- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Windows 10
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen program, ami...?
- Synology NAS
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Videó stream letöltése
- Mesterséges intelligencia topik
-
IT café
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
-
zizidor
őstag
válasz
v.attis #14498 üzenetére
A váltást én is a dual boottal kezdtem, aztán elkezdtem Windows alatt leépíteni azokat az alkalmazásokat, amiket már csak Linux alatt használtam. Időnként zsugorítottam is a Windows partíció méretét, végül töröltem.
A Google Drive viszont keményebb dió lesz. Szerintem alapból megoldható lenne, hogy a kérdéses NTFS partíciót is automatikusan felcsatolja, illetve egy linkkel hivatkozhatnál a Drive mappára, és akkor oda menne a szinkronizálás is, elkerülve a fájlok duplázását.
A probléma csak az, hogy nincs hivatalos, Google által készített/jóváhagyott Linux kliens. Az online fiókoknál hozzá lehet adni Google fiókot, a fájlkezelő látni is fogja a Drive-ban a fájlokat, de csak mint hálózati meghajtót, és a fájlok nem szinkronizálódnak a gépre.
Vannak ingyenes meg fizetős megoldások rá, de ahogy néztem, mindegyiknél van valami kompromisszumos dolog. Itt egy cikk ezekről, de sok helyen találsz hasonlókat.
Én egyébként a Google Drive-ot is leváltottam egy saját Synology szerverre, ahhoz van nagyon jó Linux kliens. Persze ez meg több-kevesebb beruházási költséggel jár, amit nem mindenki tud bevállalni.
-
KAMI911
aktív tag
-
zizidor
őstag
válasz
v.attis #14439 üzenetére
A hardveres gyorsítás lassította a gépet?
Más: Elvileg már lehet frissíteni a szokott módon.
-
Vladi
nagyúr
válasz
v.attis #14433 üzenetére
Jah, meg kéne nézni, az a gpu milyen hardveres gyorsítást tud és rávenni a lejátszót, hogy azt használja.
Nem baj a régi gép, de akkor szoftveres oldalon kell nagyon lesoványítani.az intel gpu szerintem nem sokat tesz hozzá neked. Az én asztalim is 2010-es, de amdradeon kártya van, ami uvd-vel megeszi reggelire még ma is a videók zömét. Ergó a proc használatom igaz, hogy magonként 20-30%-de 800 mhz-re visszavett állapoban ennyi!
-
zizidor
őstag
-
Petya XT
senior tag
válasz
v.attis #14428 üzenetére
Szia,
Szerintem ne mixeld össze, vagy az egyik, vagy a másik. Az IGP problémára azért nézz rá a következő csomaggal: Intel-gpu-tools. Telepíted, ezután terminálban:
sudo intel_gpu_top
Pontosan látni fogod, hol fogy el az IGP, ha egyáltalán az a baj.Érdemes lenne még a Htop csomagot is felpakolni, kicsit átláthatóbb lesz a történet.
A FF-hoz azonban lehet gyenge lesz az a proci, asztali környezetől függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Netfone
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Házimozi belépő szinten
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Asztrofotózás
- Esik a hóóó!!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Diablo 3 Collector's Edition
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest