- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Linux kezdőknek
- Reklámblokkolók topikja
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Firefox
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Programozás topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Ma darabokra szedtem a gépemet. Több dologra is rá kellett jönnöm.
A hűtőbordát leszorító lap az idők folyamán valószínűleg engedett tartásából. Így amikor rácsavaroztam a lefogató karmokra, az teljesen ráfeküdt, de nem tartott megfelelően, a borda mozgott (csúszkált a procin) Ez 2 dologból látszott:
1. Mikor levettem a proci hútőt, akkor a cpu egyik felén szinte nem is volt paszta, a másik oldalon meg volt rajta rendesen.
2. A gép szétszedése után láttam meg a csavarozás eredményét.Ehhez a CPU hűtőhöz a felfogató karmos keretet külön kell felcsavarozni, de a CPU felőli oldalán kis lábai vannak.Ezeket a lábakat lecsiszoltam, így kb 2 mm-rel lejjebb kerültek a karmok, Ismét feszes a leszorító lap, nem mozdul sehova a hűtőborda.
A cpu ventilátor nem a megfelelő irányba fújta a levegőt. a hátsó házhűtő és a cpu borda között van kb 3 centi, mindkét veni erről a 3 centis helyről szívta a levegőt ellentétes irányba. A CPU ventin nincsenek nyilak, hogy merre forog, merre továbbítja a levegőt.Egy másik ventivel hasonlítottam össze, de a CPU venti pont az ellenkező irányba forog, mint amivel összehasonlítottam.
Most végig mentem SuperPi 1.9-cel a számításokon, egyesével, egymás után. A 8M-es számításig felmelegedett 38°C-ról 52°C-ra, és még csak 1200 fordulaton pörgött a CPU ventillátor. A BIOS-ba úgy állítottam be, hogy 60°C-tól 100%-on (1500 fordulat) pörögjön a ventilátor.
Köszönöm a tippeket.
[ Szerkesztve ]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
válasz abridabri #25258 üzenetére
Köszi. Este megnézem.
Még az jutott eszembe, hogy a foglatatnak, amit külön kellett rászerelnem, meglazulhattak a csavarjai. Hat év után most volt először szétszedve, szerintem benne lehet a pakliban. (Bár rendesen megszoktam húzni a csavarokat.)
Ha más nem marad, holnap darabokra szedem és újra összerakom.
A túl sok pasztára nem gondolnék, van gépösszerakási rutinom az elmúlt 15 évből, kiderül hamarosan.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Adott a következő konfig:
- asus a8n-sli alaplap
- amd 4200+ cpu
- asus eah3600 passzív hűtésű vgaAz egész egy régi Morex házban van. Elöl 2 db 8cm-es venti szívja befelé a levegőt, oldalt 1 db 8 cm-es venti szívja befelé a levegőt.
Hátul az alaplapi csatik mellett 1 db 8 cm-es venti szívja kifelé a levegőt. Egy enermax liberty 2-es táp szintén kifelé tolja a levegőt.A cpu-n egy Artic Cooling Freezer Extrem hűtő van, amire Arctic Cooling MX4 pasztát kentem.
A hiba, hogy 35-40 perc játék után túlmelegszik a gépem. 1 hete kentem rá az új pasztát. A hűtés,és az alkatrészek kb 6 éve vannak összeépíve. Ha leveszem az oldallapot, akkor kicsit talán tovább bírja.
A cpu-ra szerintem teljesen felfekszik a hűtő.
Mit javasoltok?
Üdv
XpodMost kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
addikt
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék, mert nem értem a dolgot.
Van egy AMD 4200+ CPU-m (socket 939) és egy ArcticCooling Freezer X hűtőm.
A gondom az, hogy kb 2 éve pasztáztam újra az egészet valami grafitos pasztával (Ha jól emlékszem Titan volt a márkája.) Akkor a régi paszta még folyós volt, lehet nem is kellett volna cserélni.
Az elmúlt kb 3 hétben vettem észre, hogy ha gép kicsit nagyobb terhelést kap, (pl Quake3), akkor egyszer csak lekapcsol a hővédelem miatt. Miután kikapcsolt, visszakapcsolom, nézek a biosban egy hőmérsékletet és még 68-70°C-nak mutatja.A cooler jól állt rajta mikor összeraktam, legalábbis amit láttam az alaplap felől. (Asus A8N-SLI)
A lamellák porosak, de jár köztük a levegő, a CPU-ről egy házventi és a tápegység (Enermax) szívja a levegőt.
Befelé 3 venti nyomja elölről és oldalról a frisset.Q'n'Q ki van kapcsolva, fixen 1400-on pörög a CPU venti.
Idle állapotban (netböngészés-xvid-olvasgattás) 45-48°C-os a CPU.Valami tipp, hogy mi a baja van?
A gép bent van az asztal alatt (lábakon álló asztal, nem teli oldallapos) viszont az asztallap, kb 4 cm-re van az asztal lapjától. Ez okozhat ilyen gondot?Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest