Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ingyen szoftverekkel teszi vonzóbbá a processzorait az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
RapaNui1
aktív tag
Igen gondoltam, hogy sokunknál, idő, kedv hiány van. Azért továbbra is várnám a bambusz és szilvavirág képeket, mert a páromnak idővel szeretném megvenni, de nagyon kíváncsi vagyok rájuk hogyan néznek ki megépítve. Aztán ha valakinek megvan a Napraforgók vagy a Trevi kút azt is szívesen látnám, de bármi mást is ami lego akár saját kútfő, akár moc akár gyári készlet. Imádom a city vonalat is ami nekem nincs de ott is számtalan jó szett van.
-
-
apholyon
aktív tag
válasz
RapaNui1 #88943 üzenetére
Nálam az építés idő hiányában mostanában elmaradt, pedig van pár bontatlan még... Gyerkőccel raktam össze párat az övéiből, de mostanában kevésbé köti le a Lego.
Szerk.: A Droideka-t összeraktam 3 nap alatt... Egyébként nincsenek világmegváltó újdonságok benne, de rendkívül jól néz ki szvsz. Talán a "minifigurát" jobban is meg lehetett volna oldani, azt leszámítva szerintem príma. Az "ostorkábelek" és a fordított rúzsok használata pedig zseniális... Nagyon szerettem volna egyet a régiből, de az új sokkal jobban néz ki, írtam is szerintem anno, hogy fix vétel. Már csak egy rohamdroidra és egy pit droidra fáj a fogam, előbbit most adják ki (igaz, járművel), utóbbit még várom.
-
RapaNui1
aktív tag
Egyébként valaki mostanában épített is valamit? Beszélhetnénk már egy kis építési élményről is az akciók, megjelenések és egyéb dolgok mellett. A 88800. hozzászólásig néztem vissza és semmi élmény lego stb.
Megnéztem 88642 dilikutya előtte szinten Ő, majd előtte én és senki más. Sajnálatos. -
LÁZ
Topikgazda
megbeszéltük
-
Djuree
félisten
válasz
Memmaao #88935 üzenetére
lehet tán véleményem nem? szabad országban élünk, elvileg. ha megsértődsz rajta akkor meg nem kell beírni, ennyire egyszerű. amúgy nem bántásból írtam, de tényleg rettenetes, SZERINTEM! ha neked tetszik nyilván azzal sincs probléma. bár én biztos nem merném felvenni mondjuk a munkahelyemen. tuti furán néznének.
Balesz1899: nem a szíjra gondoltam, hanem maga az óra teste is kép alapján valami gagyi műanyagnak néz ki. nem tudom milyen árban van egy ilyen, de ahogy írjátok gondolom nem olcsó.
-
válasz
Djuree #88934 üzenetére
És sportot űzöl mások kritizálásából? Mert ezen egy kommenten belül két tök agresszív, bullying színvonalú mondatos is van, amikor óvodásnak titulálsz, illetve olyannak, aki azért hord ilyen órát, mert elvárja a főnöke. Lehetnél egy csöppet szerényebb, nem?
#Llew: bármilyen kombinációban.
gyűjtöm az órákat, 10e € - 5e Ft között van minden a gyűjteményben, de ez a leginkább fun watch az összes közül.
De álmomban nem gondoltam, hogy pont egy Lego topikban talál be egy sport -troll. 🤷A többiektől bocs az off miatt, az első legós poszt simán elfér itt, nem gondoltam, hogy Zsűri ennyire ráugrik a zaklató vonatra.
-
Djuree
félisten
válasz
Memmaao #88932 üzenetére
ilyen színben max óvodásokon tudnám elképzelni.
ez olyan gagyivá teszi nekem, meg maga a műanyag, miért nem fém?Balesz1899: nem ismerem a márkát, sportoló vagyok, sportórát hordok, de az is fekete meg fémbű vagyon.
Llew: lehet ott dolgozik és elvárják az ilyen színeket.
-
kbalage2
aktív tag
A Mattelé kb 10 éve a Mega Bloks / Brands / stb. nevű cég, ami LEGO kompatibilis építőszetteket (is) gyárt már nagyon rég óta, szóval ez az érdeklődés cseppet sem újszerű
Ott is volt már mindenféle licenszelt dolog, Xbox konzol, Halo szettek, de Transformers is ott jelent meg jóval régebben mint a LEGO-nál, és a Pokemon licenszet is tőlük nyúlta le most a LEGO. Csak Európában az a márka nem igazán ismert. Ezt az új brandet attól függetlenítve szeretnék promózni a jelek szerint, jobb minőséget meg mindenfélét ígérve, persze meglátjuk hogy ebből mi az igaz.
Maga a koncepció egyébként annyira nem új, hogy nekem van ugyanilyen szisztémára készített építőkészlet / hot wheels kocsi kombinációm pár évvel ezelőttről, csak akkor azt még a MEGA brand alatt futtatták.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
balint82 #88925 üzenetére
Nagyon durva és gyönyörű lett az biztos és ráadásul fém alkatrészekkel is, de az árát nem láttam. Ha ugyan annyi lesz vagy drágább mint egy hasonló tematikájú, méretű és darabszámú Lego készlet, akkor lehet ugyan olyan jó, vagy akár jobb is számomra már értelmét is vesztette.
-
-
-
Crus
őstag
-
sb
veterán
válasz
balint82 #88910 üzenetére
De ez nem kiállítási modell. A játék funkciók vannak fókuszban (ha kidobod az ablakon mert nem tetszik, akkor jól repül.
)
Meg állítólag utazómagasságban már jól is mutat.
@RapaNui1
Ez elkerülte a figyelmem. Akkor maradjon rajtuk... persze nem fog. Egyrészt lesz ez még sztem 30k körül, ott már nem rossz. Másrészt, sajnos nem a Legóval van az alapvető baj.* Ez így mondjuk +20% áremelés, ami abszolút pofátlan. És valóban pont abban a kategóriában ami a gyerekeknek a legjobb, még mindig 3 hivatalos modellel, kifejezetten játszós készletek és eddig nyomott áron (a'la karácsonyi WV készletek, sokszor kiemeltem már mennyire jó szvsz gyereknek, és még itthon is elérhető árú, sőt remek ár/értékű játék máshoz képest is a szokásos árengedményekkel).*Magyar fizetések...
Németeknél így nyit:
Ez 405-ös árfolyamon is 36k.
1. Most szorozd fel jobb árfolyammal...
2. De főleg arányosítsd átlagbérekhez. Magyar: X, német: kb. 3X. Én osztani szoktam inkább, plasztikusabb a kép mikor azt nézed, hogy ez a készlet itt most 12k-ba kerülne arányosan ha előrendelnéd megjelenési napra. No comment. -
kbalage2
aktív tag
Mattel Brick shop érdekes lesz, bár az info mennyiség még elég szegényes róla, a képeken kívül, pl normális megjelenési dátumot se találtam. Ha elérhető lesz akkor mindenképpen készül bemutató / összehasonlítás.
Ezt a "licensz lejár" dolgot nem értem. Ahogy én tudom nem járt le mostanában semmi, a technológiai szabadalom már a 80-as években kifutott. A LEGO-nak perpillanat is több tucat jogvédett megoldása és alkatrésze van, de nagy általánosságban kompatibilis elemeket gyártani eddig is szabad volt bárkinek. Azok akik kompatibilis kockákból gyártanak saját készletet a védett alkatrészek másolása nélkül azok rendben vannak, akik meg LEGO szetteket másolnak azok továbbra sincsenek rendben.
-
RapaNui1
aktív tag
Azért a várnál ott a bújtatott áremelés hogy a fene vinné el a Legot és pont ez a termékcsalád az amely a gyerekeknek szól, erre kevesebb elemszámmal 10 ezerrel drágább lesz az új vár. Megint egy termék mellyel sok gyerek játszhatna de csak keveseknek fog megadatni az ára miatt. Hova emelnek már majdnem 50 ezer forint. Nevetséges még akkor is ha másod kézből vagy akcióban majd megvehető lesz olcsóbban. Mi indokolja a kevesebb elemszámot 10 ezerrel többért? Lassan bojkottálnom kéne ezt az undorító céget. Remélem is hogy a Mattel és a többiek alávágnak nekik.
-
Sordoran
addikt
válasz
balint82 #88910 üzenetére
Jesszus, de ronda szegény. Már előzetes képek alakpájn se nyerte el tetszésem, de ez felrakta az i-re a pontot.
Szerencsére eddig egész megúszós a nyári felhozatal nekem, mindegyikben látok kivetnivalót részemről, 1-2 kisebb (~20k körüli készletek) érdekelnek, a nagyokat mind simán kihagyom.
-
balint82
senior tag
válasz
flashpointer #88907 üzenetére
-
sb
veterán
Creator kimaradt.
Szerintem nem rossz a vár. A régi önmagában jobb volt de ez is hozza a játékos vonalat és van amiben jobb. Moc-ra meg ugyanúgy jó lesz szvsz.
A kísértetház szintén jó szerintem, magában de alapanyagként vmi nagyobbra kapós lehet. Nekem mondjuk ilyen vagy általánosabb célra eleve a gyengém a sand green/olive vonal, szerintem jól használható alap a szokásos tan/nougat árnyalatok mellett.@LÁZ
Már linkeltem a hírnél anno mert eléggé game changernek tűnt a dolog megelőlegezve a bizalmat. Elnézve a megjelent cuccok minőségét is úgy látszik lesz új választási lehetőség. (Amúgy más/eddig is volt minőségi cucc ami nem másolat és licensz mellett jelent meg. Ezért is próbáltuk néha bedobni.)
-
sb
veterán
Ámen.
Ritkán értünk teljesen egyet de ez kb. az a téma. Nagyon jól sikerült az egész koncepció, dizájn, minden.Erős a kör, a Tortuga is tetszik, de már a két kiszemelt is brutál egyben.
@többiek, új készletek:
Kicsit eltűnök és bejelentenek mindent.
Nem rossz a felhozatal, Technic kis-közepes verdák szvsz jól sikerültek, a Bronco különösen. Ez a méret kimaradt még de van/volt 1-2 esélyes ami megtörné a jeget, viszont egyre kevésbé jöttek érdekes verdák szerintem. A Nissan szintén bejön, PU-os nem igazán. A markoló árát nem tudom hova tenni.
PU ügyben még mindig homály nekem mi lesz, az L motor legalább marad, de továbbra sem elérhető itthon s@h-ról - nem tudom ezt hogy képzeli a Lego - (+City vonat cuccok a jelek ellenére), HUB-ok már kiveszőben.City: Nem sok klasszik van, pályaudvar azt hittem vmi kommerszebb lesz, a vonat sem jön be mint vonat. Gyerekeknek viszont első osztályúak szvsz játékra.
@kbalage, a vonatról volt leak, hogy jönni fog, várható volt, hogy akkor marad a hajtás csak a többi jel, táv/motor kezelése mondott ellent neki, de ezt meg annyira mostohán kezeli a Lego, hogy ezért is kérdeztem korábban van-e vmi infód róla.
Jármű fronton viszont elég ütős a City, de egyre nőnek is a modellek, méret+darabszám. Kéne 2-3-4 autó/kamion, 15-20-30k-s sávban pár darab is ütős. (Azon felül, hogy méret városi kompatibilitása kérdéses - bár ugye munkagépek nagyrészt).SC: WTF?
Challenger jó, Lambo fele bejön, a Porsche azmiaza****? Hátulról még oké, de a motorház és főleg a lámpa elem. Értem én, hogy nincs jobb, de ez így gáz szerintem.Marvel se rossz játszósra, megint gyerek szempontból. HP-nél ez a torony ragadta meg a tekintetem. Nem szaroztak a mérettel. Ez megint vmi összeépíthető széria lesz több készletből?
-
LÁZ
Topikgazda
Nem akartam felhozni, de most, hogy lejárt a kocka liszensz, azért mindenképp meg kell emliteni a Mattelt (illetve volt már szó róla itt), hogy miképp lesz náluk a felhozatal, mert ami eddig kiderült, az elég korrekt...
Azt leszögezném, hogy nem offtengert szeretnék látni, és iszonyat sodródást (nem ez a célja a postnak), de kultúrált keretek között talán nem lesz ez akkora probléma, összehasonlitani pedig mindenképp érdemes, mert amiket eddig látni lehet, az nagyon nagyon odaverős, ergo valóban fel kell kötni a legónak a gatyáját minden téren....
[hivatalos shop] , 3 kategória (speed 1:32 ~27eur, elite 1:16, premium 1:12 ~149eur, eu amazon)
ami a durva, hogy a legkisebb autókhoz is jár egy kicsi verzió, és valamennyi fém alkatrész o-O, gyanitom a minőség rendben lesz (balázsunknál is biztos előkerül majd egy összehasonlitó videó
).
ps. egyelőre maradhat ON-ba, mert bár nem lego, de a licensz lejárt, és hamisitványnak sem mondanám. -
Diesel38
tag
Bricklink épület program 8. forduló szavazás elindult. Nekem 1 Like-ot sikerült kiosztani. Negatív rekord.
-
LÁZ
Topikgazda
válasz
HUN_Sector #88898 üzenetére
ezt a vonal privátban intéződjön, a sodródás, és az offtenger elkerülése végett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ingyen szoftverekkel teszi vonzóbbá a processzorait az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ubiquiti hálózati eszközök
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest