Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sanyi.mTs

addikt

válasz #26097408 #75399 üzenetére

Én a linux ismerkedésére vettem egy új 120GB-s SSD-t 7ezerért.
    Kicseréltem a laptopban a w10-es SSD-t az újra és azon próbálgatom a telepítést és a linuxot is. Ha gond van/lesz, akkor nem az elő, "jól működő" w10-es rendszer SSD/HDD-t sz@rja el az ember, főleg kezdőként. És probléma esetén nyugodtan formázhatom a linux-os SSD-t, nem kell a w10 miatt aggódnom.

Persze még egy pendrive-ra szükség van, hogy w10 alatt kiírd rá a linux telepítőt.

• gregory91

senior tag

" Egy windowsos laptopon szerintem sosem lesz olyan gordulekeny az elmeny mint olyan laptopon amit direkt erre alakitottak ki"

Mi az hogy nem lesz? Ezt úgy veszem mintha ezt el sem olvastam volna...
    Xubuntu vagy olyan disztrót tegyél fel ami xfce-s DE-vel bír és olyan gördülékenyen fut majd rajta hogy öröm lesz azt a boot időt is kivárnod.
    Csinálj neki külön partíciót(>100 GB) aztán hajrá.Ha elakadnál a telepítésében írj.

[ Szerkesztve ]

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

• vadkörte

addikt

"Probaltam mar a Zorint es a mintet meg ubuntut virtualban de az nem ugyanaz mintha rendesen hasznalnam"

Ez természetes. Egy virtuális gép - ezen a szinten - nem tartós használatra való (illetve arra is, de az más lapra tartozik), hanem megismerkedni a rendszerrel, "marhulni". Ha elcseszel valamit még mindig egyszerűbb egy VB "gépet" újrahúzni, mint a fizikait. A szerveres virtualizálást most ne feszegessük.

"Egy windowsos laptopon szerintem sosem lesz olyan gordulekeny az elmeny mint olyan laptopon amit direkt erre alakitottak ki ezert gondolkozok hogy kiprobalnam."

Ez egy ordas nagy butaság. Megnéztem a gépek specifikációit és semmi extra nincs bennük egy Windows-zal előtelepített/Windows-t futtató géphez képest.
    A mostani gépeden is nagy valószínűség szerint - hacsak nem valami nagyon egzotikus hw - ugyanolyan gördülékeny lesz a linux használata. A kérdés nem feltétlenül az, hogy mi mit ajánlunk, hanem inkább az, hogy Neked mi jön be. A próbált OS-e közül melyik tetszett a legjobban?
    Amúgy a felsoroltak közül, ismerkedésre egy Mint-et javasolnék én is. A felületekbe és a különbözőségeikbe egyelőre ne menjünk, még nem tartunk ott.
    A felsorolt igényekre igazából bármelyik jó. A filmezés miatt - ha nem létkérdés a mobilitás - én egy nagyobb panelest választanék.

#75400CPT.Pirk:
    A Manjaro olyan mint egy igényes "madamm". Megválogatja a barátait :DDD (egy abszolút kezdőnek nem feltétlenül ezt javasolnám ismerkedni)

[ Szerkesztve ]

Üdv. V. Körte

• ubyegon2

nagyúr

Meg sosem hasznaltam csak videokat latam rola.

Nyugtass meg, hogy nem erre alapoztad az alábbi mondatod:

Egy windowsos laptopon szerintem sosem lesz olyan gordulekeny az elmeny mint olyan laptopon amit direkt erre alakitottak ki

Több, mint 75ezer hozzászólást élt meg ez a topik, de ilyen ...-ot még nem olvastam itt. ;]

Kétségtelen, hogy van néhány gyártónak olyan modellje, ami nem szereti a Linuxot, de alapvetően nem gyártanak gépet Windowsra és Linuxra külön.

Abban igazad van, hogy virtualban nem olyan, telepítsd fel.

Probaltam mar a Zorint es a mintet meg ubuntut virtualban

Ezek közül a középső is egy Linuxot akar jelenteni? Így értelmezhetetlen sajnos, amit írsz.

mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki

törölt tag

" Egy windowsos laptopon szerintem sosem lesz olyan gordulekeny az elmeny mint olyan laptopon amit direkt erre alakitottak ki ezert gondolkozok hogy kiprobalnam. "
    Pont ezt mutatná meg egy live próba, hogy megy-e minden.
    A VBox inkább arra való, hogy megnézd a grafikus felületeket, melyik tetszik. (jó sok egyéb másra is jó a VBox).
    Ne hidd, hogy külön linuxhoz gyártott komponensek vannak a linuxos notikban. Kernel, driver szinten, ha támogatott az adott hardver elem. Semmivel nem fog jobban muzsikálni, ha ilyen cégtől veszed, vagy máshonnan bármelyik márka notiját.
    Az üzleti próba a live rendszerrel sokat segíthet, mint azt a Kapitány is említi.

Új hozzászólás Aktív témák