Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
Ismételjük. Az avi önmagában nem jelent semmit (lehet xvid, mpeg, x265, ... tömörítésű). A lejátszó pedig csak bizonyos tömörítéseket tud dekódolni, lejátszani. Ha olyan filmed van, aminek a tömörítését nem kezeli, akkor teljesen mindegy, hogy avi-nak, vagy mkv-nak, vagy minek hívják. Át kell kódolni.
[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
ViZion
félisten
Avidemux (tárolóban nézd meg, sztem van) mintha tudná ezt is.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
Örülök, hogy sikerült, a múltkor nem jöttünk rá, mi volt a gond, de most jól lokalizáltad a probléma gócot.
(#43554) jakos73 Valami lemaradt a kérdésből, ugyanis a Mint 17.3-ban nem voltak ilyen beállítási lehetőségek eddig sem.
A Cinnamonban viszont most is van!
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
-
lev258
veterán
Egy csatolással még nem csinálsz belőle RAW-t. Ott valami más is volt.
Tehát akkor most a /home-ba szeretnéd mindenképp? Akkor hozz létre valami mappát, ahova majd csatolod (új mappa, ami teljesen üres).
King Unique: Én úgy látom, nincs rá lehetőség. De gondolom nem ok nélkül szűnt meg.[ Szerkesztve ]
Ubuntu MATE 20.04, hobbi cayenne termesztő
-
inf3rno
nagyúr
Mert a mint szépen be is állítja, mgának.
De a Gnome Commander ezt figyelmen kívül hagyta.Ha benne van a fájlban, akkor elvileg nem szabadna figyelmen kívül hagynia. Ha mégis, akkor lehet, hogy régebbi verzióról olvastam, hogy így kell.
szerk:
Yepp, azt írják, hogy azóta többször is változott, hogy melyik fájl. Az /etc/gnome/defaults.list volt 2014-ben, lehet, hogy még ma is az, legalábbis stackoverflow szerint. Érdekes módon máshol meg még mindig a ~/.local/share/applications/defaults.list -et írják. Most nincs időm Mint-et indítani emiatt, máson dolgozom.[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Azt írják, hogy mime típushoz választasz programot, nem kiterjesztéshez. A kettő nem teljesen ugyanaz.
A defaults.list fájlt kell létrehozni a ~/.local/share/applications -ben, és ilyesmiket írni bele, hogy
image/png=eog.desktop
Itt vannak még egyéb lehetőségek, ha ez nem válna be: [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Lathronos
őstag
A kép neve és jogosultsága tök mindegy micsoda(azt a grub customizer beállítja saját maga), a lényeg, hogy 640x480 felbontású legyen és PNG formátum.
Majd itt a + -ra kattintasz, beteszed a képet és Mentés. Ennyi.
[ Szerkesztve ]
Arch linux, Uplay: Lathronos, Linux User # 563733
-
spammer
veterán
mpv: jóval kisebb, kevesebb függősége van, gyorsabb (minimál OSD van, GUI nincs, de filmnézéshez minek? )
SMPlayer: kicsit nagyobb, mint az mpv, de van már rendes GUI és még így is a VLC alatt van méretben/függőségbenÉn már windózon sem szerettem a VLC-t.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
nagyúr
Szia!
Kezdő topikban nem lehet gügye egy kérdés!
Perzisztens telepítést csináltál a ? GB-os pendrive-ra.
Frissíteni szoktam rajta a rendszereket...
-ez nem tiszta.
Viszont elfogyott rajta az előre beállított 1GB hely.
-ez sem tiszta, mire szolgált ez a hely?Hogyan lehet ezt utólag bővíteni? Ha a partícionálás engedi -van elég hely mögötte, akkor Gparteddel bővítheted, szerintem!
...ha mégis telepíteném egy asztali gépre (amin általában használom is) akkor feltelepül a belakott rendszer is, vagy lehet előröl kezdeni?
Ez a /home-tól függ. Gondolom, nincs külön /home partíció a pendrive-on, ettől függetlenül, ha mented a /home tartalmát és azzal felülírod az ugyanazon verzióra telepített disztrót, akár működhet is.
Másik megoldás a Systemback. ha működik pendrive-on lévő rendszerre is
Próbálgasd és mindenképp oszd meg a tapasztalataid itt is!
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Huhh. SATA kábel hiba. Kellett hozzá vagy 6 óra
Van Peppertmint, meg Lubuntu, mint kevés erőforrást igénylő disztro-k.
Megjegyzem, a Raptorral talán gyorsabb ezen a gépen még egy Unity-is, mint a régi 5400-as wincsin a Peppertmint.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Fenyő
őstag
Peppermint 4 már nem támogatott rendszer (13.04-es Lubuntura épül), csak a 3 (12.04) meg az 5 /6 (14.04/14.04.2), szóval ha a Pepperminthez ragaszkodsz akkor az 5-öst kéne megpróbálni vagy a 6-ost, ezek ui. LTS támogatásúak szemben a 4-essel.
[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Doner
aktív tag
Pedig nekem ez a rendszer nagyon tetszik.
Ezen is windowal driver nélkül csak nyers win alatt is tökéletes volt. És egy totál átlag gép nvidia chipsettel realtech integrált tökömtudja mivel. Ez a minőség így borzalmas. És ez most hiszti!Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Doner
aktív tag
1000% hogy bepipáltam a harmadik fél által telepített verziót is és a lokációt is rendesen megadtam.
Hogy miért ezt? Mert valaki ezt ajánlotta én meg fogalmam sincsen melyiket kéne...tudsz adni egy linket az lts verzióról? Az miben más? Nekem egy teljesen alap rendszer kéne ami a lelehtő leggyorsabb ezen a gépen gondolom komolyabb verziók is mennek. Tehát valami olyan amit a legtöbben használnak..Hoppácska megelőztél
[ Szerkesztve ]
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Doner
aktív tag
Ezt pontosan hogy érted? 1db ssd van a gépemben 60gb-os ezen van a 7 és nincsen felosztva ez 1 db partició meg van egy külső merevlemezem usb-n ezen tárolom a torrentet.
Akkor le kéne zsugorítanom az ssd-ből egy külön particiót a linuxnak vagy inkább az egész wint dózeroljam le?Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Doner
aktív tag
Na, király le is töltöttem a 64 bites verziót és találtam hozzá ott segítséget a telepítés menetéről, De ha ez "live" akkor telepítés nélkül is tud működni pendrive ról de lehet véglegesen telepíteni is a gépen?
Ha ezt megcsinálom (telepítést) akkor ha NEM törlöm a linux telepítés közben a wint, akkor automatikusan megmarad és a gép indulásakor tudok választani hogy win legyen vagy linux?[ Szerkesztve ]
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
tvamos
nagyúr
Egyszer probaltam ezt: GRUB customizer. Lehet, hogy neked is varazsolna valamit. GUI-s feluletet...
...az ubuntu olyan, amilyen, gondolom nem keves kompromisszummal jar, hogy konnyebb installalni, mint egy Windowst, es szinte minden gepen elindul, kulonosebb hekkeles nelkul... de mar tapasztalt linux felhasznalo vagy, ideje masik disztro utan nezni!"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
nagyúr
Értem, a GRUB újratelepítése, frissítése biztosan nem öl meg más oprendszert. Ha ennyi hibát tapasztalsz az új Ubinál, rakj fel agy MINT 17- et, Ubi alapú, de hibáktól mentesített.
(#30019) Pista0001
Nálad más lesz a helyzet, mert nem tudsz bootolni Linuxot Win telepítése után! Emiatt kell egy live- ról indított disztróval megoldanod a GRUB reinstallt. [link][ Szerkesztve ]
-
nagyúr
No, ez már tényleg bonyolult lett!
Az Ubi GRUB- ját lecseréli a Debian a sajátjára a telepítés végén, de ilyenkor frissíti is a GRUB- ot, ezzel feltérképezi a meghajtón lévő oprendszereket és ezeket sorbarakja a boot választómenüjében pedig kiválasztod, melyik oprendszert szeretnéd elindítani. Ez szerintem eddig is így működött nálad.ami inditja a win7 indítóját, ami meg indítja az XP-t?
No itt már fonalvesztésem van, ezt hogyan csináltad? Nagyon trükkös, ha így van, de elméletileg az új frissített GRUB ugyanazokat kezeli, mint az előző, csak felcserélődik az Ubi és a Debian.Ha boot- nál kiválasztod az Ubuntut, majd annak a terminaljában kiadod a sudo grub-install /dev/sda parancsot, akkor visszarakja az Ubi rendszerindítóját, persze a végén add ki még a sudo update-grub parancsot is.
Az normális, hogy a sda4 van hátul, ha a sda3- at csináltad meg kiterjesztettnek.
Ha az XP megsérül, éhen halunk!
Az oprendszerre érted? Az nem sérülhet meg, letörlődhet csak, ha rosszul partícionálást választasz a telepítés során, de kézi partícionálásnál nem lesz baja, ha nem azt a partíciót jelölöd ki valamelyik Debianos partíciónak, mondjuk /- nek vagy /home- nak.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akkor Debiant tegyél, ne ilyen LMDE kutyulékot, nem egy embernek volt már itt gondja vele.
Korábban linkeltem párszor hybrid Debian telepítőket, azokat ki lehet próbálni live módban is. Kicsit munkásabb megcsinálni elsőre a Debiant, de cserébe beton stabil lesz.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
nagyúr
"KDE felület úgyan tetszik, de a mint mégjobban."
Akkor MINT- et kéne választanod KDE felülettel.
Kicsit keverted a disztrót meg a DE- t, de nem baj. Jelen esetben tévedsz, a Linux MINT Cinnamon vagy MATE, KDE, XFCE felülettel valóban Ubuntu alapú, mégis sokkal stabilabb és jobb összességében, mint az LMDE, azaz Linux MINT DEbian amit választottál. Párszor raktam fel már LMDE- t, de nem működött olyan stabilan, mint a MINT 17 Cinnamon, amit felraktam májusban, még az RC változatát és azóta csak frissítgetem, de teljesen hibamentes. Ebben az esetben erősen el kell vonatkoztatnod az alap Ubuntutól, amit valószinűleg Unityvel használtál!
Mindkettőt használva azt mondom, hogy nem lassabb az Ubis MINT, mint az LMDE.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem akarlak elbizonytalanítani, de Kapitány mindíg eljut a Chakráig kisebb- nagyobb körök után.[link]
Ha csak használni akarod a Linuxot minden extra hókuszpókolás nélkül, akkor ki kell próbálnod a MINT- et.[link]
[link]
Ha nem megy a gépen a Cinnamon, akkor MATE v. XFCE felülettel.Nem azt mondom, hogy jobb disztró, mint az ajánlottak, csak azt, hogyaki abszolút nem ért hozzá, annak ezt érdemes feltenni, ha van még haja. Nekem május óta van fenn és gyakorlatilag hibamentes volt és könnyen telepíthető. Egyetlenként az azóta kipróbált 40-50 disztró változat közül. Viszont nagyon messze áll a kinézete a junitytól , bár ezt kevesen írják hátrányára.
(#29847) N0zer0
"Esetleg be kéne állítani valamelyik fájlkezelőben, vagy szkripttel megoldani, hogy két fájl másolása között várjon egy kis plusz időt"
Esetleg le kéne ezt írni pontosan, hogyan tudja megoldani, mert DittyCat még piszok távol van attól a szinttől, hogy szkripteket írkáljon.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A wikikben az a jó, hogyha tudsz angolul, akkor nem kell megkérdezned egy csomó dolgot.
A Debian nem lesz ismeretlen uborka után, mert ugyanúgy apt a csomagkezelő, meg az egész uborka ág a Debianból hajtott ki. Pár dolog máshogy van megoldva a teljes ingyenesség miatt, de ha azokon túl vagy akkor kapsz egy beton rendszert. Többféle DE-vel is felrakható, kb. mindegyik kevesebb erőforrást kér a géptől, mint a Unity. [link] - ezeket az isokat ki is tudod próbálni live módban.
Az arch dolgok egy más világ, de nagyon jó wiki van oda. Kezdőknek arról az ágról a Manjaro (engedek az ittenieknek ebben most ), meg a Chakra ajánlható, de ezek gördülő / félig gördülő disztrók, nincs olyan kiadási rendszer mint uborkánál a naptári dolgok. Vagyis kb. a "telepítsd egyszer, frissítsd gyakran" elv alapján készülnek.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ubuntunál mi a felhasználói támogatás? Ott többnyire csak fórumozás van. Olyan disztrót nézz szerintem, amihez jó wiki van. Ilyen az Arch (arch wiki) és a rá épülők (kezdőknek a leszármazottai, nem a tiszta Arch), meg pl. a Debian, stb.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
A 12.04-en van olyan hibám amit nemtudok megoldani. pl. egyszer volt benne egy wincsi (NTFS) azóta betöltéskor mindig hányolja, és csak egy S lenyomásával tuok tovább menni.
Szia!
Ez nem látszik nehéznek!
Terminal:
sudo gedit /etc/fstab
Természetesen a használt szövegszerkesztőd add meg, felőlem lehet a vi vagy a nano is, ha tudod kezelni, de én kezdőként nem ajánlom! Itt jegyezném még meg, hogy a jelszó beírása nem látszik.
Valami ilyesmi fogad:
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=d188d19c-2b90-48a5-8eb8-7bbfd942c8e9 / ext4 errors=remount-ro 0 1Keresd meg melyik az NTFS meghajtó sora és töröld ki! Remélhetőleg csak egy van belőle, így nem lesz nehéz megtalálni.
Ha megvagy, akkor mentsd el a fájlt. Kész.
KDE: erre kicsit meredek az a hibaleírás, hogy "nem tudom futtatni". Kéne valami hibaüzenet, vagy hasonló!
-
-
Vladi
nagyúr
Nah kinyomoztam. Jó kedvemben találtál.
linuxra akarod telepíteni a flashtool programot?
Linux version :
Unpack the tar.7z package
Check that libusb-1.0 is installed. On 64bits system, both 64bit and 32bit should be installed.
Add these rules to /etc/udev :
SUBSYSTEM=="usb", ACTION=="add", SYSFS{idVendor}=="0fce", SYSFS{idProduct}=="*", MODE="0777"
Apply the latest update (each update is cumulative)
Updates will not be functionnal if full 0.9.10.0 is not installedEzt írja a telepítéshez. Töltsd le a progit, csomagold ki. 7z egyből fogja ismerni.
Utána a /etc/udev fájlba kéne beilleszteni azt a sort:
SUBSYSTEM=="usb", ACTION=="add", SYSFS{idVendor}=="0fce", SYSFS{idProduct}=="*", MODE="0777"ÍGy nyitod meg:
sudo gedit /etc/udevMondjuk fedorán nem itt, van ,de hátha neked ott. Jah libusb csomag is kell 32 bites! Utána már fut a progi ennyi.
Szólj ha elakadsz.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
sh4d0w
félisten
"...úgy látszik sokkal rugalmasabban kezelem a dolgot, mint a fejlesztők. A Net keretrendszer, meg néhány DLL még fogva tart... ...Ha feltudnék varázsolni egy IE7-et wine alá..."
Ezek pont azt bizonyítják, hogy nem kezeled rugalmasan az áttérést. Ha fejlesztened kell .NET-ben IE-re, maradj a Windows-nál, vagy használd virtuális rendszerben a Windows-t. A Linux nem alternatívája a Windows-nak, hanem egy más szemléletmódú, komplett és komplex rendszer, amelynek szinte bármelyik komponensét kicserélheted.
Ne akarj Windows-t csinálni a Linuxból, mert soha nem lesz az. Ha a Windows-ban biztosított funkcionalitásra van szükséged .NET-tel, IE-vel és .DLL-ekkel, használj Windows-t.
https://www.coreinfinity.tech
-
törölt tag
How to install MS Internet Explorer 7, 8 or 9?
De ez minek is? A már MS által sem támogatott IE7-re fejlesztesz valamit?Találtam egy ilyen oldalt.
Ahol ezt ajánlják egy linkben:
"The best option is to run IE from the VirtualBox. Some time ago Microsoft created some files to run IE 7, 8 and 9 for free from VirtualBox(no Windows license needed). Give it a try.Quoted from Webupd8.org:
Microsoft has created some customized Windows VHDs with the purpose of allowing web designers to test websites in Internet Explorer 9, 8 and 7, for free. To make it easier to set up, xdissent has created a Mac OSX / Linux script that will download the required files, extract them, install the latest VirtualBox guest additions and so on."
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ilyen smswarez oldalakat nem használok, az egyéb oldalak többsége meg nem rak jelszavat a tömörített állományba, bár olyat se igen töltök le, vannak erre sokkal jobb csatornák.
A JDownloader nem megoldás neked? Az van minden oprendszerre...
szerk: nem azt akarom mondani, hogy smswarezolsz, csak azt, hogy más felé nem divat az ilyesmi. Persze lehet számomra ismeretlen oldal, aminek a jelszavazás a heppje.
[ Szerkesztve ]
-
MacCaine
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Elfelejtettem a film címét
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Linux kezdőknek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest