Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pontyos
senior tag
Jó estét! Van valakinek LG 55UF950V televiziója? Elég jó az ára, a tavaly karácsonyi akciók is magasabbak voltak. Akkor nem vettem meg, de most már nagyon szemezek vele. Szeretném megtudni, esetleg tulajtól, hogy megéri e az árát?! Pl a Color Prime tech érdekelne, valóban észlelehető e a különbség? Sokat mozizok, Blu ray 4k felkonvertálás pl?
Thanks -
direwolf
őstag
válasz Beni2360 #70991 üzenetére
Nekem sikerül elérni kb. azt a látványt, amit az Eco móddal beállítok egyszerűen a fényerő (nem a háttérfény) és a kontraszt lejjebb vételével. Nem hinném, hogy a színsémába belenyúlna, arra van más opció, a "Kép üzemmód" De ha neked úgy jobban tetszik, akkor úgy használd. Én nem tudok ennél többet mondani, nincs színkalibrátorom.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Jocy
aktív tag
válasz balintka #70986 üzenetére
Szia!
Még próbálgatom a beállításokat én is, jelenleg itt tartok, kiinduló pontnak esetleg jó lehet:
Kép mód: Haladó 1
Háttérfény: 40
Kontraszt: 90
Fényerő: 48
Vízszintes/függőleges élesség: 15
Szín mélység: 50
Dinamikus kontraszt: alacsony képvezérlés
Szuper felbontás: magas
Színskála: széles
Gamma: 2.2
Fehéregyensúly: meleg1
Truemotion: felhasználó:de-judder: 1, de-blur: 8
Energiatakarékos üzemmód: minimális....
Nekem eddig bejön, nappal, és sötét szobában is jó, nem égeti ki az ember szemét.
Ja, és IPS panel van a tévémben.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Konyika #70897 üzenetére
Akkor ez a "wirelles sound sync" mit jelent?
Hát azt, hogy a saját LG típusú cuccokkal tud ilyen kapcsolatot. Amelyik rendelkezik blut.... kapcsolattal.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz direwolf #70883 üzenetére
Bocs, hogy lemaradtam pár nappal. Mert nekem annyira zavarta a szememet az erős háttér fények-pl ablak, fehér fal, stb-hiába vettem le a háttérfényt akkor is zavart, meg az SD adások nagyon elmosódó képpel voltak (RTLkl, TV2) Ezt bekapcsolva már nincs erős háttérfény (45) előtte is az volt. Szokták mondani szaturált így a képem de nékem olyan élethűnek hat nem hideg kemény akciós túl erős a hatás.Még most is kísérletezgetek Pl a DH adásoknál pedig tavaly Június óta meg van a tv.
képopciókkal- egyszerűen nem értem el ezeket a hatásokat.
Anno leveleztem az egyik kedves fórumtárssal -olasz69- míg később kisült ő is így használja csak mindenki elsiklik felette,sehol nem említik a beállításoknál.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
balintka
addikt
LF652-höz tud valaki optimális beállításokat adni?
-
laci12234
tag
Olyan a kép mint ha ilyen hö efektus lenne de mikor bekapcsolom akkor a logonak rendes szine van
-
laci12234
tag
Sziazstok lenne egy olyan kérdésem hogy van egy lg smart 3d tv elkezdtem frissíteni de félve maradt és most csunya a kép mit lehet tenni ??
-
direwolf
őstag
@TRob1: a kérdés úgy helyes, hogy melyik a kisebb kompromisszum, mert mostanában már nincs abszolút értékben legjobb választás
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
Planner555
csendes tag
Sziasztok.
Szüleimnek kéne egy teljesen alap tv. Az Lg 43LF5400/540V (Edge Led) és a 42LF5600/561V (Direct Led) közül ti melyiket ajánljátok?
És ezek a Samsung 40j5100-hoz viszonyítva jobbak vagy rosszabbak?
Előre is köszönöm a segítséget. -
törölt tag
-
ma.ci23
tag
Üdv skacok!
Apósoméknak kell egy másik tv az LG42lb630v helyett.A kikötésük az hogy nagyobb legyen az ár mindegy,de azért ne legyen egekben tehát:
55col-ig
LG(a márkánál maradunk)
3D NEM KELL,Smart IGEN
EDGE Led-es legyen
Magic Remote kell
Illetve ez az állvány jó legyen hozzá
és az utolsó nagy kérdés LF vagy UF legyen?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok fórum társak!
2 tv közül melyik lenne jelenleg a jobb választás: LF652v v. UF680v (vagy 695). A mostani egy LK450-es, nyilván a fent említett típusok már előrelépés volna, viszont az lenne a lényeges szempont, hogy érdemes-e most egy mondhatni alap szintű 4K-s tv-t megvenni (a jövőre gondolva érdekelne ez a változat, mert vszínű hosszú évekig nem lenne csere) vagy inkább egy jobb FullHD-st választani? Mind2 típus valószínű a max lenne, anyagi okok miatt (150-180ft), viszont ezek alá sem mennék, bár ha van tanács, azt szívesen fogadom. Többnyire HD adást nézünk (foci, egyéb sportok), T-home előfizetéssel Iptv-n, emellett van műholdas Digi, utóbbinál azt szeretném megoldani, hogy ki legyen iktatva a beltéri, ami nem HD-s, kérdés, hogy utána fogható-e Digi-s HD csatorna. A 3D nem lényeges dolog, de ha van, az sem baj, aránylag sok filmet nézünk HD minőségben. Ezek a legfontosabb kérdések, amik felmerültek eddig. A válaszokat és segítséget előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
SPF
senior tag
Ha nekem J a 4. betű (J - Chi Mei Innolux (S-MVA)), az milyennek számít? Jó vagy rossz?
-
LionX
tag
Tegnap este voltunk a barátainknál és van nekik egy LG 55LB671 Tv-jük, amihez anno kaptak egy AN-MR500-as távirányítót.
A képbeállításokat szerettük volna egy kicsit átvariálni, de a beállítások menübe csak a hagyományos távval tudott bemenni a srác, a magic remote-al nem.
Túl sok időm nem volt erre a műveletre úgyhogy ráhagytam, de lehetséges az hogy a beállítások menüt nem lehet elérni az MR500-al, csak a hagyományos távval? -
Yogi Bear
aktív tag
válasz aram01 #70961 üzenetére
Nálam is cseréltek kijelzőt, szerelő kijött a zsír új dobozolt kijelzővel és ott nálam kicserélte, nem volt vele semmi gond, tartott vagy 20 percig az egész. Most az eredeti lengyel kijelző helyett egy "eredeti" koreai van benne, semmi különbséget nem látok.
#70967 aram01: LG szerviz ad egy készülékcserére jogosító papírt és állítólag a készülék árát le lehet vásárolni, de ezt csak hallottam.
[ Szerkesztve ]
.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
törölt tag
válasz aram01 #70964 üzenetére
Régóta nem kapható a típus. De még az is kérdéses, hogy idén lesz-e 3D-s FHD tévé az LG kínálatában. Állítólag a Sonynak már csak alsó kategóriás FHD-je lesz, a Samsung pedig teljesen befejezte a 3D-s tévék forgalmazását. Mindegyik a 4k-s tévéket nyomatja ezerrel.
grobi007 Nem valószínű, mert eddig még senki nem írta, hogy menne neki, csak a 2015-ös tévék tudják.
[ Szerkesztve ]
-
grobi007
tag
Sziasztok!
Abban tudtok segíteni, hogy a 47LB670-es TV tud pendrive-ra rögzíteni, vagy csak HDD-vel működik?
Nagyobb méretű, 64gb vagy 128gb-os pendrive-ra gondoltam. -
aram01
nagyúr
válasz HofiZoli #70963 üzenetére
A szervizeseket sajnàlm amúgy mert korrektek voltak, de lehet utàna nézek és élek a lehetőséggel hogy cserét kérjek ha sok idő telik el.Most 10 napnàl tartunk. Vajon tudnak még adni 55lb671v-t ha úgy van? Mert én úgy tudom hogy màr nem. Most eben az àrban a 652 megy. Természetesen az nekem nem pàlya. Érdekes menet lesz.
[ Szerkesztve ]
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
HofiZoli
senior tag
válasz aram01 #70961 üzenetére
értem, teljesen igazad van. azért ez akkor is gáz a szerviznek, ha nagy, ha kicsi.
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
aram01
nagyúr
válasz HofiZoli #70960 üzenetére
A cucc már ott van, csak én jeleztem hogy ha egy porszemet meglàtok a kijelzőn akkor küldöm vissza. Ez egy kis szervíz aki leszerződött az LG-vel. Nincs rá tiszta terül és most várják az instrukciót. Kivàncsi leszek mi lesz.
-
HofiZoli
senior tag
válasz aram01 #70959 üzenetére
ez mit jelent pontosan? nincs autójuk elmenni a cuccért és visszavinni, vagy beázik a műhely?? mik vannak..
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
aram01
nagyúr
Sziasztok ha valakit érdekel a fejlemény a kijelző cserémről, megrendelték ott van a szervízben csak az a baj hogy nem tudjàk megteremteni a körülményeket a cseréhez. Na eddig itt tartok.
-
törölt tag
válasz leikomessi #70953 üzenetére
Ezek szerint ezeket előre is tudhattad, de most már késő. Most még esetleg ott a lehetőség, hogy becseréld egy DTS-t, és felirat és hangsáv is váltást tudó 40" vagy 43"-os LF630-ra például. Előtte a HDD-vel ki is próbálhatnád.
-
olasz69
senior tag
W - LG Display Co., Ltd. (2012, 2014) IPS
Y - LG Display Co., Ltd. (2011, 2013) IPS
Z - LG Display Co., Ltd. (2011, 2014) IPS
U - LG Display Zrt. IPS
P - LG Display Kft. IPS
Q - LG Display Zrt. IPS
V - LG Display Kft. IPS
R - LG Display Kft. IPS
H - Chi Mei Innolux (IPS)
J - Chi Mei Innolux (S-MVA)
D - AU Optronics Corp.. (A-MVA)
T - AU Optronics Corp.. (A-MVA)
M - SHARP CORPORATION (MVA), vagy Heesung ELECTRONICS LTD
S - a Sharp Corporation (MVA)
G - Chi Mei Innolux. (TN)
43LF632V ZA.BEEYLJP
-az Y jelzi az IPS panelt a 4. visszafelé[ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
Yenka
csendes tag
LG 55LF652V vajon IPS paneles?
Nem találok róla leírást. -
LionX
tag
válasz leikomessi #70953 üzenetére
Az ASUS-t én pl. kb 1 hónapja cseréltem le erre, mert folyamatosan lefagyott, pedig már cserélve is volt.
-
leikomessi
aktív tag
válasz #94529552 #70952 üzenetére
A következő bekezdés a tesztből pont azt írja le, amit nálam sem játszott le:
Amivel nem boldogult, az ezen kívül az MKV-k beépített hang- és feliratmegjelenítője. Vagyis ha bele volt csomagolva a fájlba, nem tudta a feliratát lejátszani, és az első utáni többi hangsávot sem látta, valamint sajnos a DTS-hang volt néma, ami egy minőségi HD-filmes videó fájlban már alapelem (szerencsére az ac3, aac, mp3, wav az ment neki, kisebb méretű HD-fájlokban általában ezeket használják).
Eddig VLC-vel ment minden PC-ről. A fentiek tekintetében, a TV nem képes rá.
Asus O!Play HD2 médialejátszót néztem ki ezen problémák megoldására. Ezzel csak nem lesz gond, vagy tévedek?
-
törölt tag
válasz leikomessi #70942 üzenetére
Ezek szerint: Az elődmodellhez hasonlóan nagyon tetszett, hogy az LG LF5610 is lejátszik szinte mindent. Lejátszik intelace-es videót, MTS-t, 50p-s és 60p-s videót, amivel csak tömtem, kevés kivétellel, minden jó volt neki. mennie kellene, a tavalyi 5610-nél találtam egy listát, és ez szinte ugyanaz a tv:
Extensions : 3GP • 3GP2 • ASF • AVI • DAT • DIVX • FLV • M2TS • M4V • MKV • MOV • MP4 • MPE • MPEG • MPG • MTS • TP • TRP • TS • VOB • WMV•
Codecs Vidéo : DIVX 3.11/4/5/6 • H.264/AVC • MJPEG • MP43 • MPEG1/2/4 • VC-1 • XVID
Codecs Audio : AAC • ADPCM • AMR • DOLBY DIGITAL • DOLBY DIGITAL PLUS • HE-AAC • LPCM • MP3 • MPEG AUDIO • WMA
Eddig mivel játszottad le ezeket? Nem ártana másik HDD-t(esetleg Y kábelezéssel) is próbálni(2,5"-os 5400-ast), vagy ha végképp nem megy, akkor HDMI-vel PC-ről, vagy más külső lejátszóról használni.
olasz69 Üdv újra, jó olvasást, nem olyan sok az a pár oldal.[ Szerkesztve ]
-
LionX
tag
...nem kérdezi meg hogy mikor állítsa meg a felvételt, hanem amikor az EPG szerint vége van az éppen futó műsornak, akkor automatikusan leáll...
Basszus már kifutottam a szerkesztési időből, így ezt az utolsó bekezdést már nem tudtam korrigálni.
Tehát be lehet állítani a felvétel befejezésének az időpontját is, csak meg kell nyomni a felvétel befejezése gombot és máris előjön az opció. Na így azért kerekebb a dolog. -
LionX
tag
Live playback alatt a felvétel gombot megnyomva az addigi felvételt el lehet menteni (beleértve a korábban pufferelt adást is, ha jól nézem.)
Az UF950V-nél ilyen nincs. Ha Live playback alatt megnyomom a felvétel gombot, akkor a pufferelt adás elveszik és kezdődik egy új felvétel attól a ponttól, ahol megnyomtad a felvétel gombot.
---------------------------------------------------------
Akkor egy újabb adalék ehhez a funkcióhoz, amire ma reggel jöttem rá, teljesen véletlenül.
Helyesbítenem kell magamat, mert igenis hozzá lehet fűzni a Live playback által készített felvételt is egy megőrzendő felvételhez!
Ugye azt írtam, hogy ha megnyomom a felvétel gombot, akkor a pufferelt adás elveszik és kezdődik egy új felvétel attól a ponttól, ahol megnyomtam a felvétel gombot. És itt a kulcsmomentum, a kezdőpont! Ugyanis ha a Live playback-nál visszamegyek annak a résznek a kezdetéhez, amit még szeretnék megőrizni és annál a pontnál nyomom meg a felvétel gombot, akkor úgy kezdi el, (illetve folytatja), a megőrzendő felvételt, hogy már az a rész is bele van foglalva.
Az viszont egy picit rontja a sztorit, hogy ilyenkor nem kérdezi meg hogy mikor állítsa meg a felvételt, hanem amikor az EPG szerint vége van az éppen futó műsornak, akkor automatikusan leáll.
Abban bíztam hogy a Tv kikapcsolása előtt hátha mutat egy minimális érdeklődést a felvétel befejezésének idejéről, de nem. Nem baj, így is jó.[ Szerkesztve ]
-
olasz69
senior tag
Üdv Mindenkinek! Lemaradtam valami fontosról,eme 995 Új hozzászólásból vajon? Köszönöm a választ
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
olajbogyo
aktív tag
Sziasztok!
Skacok a Netcast-os LGUB820-as Tv-n ha rádugom a külsős 500Gb-os WD vinyót nincs formázás, (ami nem baj természetesen). Csak eddig azért nem dugtam rá a vinyómat, mert azt olvastam emitten, hogy a webos-nál van ez így. Vagyis, hogy a webosos tv nem formázza a vinyót, csak elkülönít egy kis helyet magának, és lehet rajta másik film, amit nézhetünk bármi más készüléken is. Ezek szerint a 2014-es Netcast-os tv-k nél már ugyanaz a helyzet, mint a webos-nál!? Nincs semmi inicializálás/formázás, csak megy a felvétel normálisan.
Akkor már nem egészen igaz az összefoglalóban szereplő leírás, mely pont azt mondja, hogy :
..."NetCast rendszert használó Tv-k esetében a funkció bekapcsolásakor, incializálás címszó alatt a tároló formázását kell érteni, ez szükséges a DVR használatához. "Én értelmezek valamit rosszul?
"Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
G-Bali
senior tag
Sziasztok olyan kérdésen lenne hogy van egy LG 55LF652V-em, és színkalibrálást szeretnék végezni vele műszerrel erre hozzá értő szakikkal, (sokakkal szebb képet ad) van erről véleményetek? Megéri-e, hasznos,
Színek, kontraszt, fekete & fehér színek -
|AP|
veterán
válasz mobilizmo #70943 üzenetére
ezt én is néztem, de ehhez is kellene tv hálózat, legalább egy szobaantenna, gondolom.
Mindegy, végülis annyira nem fontos, mégiscsak egy munkahely
Nem vészes a böngészőből indított stream sem, leszámítva az állapotjelző sávot a kép alján, csak gondoltam hátha van más módszer is, box, vagy antenna nélkülSőt, talán a legjobb megoldás az lesz, hogy laptopról megy az M4 stream, HDMI kábellel a TV-re kötve
[ Szerkesztve ]
-
leikomessi
aktív tag
Sziasztok!
Mai nap megérkezett a 42LF5610 készülékem. Fél napos tesztelgetések alapján a következőket vettem észre.
HDD-ről játszottam a filmeket, az .avi formátumokkal semmi gond nincs.
.mkv esetében már többféle hiba is előfordult. DTS hangot nem játszik le.
Feliratot nem lehet váltani/kapcsolni. Hangsávot sem enged, szinte egyáltalán. (Lehet, hogy az angol hang DTS és ezért van csak magyar.)
Elcsúszik a hang. Sima 720p sorozatoknál is. Kicsit visszapörgetve egy darabig helyreáll.Ennyire "silány" lenne a beépített lejátszó? Más is tapasztalt hasonlókat? Avi formátumon kívül lehet másra is használni ezt, kompromisszumok nélkül?
Géppel nem szeretném összekötni emiatt, elég költséges lenne így.
Marad a médialejátszó?Előre is köszönöm a választ!
-
peeterson
csendes tag
válasz Nakivagyok #70910 üzenetére
Üdv!
ugyan olyan tv-nk van és most szereztem be sinology nas-t. minden klappol. végre az xplay-t is leszedtem. mármint amit találtam demo verziót. (bár nem tudom mitől lesz demo. lejár a használhatósága?)
a lényeg egy rettenetesen láma kérdés. most működik az xplay, usb a tv-ben. feltelepíteni nem lehet? non-stop kell az usb? csak mert kissé melegszik.... köszi a választ!Dudi
-
|AP|
veterán
Kaptunk az irodába egy 55LB580V-t. Elsősorban prezentációs célokra van, de azért felmerült, hogy nyáron olimpia és EB is lesz, amiket nem lenne baj, ha tudnánk nézni
TV szolgáltatás persze nincs, marad a netes stream. Az M4 élő adás ugye elérhető neten, a TV böngészőjéből megy is, de teljes képernyőn nem az igazi (pl. az állapotjelző sáv nem tűnik el).
Elég kezdetleges OS van még ezen a modellen... Van esetleg más mód a böngészőn kívül, hogy lehessen nézni a Médiaklikk adásait (M1, M2, M4, Duna, stb.)? -
törölt tag
Alapban a tv hangszórókon jön a hang. A menüben átállítottad Külső Hangszóró/HDMI ARC-ra?
DEXTERke Rossz irány a kisebb tévé, mindig inkább nagyobb kell. Sokan úgy oldják meg, hogy csavaroznak a régi asztalra egy nagyobb méretű bútorlapot ha nem fér el az új tévé. A régi bútorral hasonló színűt kell venni, a sarkoknál lekerekítve, és körben szegéllyel. Ezt megcsinálják neked kb. 1k-ból mindenestül.
[ Szerkesztve ]
-
bandaMDD
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy LA660S tv-m, amelyben alaplapot kellett cserélni. Ma kaptam vissza, nagy örömmel bekapcsoltam, de nem tudtam végigmenni a beüzemelési lépéseken. Kezdődött ott, hogy a távirányítón OK gombot kellett volna nyomni, de nem érzékelte a tv, hiába nyomkodtam. Elemet cseréltem, közelebb mentem, nem segített semmi. A hátul levő vezérlőgombokkal be tudtam lépni a menübe, de a 3. lépés után nem ment tovább, hiába nyomkodtam a gombokat. Van valakinek ötlete, hogyan lehetne életre kelteni?
Köszi előre is. -
Pacy
aktív tag
Sziasztok! Csatlakozok a csapathoz egy LG 55UF852V-vel. Rögtön kérdeznék is egy gyorsat. Sajnos a házimozit nem sikerült rákötnöm mert a házimozimon nincs optikai bemenet. Gondoltam majd az Arc hdmi segít. Viszont azzal csak búg. Hang nem jön. Esetleg valami ötlet?
-
T1b33
tag
válasz Black Dragon #70922 üzenetére
Köszi az infót, végül vettem helyben egy használt IPS Paneles LG 42lf652V-t, amit legelőször kinéztem. Remélem jól választottam, eléggé jók az első benyomások!
-
muranyig
tag
válasz huncutka1029 #70927 üzenetére
akkor jól gondoltam szerinted is hogy egy 2015-ös led tv nem vibrál?
-
muranyig
tag
válasz huncutka1029 #70925 üzenetére
köszi, szerintem is a lesz, de előtte gondoltam írok ide hátha tud valaki javasolni valamiféle beállítást amivel megoldom a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
muranyig
tag
Sziasztok, most vetteem észre, hogy a tv-m (LG 43UF680V) úgy vibrál minha crt-s tv lenne... -gyerek én kicsi pónit nézett a NAS-ról, akkor vettem észre, de úgy látom mintha más tv adásnál is látható lenne a jelenség...
Valamit lehet állítani, hogy ne vibráljon, hiszen mégsem az ókorban vagyunk... nem tesz jót a szemnek...
vagy kuka a tv? a régi tvm 100hz-es volt és már az sem tegnap volt...más: nem volt időm követni a topicot, még mindig nem tudja az uhd streamet?
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Black Dragon #70922 üzenetére
Szerintem nem csak az a gond. Ha nem elég nagy a kép, akkor egyszerűen nem (vagy csak részben) jönnek elő azok a részletek amiktől sokkal szebb és részletgazdagabb a kép az FullHD-val szemben. Már, ha lesz rá valódi 4k-s (nem feljavított - felnagyított - átkonvertált) tartalom mert ugye az is szükségeltetik.
-
Black Dragon
addikt
Azt mondanám első sorban, hogy túl kicsi a 40" UHD-hoz. Nagyon közelről kellene nézned, hogy legyen értelme az egésznek, kb 1 max másfél méterről.
Továbbá ez egy belépő szintű UHD, ami nem jelenti azt, hogy olyan rossz lenne, de nem közelíti meg azt az UHD szintet, mint mondjuk a 8-as széria.Ha számodra nem fontos az UHD annyira, akkor inkább azt tudom javasolni, hogy vegyél ennek az árárból inkább egy 49-50" FHD-t. LF652V pl.
-
Yenka
csendes tag
Edge led vs Direct led csatában szerintetek van győztes?
Vagy ez teljesen egyéni nézőpont kérdése, hogy kinek melyik a tetszik jobban? -
Nakivagyok
tag
Nekem Zyxel van, arra kicsit bonyolultabb, de nem vészes, kis linux tudással könnyű.
HowTo: Plex Media Server For Zyxel325_v2Egyébként érdemes szétnézni a fórumon: https://forums.plex.tv
Szóval az eredeti kérdés, hogy más is találkozott-e már Xplay esetében ezzel a hibaüzenettel login után:
"Hiba történt az adatlekérdezés során"[ Szerkesztve ]
-
T1b33
tag
Sziasztok! Az LG 40UF695V-ös UHD TV-ről mi a véleményetek? Ajánlott-e, vagy sem, Pro és kontra?
-
qqzs
őstag
-
DEXTERke
tag
válasz Gabelogen #70912 üzenetére
Ajjaj... tehát a hátsó talpak pont kiérnek a tv széléig? Mert a képek alapján (és akkor ez valószínűleg csalóka) úgy tűnik, mintha a hátsók azért beljebb lennének a tévé szélétől vagy 5 centivel legalább:
http://www.lg.com/hu/images/televiziok/65uf850v/gallery/UF850_medium_01.jpg
(az url-ben 65-ös van, de ezt mutatja a 49-esnél is)[ Szerkesztve ]
-
DEXTERke
tag
Ha valakinek véletlenül van egy 49UF850v-je, megtenné, hogy leméri a talp szélességét elől és hátul is?
Neten keresgélve ezt az infót sehol sem találtam meg.Gondolkozom egy ilyen típus vásárlásán, de félek, hogy a 90 centi széles tv állványról pont lelógna a hátsó talp.
Köszi.
-
Nakivagyok
tag
(LF652V) Xplay-be bejelentkezés (majd PIN kód megadás) után elkezdi betölteni a tartalmakat, majd hirtelen kivág a login page-re "Hiba történt az adatlekérdezés során" üzenettel. Mi lehet a gond?
A Plex szerver NAS-on van, asztali gépről Plex for Home Theater alkalmazással gond nélkül tudok csatlakozni, csak a TV-n nem sikerül.
-
Yogi Bear
aktív tag
válasz Yogi Bear #70784 üzenetére
Megtörtént az alaplap csere (és visszakerült bele a Media card). és láss csodát!
Az új alaplap az eredeti 03.03.89 verziójú szoftverrel jött (amit nem is frissítettem) és kevés híján minden működik rajta a media carddal.
Az egyetlen dolog ami nem működik, hogy az EPG (Guide) indításakor nincs előnézeti képe és hangja annak a csatornának, amiről indítottam az EPG-t. Ha átváltok másik csatorna előnézetére, majd vissza, akkor már működik.Ami a korábbiakhoz (firm v03.20.05) képest jól működik:
- Magyarország területi- és magyar nyelv beállítással is jók az ékezetes betűk az EPG-ben és a "List"-ben is.
- EPG-ben (az első csatorna kivételével) minden csatornának van előnézeti képe és hangja.
- EPG-ben vannak műsor részletes adatok (rendező, szereplők, tartalom)Ami nincs:
- Netflix (bár ezt nem is használom egyelőre)Tags: UF85; EPG; firmware; software
Üdv YB
[ Szerkesztve ]
.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
parrag66
csendes tag
válasz Black Dragon #70907 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ! Megpróbálom...
-
parrag66
csendes tag
válasz Black Dragon #70905 üzenetére
Ki be kapcsolás, a távirányító a gyerekemé. Esetleg össze kell tanitani őket..?
-
parrag66
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vásároltam egy LG43UF680V tv-t. Az volna a kérdésem, hogy milyen magic remote-tal kompatibilis ez a készülék? Csak előkészítés van benne. Próbáltuk AN-MR600-al, csak az alap funkciókat csinálta meg. Kell hozzá dongle? Esetleg tudtok valami más megoldást? Segítségeteket előre is köszi! -
Black Dragon
addikt
válasz lethos #70899 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs ilyennel, de árukereső szerint nincs nagy túlkinálat ilyen eszközökből LG fronton, egészen pontosan ezek vannak. Ezek közül azt javasolnám, amit a legtöbben jóra értékeltek, ha nincs itt senkinek ilyen lejátszója, vagy akármilyen másik, amiről véleményt tudna mondani. Samsung-ból azért nagyobb a kínálat, de az árak is sokkal szebben emelkednek.
Egyébként szerintem nincs összefüggős a lejátszó, és a tv között, de ha egy rendszert kell kezelned, gondolok itt az LG világra, akkor magadnak könnyítheted a dolgot, nincs két külön rendszer, de nem hinném, hogy amúgy komoly beletanulást igényelne akármiről is legyen szó.
-
törölt tag
válasz Konyika #70901 üzenetére
Nem tudom, nem ismerem ezeket a szabványokat, talán kérdezd meg a gyártót. Én csak annyit mondtam, amennyit innen tudok a témáról. Még mindig jobb, hogy van benne BT így is, mint ahogy gondoltátok, hogy nincs is. Így legalább van a gyári opció hozzá. Nekem erősítő van a filmekhez, tévézéshez meg tökéletesen elég a tv hangszórója. Nincs hozzá valami olcsó bluetooth dongle?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.