarul. Köszönöm.
-
amol
addikt
Sziasztok GA-Z170X Gaming 3 a proci melletti M.2-ben nem látja a kártyát. Kipróbáltam több riserrel is. A másik M.2 működik. Mi lehet a gond?
-
Aby_2014
aktív tag
Szerintetek nem veszélyes a coinbase oldalnak megadni a bankkártya adatokat? Történt már tőlük adatlopás? Ti a "családi" kassza számláját használjátok vagy külön számlát nyitottatok erre a célra?
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
Talalkozott mar valaki olyannal hogy az AMD driver beakasztja a windows rebootot? Ilyenkor csak csokkentet modban ha letorlom a drivert akkor indul el es rakhatom ujra a drivert...
-
-
Laraxior
titán
Mi az már, hogy a 3080 nem bírja a +1000-et Afterburnerben a vramnak? 78°C csak.
Még az FE-m is simán vitte, pedig az is Micron volt.
Kűddöm is vissza.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Kerékpársportok
- Ubiquiti hálózati eszközök
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ukrajnai háború
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Dobja a némítókapcsolót a OnePlus
- További aktív témák...
- Sony 20mm 1.8 G objektív
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
- Új 2K Gamer PC Intel i5 13400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 6800 16Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
- Új 2K Gamer PC Intel i5 12400F/RX 7700 XT 12Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% Áfá-s)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest