Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Brave
- Windows 10
- XPEnology
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- DIGI internet
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Alternatív kriptopénzek Chia farmolás - (HDD/SSD)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zazenke
őstag
válasz #33802016 #3217 üzenetére
hát hogy vegyék az emberek meg hát a daikin is 10 évet ír csak azt felejtik el hogy a daikin 5x2 évet ad vagyis 5 darab szürőt ad a géphez még a sharp 1 darabra is ugyanezt igéri. Az a baj hogy az ember ránéz fél év múlva és már akkor igen rosszul néz ki . Az sem garantált hogy nem kezd el valami szaporodni a szürőn. A daikinnál mire a szürőhöz ér a cucc addigra elektromosan leöli az élő baktériumokat és gombákat , de ő is odairja ha rossz szaga van a gépnek akkor szürőcsere kell.
-
adamorigo
újonc
válasz #33802016 #3143 üzenetére
az a baj ezzel, hogy pont a 0,2 mikron alatti tartományban van pl a covid
a pollenek eleve jóval nagyobbak
összességében akkor mondjuk azt, hogy marhaság a medical grade hepa, nincs értelme ahogy annak se, hogy nem 0,2 nm a szűrőfelület hanem 5 nm
ezek mind butaságok feleslegesen gyártják
szerintem -
adamorigo
újonc
válasz #33802016 #3137 üzenetére
A 0,1-es HEPA sokkal drágább és a gyártása jóval nagyobb invesztíció
pl a covid 0,125 mikron átlagosan
ezt egy Medical grade HEPA kiszűri és a vírus inaktív lesz a szűrőben.
magyarországon ezekkel a jövedelmekkel a 0,1es HEPA sokaknak megfizethetetlen de ez nincs mindenhol ígyÉrdemes elolvasni: https://smartairfilters.com/en/blog/medical-grade-air-purifier/
In the US, the FDA that sets the standards for medical devices. Under the FDA standards, the FDA recommends that air purifiers capture at least 99.99% of the claimed particulates.
FDA requirements for medical grade air purifiers
In other words, if a medical air purifier is marketed to filter SARS-CoV-2, then the FDA expects that purifier to filter out least 99.99% of SARS-COV-2.
This is important: a medical-grade purifier must be tested against the particle size or pathogen mentioned in the marketing. For example, take an air purifier that captures 99.99% of 1.0 micron particles. The seller can’t advertise it as a medical grade purifier for protection against coronavirus (0.1 microns in size) in this case.
Conclusion: medical-grade air purifiers should capture at least 99.99% of claimed particles
-
flegga92
senior tag
válasz #33802016 #2791 üzenetére
Akkor ott a baj, hogy neked nem a klasszikus split klímád van, mint Magyarországon a klímával rendelkező emberek több mint 90%-ának. Ezt nem ártott volna közölni, mivel egyedi eset és senki nem a központi klímára gondolt, és senki nem esett volna neked. Szállodában volt ilyenhez szerencsém, hűteni tényleg jól hűt, de a fűtés elég gyenge volt.
Szóval lehet fűteni a split klímával rendesen, nagyobb helyiségeket is, 45-50 perc alatt 16-ból 22-23 fok lesz.
Nekem nincs szükségem fűteni tudó PC-re, így mikor ősszel este lehül kicsit a levegő, bekapcsolom 30 percre (amiből kb 10-15 percet megy a kompresszor), így 20 fok helyett lesz 22. Olcsóbb mintha a gázkazánt kapcsolnám be.
Sőt nagyon sokan csak split klímával fűtenek. Ha lehetne nálunk H tarifát rég kikötöttem volna a gázt a francba és csak ezzel fűtenék. -
Dr.NX
addikt
válasz #33802016 #2786 üzenetére
És át is állítottad fűtés üzemmódra?
Jóképességű kollégáim szokták volt csinálni, hogy hűtés üzemmódban (hópehely ikon) feltolják 30 °C-ra, aztán csodálkoznak. Eleve nem értik, hogy nem szabad ilyen szélsőséges értékekre állítani, attól nem lesz hamarabb meleg/hideg.
Olvasd el a használati utasítást, ha még nem tetted volna.Elfogadom a sütiket.
-
ddsteel
aktív tag
válasz #33802016 #2709 üzenetére
40-60% között írják normálisnak. Nekem a 40% körüli a komfortos. Télen extrém esetben, panelban lemegy 30% körülre, ha kevés a mosás, a növény és a párolgó ember, na ott már vattát köp mindenki. 60% felett meg már soknak mondják. Télen azért (is) érdemes párásítani, ahol kevés, mert minél párásabb a levegő, annál magasabb a hőérzet, tehát annál kevésbé kell fűteni ugyanazon hőérzet mellett.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz #33802016 #2667 üzenetére
A szűrős rendszerek mellett olvastam ilyen hőmérséklettel kiégetős rendszerekről is. Nem tudom, melyikbe éri meg jobban. A vírus elvileg meghal 60 °C-on, lehet, ezek hatékonyabbak? De a keringtető erejük más? Meg a zaj sem mindegy. Nem lehet relaxációs terápiát konstans zúgás mellett vinni... A szakik kapcsán mindig tartok attól, hogy rám tukmálnak valami drágábbat, holott egy másik opció is tudja ugyanazt. Mindenképpen meg akartam kérdezni olyanok véleményét, akik ezekkel kísérleteztek már.
[ Szerkesztve ]
"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."
-
Csabroncka
addikt
válasz #33802016 #2608 üzenetére
Felesleges leírnom 100x
A HEPA szabvány szerint a 0,3 mikron alatti részecskéket nem szűri! Mit jelent ez: kivagy segítve azzal, hogy a korona, vagy más rns vírus darabok 50%-át kiszűrte ? (nem), viszont azzal, hogy a H13 vagy H14, minden 10^3 pollen részecskéből 1 db-ot vagy 3-at átenged azzal igen.
Amit leírtam egyáltalán nem a vikipádiára hivatkozva írtam, csupán jelzem, hogy tessék óvatosan kezelni ezeket a NASA kimérte és saját termék hypolása - ami mindenre jó, minden körülmények között dolgokat óvatosan kezelni - persze mindenki annak és úgy hisz ahogy akar, nekem nem célom senkit meggyőzni.
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz #33802016 #2599 üzenetére
Szeretem az ilyen nyomulós cikkeket!
Reklámozzák, hogy jók a vírusokra, de sajnos nem. Pontosan utánanézek, előző hónapban olvastam egy nature cikket ahol a katalitikus szűrőket nézték és azok sem jók rájuk, mert csak a szerves molekulák kötődnek meg és oxidálódnak fel rajtuk.
A tisztán látás véget: mit lehet kezdeni egy akkora, burokba csomagolt RNS darabbal, aminek mérete a fény hullámhossz tartományában van? (nagyon semmit)
Ami kiírtja őket az az UV-C hullámhossz, ezt alkalmazzák + ózongenerátort és ULPA szűrőt a műtők zárt rendszerében (előbbi kettő akkor működik, amikor üres a műtő).
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Bibby
addikt
válasz #33802016 #2598 üzenetére
Itt nem csak a méret számít, ahogy korábban írták már, hiába tud lefedni nagy területet egy gép, az ajtókon, elágazásokon, tehát alapvetően egy lakás formáján nem segít a teljesítmény, mert nem lehet átmozgatni a levegőt egyetlen pontban elhelyezett készülékkel.
Ελευθερια η θανατος
-
törölt tag
válasz #33802016 #2590 üzenetére
https://www.philips.hu/c-m-ho/legtisztito-es-parasito/legtisztitok
Itt meg már egy 4. méret is van, indultunk 38 körülről jött a 80 kb azután 60 és most meg már akár 95 m2...
Eléggé elszomorító, ez a sok különböző adat, ebből 3 a gyártó oldalán, ugyan arra a termékre.
Bár lehet ez már egy másik készülék... csak a név hasonló Philips Series 3000 akkor lehet a paraméterek változnak menet közben...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #33802016 #2555 üzenetére
én az álló porszívókra gondoltam és nem robotokra egyébként nekem a robotok is bejönnek ha lesz lakásom tuti lesz.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Ezek nem is helyettesítői, hanem kiegészítői a nagyoknak, így kell nézni Az 50W szívóteljesítménnyel nem is lehet pariban velük. Igen, ugyanúgy kell nagytakarítani is hetente. Viszont arra jó hogy reggelente elindítjuk, ő meg magának szépen összekapja a földre leült port, szöszt, hajszálat, behozott sárdarabkákat, száraz kajamaradványt (disznó a gyerek ), máris jobb érzés hogy láthatóan tisztább a föld.
De valóban, ez sem kell mindenhova (drága, de ár-érték arányt ugye nem tud mondani az ember amíg nem használta szvsz. ), mint ahogy párásító vagy légtisztító sem szükséges mindenhova
Én nagyon hasznosnak tartom, és azért ajánlottam már itt is többször hogy vegyen akit a por zavar, mert a többszázezres légtisztítókkal ellentétben nekünk ettől csökkent a látható leült por mennyisége. Persze, attól is ha minden nap átporszívózza az ember a lakást kézzel, de nekünk asszony itthon van a gyerekkel egész nap egyedül, én meg tuti nem fogok neki már este, mint ahogy ő is örül ha kicsit pihenhet.
Én is szkeptikus voltam sokáig, pont ugyanezeket a gondolatokat írtam le egy robotporszívós topicban.... aztán lett egy, és azóta imádom
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
solti
senior tag
én is így érzem. Amíg nem tudja leautomatizálni a porszívózást 100%, addig felesleges a morzsa, nagyobb akkus blitzwolf és performer silent mellé
Láttam, hogy van aki úgy használja, hogy kanapéról kiküldi az előszobába, és örül neki hogy a cipők által behozott koszt feltakarítja. Biztos jó, de amíg elindítja az appot, annyi idő alatt megcsinálom a 18 ezres blitzwolffal kényelmesen... -
válasz #33802016 #2551 üzenetére
Anno én ugyanezt mondtam pár éve mikor elkezdtek terjedni a robotporszívók, hogy nincs még kiforrva, felesleges etc. Akkor még lehet hogy tényleg nem volt az igazi... de most egy Xiaomim van lassan másfél éve, és imádom. És ami fontosabb, feleségem is nagyon megszerette. 1-2 dolgot kell csak eltenni előtte az útból, aztán hadd menjen. Igen, kell a heti nagytakarítás is, de gyerek mellett fontosnak érzem hogy hetente többször fel legyen szedve a kosz, esetleges veszélyes dolgok a földről, és a szállóporon sokat segít, persze még így is rengeteg van.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
őstag
Én most elégé elmerültem az álló porszívók világában és nagyon jó gépek vannak amikell végig lehet menni egy nagy lakáson is egy órát is mennek ha kell .
Nagyon nem kezdeti állapotban vannak .
Persze most nem a harmincezres electrolux meg effélékről beszélek ha komolyabb kinai cuccokról."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
MTünde
csendes tag
A porszívós idézetre: robot+párologtató, ez lett volna egy alternatíva, majd légtisztító-párologtató lett a választás.
Napi 10-12 órát szinte biztos távol vagyok (jó most homoff-ban vagyok, de nem dolgozom kevesebbet), kevés időm itthon takarításra megy, mert gyűlölöm a port. Bár allergiás nem vagyok rá, mégis szenvedek tőle, éjjel rosszul alszom, reggelre összetapad a torkom, tüsszögök. Már kiirtottam az összes szőnyeget, nincs küszöb, teljesen ideálisnak gondolnék egy szobacirkálót, ami nem mentesítene a nagytakarítástól, de ritkíthatná - nem mintha magyarázatra szorulna Durva hogy a porszívó 2-3 naponta simán összeszed fél tartálynyi port, azért eshetne már némi eső.
Cigi... vagy 20 éve letettem, mert drágának gondoltam és úgy döntöttem a havi cigipénzt kölcsönbe rakom,az összeg fedezte az első vadiúj autóm törlesztését -
MTünde
csendes tag
válasz #33802016 #2526 üzenetére
https://www.vivamax.hu/Aromaparologtatok/Ultrahangos-illoolaj-parologtato-es-parasito-2-az-1-ben--p103842.html Nekem ezt ajánlották, majd inkább légtisztítót vettem. Ez a párologtató illóolajat és salvus vizet is tud párologtatni. Azt olvastam, hogy nagyon nem mindegy milyen só, csak magas tisztaságút lehet használni egészségügyi indokkal, a többi kifejezetten ártalmas. A Parajdit dicsérték. - Azért nem ezt vettem, mert olyat szerettem volna, ami méri a páratartalmat. ...aztán lehet, hogy csak kidobtam feleslegesen egy rakás pénzt.
-
Csabroncka
addikt
válasz #33802016 #2518 üzenetére
Ezeken mindig jót nevetek
A #2517 egy mezei ionizátor.
#2518 A levegőben lévő sóaeroszol tisztítja a légutakat, mert a nyálkahártyára tapadva folyamatosan "tisztulásra" ingerli, ezért például jó nyákoldásra (köhögés ellen), vagy orrdugulásra ..., nálunk a gyerekeknél köhögés esetén rendszeresen használjuk a salvus vizet!
Azt nem értem, hogy hogyan lesz <10 mikronos sóaeroszol a ventilátor elé belapátolt két filléres kősótól, de azt el tudom neked magyarázni, miért jó a tengeri levegő, vagy a sóbarlang.
Sokkal többet érsz el, ha veszel egy inhalátort és Salvus vízzel megtöltve használod, előállítva a valódi sóaeroszolt.
"in medias res"
-
Csabroncka
addikt
válasz #33802016 #2497 üzenetére
Ja plazma, mikor a hideg plazma is 3-4000 K. Semmi köze hozzá ebből a szempontból. Az ionizátor is egy jól eladható átverés, meg a negatív ionok csodálatos hatása amitől gyöngyvirág illatot fingik az ember.
ntomka: Akkor ezt elbaszták! A szűréstechnikában a fizikai finomszűrők után teszik a gáztiszttisztító részt, pontosan azért, hogy a szén ne szennyeződjön, tömődjön el. Ugyan ezért van porszűrő és G2 vagy G4 szűrőpaplan a HEPA előtt, hogy idő előtt ne tömődjön el és valóban csak a mikroport szűrje.
"in medias res"
-
zazenke
őstag
válasz #33802016 #2495 üzenetére
különbséget teszünk ionizátor és ozonizátor között. Az ionizátornál a cél minél több negatv anion létrehozása . ettől van az említett összetapadási jelenség a levegőben(sőt más egészségre jótékony hatást is leírnak ) . a probléma az hogy az ionizátor működése közben is van minimális ózon keletkezés de ha ez a az előírt határérték alatt van akkor nincs baj . Az ozonizátornál pedig pont az a cél hogy ozont hozzanak létre mert ez erősen mérgező és fertőtlenítő oxidatív hatású anyag. na ilyenkor nem szabad a gép müködése közben a közelébe vagy egy légtérbe tartózkodni. Ha nagy teljesítményű az ozonizátor akkor ki kell menni a helységből is és amikor végzett a gép akkor x idő múlva szellőztetés után lehet visszamenni. Vannak nagyon kevés ózont termelő ózonizátorok pl az aliexpressen amiket pl állatok mellett lehet használni mert az ózon szétterjed a levegőben és neki esik a szagmolekulkat is szétbontani vagy a vírusokat is elpusztítja. Az ionizátor leírását megtalálod a wikipedián is. Pár éve már ez a dolog sem fekete vagy fehér mert vannak új technológiák mint a sharp plasmaclusterje amit már én sem értek hogy dolgozik. Ez valami köztes megoldás mely az ózonhoz hasonlóan lebontja a szagokat de eközben azt állítják hogy nem veszélyes az emberre. nekem van otthon ionizátorom és ozonizátorom is de már csak az ionizátort járatom a légtisztító mellett . ionizátor : https://hu.wikipedia.org/wiki/Ioniz%C3%A1ci%C3%B3s_l%C3%A9gtiszt%C3%ADt%C3%B3_berendez%C3%A9s
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz #33802016 #2470 üzenetére
Nagy a szálló por mennyisége nálunk. Az előszobában ahol nagy a légmozgás ott hamar telítődik a porszűrő, + gyerekszoba és nappaliban a klíma alatt.
A G4 Front szűrőlapot érdemes a leggyakrabban akár félévente cserélni + 1x ki lehet mosni. A szénszűrő ebben a mennyiségben semmit nem ér rajtuk a szagok ellen. Nálam egyébként 2 év után sem büdösek, valakinek meg már fél év után büdös - lehet összefüggés van a levegő páratartalma között.
"in medias res"
-
-
fant0mi
őstag
válasz #33802016 #2461 üzenetére
Nekem ilyesmi van. Evente veszek hozza egy legszurot meg egy parasitohengerbe valo betetet. 10e korul van a szett.
Ha pofazik miatta (kb 2 hetente), akkor megy ecetes vizbe a parasito tarcsa tisztulni, itt kemeny a viz.
Erezhetoen jobb a levego amiota dolgozik, valamint futesi szezonban meg lehet maradni a szobaban, ugyesen tartja a 40-50-60 szazalekos parat.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz #33802016 #2461 üzenetére
Gondolom te is úgy csinálod ahogy én hogy vissza olvasol az átlagos vélemény jó róla .
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Csabroncka
addikt
válasz #33802016 #2457 üzenetére
Nekem Zepterek vannak (3db/ 54 nm) de kizárólag használtan voltam hajlandó beszerezni a túlárazása miatt!
Ez egy átmatricázott amerikai gép, méghozzá a Rabbit Air MINUSA gépe, ott minden fontos és lényeges paraméter részletesen le van írva róla, a Daikinok mellet az egyik legjobb gép!
Egyelőre ott tartok, hogy Kínából próbálok hozzá HEPA-t venni mert a Zepter tolla agresszíven és szemtelenül vastagon fog a 30/ kit árral!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
törölt tag
válasz #33802016 #2455 üzenetére
Egyébként a szűrőkön túl még negatív ion kibocsátást is írnak...
"KÖZÉPSZÛRÔ(antibakteriális szûrô)Az antibakteriális hatású szûrô eltávolítja a levegôbôl az 1 mikronnál nagyobb szennyezôdés-részecskéket, penészt és baktériumokat, valamint védi a HEPA szûrôt"
Akkor az 1 mikron az hány
1 µm
1 nmVagy ez lenne az? 1 µm 1000 nm
"Szűrőszett Therapy Air iOn készülékhez, HEPA szűrő nélkül. A szett 4 db szűrőbetétet tartalmaz:
- 2db közepes szűrőt antibakteriális bevonattal (PWC-570-29), 6 havonta javasolt cserélni
- 1db anti-allergén szűrőt (PWC-570-33), évente javasolt cserélni
- 1db aktívszenes illó anyag- és szaglekötő szűrőt (PWC-570-34), évente javasolt cserélni"Hm, ez is hasznos infó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest