Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
válasz Brian_GT #8525 üzenetére
ha picit visszaolvasol, láthatod, hogy már ezerszer leírták, hogy a led ebben az árkategóriában csak hátrány, az edge led miatt csak foltos a kép, és még drágább is, a fogyasztásból pedig sose térül meg. Marketing, vagy, ha úgy tetszik, parasztvakítás.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
válasz Scoobyka #7699 üzenetére
bocsi, de konzekvensen kevered, ezért hadd szóljak közbe:
kevered a panel-típust és a panel gyártóját.
Az AUO nem egy panel-típus, hanem egy panel-gyártó (teljes neve: AU Optronics), ami A-MVA típusú panelt gyártA Samsung meg egy másik panelgyártó, ami S-PVA típusú panelt gyárt.
-
fokukac
nagyúr
filmre pont, hogy a plazma jobb, még akár pc-ről nézve is, és relatíve fajlagosan olcsóbb, nagyobbat kapsz ugyanannyiért.
A plazmával egy baj van, hogy oda kell figyelni rá. Amit nem bír, az a statikus képtartalom, azaz monitornak nem jó, mert ha sokáig otthagyod, beéghet a start menü (bár ehhez azért órák kellenek). Ha ezzel a kompromisszummal együtt tudsz élni, akkor mozgóképre, játékra sokkal alkalmasabb, mint bármilyen félmilliónál olcsóbb lcd.
Ha monitor kell, akkor lcd.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
fokukac
nagyúr
válasz nightshadow #7667 üzenetére
dehogynem, szerintem egy Pana 42S20-as plazma jobb ennél, ráadásul két collal nagyobb, ugyanannyi pénzért.
-
fokukac
nagyúr
c550-es cd-n és c530-as plazmán én is láttam jónéhány ilyet, ha a firmware-frissítés nem segít, akkor nincs mit tenni; ez van, valószínűleg gyenge a hardware, vagy azt a kódolást nem szereti. érdekes, hogy ugyanezeket a filmjeimet, amik így akadtak, a c6500-as csont nélkül lejátszotta.
Akármennyire is jó, hogy van a samsung tévékben ilyen, úgy tűnik, nem igazán törődnek rendesen a frissítésekkel, kénytelen az ember egy külső média-lejátszót beszerezni. (azoknak általában sokkal jobb a firmware támogatása)Pleased to meet you - hope you guess my name
-
fokukac
nagyúr
válasz hoffman_ #7198 üzenetére
hihetetlen, mit össze nem szenvedsz
ilyet vegyél: Samsung 32c650 - 130 ezer Ft-ért ennél jobbat nem kapsz!Az LG-t meg felejtsd el, az IPS-panelnak szépek a színei, de kicsi a kontrasztja, a fekete szín megjelenítésére nem igazán képes.
Ui. amúgy megjegyzem, hogy 130 ezer ft-ból már 42 colos plazmát lehet venni, ami egy másik dimenzió... igaz, monitornak nem jó, de filmnézésben bármelyik kenterbe veri ezeket az lcd-ket.
[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
válasz Fidel76 #7149 üzenetére
tehát azért vegyen most led-eset 30-40-50%-kal drágábban, mert azt jobban tudja majd eladni X év múlva? SZerinted mennyiért lehet majd eladni ezeket X év múlva? nézd már meg a 2-3 évvel ezelőtti modellek mennyiért mennek használtan most... Akkor még 220-300 között, sőt, felett voltak a középkategóriás, 40 colos LCD-k árai, és most 100k alatt nem bírják őket eladni...
Több év távlatában ez nem lehet szempont.Mondom, a LED most azt a marketinges kategóriát hivatott betölteni, amit úgy hívnak a marketingesek, hogy "a piac lefölözése". MEgveszik drágábban, mert fency, menő.
-
fokukac
nagyúr
miért ragaszkodtok a led-hez? ebben az árkategóriában semmi előnye nincs, csak marketing az egész.
ennyiből csak gagyi LED-est kapsz.
viszont, ha még hozzáraksz 10-15 ezret, akkor abból kijön egy 46-os pana s20-as plazma... nem egy kategória a kettő[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
válasz nightshadow #7108 üzenetére
hát vannak olyan pletykák, hogy egyáltalán nem is lesz... de majd meglátjuk.
-
fokukac
nagyúr
ha itt jobban utána olvasol, az is gyorsan kiderült, hogy ez ún. edge-led megvilágítású lcd, azaz oldalt vannak a ledek, ami oclsóbb technológia, viszont nagy eséllyel inhmogénné teszi a képernyő képét, magyarul foltos lesz...
Tehát drágább, és semmi értelme.amúgy, ha szép színekre és feketére vágysz, plazmát kell venni, ennél kevesebb pénzből kijön egy ennél nagyobb, 42 colos csúcsplazma (panasonic g20), vagy egy nagyobb, 46 colos, középkategóriás pana S20, sőt, mi több, 210-ből egy 50 colos samsung c530-as is (ez állítólag belépő szint, de szerintem még ennek is sokkal szebb képe van, mint egy ledes lcd-nek, és 25 centivel nagyobb...)
Aki negyed millió forintért megvesz egy ilyen 40 colos led-es csodát, az szvsz nem normális... de a marketingesek álma
-
fokukac
nagyúr
válasz nightshadow #3073 üzenetére
A marketing forradalma, hogy hogy lehet eladni valamit 60 ezerrel drágábban.
-
fokukac
nagyúr
általánosan lehet, de azért az mkv-ra még nem az igazi, ez egy olyan formátum, hogy nagyon sok minden függ attól, hogy ki kódolta.
Volt nálam a hordozható vinyón kb. 10 mkv film, ezek közül kettőt nem játszott le nem ismert kódolásra hivatkozva (pedig ugyan az az x264 volt, mint a többi), az egyiknél pedig el volt csúszva a hang.Az xvid-ek viszont gyönyörűek voltak rajta, már ahhoz képest, hogy azt hittem, hogy csúnyák lesznek...
A lejátsó további hiányossága, hogy a feliratokat is nehezen kezelik még. csak külső feliratot fogad el, és a fájlnévnek meg kell egyeznie. Ebből következőleg egyszerre csak egy feliratod lehet, nem váltogathatod őket.
A másik hiba, hogy az mkv-ba beágyazott feliratokat egyáltalán nem kezelte, ami azért elég nagy hiányosság.-----------------
Valaki itt kérdezte a 100 Hz-et játékra : nem igazán használható, mert nagyon nagy lesz tőle a lag, a csúszás, (hiszen a plusz képkockák beszúrásához idő kell.)
-
fokukac
nagyúr
válasz #41635072 #2625 üzenetére
igazad van, szarból nem lehet várat építeni, de a saját médiajátszója a cuccnak mégis úgy játszotta az xvid-eket, hogy nem volt pixelesedés, mondom, alig hittem a szememnek. Pedig krucifikszes vagyok ám az ilyenre, anno sok xvid-et tömörítettem.
-
fokukac
nagyúr
Sziasztok! Ha van valakinek tavalyi, vagy idei Philips-e, be tudna számolni, hogy hogy állnak eme készülékek az mkv-k lejátszásával, feliratot visznek-e, dts hangot lejátszanak-e?
köszi
@[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
válasz kovacszolt #2397 üzenetére
Az összes általam eddig látott 32 colos samsung magyarországon készült. a 40-esek pedig szinte mind Szlovákiában. Viszont 40-es Led-es c6000-est láttam, amit szintén kis hazánkban gyártottak.
Ui. tudom, hogy ez hülyeség, de ha már lehet, akkor inkább magyart veszek, mint szlovákot. ez elvi kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
VEgyél Samsungot, teljesen jók, mindent megesznek pendrájvról is, és a 32 colosakat itt gyártják Magyarországon, így a magyar gazdaságot erősíted.
Nálam most egy 32c550 volt pár napig, nem tudja a 100 hz-et, de szvsz tök jó volt a képe. 110-ért már lehet kapni.A Sony-t a szlovákoknál gyártják, az LG-t pedig a lengyeleknél.
-
fokukac
nagyúr
válasz dabadab #2315 üzenetére
nézd, leéltem az eddigi életem 90%-át úgy, hogy rövidlátó voltam, és minden, ami 3 méteren túl volt, homály volt. Aztán tavalyelőtt megműttettem a szemem, és azóta látok.
szerintem látszik.Ui. amúgy az átlagmagyar 16:9-re széthúzva nézi a 4:3-as tévéadást, illetve tesco-ban vett egyen-olvasószemüveget hord, szóval az átlag nem mérvadó
-
fokukac
nagyúr
válasz nightshadow #2234 üzenetére
Szia, bocs a kései válaszért, csak azóta most tudtam írni. Annak a készüléknek a hátulján nem volt semmi ilyen matrica, csak a szokásos lemezke, hogy hol gyártották, mi a típusszáma, model kódja, szériaszáma.
Ui. most nézem, ahogy JLaci is leírta időközben.
Pedig kíváncsi lettem volna a panelra... nem láttam semmilyen kékülést, se nappal, se este, szép volt a képe, szerintem pva-s volt.Jlaci : Bocs, nem akartam beszólni, vagy érzékeny pontra tapintani,
de szerinem tényleg látszik a különbség 3 méterről. 5-ről már lehet, hogy nem... de ahhoz képest, hogy évekig ilyen 352x288-as mpeg-eket, aztán pedig 624x352-es xvid-eket néztünk, a full hd nekem maga a gyönyör.[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
válasz i.attila #2304 üzenetére
Hello, nálam volt most egy c550, és tényleg majdnem mindent megevett, de a HD James bond-gyűjteményem felére azt mondta, hogy "nem ismert kodek" - pedig ugyanaz az x264 volt, mint amit lejátszott...
Illetve volt olyan 720p-s mkv is, amit csak torzan (fel-le széthúzva) volt hajlandó lejátszani, illetve volt olyan is, ahol késett a kép a hang a képhez képest (pedig ilyet eddig még csak fordítva láttam(viszont amin meglepődtem, hogymég a 3-5 évvel ezelőtti 600 pixeles dr. house, dexter, californication xvid-ek is nagyon szépen néztek ki, nagyon jó benne a képjavító elektronika...
Amit viszont hiányoltam, az a feliratok közti váltás képessége (csak akkor játssza le, ha pontosan ugyanaz a feliratfájl neve, mint a filmfájl neve - ha ott van a végén, hogy .hun.srt vagy .eng.srt, akkor már észre se veszi)
Az MKV-k beépített feliratait sem hajlandó felismerni sajnos.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
fokukac
nagyúr
sziasztok! mobilról vagyok, nem tudok most keresni. meg tudná írni valaki, hogy mi a különbség a Samsung C630, C650 és c670 között..? köszönöm előre is.
Aktív témák
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- SAMSUNG (QE65S85DAT) 165CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- MINŐSÉGI RETRO !Lejátszók! /Philips/Pioneer/Akai/Panasonic/
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
- Apple AirPods Max (2024 - USB-C) - Új, csomagolásbontott, akár beszámítással
- Violectric Chronos dongle dac 1 hónapos
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest