Hirdetés
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Facebook és Messenger
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- macOS PC-re
- Milyen routert?
- Windows 10
- Milyen switch-et vegyek?
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Petya XT #100419 üzenetére
Az új Mintnél bizonyos Flatpak csomagok alapértelemzetten tiltva vannak, biztonsági okokból.
Ez nem rossz ötlet egyébként, jó lenne, ha ezt a verified/unverified dolgot beépítenék az alap Flatpakba, hogy jelezze, ha nem hitelesíthető a csomag kiadója.
Viberből van appimage is, azt a fejlesztő adta közre, én azt próbálnám meg a helyedben.Olyan flatpak csomagot én sem szívesen telepítek, aminek a kiadója nem ugyanaz, mint a fejlesztője.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Petya XT #100419 üzenetére
bizonyos Flatpak csomagok alapértelemzetten tiltva vannak, biztonsági okokból
A nem hitelesített csomagok biztosan, ezt meg lehet nézni a Szoftverkezelő beállításaiban. A többit nem tudom.Én pl. hogy tudom eldönteni, hogy az biztonságos e, vagy nem.
Szerintem sehogy, mert még az ellenőrzött csomagban is lehet bibi. Szvsz az egy megoldás lehet, ha ugyanazt a stratégiát követed, mint amit általában a Play Áruháznál szoktak ajánlani.
1. Ismert és régóta létező szoftvereket telepíts.
2. Legyen egy nagy közössége az adott szoftvernek, sok letöltéssel, mert több szem többet lát, ha valami gond van, az hamarabb kibukik így.
3. Ha vadiúj szoftvert töltenek fel, azt ne telepítsd egyből, hanem várj, hogy a vállalkozóbb kedvű userek milyen véleménnyel vannak róla.
4. Ellenőrizetlen Flatpakeket kerüld el, főleg úgy, ha az adott szoftverből (pl. VLC) van az adott disztród belső repóiban saját verzió. Akkor minek a Flatpak?Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest