- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PR-Telecom
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
Hát sajnos a LA készülékeknél nem tudom, hogy működik de én ezelőtt a MKVtoolnix progiba betallóztam a filmet, ott kivettem a nem kívánt hang és felíratok elől a pipát és elmentettem egy másik név alatt.Kevesebb lett a fájl mérete a kivett hangok miatt és egy másolási idő alatt kész volt. Ezt már csak a meghagyott magyar hanggal indul.
-
TRob1
veterán
És eddig tudtad állítani?
Mert a tavalyi, LB-s modelleknél is csak 5 napja lehet hivatalosan, a legutóbbi frissítéssel.
A legjobb amit ilyenkor tehetsz, hogy amelyik filmnél nem elsődleges a szinkron, azt átfuttatod az mkvmerge progin kivéve belőle a másik hangot, vagy felcserélve a sorrendet (pár perc az egész - géptől és mérettől függ). Utána már a szinkronnal indul...
1) Hozzáadod a filmet
2A) Kiveszed a pipát az elől ami nem kell, és kiszedi belőle
2B) Változtatsz a sorrenden, melyik legyen az első(dleges)
- Természetesen a 2es opcionális, amelyik szimpatikusabb
3) Kész fájl helye és neve (maradhat is, akkor tesz egy 1est a végére)
4) Indítod -
Beni2360
félisten
Szia!
nekem is ott maradt az ORION 5.1 hasonló régi analóg cuccom, fáj is a szívem érte de olyan kevés az állíthatóság rajta, hogy egy LG 2,1 NB3530A hangprojektort vettem helyette és abban 5- 6 féle különböző hangmód közül lehet választani plussz basszus 5 féle és ha nem akarod a szomszédokat idegesíteni akkor a 300W elég lesz.Ezek az analóg cuccok nem adnak ki sorrund hatásokat. stb.
Nekem is volt átalakítóm de gyorsan eladtam. -
OldMike
őstag
Igen, adott esetben ez a megoldás.
Lehet hogy tudod, csak biztonságból írom le: a tévén a digitális hangkimenetet Auto-ra kell állítani, a PCM esetében mindenképpen sztereó lesz, 5.1 forrás esetén is. Az optikai kimeneten semmilyen tévés audió beállítás nem érvényesül, csak az aktív szetten tudsz hangerőt, hangszínt állítani. -
OldMike
őstag
A linkelt eszköz leírása annyira szűkszavú, hogy a bemenetekről semmit sem ír. Az Orionnak csak analóg bemenete van, és úgy tűnik hogy a Geniusnak is. Tehát mindegyikhez kell az a 8K-s DAC. Ezt kötöd össze a tévé optikai kimenetével, a másik oldalán meg kivezeted a 6 RCA-t az aktív rendszer RCA aljzataihoz.
Az aktív rendszerek esetében még a fehér hollónál is ritkább az optikai bemenetes eszköz. Ezeket inkább a PC-hez készítik, azon meg nem jellemző az optikai kimenet.
-
amtibacsi
aktív tag
-
Beni2360
félisten
Hát nekem csak sima sztereó átalakítóm volt és rákötöttem a régi ORION 5.1 hangfal szettre aminek a mély nyomója külön erősítőt tartalmazott és a Tv távval is ment a hang erősítés.2014 széria a tv-ém.
Természetesen az optikai kimenetre kellett állítani.Most egy LG hangprojektort használok amit természetesen a tv irányt és a saját távja is.
A TV hang ilyenkor természetesen nem szól. De a menüben is látni, hogy át van, kell állítva optikai kimenetre a hang, természetesen én csak az LB szériáról tudok nyilatkozni főleg,hogy nem tudom néked milyen a TV.. -
OldMike
őstag
Sajnos HDMI ügyben teljesen járatlan vagyok, de még nem találkoztam olyan hozzászólással, ahol HDMI-n vittek volna ki hangot aktív hangfalra, valamilyen DAC közbeiktatásával, ha egyáltalán van ilyen.
A távirányítás lehetőségének hiánya keservessé teszi a használatot.
Én is aktív hangfalra (Logitech 2.1) viszem ki a hangot optikai kimenetről. A tévénézésnél nincs gondom, mert IPTV-m van, az STB-n tudom a hangerőt állítani a saját távjával. Minden más esetben szaladgálni kell a hangerő gombhoz
Ezért szokták itt ajánlani a házimozi erősítőket (meg persze a lényegesen jobb hangminőség miatt is).
-
Neohero
tag
Nem. Pl nekem a távirányítón nincs my apps gomb (simán néztem bár remote-on sincs). Mondjuk a smart gombra megjelennek az alkalmazások lehet arra gondoltál.(youtube,index stb) Utána a jobb felső sarokba az időnél nálam egy fogaskerék van meg egy usb. Az usb-nél ki lehet választani a pendriveot de a smartshareba visz át.
Megnéztem a saját oldalam applikácioim részbe oda se tette be. 1 hete van meg kb a tv szóval lehet én nézek el valamit. -
sweetsour
tag
Plex esetén lehet audio sávot választani? Én eddig úgy láttam, hogy az audio sáv váltás kizárólag az webOS-es LG tv lejátszójának bénasága miatt nem lehetséges...
vigyori78: Egyébként a 43926. hozzászólásban leírtam, hogy tudsz olyan MKV-t gyártani, amiben csak egy hangsáv van. Sajnos ilyenekkel kell szenvedni tudtommal.
-
sweetsour
tag
Én úgy tudom ez ugyanaz a PLAYz, egyelőre ingyenesen is elérhető, mivel mostanában került be csak az LG Store-ba, és ott is csak bizonyos országokba.
Itt van a fejlesztő fóruma: [link]
Amúgy én még nem próbáltam, de várom a tapasztalatokat, tényleg jobb lenne egy normális alternatív media player WebOS alá.
-
Neohero
tag
Az engem is érdekelne mert a beépített LG tv lejátszójának a feliratkezelése nem tetszik. Szeretnék a feliratra bordert tenni hogy látható legyen de azt csak az XBMC-vel tudnám megoldani ami sajna nincs az LG storeban.
Plex-el (playz) meg lehet oldalni?
Ilyenre gondolok: [link]
-
huncutka1029
addikt
nincs új a nap alatt A teljesség igénye nélkül, néhány javaslat, közte az általad is említett MKV merge, vagy toolnix-os megoldás is.
Jó nyomon jársz! Csak alcsony az ingerküszöböd. Edényke nem rossz ember, csak nem kell sértésként felfogni a kommentjét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest