Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
layerke
aktív tag
válasz Benoe77 #57616 üzenetére
Fogalmam sincs, nem értek ennyire hozzá. Sok területen tudok dolgokat, de a tv nem tartozik ezek közé és jó is így nekem, utálom, hogy a legutolsó engem kiszolgálni hivatott kütyü lelki világát is nekem kell tutujgatnom, ezért nem is foglalkozok vele, ha baja van, akkor rápróbálok egy frissítésre, ha az nem oldja meg akkor csinálja meg a szerviz, ezért vannak tartva.
-
layerke
aktív tag
47lb731v
Tegnap kicserélte a szervizes az alaplapot, a menüt végignézve szerinte memóriahiba volt, meg nagyon lassúnak találta az egész webost, ami az új alaplappal tényleg jóval gyorsabb lett és megjavultak az eddigi hibák is.
webos 2 tavalyi tévékre: kb 1,5 hónap múlva leghamarabb.
-
layerke
aktív tag
válasz Benoe77 #57440 üzenetére
Köszönöm, látom, le is töltöttem, de mivel pénteken kicserélik az alaplapot, így addig nem erőltetem.
Esetleg azt lehet valahonnan tudni, hogy valami changelog szerű van-e ezekhez a frissítésekhez vagy csak pakoljuk fel és örüljünk? Jó lenne tudni mit is változtattak rajta...
-
layerke
aktív tag
válasz #94529552 #57396 üzenetére
Nos, akkor. Webos 2ről nincs felvilágosítás, nem mondhatják meg vagy nem tudják erre nem tértünk ki.
Az, amit mondtam a magyar weboldalakról és frissítésekről úgy van, ahogy mondtam. Magyar oldalon nincs, tv nem ajánlja fel, akkor nincs és kész. Ehhez szeretném megjegyezni, hogy bár tudok angolul és fel tudom lelni az elérhető frissítéseket, de mint magyar végfelhasználónak, aki csak tv-zni szeretne, nem kell tudom arról, hogy az angoloknál vagy balinézeknél van frissítés. Nálunk nincs, akkor nincs. Pénteken alaplapot cserélnek a tv-be, aztán meglátjuk lesz-e javulás.
Nem tudom leírtam-e a teljes történetet, de az a következőképpen néz ki:
2014.12.08-án vettem tv-t, hazavittem, 50-60 hibás pixel volt rajta, visszavittem másnap a boltba (aznap este már bezárt), kicserélték. Amit hazavittem 2014.12.09-én (a jelenlegi tv) 3 hétig bírta, totál lassú volt rajta a webos, percekig kellett mindenre várni, szó nélkól helyben kicserélte a szakszerviz munkavállalója a hibásnak ítélt alaplapot egy újra a két ünnep között. Azóta ez működött is több-kevesebb hibával, de amiket felsoroltam hibákat a délelőtt, azok nem voltak túl gyakoriak és zavarók se - legalább is igyekeztem nem venni róluk tudomást. Múlt pénteken viszont tv nézés közben egymás után vagy 20-szor hozta a memória megtelt hibát és ezért kérdeztem itt nálatok, hogy tudtok-e valamit. Tudtatok is és ahogy olvastam volt akinél megoldotta a frissítés, volt akinél nem.Egyelőre itt tartok, de meg kell mondanom Nektek, eléggé felidegesített a dolog, mert a hűtőm is LG márkájú, zörgött a kompresszora és kijött a szerviz munkavállalója, aki ezt megoldotta pikk-pakk és azóta se volt vele baj. A mikróhullámú sütőm szintén LG márkájú és az oldallemeze mozgott, zörgött, ezt én javítottam meg, mert nem tartottam annyira nagy dolognak, hogy emiatt szervizt értesítsek. És így jutottunk el a tv-ig, ami a legutóbbi nagy elektronikai termékem a nevezett gyártó berkeiből és szintén zenész.
Mindenesetre remélem sikerül jól kijönnöm ebből a csoda dologból, mert nem szivesen pereskednék, de ha nagyon muszáj akkor természetesen semmi akadályát nem látom.
Köszönöm a kedves segítségeteket még egyszer
ui: nem tudjátok véletlenül meddig kell ezt a kanosszát járni, mire adnak egy cserekupont másik tévére? Még rá is fizetnék, csak legyen már egy jó tv-m...
[ Szerkesztve ]
-
layerke
aktív tag
válasz SUPREME7 #57392 üzenetére
(#57391) Benoe77, (#57392) supreme7, (#57393) Stevenstyle, (#57394) Pumma
Köszönöm a segítséget mindannyiótoknak, lehet, hogy kipróbálom valamelyik frissítést, de azt mindenképpen meg szeretném jegyezni, hogy ezek egyike se magyar terméktámogatói weboldalról elérhető frissítőcsomag.
Ha magyar weboldalon nem elérhetőek és a készülék sem ajánlja fel ezeket a frissítéseket, akkor én mint egyszerű felhasználó, aki nem ért a tv-hez csak használni szeretném, azt kell feltételeznem, hogy nincs hozzá frissítés. Felhívom az lg-t és megkérdezem mi az álláspontjuk erről.
-
layerke
aktív tag
válasz Stevenstyle #57380 üzenetére
(#57380) Stevenstyle és (#57381) Benoe77
Az lg weboldalán nincs újabb firmware, ami azt illeti egy sincs, csak kézikönyvek és dokumentumok.
Gyári visszaállítás meg volt már az utóbbi hónapokban párszor és csak ideig-óráig oldotta meg egynémelyik problémát, de mindenre nem gyógyír és úgy gondolom nem is várható el egy végfelhasználótól, hogy akármilyen időközönként állítsa vissza a készülékét nullára és aztán órákat töltsön el vele, mire megint mindent beállít olyanra, ahogy volt.
A tv-t tv-zni vettem és tv-zni is szeretnék rajta. Szépnek szép, de ha dísz kellett volna, akkor a díszboltba vettem volna díszt és nem a tv boltba tv-t.
Köszönöm az eddigi és további segítségeteket
[ Szerkesztve ]
-
layerke
aktív tag
Sziasztok,
Segítségeteket kérem a következő hibák valószínűstíthető okával kapcsolatban és a megoldás is érdekel, amennyiben létezik.
tv: 47lb731v
firmware az elérhető legfrissebb 04.41.321. hiba: smart home gomb megnyomásakor előkerülő szalagos menüben nincs a youtube alkalmazásnak felirata, minden másnak ott a neve.
2. hiba: ugyanebben a szalagos menüben lépkedve visszaugrik random időnként az elejére. Villan egyet, mintha újratöltené a felületet és visszamegy a kurzor az elejére, ezért nagyomn gyorsan kell lépkedni, ha ki akarok választani valamit, különben naphosszat lehet azt csinálni, hogy nyomkodom a jobbra nyilat és visszaurik, majd ezt újra.
3. hiba: memória megtelt üzenettel bármilyen aktuális alkalmazást (akár sima tv nézés közben is a tv nézős alkalmazást) bezárja és újra megnyitja, addig se kép se hang.Köszönöm a segítségeteket
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.