Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz zsoleszkai #15219 üzenetére

    A middlecoin-al és társaival szerintem az a két nagy baj, hogy X időpontban bányászik A coin-t, amit ha a kibányászás X időpontjában (még az N blokknyi confirmation + tranfer időt sem kivárva) adná el az X időpontban vett Z utolsó piacin áron (anélkül, hogy az ő saját eladási mennyisége - ami egy apró coin és nagy multipool párosnál relatíve igen nagy lehet - ne bolygatná meg bármilyen irányba ezt a piaci árat), akkor X időpontban érné meg legjobban bányászni A coin-t, viszont a gyakorlatban ennél az A coin-nál csak X+N időpontban tud majd eladni Z+/-n áron (de valószínűleg inkább - mint + mert nem vagy egyedül a bányász oldalon sem és a vevők sem neked akarnak jót), így van egy nehezen becsülhető, ismeretlen "n" paraméterünk, illetve egy N időnk, amitől egyszerűen nem tudunk gyorsabbak lenni, és normál esetben nem is tudunk tőle szabadulni (erre létezhetne megoldás, de akkor az üzemeltető is kockáztatna egy saját tőkét, de ha ő legatyásodik, akkor úgyis a felhasználóktól kell visszalopnia, és akkor ugyan ott lehetünk...), a legtöbb felhasználó pedig nem lenne hajlandó elfogadni azt, hogy te bányászol A, B, C, D coin-okat is, és akár még hetekkel később sem tudsz róluk mondani semmit, hogy mennyi lesz majd a végleges eladási áruk, és az üzemeltető személy/algoritmus sem lehet benne kellően biztos, hogy ez egyáltalán minimálisan elfogadhatóan magas lesz-e (tehát jobban megérte ezeket az altcoin-okat bányászni és P ideig tartogatni, mint mondjuk fixen LTC-t bányászni és instant eladni), viszont ha adsz nekik egy becslést, hogy mennyit remélsz, vagy épp most mennyit ér a kibányászott coin, amit majd a jövőben fogsz beváltani ismeretlen áron, akkor hőbörögnek, hogy meglopod őket, mikor ez a becslés a korábbitól alacsonyabb számra változik (pedig ez nem a te hibád, te csak egy pillanatnyi becslést adsz, ami akár percenként változhat mindkét irányba - de ha lefelé látják mozdulni, az szerintük csak lopás lehet).

    Amiről itt a mester beszél, az az, hogy bányászol A, B, C, D... megannyi... coin-t és mindet megpróbálod minimum néhány napos, de akár több hetes időtávlatban olyan magas áron eladni egy árpumpálás közben, hogy jelentősen magasabb profitot tudj felmutatni velük, mint ha instant módon, vagy legalább is 24 órán belül eladtál volna mint, amit már kibányásztál, és reméled, hogy ha B és D végül LTC-től is szarabb hozammal ment el, az A és C coin-ok kiugró profitja kárpótol érte, és összességében jól jártál (vagy ha nagyon ráérsz és mindig mákod van, akkor esetleg sokkal jobban).

    A "megannyi coin" hosszú távon végtelen várólistán ugyan úgy adhat napi átlaghozamot, csak lehet hogy ehhez 20 nap a "boot idő" (mire egyáltalán bármi elkel), és csak a következő 10 nap átlagát érdemes figyelembe venni.

    Másik probléma, hogy ha túl nagyra nősz, akkor túlságosan nagy hatással vagy a piacra. Te nem meglovagolod a hullámokat, hanem átmész rajtuk, mint hullámtörő és megölöd az egészet, mielőtt még kiélvezkedted volna magad.

    Szerinted hányan tolnák a middlepool-nál, ha 20 napig (most csak hasra ütök) akár egy fityinget se látnának a tárcájukban és utána is össze-vissza ingadozóan kapnának kifizetéseket?

    Vagy ki merné azt vállalni, hogy küldi neked az átalánykifizetést 24 óránként, és csak reménykedik, hogy 30 naponta fölé tud fizetni, nem pedig lopnia kell tőled mert mínuszba ment a vállalkozása? Vagy melyik felhasználónak tudnád ezt elmagyarázni, hogy egy óvatos átalányt kap, amire majd jön extra a hó végén (vagy nem), aki még nem bízik benned valami más okból (mint pl. itt, hogy már régóta látjuk postolgatni a fórumon és tudomásunk szerint még senkit nem vert át, csak segített, ha kérted)?

    Nem véletlen az, hogy úgy néz ki ez a játék, ahogy most formát öltött...

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák