Új hozzászólás Aktív témák

  • aleister

    veterán

    válasz Danex #43870 üzenetére

    Több pontos is tévedésben vagy.

    1.Irreleváns Magyarország átlag szélsebessége, a lényeg, hogy a léteítése helyen mennyi ez az érték. Itt a Bakonyban van az ország egyik legszelesebb tájéka. Ehhez nem elég fél perc guglizás, hanem hívni kell egy széláram méréssel foglalkozó céget, vagy venni kell egy mini meteorológiai állomást, és több hónapon keresztül mérni kell a szélsebesség. Egyáltalán nem mindegy, hogy az ország melyik területén lakik az ember, de még ezen belül is egy rakat dolgon múlik. Szóval en bloc az országos átlagértékkel számolni butaság.

    2. Dehogy számít ipari termelésnek a 3-5 kW feletti érték. 50 kW fölött kell szélkvótát kiváltani.

    3. Akksit nem tervezek, mert azzal csak a baj van. Nem is lenne rá szükség, mert a méretezés miatt nem lenne túltermelés.

    4. Az inverter nem 200k, hanem 66, de biztos lehet olcsóbban is kapni.

    5. Ha valaki napelemben gondolkodik, akkor 40-50k-ért kötelező beszereznie egy napkövető rendszert, ami 30-40%-kal is képes növelni a teljesítményt.

    6. A mérések alapján nálunk 1295 kWh/m2 a várható éves teljesítmény 1 kWh-s panel esetén. Tehát a szóban forgó 275 wattos elem lefelé kerekítve 356 kW-t fog várhatóan termelni alapból. Ez napi szinten 35 forintot jelent. A számításod már itt megbukott. Ehhez hozzájön a szélgenerátor óránként kb 500 wattos teljesítménye, ami napi szinten 432 forint kb. Tehát összesen 467.Ez egy évben több, mint 170000 forintnyi áramot jelent.

    A fentieket összefoglalva valóban nem egy év lesz a megtérülés, hanem inkább 2,5-3. Sajnos a km/h alapján mért szélsebesség adatok éltek a fejemben, a szélkeréknél meg m/s van feltüntetve. Szóval így azért eltolódtak a dolgok, de koránt sem annyira, mint ahogy próbálod beállítani.
    A lényeg, hogy környezeti adottságoktól függően kell mindenkinek eldöntenie, hogy belevág-e egy ilyenbe.

    Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Új hozzászólás Aktív témák