Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
válasz sityupityu #110798 üzenetére
A C2 esetében sincs a menüben a 4 óra utáni pixelfrissítésre beállítás. Ez az Lg oleden automatikusan lefut kikapcsolás után.
Ami a menüben van, az az egy órás pixelfrissítésre vonatkozik.
Szerintem túl gondoljátok ezt az egész történetet.
A Gyors indítást célszerű kikapcsolni, mert csak problémát fog okozni, s kikapcsolt állapotban is meg csinálja a 4 órás pixelfrissítést kikapcsolás után. Előbb lefut a folyamat, s majd csak azután kapcsol ki a tévé.codec project
-
blakey
titán
válasz sityupityu #110798 üzenetére
Nem biztos, hogy megmutatja, mert az elektronika és maga a hardver lehet olyan intelligens, hogy csak a szükséges dolgokat indítja el.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
veterán
válasz blakey #110791 üzenetére
Oké rendben, elfogadom amit mondasz. Csak nekem itt azt mondták, hogy egy rádugott külső eszköz állapotjelző fénye biztosan megmutatja azt, amikor ezt a tevékenységet végzi a tévé. Nálam soha sem világított kikapcsolt állapotban. És miért nincs a C1 esetében az automatikus pixeltisztítással kapcsolatban semmi a rendes menüben (kapcsolóra gondolok) mint pl a C2-ben? Vagy ez csak a C2-től van? Egyébként annyira nem foglalkoztat ez a dolog, kb kéthetente rányomok a manuális tisztításra amióta megvan...
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Chuck Norris
senior tag
Sziasztok, adott egy OLED65A13LA és egy Logitech Z906, optikával összekötve a kettő. Valaki tudja a megoldást, hogyan tudnám a TV távirányítójával állítani legalább a hangerőt, csak szürke körben egy áthúzott hangszórót rak ki. Próbáltam a távirányító beállítás, optikai kimenet, kiválasztom, hogy logitech de nem akarja felismerni. Köszönöm.
-
blakey
titán
válasz Zolka25 #110795 üzenetére
Maradhat automatán, értelmetlen a ki/be funkció, más márkáknál nincs is, automatikusan megtörténik.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Zolka25 #110792 üzenetére
Csatorna, vagy rendszer? Minden rendszerfrissítést manuálisan indítok, mert a mai világban bármikor előfordulhat egy hibás frissítőcsomag. Megjelenés után 1-2 hetet várok. Azzal ne foglalkozz, hogy másnak még nem volt gondja, elég ha neked és csak akkor van gond, nem egy ilyen példa volt és minden gyártónál és eszköznél ahol az OTA, mint lehetőség elérhető. Fejlesztőcsapatban is közreműködök, sajnos néha bekerül 1-2 hiba, ami kiakaszzhat 1-2 készüléket néhány felhasználónál.
-
blakey
titán
válasz sityupityu #110789 üzenetére
Minden OLED esetében van pixelfrissítés, nem közvetlenül a kikapcsolás után történik, hanem jóval később és nem feltétlenül kapcsol be minden perifériát. Ha szervizmenüben megnézed, akkor látni fogod, hogy bizony megtörténik a pixelfrissítés.
-
veterán
válasz Zolka25 #110781 üzenetére
A nemrég vásárolt C1-nél is be volt kapcsolva gyárilag, én kikapcsoltam. Hogy csinál-e automatikusan pixeltisztítást azt csak a jó ég tudja, az enyém biztosra veszem hogy nem (C1). Nekem egy ssd állandóan be van dugva, de az soha az életben nem világított még az után, hogy kikapcsoltam a tévét. Tehát a C1 az tuti, hogy nem csinál semmiféle automatikus pixeltisztítást. Átnyálaztam időközben egy rakás leírást (más nyelvűt is), és sehol sem említenek ilyet a C1 esetében. Ami persze nem azt jeleni, hogy a C2-nél ne lenne.
Ellenben itt kaptam olyan infót, hogy külföldi fórumokon azt írják, hogy a kézi pixeltisztítást nem szabad elindítani. Vicc. Miért ne lehetne, azért van benne nem? Egyébként ezt a az öt perc automata pixeltisztítás dolgot sem értem, a kézi tisztításnál azt írja a tévé, hogy kb egy órát vesz igénybe. Kipróbáltam, tényleg kb annyi volt. Erre a dologra is azt írta itt valaki hogy csak egy több éves tévénél vesz igénybe egy órát. Hát az én tévém kb két napos volt, és a leírásnak megfelelően simán egy órán át végezte a műveletet.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
junior19
senior tag
válasz Tdizsolt #110785 üzenetére
Gyakorlatilag kalibrálás nélkül szemre a fekete vágási szintet kell a körülményekhez beállítani. A mai tévék már rendelkeznek legalább egy aránylag pontos képbeállítással, ezen is sötét helyiséghez van a fekete vágási szint beállítva. Az Lg-nél a Technicolor, a Szakértői és a Színház képmód ami aránylag pontos, ezek közül választva egyiknél érdemes világosabb környezetben a gamma értékét 2,2-re állítani, a háttérfényt a megfelelő értékre emelni, s egy fekete vágási szintet beállítani.
Sötét képmódban a fekete vágási szint helyes, a háttérfény 50-es értéke megfelelő, a gamma legyen 2,4.
Minden ilyen képmódnál érdemes a színhőmérsékletet meleg 42-46 között próbálgatni, a gyári 50-es érték melegebb, mint kellene.
Kb. ennyit lehet csinálni szemre.
Illetve a lineáris tévézésnél a mozgásjavítás (Trumotion) ki, ha filmet néztek, 24p-s anyagot, akkor a Valósághű mozi be állásban legyen.
Minden képjavítót kikapcsolni, s ekkor érhető el a legjobb beállítás hacsak szemre állítjuk a megjelenítőt.codec project
-
Tdizsolt
senior tag
válasz Gömbike #110784 üzenetére
Köszi szèpen!
Igen,ezt megtaláltam èn is. Persze,gondoltam,hogy erre nincs 100%-osan működő általános installáció. Viszont eddig a gyári beállításokkal használtam minden tv-t,remènykedem benne,hogy ki lehet hozni jobbat is a mostaniból. Nyilván megpróbálkoznèk èn vele első körben,de ha nagyon nem megy,akkor kellmajd egy profi segítsège benne. Viszont nèztem,aki üzletszerűen foglalkozik ezzel,az nem dolgozik olcsón. Mondjuk manapság mi az,ami olcsó ugye...
Minden esetre köszönöm a segítsèget!Psn ID: Tdizsolt
-
Gömbike
senior tag
válasz Tdizsolt #110783 üzenetére
Az a baj ezekkel az adatokkal, hogy minden családnál más fényviszonyok vannak a lakásban/szobában. Tehát hiába jó valakinek az ajánlása, vagy az újságíró szeme, az lehet hogy másnál pocsék képi világot mutat.
Most beírtam a Google-ga, hogy Lg tvévé képének beállítása, elsőre ezt adta [link] Pár másodperc volt.
Vannak szakemberek a fórumon, akik profi módon beállítják, olvass vissza, írj nekik.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan oldalt,vagy leírást,ami kicsit komolyabban foglalkozik új tv kèpbeállításaival?
Psn ID: Tdizsolt
-
blakey
titán
válasz Zolka25 #110781 üzenetére
Kapcsold ki, nincs sok értelme.
-
Zolka25
tag
Sziasztok!
Szerdán jött meg az LG C2 és tényleg lenyűgöző képe van. Viszont a menüben találtam egy olyan pontot, hogy "gyors indítás". A súgó azt írja, hogy ha aktív ez a menüpont, akkor a kikapcsolással igazából készenléti módba kerül a tv és bizonyos funkciók elérhetőek. Ezzel együtt pedig megnő az energiafogyasztás. Nálam gyárilag be volt kapcsolva. Másnál be van ez kapcsolva? Ha kikapcsolnám attól vajon a pixeltisztítás lefutna ugyanúgy a kikapcsolás után?
Köszi előre is!
-
asdasdasd
tag
Mit tud a 03.33.26 fw?
[ Szerkesztve ]
-
-
-Sawyer-
tag
válasz OldMike #110775 üzenetére
Én is pont ezt a konvertert néztem egyébként, rengeteg "gyártó" neve alatt látta ugyanezt az eszközt, szerintem mind ugyanaz a kínai cucc csak más "márkanévvel".
Megvannak, az 5 hangszóró + a mélynyomónak van csatlakozása, de ha ez a konverter marad, akkor vennem kell 6db RCA csatlakozót amit a hangfalak vezetékeinek a végére kell forrasztanom. -
-Sawyer-
tag
válasz Gömbike #110774 üzenetére
A hangfalakkal igazából meg vagyok elégedve, igazi dübörgős egy akciófilm alatt, nagyon komoly cél egyelőre nincs, csak a TV hangszóróitól jobb hangzást elérni. Így elsősorban csak egy Analóg-digit audio konverterben gondolkoztam, hogy megnézzem úgy hogy szól az 5.1-es rendszer.
És köszönöm a tippet! -
Dhampir
félisten
[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
válasz -Sawyer- #110772 üzenetére
Szia! nem írtad, de feltételezhető, hogy a DVD lejátszón vannak a hangszóró kimenetek, amihez, csatlakoznak a képen lévő kábelek.
Egy ilyen D/A konverter kellene neked [link] a kérdés csak az, hogy a DVD lejátszón megvannak-e a konverteren lévő RCA kimeneteknek pontosan megfelelő RCA bemenetek.
(külföldről rendelve a felénél kevesebbért is elérhető)42LM660S
-
Gömbike
senior tag
válasz -Sawyer- #110772 üzenetére
Egy házimozi erősítő a megoldás. Ha ragaszkodsz a hangfalakhoz. Pl: [link] Kezdésnek megfelelő.
Ha nem, akkor egy hangprojektor sokat jelent élményben, de soha nem adta vissza a térhangzást, legalábbis a megfizethető kategória.Én erősítő + hangfalpárti vagyok.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
-Sawyer-
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem:
Adott egy LG 43UP78003LB Smart LED TV amire rá szeretném kötni egy viszonylag régi, tízen pár éves DVD lejátszónak az 5.1-es hangfalait.A TV-n optikai digitális audio kimenet van:
A hangfalaknak csatlakozó nélküli 2 eres hangfal kábelei vannak:
A kérdés:
Mivel tudnám ezeket összekötni (ha egyáltalán megoldható), hogy a TV-n nézett film hangja az 5.1-es hangfalakon szóljon? Valamilyen analóg-digitális audio konverter kellene, kérdés, hogy pontosan melyik lenne nekem jó?[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
(#110768) rainman72
Köszi a felvilágosítást!
A 32LQ63006 miben más?
-------------------------------------------------------------------------
Sziasztok!
Az LG 32LQ631C FullHD LED Smart TV jelölésében a Q betű mit jelent?
Talán ez az a modell: LG 32LQ631C TV 81.3 cm (32") Full HD Smart TV Wi-Fi Black
Az Összefoglalóban nem vettem észre a Q-jelölésről információt, de lehet, hogy csak véletlenül átsiklottam felette.
Egy régi LG 26LS3590 TV 66 cm (26") HD White tévéhez képest a fenti készülék a "smart" képességeinek köszönhetően ajánlható?
A régivel sincs gond, de egy kicsit nagyobb képernyő és az esetlegesen hasznos (vagy néha hátrány?) plusz képesség (Wi-Fi) esetleg jól is elsülhet.
Mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Dozbik
tag
válasz SztiviVander #110756 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
veterán
válasz TriX2010 #110763 üzenetére
Okosat nem igazán lehet mondani szerintem. Egyértelmű, hogy a frissítéssel kapcsolatosan nem stimmel valami a tévével, valami "beakadhatott" vagy valami. Próbálj meg egy teljes áramtalanítást, amikor elvitted a media-ba, gyakorlatilag ott is ez történt. Jobb ötletem nincs. Ha meg nem oké, akkor irány vissza nekik.
-
nOvOp
senior tag
válasz Dozbik #110762 üzenetére
Nézd meg, milyen hangkimenetek vannak a menüben. Az enyémen van egy fejhallgató+hangszóró kimenet. Így, ha fejhallgatót csatlakoztatok, akkor ott is szól és a TV-n is. És a menüben ebben az esetben lehet állítani külön a fejhallgató hangerősségét is. Igaz, ebben az esetben vezetékes fejhallgató szükséges.
-
TriX2010
tag
Sziasztok
Remélem valaki tud hasznos infót adni mert eléggé kivagyok a helyzettől...
LG 43NANO763QA tv. 2 napja vettem, otthon beüzemelés, minden szép és jó. Ment pár órát aznap aztán pihi. Reggel bekapcs és nincs kép... hang jött belőle, valahol mélyen működött benne ez-az, ment az egyik csatorna, annak a hangja jött is, de ennyi... kép nem volt, de a távirányítóra reagált, már amit hangilag lehetett azonosítani ebből...
Kábelek ki-be stb, mindenféle próbálkozás de semmi... oké, vissza a dobozba, irány a MediaMarkt... Kibontás, fel a próbaállványra és hoppsz, működik, van kép meg minden... ideg szétb.sz... persze mivel ott működött leszartak, hiába mondtam hogy adjanak másikat
Na mindegy, hazahozom, beüzemel.., működik... DE. 1: mikor bekapcsoltam először, kiírt valami olyat hogy a TV ki volt kapcsolva és a szoftverfrissítés megszakadt... De amúgy működött minden. Manuálisan elindítottam a frissítést, csinálja meg... Meg is csinálta és ahogy végzett onnantól a TV-nek megint nincs képe! Ez mi a franc lehet? Van valami ötlet? (Azon túl hogy persze, igényelem rá a szervizt..)[ Szerkesztve ]
\"Életem legnagyobb üzlete lenne, ha embereket vennék, annyiért amennyit érnek és eladnám őket annyiért, amennyire tartják magukat\" NE használj AdBlock-ot a prohardver oldalain!
-
junior19
senior tag
Ezt a modellt fogom egy ismerősömnek kalibrálni a héten.
Amire neked kell, azt tudja, kivéve ha új Xbox lesz rácsatlakoztatva, mert a 120 Hz-es és a további játékos jellemzőket nem tudja, nem is az a kategória. Ha az Xbox is kiemelt szempont, akkor magasabb árkategóriában kell nézelődni.
Egyébként nem tudom mennyiért nézted, az ismerősöm szombaton vette a MM-ben 155-ért, annyit nagyon megért.codec project
-
boncser
aktív tag
Sziasztok!
70-75" körüli TV-ket nézegetek.
Erről a típusról mi a véleményetek?
[link]
Úgy látom elég jó ára van most.Köszönöm.
-
Ygg
senior tag
Sziasztok!
50"-es LG TV-t szeretnék venni. 200 alatt lehetőleg.
Szempontjaim:
HBO Max, Disney+. Netflix, menjen.
Egy 42" FHD LG-t váltana, ami 2015-ös modell,ezért pont nincs rá HBO MAX és Disney+,
és ezért cserélnék.
Ezért lehetőség szerint friss, 2022-es modellt keresek.
Csak TV és filmnézés, youtube-ra lenne használva.
Hang legyen lehetőleg minél jobb, a TV hangszóróit szeretném csak használni.
UHD/4K-t tudja, de ez kb. már alap lesz szerintem.
Ilyesmiket nézegettem:
LG NanoCell 50'' NANO76 4K TV HDR Smart (127 cm)
Mivel esetleg XBOX-ot még rákötök, jó, ha ahhoz is illik (HDR, ilyesmi).Köszönöm!
-
SztiviVander
őstag
válasz Dozbik #110754 üzenetére
Én lg-m az optikai kimeneten adja a beepitett hangszóróval együtt a hangot (fejhallgató csatlakozó lenemitja), viszont az eleve halkabb mivel ugye az kimenet erositohoz van tervezve. Én azt csinálnám hogy a TV-re egy optikai-analog konvertert dugnek, arra egy legegyszerubb erősítőt és abba bedugni akár vezetékes akár vezeték nélküli fejhallgató adóját, vagy ha bt-s a füles akkor egy bt adót. Így egy adott tv hangszoro hangerő mellett az erősítőt felcsavarva a bácsi fejhallgatójaba menő jelet lehetne hangosabbra tekerni.
-
Dozbik
tag
Sziasztok!
A szomszédoknak van egy LG LB650V tv-jük. Elég régi darab, szeretnék egyszerre ketten hallgatni, de mivel a bácsi nagyot hall, ezért úgy szeretnék, ha a néni simán a TV-t hallgatja, a bácsi meg vezeték nélküli fejhallgatóról. Vettek vmi Sony fejhallgatót, sikerült is beüzemelni, de egyelőre azt nem sikerült megoldani, hogy a két készülék egyszerre üzemeljen, csak külön-külön lehetett, Bluetooth beállítást nem találtam a TV-n, szóval sztem nem opció, a hangbeállításokon belül pedig csak egy opciót fogad el. Most elvileg van rajta még USB csatlakozó, megnézem, hogy az USB-s headsetről szól-e vagy sem, de amúgy ha még valami javaslata van valakinek azt megköszönöm! -
castiels
addikt
Sziasztok!
Túlzot DSE probléma miatt érdemes visszavinni 2 hónappal a gari előtt egy nano tévét? Cserélik?
[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz closedown #110748 üzenetére
Úgy, hogy irsz egy e-mailt az LG Magyarországnak
Én is így tettem, s kiderült, hogy az LJP végződés IPS panelt takar. Legalábbis nálam , de erre az LG fogja mondani az igazat.
Az enyèm: BEUFLJP, erre írta az LG, :
”panel tipusa :
Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.
Ezen készülék, IPS panellel rendelkezik.
Kérem segítse szolgáltatásunk fejlesztését azzal, hogy a lenti rövid kérdésre válaszolva értékeli a kapott választ.
Amennyiben úgy érzi a tájékoztatás nem volt teljes körű, kérjük küldje el érdeklődését újra, illetve bármilyen további kérdés esetén készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkhoz a 06-1--54-54-054-es számon (H-P: 8-18, SZ: 9-17). “.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
nOvOp
senior tag
válasz laskr99 #108085 üzenetére
Nekem ugyan nem új (43UH661V), de mostanában állítottam be egyedire a trumotiont, hogy ne legyen szappanopera hatás, de egy kicsit élesebb legyen azért a kép. Azóta azt nézem, hogy csak a TV adásnál, vagy másnál is (Google Chromecast TV) laggol? Sajnos a chromecastnál is frissítettek szoftvert és teljesen elszarták, így még az is nehezíti a szűrést, hogy mivel lehetett probléma. Most kikapcsolom ismét és figyelem. De nálad csak TV adásnál észlelhető vagy akár más forrásnál is?
-
Tdizsolt
senior tag
Szasztok!
A règi Lg tv-m befosott,ès mostanyagilag is van lehetősègem váltani,úgyhogy èrkezik a napokban egy 60uq9000 a családba.
Próbáltam utána nèzni a specifikációinak,de csak az "alap" tulajdonságait találtam meg (lehet,hogy èn kerestem rosszul). Valami spanyol oldalon aztán rátaláltam egy listára,ami szerint ez a mèret VA paneles. Règebben mindenki istenítette ezen panelekkel szerelt tv-ket,viszont mostanában olvastam,hogy bizonyos esetekben van hátránya is az IPS-hez kèpest.
Nem vagyok nagy szakèrtő a tèmában,èn eddig mèret ès kinèzet alapján vettem tv-t,ami most is így törtènt. Van esetleg valami,amitől "tartanom" kellene ha ez valóban VA paneles kèszülèk lesz?
Igazából legfőkèppen striming,film nèzès hdd-ről,illetve nèha konzolozás (ps4)az,amire használjukKöszönöm előre is a válaszokat!.
[ Szerkesztve ]
Psn ID: Tdizsolt
-
kutyuska
aktív tag
válasz Zamma #110742 üzenetére
32LQ631C - 77 e - fhd, 3 év gar. 2022-es. Az LG oldalán semmi infót nem találtam róla. Kisebb cégek forgalmazzák.
32LQ63006LA - 84,5 e fhd, 2 év gar. VA panel, 2022-es.
Az LM típusjelűek 2021-es tv-k.Korábbi verziókban (2015, 2017) nem lehetett a menük karakter méretét módosítani és az epg-ből sem lehet a kiválasztott csatornára ugrani.
Nem tudom, hogy a WebOS22-ben lehet-e?[ Szerkesztve ]
" Babra munka, de megéri! "
-
Zamma
őstag
80-100 cm-es Full HD tv-t keresek max 110 ezer Ft-ig 60 év feletti személynek.
Szép hang, jó kép, gyors csatornaváltás és olvasható menü az igény, ha több gari van rá, akkor az is számít!. Egyébként meg semmi extra...
ÁK alapján:
32LQ631C - 77 e
32LM631C - 83 e
32LQ63006LA - 84,5 e
32LM6370PLA - 92 e
32LQ63806LC - 99,5 e
Ezek közül melyik az ajánlott(abb)? -
konci79
őstag
Sziasztok.
Teljesen sík vagyok hozzá, kerestem, olvastam, de hátha valaki felvilágosít itt:
vettünk egy tv-t( első okos, még tanuljuk használni ), szeretnénk pc-ről átvitt tartalmat nézni, akár online film, vagy letöltött.Lehetséges-e wifin keresztül, mert nem találok sehol ilyen beállítást ( megosztott mappás dolgot megtaláltam a tv-n).
Van VLC a gépen, mondjuk arról megnézni képeket, vagy filmet lehet-e wifin?
Vagy kábellel ha összekötöm csak akkor?Egy Lg UQ8103 a tv.
Bluetooth nincs a pc-n (adatlapomon).
Megköszönném ha valaki felvilágosítana hogy csak a kábel, vagy mi a megoldás? -
Reebok
újonc
Sziasztok!
Mindenképp 65-70”-ban gondolkodom, büdzsé nagyjából 350 max.
MM ajánlatán gondolkodom: LG 70NANO763QA, 280-ért.
Ajánljátok, vagy van jobb vétel is hasonló árban?
Előre is köszi a segítségeket! -
veterán
válasz Leslie1966 #110627 üzenetére
Csak tv csatornáknál vagy mindehol?
Mert lehet szolgáltatói gond (kábeltv jel gyenge,vagy STB esetén annak lehet gondja,esetleg ebben az esetben a hdmi csatival/kábellel).
Ha mindenhol rossz,akkor az lehet kijelző,de inkább alaplap hibára saccolok.
Persze ezek csak találgatások,erre pontos választ csak egy szerelő tudna adni. -
Leslie1966
senior tag
válasz Leslie1966 #110627 üzenetére
Ötlet valakinek ? Panel hiba lenne ?
Garmin Fènix 7X Solar, Samsung Galaxy S24 Ultra 512 GB, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Watch 3, Huawei Watch GT 2,
-
veterán
válasz DirrtyRay #110734 üzenetére
Megnéztem, tök érdekes, hogy nem mindig látni. Viszont egy új tévénél elhiszem, hogy idegesítő lehet. Én is azt csinálnám amit te is mondtál, cseréltetném, vagy ha nem megy akkor elállnék a vásárlástól.
-
DirrtyRay
csendes tag
Sziasztok,
Sikerült vásárolni LG 50NANO763QA TV-t.
A problémám vele, hogy amikor nem teljesen fekete a kép akkor látszódik egy fehér folt/felhő elég nagy területen. Teljesen fekete képnél nem észrevehető, filmezés közben sem észrevehető. De pl stáblistánál látni, vagy mikor bejön a netflix logó és a feketén kívül más szín is van középen. Gondolom valami led probléma azon a területen. Erre a problémára cserélnek garanciában? Vagy mindjárt álljak el a vásárlástól?
Linkeltem egy videót ahol látható miről beszélek.
https://www.youtube.com/watch?v=Bme7GnjbMm4Köszi!
-
Tome08
tag
Hello,
Nano78-hoz tud valaki egy frankó screen beállítást? Jellemzően TV-zés, sport közvetítés nézése a cél. Nano75-höz találtam [link] , hasonlót keresnék.Mi 12x / LG 42LM660S / LG 65C22
-
Zaji
őstag
Újabb "érdekesség" tegnap estéről. Adott alkalmazásban (Disney+) az egyik filmet lejátszotta a másikat nem. Aztán egyszer csak a jobb felső sarokban megjelent egy üzenet, ami arról tájékoztatott, hogy az alkalmazás újraindul, mert a rendszernek a memóriát optimalizálni kell (nem szó szerint). Lehetséges ennél a TV-nél a memória bővítés?
Előzmények.#110722fenky
IPV6 kikapcsolása esetén hálózati hibával el sem indulnak a streaming alkalmazások. -
koti
tag
Szeretném megkérdezni, hogy a következő TV milyen paneles?
LG 65UQ70003LB -
Tdizsolt
senior tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki,hogy mi,a kèt modell között a különbsèg?
LG 60UQ81003LB,illetve LG 60UQ90003LA.
Köszönöm!Psn ID: Tdizsolt
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Valamiért a streaming szolgáltatók alkalmazásai nem mennek a tv-én? Például a Disney+: "Sajnos hiba történt. Próbálkozz újra később." Hibaüzenetet dobja. Az HBO hibaüzenetét nem látom, mert olyan gyorsan tovább lép. Próbáltam újra telepíteni az alkalmazásokat, nem segített. A tv vezetékes és Wi-Fi hálózathoz egyaránt kapcsolódik. Pl a YouTube gond nélkül megy. Hálózaton lévő NAS-t eléri, hiba nélkül játszik le róla mindent.
A készülék egy UJ634V.
Tudom nem mai darab, de nem szeretném lecserélni. Tudnátok segíteni?
Köszönöm. -
tomej
aktív tag
Üdv!
Egy kérdés - LG TV-nél valahogy meg lehet oldani, hogy bekapcsolás után a menű-t ne dobja fel automatikusan? Igen zavaró, mivel ez úgy 10 sec - és addig nem igen reagál.
Köcce, Üdv! -
veterán
válasz greatdoki #110710 üzenetére
Én sajnos nem tudom a választ a problémádra, de ha már távirányító, akkor nekem is lenne kérdésem ezzel kapcsolatban.
A fent is említett MR21GC és az MR22GN között mi a lényegi különbség? Nekem a C1-hez gyárilag MR21GC van. Gondoltam, hogy veszek egy tartalékot amikor felfigyeltem az MR22GN-re is. Elég nagy árkülönbség van a kettő között.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
greatdoki
tag
Sziasztok!
32LM6300PLA készülékhez vettem egy MR21GC típusú távirányítót.
A tv kapcsoló alapfunkciói működnek, de a motion funkció, amiért vettem, nem működik.
Pontosabban nem csatlakozik a tv-hez. Megnéztem több helyen, támogatja a tv-t a távkapocs. Beszéltem az LG szervizzel is, tanácsukra factory reset-et is csináltam a tv-n hátha ezzel megoldódik a gond, de sajnos nem jártam sikerrel. Ha a görgőt lenyomom csak OK gombként funkcionál és nem csatlakozik a tv-hez. A tv-n működik a BT (füles legalábbis működik vele).
A kérdésem, hogy mi lehet a megoldás, járt e esetleg más is így? -
junior19
senior tag
válasz Robertó79 #110704 üzenetére
Attól függ mit értesz a jó képbeállítás alatt.
Ha a szabvány szerinti jót, akkor a Szakértői, Technicolor gyárilag a legpontosabbak, nappali használatnál 2,2-es gamma, sötétben 2,4-es gamma választva, s tetszés szerinti, a körülményekhez igazított háttérvilágítás.
Más ízléséhez ne próbáld igazítani, inkább akkor vedd a fáradtságot, hogy neked tetszőre állítsd be.
Ha esetleg valamit nem tudsz, hogy mivel lehetne a neked nem tetsző paramétert állítani, akkor konkrét kérdésre lehet válaszolni.codec project
-
closedown
csendes tag
válasz herdsman12 #110706 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok,
A 32LQ631C-ben milyen panel lehet, nem találok róla ilyen infót." Babra munka, de megéri! "
-
ttfgyb10
csendes tag
Sziasztok! UN74003LB-hez tudnátok ajánlani bluetooth fejhallgatót elsősorban filmnézéshez? Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Robertó79
tag
Valaki tudna ajánlani valami jó képbeállítást lg 55 nano 763qa készülékhez?
-
closedown
csendes tag
Most vettem egy 55NANO783QA-t (egy 42LA620S-t váltott le), de sajnos a meglévő ChanSort programom nem képes kezelni az új TV csatornalistáját (nem tölti be). A program 2014-es, feltételezem, hogy elavult szegényke.
Persze találni egy csomó letöltési forrást, de nekem Portable verzió kellene, de sajnos olyat nem találtam. Nincs valakinek véletlenül meg?? Vagy lehet esetleg a telepített verzióból ilyet csinálni? -
junior19
senior tag
válasz sityupityu #110701 üzenetére
A kattanás teljesen normális dolog bekapcsoláskor.
Az Olednél kétféle pixel frissítés van, a menüben indítható, hosszabb idejű, ez korábbi modelleknél kb.2000 óra után fut le, az ujabb modelleknél 500 óra után. Erre figyelmeztet a tévé is felirattal, illetve a menüben is indítható.
Van egy másik, rövidebb művelet, ez 6-7 perces. Ez nem kapcsolható a menüben, figyelmeztetés sincs rá. Ez akkor fut le, ha a kikapcsoláskor már eltelt legalább 4 óra az előző művelet óta. Ezért nem is szabad közvetlenül a kikapcsolás után áramtalanítani az Oledet, mert akkor ez a művelet sosem fut le.
Egyébként az optikai kimeneten is látható kikapcsolás után, vagy egy usb lámpával, vagy olyan hdd-vel, amin van visszajelző. Ezek ha fut ez a rövid karbantartás, még mind áram alatt vannak. Ahogy végzett kikapcsol a készülék, hallható a kattanás, s megszűnik ezen pontok áram ellátása is.
Ez már a 7-es sorozatban is volt, így működött, a mostaniak is így működnek.codec project
-
veterán
válasz htc07 #110698 üzenetére
Most vettem kb 2 hónapja a tévét és kipróbáltam ezt a pixeltisztítás dolgot úgy, hogy akkor még csak pár napos volt a készülék. Nem néztem akkor az időt, de sokáig tartott az biztos, simán lehetett egy óra... Tehát egy teljes pixeltisztításnál tök mindegy, hogy mennyi idős a tévé. Gondolom én.
De itt van két kép a menü ezen részéről, nem tudom hogy a C2 mennyiben különbözik ettől. Nekem csak manuális tisztítási lehetőség van rajta, automatikust nem látok rajta sehol:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.