- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Video konvertálás
- Hálózati / IP kamera
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Videó stream letöltése
- Windows Insider Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz Mesterlovesz #15187 üzenetére
Annyi a jelentkező, hogy akár már egy poolt is nyithatsz PHool névvel
Természetesen én is jönnék pár megával. Illetve ha tudok, szívesen segítek is akármiben.A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
htc07
addikt
töröltem, a profitkalkulátoruk nem valami meggyőző, havi 50000-es diff növekedésre is azt írja, hogy kb. 6 hónap a roi
Mesterlovesz (#15187)
nekem nincsenek megáim bedobni, de talán a frontend-del tudok segíteni ha aktuális.
egyáltalán nem tartom rossz ötletnek ezt a manuális switchpool rendszert, csak amennyit keresni lehet rajta, pont annyit bukni is.Mindenesetre van egy php-s panicsell botom, éppen működik is úgy ahogy, biztosan hasznát vennéd a későbbiekben
[ Szerkesztve ]
-
Manson
csendes tag
válasz Imafett #15195 üzenetére
hát a core i5 nem jelentősen nagyobb áron jön mint az i3.
Egyébként a cél az lenne, hogy a most indult webáruházunkhoz adjunk támogatást a vásárlásnál.
Tehát pl. kibányásztál LTC-t, helyette BTC -t kapsz, ez a tiéd 0% fee.
A maradék hardver viszont amit saját pénzből beleteszünk, az a Pool tagjainak ad extra elkölthető BTC-t a tagság után, a saját webáruházunkban. ( remélem így érthetőbb )Szóval a cél egyben a bolt fellendítése is lenne. Amit így elégetünk, az pedig marketing költség, nem pedig veszteség, de a nyereségből leírható ... talán így tudnánk versenyképe és lojális közösséget építeni.
Igazából ezért is kérdezek itt körbe, hogy mi a véleményetek.. szóval minden komment számít.
http://give-me-stuffs.com - a legjobb árakkal! Innen vedd a hardvert!
-
szmissz
senior tag
válasz somogyipeti #15168 üzenetére
Hát írta: Rosszul.
Ordít róla a szakértelem.
Tiszteld meg a másik felet azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetekre!
-
folditomi
tag
Szerintem ha valaki csinálna Számítástechnika boltot, melyben elfogadják a BTC-LTC-t, azzal igencsak fellehetne lendíteni a forgalmat...
Nem is nagyon tudok ilyen helyet
Annó a horgászboltunkon gondolkoztam, hogy a weboldalra kikellene írni, hogy "BTC Accepted Here"
Csak aztán az ötlet ellett vetve...
De ha valaki belefog, áldásom rája![ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz oleslie #15208 üzenetére
eheheh, ezen nevettem! No meg ahogy láttuk, nem lelépni kell a lóvéval, hanem nyiltan csipegetni, á lá Middlepool, akinek meg nem tetszett, az lelépett! (És van aki a mai napig ott bányászol! 8))
A viccet félretéve, a barátság alapja a pontos elszámolás. Egy belső, zárt pool esetében ezt könnyen meg lehet oldani, napi bányászott mennyiség és érme nyilvántartással.
Jó ötlet egy zárt topik ennek a dolognak, jól jön minden segítség, mert az üzemeltetést ha elvállalom, akkor sem fogom tudni felépíteni a frontendet, ha egyáltalán szükség van rá. Persze egy működő rendszert nyilván tudok alapszinten fenntartani, de lehet, hogy ennél azért több kell hosszabb távon...
2014 január óta bányász és kriptoérme szakértő
-
t72killer
titán
válasz Mesterlovesz #15217 üzenetére
Mihelyst elkészülök az 5MH-emmel (jövő7 vége), csatlakoznék - ha noobokat is felvesztek
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
zsoleszkai
tag
Valahogyan nem lehet utána járni hogy pl a middle vagy egyébb ilyen hely hogyan oldja meg a nyilvántartását?
Mert maga az alapelrendezése mondhatni jó és használható lehetne ha meg lenne a kiindulóponja hogy megvalósítható legyen kicsiben is[ Szerkesztve ]
/KneeBy/
-
Aryan
senior tag
Összeállt végre a miner masinám. Asrcock H81 Pro BTC deszka, 5 Asrock BTC kit (riser kártya), MSI 7950,ASUS 7950,ASUS 7970,ASUS 7970,ASUS 7970. Ilyen sorrendben vannak a vga-k a gépben. 8GB ram és 2x1000w táp van még a dobozban.
Probléma viszont van sajnos.
Elindul a cgminer 3.7.2 akkor a vga driver elszáll, és az első 2db vga (7950-esek) 0 sebességet nyomnak. 7970-essekel nincsen baj. A legszebb az egészben, hogy az összes vga-nak más az órajele .
Valaki próbálkozott hasonló kombóval?
1hsz-t olvastam, de nem segített.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
valaki rendelne nekem egy pizzát én meg btc-ben kifizetem előre?
2 órája utaltam le paypalról mindent a kártyámra, az meg csak jó esetbe holnap lesz rajta...
előre utalom a BTC-ket, utána adok egy címet ahova linkelem milyen pizzát rendelj légyszielőre is köszi ha valaki segítene
cserébe adok +ba 0.15 LTC-t
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz zsoleszkai #15219 üzenetére
A middlecoin-al és társaival szerintem az a két nagy baj, hogy X időpontban bányászik A coin-t, amit ha a kibányászás X időpontjában (még az N blokknyi confirmation + tranfer időt sem kivárva) adná el az X időpontban vett Z utolsó piacin áron (anélkül, hogy az ő saját eladási mennyisége - ami egy apró coin és nagy multipool párosnál relatíve igen nagy lehet - ne bolygatná meg bármilyen irányba ezt a piaci árat), akkor X időpontban érné meg legjobban bányászni A coin-t, viszont a gyakorlatban ennél az A coin-nál csak X+N időpontban tud majd eladni Z+/-n áron (de valószínűleg inkább - mint + mert nem vagy egyedül a bányász oldalon sem és a vevők sem neked akarnak jót), így van egy nehezen becsülhető, ismeretlen "n" paraméterünk, illetve egy N időnk, amitől egyszerűen nem tudunk gyorsabbak lenni, és normál esetben nem is tudunk tőle szabadulni (erre létezhetne megoldás, de akkor az üzemeltető is kockáztatna egy saját tőkét, de ha ő legatyásodik, akkor úgyis a felhasználóktól kell visszalopnia, és akkor ugyan ott lehetünk...), a legtöbb felhasználó pedig nem lenne hajlandó elfogadni azt, hogy te bányászol A, B, C, D coin-okat is, és akár még hetekkel később sem tudsz róluk mondani semmit, hogy mennyi lesz majd a végleges eladási áruk, és az üzemeltető személy/algoritmus sem lehet benne kellően biztos, hogy ez egyáltalán minimálisan elfogadhatóan magas lesz-e (tehát jobban megérte ezeket az altcoin-okat bányászni és P ideig tartogatni, mint mondjuk fixen LTC-t bányászni és instant eladni), viszont ha adsz nekik egy becslést, hogy mennyit remélsz, vagy épp most mennyit ér a kibányászott coin, amit majd a jövőben fogsz beváltani ismeretlen áron, akkor hőbörögnek, hogy meglopod őket, mikor ez a becslés a korábbitól alacsonyabb számra változik (pedig ez nem a te hibád, te csak egy pillanatnyi becslést adsz, ami akár percenként változhat mindkét irányba - de ha lefelé látják mozdulni, az szerintük csak lopás lehet).
Amiről itt a mester beszél, az az, hogy bányászol A, B, C, D... megannyi... coin-t és mindet megpróbálod minimum néhány napos, de akár több hetes időtávlatban olyan magas áron eladni egy árpumpálás közben, hogy jelentősen magasabb profitot tudj felmutatni velük, mint ha instant módon, vagy legalább is 24 órán belül eladtál volna mint, amit már kibányásztál, és reméled, hogy ha B és D végül LTC-től is szarabb hozammal ment el, az A és C coin-ok kiugró profitja kárpótol érte, és összességében jól jártál (vagy ha nagyon ráérsz és mindig mákod van, akkor esetleg sokkal jobban).
A "megannyi coin" hosszú távon végtelen várólistán ugyan úgy adhat napi átlaghozamot, csak lehet hogy ehhez 20 nap a "boot idő" (mire egyáltalán bármi elkel), és csak a következő 10 nap átlagát érdemes figyelembe venni.
Másik probléma, hogy ha túl nagyra nősz, akkor túlságosan nagy hatással vagy a piacra. Te nem meglovagolod a hullámokat, hanem átmész rajtuk, mint hullámtörő és megölöd az egészet, mielőtt még kiélvezkedted volna magad.
Szerinted hányan tolnák a middlepool-nál, ha 20 napig (most csak hasra ütök) akár egy fityinget se látnának a tárcájukban és utána is össze-vissza ingadozóan kapnának kifizetéseket?
Vagy ki merné azt vállalni, hogy küldi neked az átalánykifizetést 24 óránként, és csak reménykedik, hogy 30 naponta fölé tud fizetni, nem pedig lopnia kell tőled mert mínuszba ment a vállalkozása? Vagy melyik felhasználónak tudnád ezt elmagyarázni, hogy egy óvatos átalányt kap, amire majd jön extra a hó végén (vagy nem), aki még nem bízik benned valami más okból (mint pl. itt, hogy már régóta látjuk postolgatni a fórumon és tudomásunk szerint még senkit nem vert át, csak segített, ha kérted)?
Nem véletlen az, hogy úgy néz ki ez a játék, ahogy most formát öltött...
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
oleslie
aktív tag
válasz janos666 #15224 üzenetére
Egen, ezt sok 1bites júzer nem fogja fel. De valamit valamiért. Egyrészt a nagyobb haszon értelemszerűen nagyobb kockázattal is jár, és benne van a pakliban, hogy többet kell várni, és nem lesz 24 óránként kifizetés. Esetleg miközben a magasabb árfolyamra várunk, bedől valamelyik órákon/napokon át bányászott coin, így értelemszerűen az nullázódik (attól az egyenlegben még látható, hogy van a pool pénztárcájában nn.db ###coin, csak épp 0btc értékkel, vagy ha nem is látom, hogy miben áll a 'pénz', legalább írna valamit az illetékes miben áll a pénz -ez az, amit h2o elmulaszt). Én ezzel együtt tudok élni. Aki nem, annak csak azt tudom javasolni, hogy menjen a waffle/clever/middle/etc. multipool-hoz (mondjuk a middle pont nem ajánlott, pontosan azt a hullámzó teljesítmény nyújtja amit leírsz, van hogy 1-2 napig semmi, aztán csepegtet, majd megint semmi). Ennyi és nem több.
Jah, és el ne felejtsem: kockázat nélkül nincs rizikó[ Szerkesztve ]
Egyszerű életet élek. Ami üres megtöltöm, ami tele van kiűritem
-
Elbandi
aktív tag
aki futtatott pool, tudna nekem kuldeni egy sql dumpot? (az user/password/email mezok nem kellenek, ki lehet NULL-olni oket)
-
Mesterlovesz
aktív tag
-
htc07
addikt
Hanyatló profitú mikrouniverzumunkban felütötte egy érdekes coin a fejét:
(bocsi ha vótmá, én még nem láttam): myriadcoinAmitől egzotikus:
5 különböző algo-n lehet bányászni egyszerre: Scypt, SHA256D, Qubit, Skein, Groestl
A skein GPU-s algo, a másik kettő pedig CPU-s, ezen kívül a lényeg:Each proof of work algorithm has its own independent difficulty.
Any algorithm can find the next block.
All the algorithms use the same difficulty adjustment method.
On average, each algorithm has the same chance of finding the next block.
Each algorithm aims for a block generation time of 2.5 minutes.
Over the five algorithms, a block should be found on average every 30 seconds.Én veszek belőle egy kevéskét, mert a cryptocoin-világ sok problémáját kiküszöböli (pl. a multipoolokat).
[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz janos666 #15224 üzenetére
Ehhez azért még azt hozzá kell tenni, hogy a Middle nem átlaghozamot ígér és a fölötte levő rész az övé, hanem azt mondja, hogy 3,4%-os jutalékért irányítgatja a bányászgépeidet, tehát ő kap BTC-t akkor is ha nincs meg a hozam és akkor is ha megvan! Ha 10 Ghs-el számolunk (mintha ennyit láttatok volna a fénykorában) akkor az napi 0.01-es átlaghozam mellett 0,34 BTC/nap jutalék! Ez 1 hónapban 10 BTC ami 1,4 Millió Forint! Azért ennyi pénzért már lehet egy kicsit odafigyelni meg hibát javítani és gondozni a vállalkozást, nem?
-
oleslie
aktív tag
válasz Mesterlovesz #15231 üzenetére
pont ezt csinálja Terk a cleveren, fejleszt, reagál a megkeresésekre, ahogy az elvárható. Csak az a fránya hozam ne esne egyre lejjebb
ezt a 0,01-es átlaghozamot nem értem. tegnapi eredményét véve alapul (ami mesmeg ritka szar volt):117*0.03*30*400*300 = 12 636 000Ft (€42 120), és ez durván alulbecsült bevétel (1BTC > €400, és €1 > 300HUF )
(már volt 1 kifakadásom emiatt pár napja-hete, miközben a júzerek szopóágon vannak, ő elég jól keres még így is, és ennek ellenére szarik a fejükre)nah ... még 1 kis middle, aztán be is fejezem végleg. nyitott egy topikot a bitcointalk-on a middlének.
utolsó üzenete : január 19,[link], miközben ma is járt az oldalon.[ Szerkesztve ]
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz oleslie #15232 üzenetére
Igen, most láttam, hogy 17000 Mhs a jelenlegi sebessége a poolnak!
Ezzel számolva, meg a napi megtérüléssel, 9,3 millió Ft-ra jön ki nekem a pasi havi bevétele, 2%-os fee-vel.
(egyébként meg egy kicsit alulértékelted a BTC-t és az Eurót, 1 BTC a Krakenen 452 EUR és 1 Euró 310 Ft körül jár már sajnos (szegény forint))
A hozamot pedig nehéz naponta hozni, főleg, hogy már annyi érme van mint csillag az égen. Néha én is bajban vagyok, hogy most akkor mit is bányásszak???
-
zooldor
újonc
Sziasztok,
Karácsony óta olvasom a fórumot és kb azóta bányászok. Most módosítottam az itthoni gépemet. Gondoltam, hogy APU-ra váltok, hogy bánya közben legalább internetre használható legyen.
Asrock FM2A88X Extreme6+,
A10 7700K,
2db GV R927XOC 2GB.
Ha az aktív monitor a GPU, akkor a GV-k a megszokott stabilitással mentek összesen 970-980-at.A probléma, amiben szeretném a társaság segítségét kérni, hogy a CGminert, hogyan lehet beállítani megfelelően APU használat mellett.
A -d 1,2 találhatóak a GV-k, külön-külön a cgminer elindul, de nem ad semmilyen képet. Teljesen fekete, és a kurzor villog. Az AB -ben azt látni, hogy 99%-ra ki van hajtva és a hőmérőjén is a megszokott 61-63 C van kiírva.
Jobb híján most elindítottam Cleveren mindkét kártyát, hogy a honlapon kiírja-e a megfelelő teljesítményt.
Ha nem jelenik meg értelmes kH, akkor visszatérek a GPU aktív kialakításra .color 02
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer --scrypt -o stratum+tcp://eu.clevermining.com:3333 -u 1PTbgkajVADuTBiMxVh15RwVcmEDb7Cd4M -p x --thread-concurrency 21568 --gpu-engine 1150 --gpu-memclock 1500 --gpu-powertune 20 --lookup-gap 2 -g 1 -I 18 -w 256 -d 1,2Esetleg valaki próbálkozott már APU-val?
[ Szerkesztve ]
-
oleslie
aktív tag
válasz Mesterlovesz #15233 üzenetére
szándékosan értékeltem alul, és a számításban is egy ritka gyenge napot néztem (mint a múltkor), így is félelmetesen nagy szám jön ki (még akkor is sok, ha ebből levesszük az 5 szerver havi üzemeltetési díját). Azzal együtt, hogy sok coin van, rodeóznak az árfolyamok, a middléhez képest pl. a clever még mindig -nem kiemelkedő, de- stabil hozamot produkál. A middle mélyrepülését nem látom indokoltnak.
-
Mesterlovesz
aktív tag
válasz zooldor #15234 üzenetére
Valószínű, hogy a d 1,2 nem a 2 270x-et jelenti ebben az esetben. Ilyenkor egyszerűen le kell hagyni minden értéket a password után és úgy elndítani a cgminert. Ekkor mindenképpen el kell indulnia és akkor látni fogod, hogy ő hogyan látja a kártyák sorrendjét. Ezután lehet egyenként beírni a beállításokat, hogy megnézd, melyiknél száll el a cgminer. Ezután azt javítod és ...
-
deadwing
addikt
válasz deadwing #15058 üzenetére
No ,visszajöttem, mindenki nagy örömére a hülyeségemmel és a kattogós lefagyós kártyámmal -taps-
Részletek:
Bánya indulás után megszalad a fogyasztás, először szép lassan -1 kattanás-, aztán mint az őrült 10 watt/seccel megy felfelé. Olyan, ez a jelenség mint az elektronikában a hőmegfutás. Még 1-2 kattanás, aztán 450W környékén eléri a vége, vagy restartol a gép, vagy csak lefagy. Közben néztem vrm-et meg gpu-t, semmi különös, már 72 foknál elkezdi a kattogást.
Poén:
Furmarkkal 15 percig teszteltem legdurvább beállításokon, semmi probléma.
BF4, 150% resolution, minden fullon, ravasz módon még a ventijét is belőttem jó alacsonyra, hogy melegedjen, 79 foknál hagytam abba, vrm 90 körül, itt sincs semmi baja!!Számomra nyilvánvaló, hogy vrm hiba lesz. De hogy miért csak bánya alatt jön elő, ez jó kérdés. Jah és csökkentett órajellel meg 12-es I-vel is. amikor alig fogyaszt a kártya.
Minden tanácsot szívesen fogadok!
Van egy kártyám, aminek kutya baja, játszani tök jó vele, de pont arra nem tudom használni, amire akarom...[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
pappkarcsi
senior tag
XBT/EUR Bid price 461.9!
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
-
tsui
csendes tag
Most más tollával ékeskedek, de van egy gyors (tényleg) kifiztetési mód paypal-ra.
1. Regisztrálj a virwox.com -on
2. Trade BTC -> virwox.com BTC account (0.001 BTC Fee ~ 0.55 USD)
3. virwox.com BTC -> virwox.com SLL ( 50 SLL + 2.9% Fee)
4. viwox.com SLL -> USD ( 50 SLL + 2.9% Fee)
5. Withdraw USD to PayPal ( ~ 1 USD + 2% PayPal Fee)Nekem most ment el 0.29834BTC (190$) és megérkezett $172.46. Nem a legolcsóbb, de ha gyorsan kell a pénz, akkor jó. Konkrétan egy óra alatt a paypalon volt a pénz.
[ Szerkesztve ]
-
nanunanu
csendes tag
válasz oleslie #15232 üzenetére
a töménytelen mennyiségű fikázás miatt lépett le h2o bitcointalkról
minden egyes alkalommal, amikor megállt valamelyik váltón 1 wallet => "eltűnt" az unex => lett 10 oldalnyi anyázás, hogy már megint mennyit lopott
1x sem láttam, hogy benyögött volna bárki is egy elnézést, miután helyreállt a rend
// pár napja itt is sírt miatta valakiés ez csak 1 téma azok közül, amiknél jogtalan a felháborodás
elvárják a teljesítményt.. közben fogalmuk sincs hogyan működik a rendszer
sírnak, ha 100 BTC unexből csak 70 BTC balance lesz + egyidőben sírnak azon is, hogy halmozódik az unexnem 1 ember vezette már le, hogy mennyi idő telik el mire az aktuálisan kibányászott block mature lesz + eljut a váltóra (cryptsy-nél ez nem ritkán fél nap - főleg pump időben )
ha ez alatt az idő alatt túl nagy az áresés, akkor 2 opció van:
1.) eladni bármi áron => sírás a rossz bevétel miatt
2.) visszatartani, amíg feljebb megy az ár => sírás a sok unex miatta 2. verzió ráadásul extra rizikót is magában foglal, mert előfordulhat, hogy soha többet nem lesz a kívánt értékű az adott coin
pl. 42 coin => aki elkezdte bányászni 1600 BTC/42 árfolyamnál, majd visszatartotta, mert nem akarta 1200-on eladni... na az, most eladhatja 55-ért, mert esélytelen, hogy újra 1600+ értéken legyen
ellenpéldának meg a legutolsó nagy dobása h2o-nak, amikor a DOGE-t tartotta vissza napokig.. ment is a sírás nem kicsit, hogy 2-3x nagyobb már az unex mint a balance.. persze ismét 0 "köszönöm" komment jött miután 3x-os áron adta el és lett 2-3 brutál jó nap
...stbnah és most Mestertől várjátok el, hogy csodát tegyen
igen, lehet jobban csinálni mint h2o/middle.. lehet több infót megosztani.. jobb share rendszert alkalmazni... többet kommunikálni ...stb
de azért nem árt tisztában lenni a lehetőségekkel / határokkal// hogy egyértelmű legyen => támogatom, drukkolok Mesternek
[ Szerkesztve ]
Egy évben van 313 egész tűrhető nap. Meg 52 hétfő.
-
GIJoe
addikt
Tudom perverz CPUval kaparni, de az új pooler-cpuminer-2.3.3-win64 az eddigi dupláját hozza, tehát I5-2500 43 khash/s (eddig felét hozta a2.32-vel)
Van valahol egy szomorkodó gépterem, munkára lehet fogni...[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
Viccesen alacsony teljesítménnyel (400kH/s) szabad csatlakozni a leendő poolhoz?
Amúgy szerintem ismét olyan helyzetben van az összes altcoin, hogy még egy kicsit megy lefele addig, míg majdnem mindenki elveszti a türelmét, aztán 1-2 jó hír befutásakor a BTC-vel együtt rövid ideig az egekbe tör. Csak azt nem tudja senki, hogy mikor jönnek már a jó hírek.
Rosszabb forgatókönyv, hogy szép lassan kihátrál mindenki, marad néhány ASIC-os nagy, akik maguk közt megosztják a profitot.10+ GH mellett nem sokat rúg labdába néhány megás riggel az r=1 júzer.
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest