- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faresz1976
aktív tag
Én ezzel a Tuna-val szemezek nyárra.
Az asszonynak meg ez a Berny:
-
Faresz1976
aktív tag
Tandorio 36mm 14.900 Ft kék, piros, zöld színekben. Logóval és nélkül. Coin szekcióban.
-
zoarden
tag
válasz
Faresz1976 #46309 üzenetére
#46307koxkids
Szerintem jó kis óra, van egy nekem.
Szeretem nézegetni de ha a kezemen van, valamiért nem működik a "kémia", ami bosszant, mert nem jöttem rá hogy miért.
El akartam adni, de aztán a fiamnak adtam csereórának, mert a Lorusa nem volt hordképes az elfáradó szíj miatt.
Neki nagyon bejön, úgyhogy marad. -
válasz
Faresz1976 #46261 üzenetére
Segédszámlap mit mutat?... ha működik.
Tampon nyomat?
Hány mL gáz fér bele?
Zafír az üveg?
Mekkora a L2L?
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976 #46308 üzenetére
-
tboldi
nagyúr
válasz
koxkids #46307 üzenetére
Hajrá! Bár szíjat szerintem keress hozzá másikat, nekem nem jött be.
Mondjuk a Baltany hasonló óráját egy fokkal jobb minőségűnek mondják, főleg az AR réteget a zafíron, de az meg szellemdátumos, ami engem jobban zavarna.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
koxkids #46307 üzenetére
Annyit ne adj érte! 27e Ft kuponnal!
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976 #46305 üzenetére
Simán;) Fiam június végén hazaköltözik, azt még meg kell várni, ha passzolja, leboltolhatjuk. Már ha nem csak viccből kérdezed
, mert elég fura jószág, nem az az ütni-vágni való kocka G.
De ugye nem viccelsz, ugye? Fizetek is, csak vidd innen…
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
driv4r #46298 üzenetére
Miért????....pedig milyen szép óra
Fifty Fathoms Thorn 36e Ft!Ma nincs időm turkálni, azért nem raktam fel még semmit
Nem eladó az utálat órád?
-
Land
veterán
Üdv!
Kihagytam kb fél évet, de azért látom az újabb VH31-es órákat.
Szeretnék venni egy jobb minőségű VH31-es GADA órát.
Anno ilyenem volt:
Watchdives WD1960S kék
Nem volt rossz, szíja átlagos volt, számlap színe végül nem jött be.Az újabb Watchdives WD0003 vagy a WD0005 jobb minőséget képviselnek?
WD0003:
WD0005: -
Sungoo
addikt
Nem nagyon ömlenek a topikba az akciós megrendelések.
-
pulutodurumo
őstag
Na most jól előjöttek az emlékek arról, amikor a Dűne trilógiát olvastam. Nem rövid, de nem tudtam letenni, úgy beszippantott a világa.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik #46288 üzenetére
Ne csináld már, Gibson az isten.
Azonnal olvasd el a klasszik Sprawl-trilógiát, az a Holy Trinity, nálam csak azért van négy kötet, mert az elsőhöz már kellett egy backup is. Van elvileg ennél újabb, jobb fordítás is, de mivel te egy rendes, hagyománytisztelő ember vagy, ezért még az első és eredeti Valhalla Páholy kiadást kell beszerezned, AZONNAL, MOST.
Ahhoz képest, hogy Gibson kb. feltalálta az internetet meg az AI-t, alapvetően írógépet használt, van egy híres Wired cikke '99-ből, abban foglalta össze az akkori órázásos, eBay vásárlásos megszállottságát, ilyen szépséges mondatok sorjáznak benne:
Mechanical watches are so brilliantly unnecessary.
Any Swatch or Casio keeps better time, and high-end contemporary Swiss watches are priced like small cars. But mechanical watches partake of what my friend John Clute calls the Tamagotchi Gesture. They're pointless in a peculiarly needful way; they're comforting precisely because they require tending.De Gibson még az órajavítást-szerelést is kitanulta, plusz vintage military / workwear megszállott, az egyik könyvében a főszereplő egy Buzz Rickson fekete MA-1 bomberdzsekit hord, de az abban a színben nem is létezett a mi valóságunkban, ezért ez a legmenőbb japán repro márka később mégis elkészítette, így hajolt meg a fizikai realitás a virtualitás előtt. [link] [link]
Burgess is alap, itt egy konkrétan ronggyá olvasott esszékötet még az egyetemről, a 'Doki' most az alsó szinten van, meg az 'Egy tenyér, ha csattan' is.
-
SOAD19
addikt
válasz
dzsi23 #46284 üzenetére
Nem vagyok filmes, sorozatos, vagyis pontosabb megfogalmazás az, hogy valamiért sose jut rá időm. Viszont korábban a melóban ajánlotta az egyik fiatal kolléga, ezt a sorozatot. Ajánlom én is, érdekes, egyedi kis videók. Látom már 4 évadnál jár, majd letöltöm a többit is, aztán majd valamikor megnézem.
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976 #46283 üzenetére
Az nagyon jó! Az első évad egyik része a kedvencem evör, minden film és sorozat tekintetében. Mondjuk, így vicces, hogy egy sorozat egyik része a kedvenc filmem, de aki ismeri, az tudja, hogy az epizódok teljesen különálló sztorik. Nem mondom meg, melyik részre gondolok, hátha valaki nem látta még, nem akarom befolyásolni.
-
zoarden
tag
válasz
driv4r #46281 üzenetére
köszi a sorozattippet, nézem majd.
Mennyi de mennyi magnófej állításon vagyok túl Commodore C64 program (játék) beolvasás meghiúsulása miatt.
320x200-as felbontásban scfifijátékokat nyomni , emg szimulátorokat, dogfight harccal a Falkland szigetek körül.
Zenét programozni a SID chipjére, több gép összehangolásával, mert kicsi volt a polifónia. Az órajel persze nem volt stabilan egyforma, pedig ms szinten kell 5 perc hossz esetén.
Kerülni az antikvárium környékét (Jókai tér, Pécs) , mert ott a pénzem elköltöttem sc-ifi könyvekre. Vinnyogva röhögni Douglas Adams Galaxis Útikalauzán, átélni kiforratlan elmém neurontér-görbítését általa, amelyet tán máig nem hevertem ki.
Aztán mennyi de mennyi x86-os házban turkáltam ...jumperelni , kártyákat cserélgetni. legózni megmaradt alkatrészekből egy működő példányt.
Meg aztán Galaktikákat (újra)olvasni.
Mennyire király volt CAD programot használni két monitorral (Hercules+SVGA) 90-ben.
...meg expanded memóriabeállítást hangolni hogy fusson a DOS-on a Novell...és maradjon elég szabad memória valami komolyabb programnak.
Partíciót elrejteni, ahol a játékokat tároltuk.
Meg a kollégiumi egyetlen gépen, egy 286-oson estétől addig játszani a Simcityt amig fel nem kelt a nap.
Állítólag a sorozat rendkívül alulmúlja Asimov művét, így nekem nem volt kedvem elkezdeni sem.
Az Alapítvány 3+2 könyvét március-áprilisban olvastam újra, sok filozófiai dolog felvetődésével és végiggondolásával. -
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976 #46279 üzenetére
Bírom, de lányom meg egyenesen bele volt zúgva, tündekirályként is meg a Pushing Daisies soriból is, állandóan a szemöldökét emlegette, ez valami Gen Z becsípődés lehet, a ‘tökéletes’ szemöldök;) Alapítványt is felveszem akkor az egyre hosszabb listára, nyugdíjba kéne már menni, semmire sincs idő:(
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden #46273 üzenetére
Irodalom / sci-fi felől érkeztem én is a net peremvidékére, de lusta voltam, így nem lettem pl. iWiW közeli alapító, ha ez még mond ma valakinek valamit;) Nyilvánvalóan a Neurománc volt a döntő élmény, a világirodalom kb. legjobb első mondatával, meg a Snow Crash, azt meg random módon vettem meg valami oxfordi antikváriumban. Előtte egyetemen még DOS / Novell környezetben, de már volt aktív net-használat, eftépézés, Archie, Gopher, Veronica, stb. obskurus hálózatok, megannyi titokzatos, csak a beavatott kevesek által felfedezhető világ, aztán mi lett belőlük, az egységes protokoll az egységes idiotizmus uralmához vezetett. Ha akarsz valami jót is nézni ezekből az időkből, első pécéktől az első hálózatokig, a Halt and Catch Fire sori az egy alapmű, édes, nagyon-nagyon édes nosztalgia. És persze mérhetetlenül keserű is.
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976 #46274 üzenetére
-
zoarden
tag
válasz
driv4r #46269 üzenetére
Megmaradt amikor először olvastam a zinternet gyakorlati használatáról Tán 95' kötül- hogy pl. mit is lehet ott csinálni.
A Számítástechnika nevű lapban volt Váncsa Istvánnak egy rovata ahol jelentős irodalmi élvezeti faktorral írt számítástechnikai élményeiről és szívásairól.
Volt már volt neki Compuserve előfizetése betárcsázós modemmel.
Hogy micsoda érdekes dolog egy honlapon az úgynevezett linkre kattintani , ami átvisz egy másik honlapra, onnan pedig el lehet jutni egy harmadikra más tartalommal, stb.
On: akkor még hordtam karórát.
Tán 2009-ben(?) az órázásra visszajött kedvemből származó éhségemet csillapítani a neten keresgéltem utána. Már nem is tudom hogy és hol találtam azt az óraárust, akitől a Seagull Alfámat vettem (vonatkozó Őszintén: Órákról epizódban megtekinthető) -
SOAD19
addikt
válasz
5-ös kezelő #46258 üzenetére
Az biztos, hogy nem azért venném, hogy mások emiatt felfigyeljenek rám. Csak szimplán szeretem a színeket, és ezzel ki lehetne maxolni a dolgot.
De tök jól ellennék egy ilyen, kicsit azért visszafogodtabb darabbal is, ha méret ügyileg rendben lenne: [kép]
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976 #46267 üzenetére
Mai napig agyamba van égve egy régi PC World (?) oldala, kigyűjtve az első netszolgáltatók és tarifák, Odin Bt., Hungary Network Zrt., Matáv, Compuserve stb. 9600 volt az első modemem, az első meztelen nős kép meg kb. 20 perc alatt töltődött le a lényegig, de Hercules monitorra ám, BBS-ről;)
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976 #46265 üzenetére
Régi szép idők… amikor a 28,8 modem majd leolvadt az igyekezettől, mire lejött fél nap alatt egy mp3 a Napster-en, hőskorban meg a rádióból felvett C64 progik magnóra… na elég a nosztalgiából, megyek gereblyézni, mindjárt villantom a kerti óra Swatch kronót, a Parn* meg megy szépen vissza a széfbe, nehogy valami baj érje;)
-
Sungoo
addikt
válasz
Faresz1976 #46265 üzenetére
dc++! Jézusom, feltörtek az emlékek, elöntöttek az érzelmek.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976 #46263 üzenetére
Pixelből készült;) A Pitch Black c. filmben láttam először, Corvin mozi, kb. 25 éve, jó volt nagyon, szerintem óra akkor nem volt rajta, max. bilincs;)
-
driv4r
aktív tag
Nem mertem alaposabban megnézni. Rendszerváltás környékén egy ‘másként vállalkozói’ körökben sűrűn forgó ismerős figyelmeztetett, a nagyon izmos + izomtrikós + kopasz emberekkel vigyázni kell, jobb félrenézni, a direkt szemkontaktus meg az első lépés a biztos halál felé, főleg a Halászbástya diszkóban úgy hajnaltájt. A képet most óvatosan megnéztem újra, hihetetlen, AI vagy AI?
-
tboldi
nagyúr
válasz
driv4r #46234 üzenetére
Mondjuk ilyen alapon nekem is egy kocka G a "gadám".
GMW-B5000MB-1ER
-
5-ös kezelő
senior tag
-
phrenetiX
tag
Magyar idő szerint mikortól indul a holnapi akció?
-
dzsi23
addikt
válasz
rozsgyi #46251 üzenetére
Volt kvarc PRX-em, tök jó óra, szerettem, csak kicsit nagy volt. Viszont (ha az olykor itt-ott előforduló akciós árakat nem nézzük) ugyanúgy 170k, mint az Ascent lett volna, akkor a PRX árát miért nem sokallod?
A Tsuyosa is tök jó, csak kicsit vastag, ezért nem vettem meg a 37mm-es verziót.
Viszont az Ascent kidolgozása jobb, a szerkezet is jobb (Miyota 8 vs. Miyota 9, ha az automata Ascentet nézzük, kvarccal felesleges összehasonlítani), cserébe drágább, szerintem ez így korrekt. -
rozsgyi
tag
válasz
pulutodurumo #46212 üzenetére
En azt sajnalom hogy nem sokkal azutan hogy kijott nem vettem 130korul egy fekete titant, most 250 alatt nem lehet kapni...
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
CactuS #46244 üzenetére
Manapság már semmi se gáz. Ha a Parn* az istencsászár, akkor a Diesel mondjuk egy iparbáró, Invicta meg a koronaherceg. Simán lehet, hogy van ezekből is vállalhatóbb, ezzel majd eltöltök később egy kis időt, izzók betekerve, mehetek haza.
Komolyra fordítva, továbbra is 47mm vagy 55mm flieger a javaslatom, legalábbis méret alapján, de ha nem jön be a pilóta stílus, akkor csak drágább nagyméretű jut most hirtelen az eszembe, Tissot vagy esetleg vannak azok a kínaiak, melyeket mriya szokott kitenni a konyhai mérlegre itt, negyed kiló fölött vannak, de nem emlékszem a márkanévre.
VHS teljesen okés, én is azokon nőttem fel, az unott hangon magyarul hangalámondásosokon, ezekből csak a khm, fogalmazzunk úgy, természetfilmek esetében volt zavaró a gépies narráció.
-
Ceree
senior tag
válasz
Faresz1976 #46243 üzenetére
Sajnos mar nem nagyon kaphato, de ez a kedvenc oram a temaban:
-
válasz
driv4r #46239 üzenetére
A Diesel még mindig ennyire gáz?
Láttam a Meg filmeket - már ezért is bocs, de én VHS filmeken nevelkedtem, bírom az egyszerű popcorn filmeket - és ott feltűnt az egyik szereplő kézen. Méretben egy mr daddy 2.0 passzolna is a csuklómra, talán még találok is kedvemre való színben, de félek az előítéletektől.
-
driv4r
aktív tag
válasz
fakekorom #46236 üzenetére
Megvan az, csak lekonyult:)
Kedvenc GADÁ-m, bocs, gatyám társaságában, hűséges társaim a mindennapokban, ülünk az Aldi parkolóban, LED-izzók beszerezve, kávé és cigi, lehúzott ablakkal üvöltetem ezt a számot, újra 16 vagyok, hell yeah;)
-
driv4r
aktív tag
Mai
GADAkínai.*Vasárnap van, előkerült a szent Parn*, megyek
misérelányomhoz ‘barkácsolni’. Egész héten jöttek a kétségbeesett üzenetei, az új lakásban minden elromlott, semmi se működik. Most reggel a keresztkérdéseim súlya alatt megtörve bevallotta, pár izzót kell csak kicserélni. Mindegy, family, mindent a gyerekért. -
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #46232 üzenetére
Gada = indiai buzogány, ebből a tényből vaslogikával szükségszerűen arra kell jutnunk, hogy a GADA watch egy Tudor. Csak viccelek. Amúgy nem, életmódtól függően simán lehetne egy BB36, de akár egy BB58 is.
A buzogányos triviát itt olvastam, anno a teljes Fratello-szerkesztőségen is végigment ez a GADA-lázbetegség, mindenki megvillantotta a maga
segglyvéleményét, a szokásosan várható eredményekkel, bár számomra pár meglepetéssel is: kocka G, SMP300, Santos, KS, Speedy, Mark XV, Explorer, Sea-Dweller, Speedy, Sub, kocka G, Essence 39.Ez így elég vegyes felvágott, láthatóan nem a formai stílusjegyek (letisztult három mutatós) döntöttek. De ha valaki el is olvassa a szerzők érveit, emlékeit, vallomásait stb., akkor egy újabb GADA-definíciót is alkothatunk, nevezzük ezt egyelőre a horológia Dr. Iver-féle sejtésének: a GADA az, amit én annak nevezek, és én azt nevezem annak, ami az évek során a leghűségesebb társam volt.
-
dzsi23
addikt
válasz
vasim.ragat #46230 üzenetére
"De egy gada órának nem kell letisztultnak vagy hárommutatósnak lennie ahhoz, hogy go anywhere do anything lehessen."
Idézem magam: "Nagy általánosságban". De mindegy, feladom, ez innentől már tényleg a segglyuk kategória.
-
SOAD19
addikt
válasz
5-ös kezelő #46228 üzenetére
Köszi! Nem csúnya, de nem az én stílusom a vintage, retro. Azon gondolkodok, hogy valami funkys, elvetemült darabot kellene venni utolsó óráim egyikének, már nagyon a végét járom. Van egy sárga Casioak-om, meg egy kék GBD-200-asom, illetve a Laco is sportos a narancssárga részletekkel, de jó lenne egy még vadabb darab. Most néztem egy videót, arról a MTG-B3000-esről, amit pár hete próbáltam, és kezd megtetszeni, csak hát limitált, és emiatt az ára se túl baráti, illetve méretben már határeset, bár felpróbálva nem éreztem gáznak. Videó: [link]
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
dzsi23 #46229 üzenetére
Sztem nem ugyanaz, csak marketing okokból jobban hangzik a GADA
(De egy gada órának nem kell letisztultnak vagy hárommutatósnak lennie ahhoz, hogy go anywhere do anything lehessen.)
De pl. a one and done és a grail watch között is látok filozófiai különbséget
Előbbit megveszed és révbe értél (révbe érni lehet), a grált azóta is keressük...
-
dzsi23
addikt
válasz
vasim.ragat #46227 üzenetére
"Szerintem amit leírtál gada stílusként, arra az everyday watch kifejezés lenne a helyesebb egyébként."
Igen, épp ezt magyarázom. A GADA csak egy trendibb és rövidebb szó az "everyday watch"-ra.
Szóval nem helyesebb, hanem ugyanaz.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
pulutodurumo #46219 üzenetére
Nálam meg a 96K112 Jet Star. Meg is vettem volna, csak pont a szépen futó mp mutatót nem látom a vaksi szememmel. Maradnak a fied és diver órák. Beszélő órákat is kezdem nézegetni Alin, de ennyire még nem tragikus a helyzet.
SOAD19? Neked sem lenne nagy, és 200 ezres kvarc. -
vasim.ragat
kezdő
válasz
dzsi23 #46225 üzenetére
Sztem a gada csak egy mozaikszó arra a kérdésre, hogy ha egy órád lehetne mindenre, mi lenne az, nincs mögötte (egységes) stílus (csak marketing bullshit) de már túlragoztuk
(A do anything része bizonyos szintű funkcionalitást keletkeztethet az adott életstílus mentén)
Szerintem amit leírtál gada stílusként, arra az everyday watch kifejezés lenne a helyesebb egyébként. De ez az én szubjektív véleményem, az meg, hogy piszkos harryt idézzem, olyan mint a segglyuk, mindenkinek van egy
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r #46220 üzenetére
"miért beszélt úgy erről a szerkezetről, mintha valami unobtanium lenne"
Ezen én is agyaltam tegnap. Korábban volt róla szó, hogy az ETA már nem ad el szerkezeteket, de nem tudom, hogy az erre is vonatkozik-e. Ha igen, akkor lehet, hogy nagy mennyiségban körülményes a beszerzés.
A másik meg az, hogy nem is tudtam, hogy ez az F06.412 egy HAQ szerkezet... mert ugye ez található sok Tissot-ban is, és ők nem nagyon reklámozzák, hogy HAQ. Pedig elvileg tényleg tudja a szerkezet az évi max. 10 másodpercet, de a Tissot inkább hangoztatja az EOL funkciót, mint a HAQ-ot.
-
dzsi23
addikt
válasz
vasim.ragat #46218 üzenetére
"Én nem látok bele többet, mint amit jelent, go anywhere, do anything."
Whut? Dehát pont te látsz bele ezzel többet, mint amit kellene.....
Én azt mondom, hogy ez csak egy hangzatos név egy órastílusra (amibe egyesek belevesznek néhány specikációt is), te meg jössz azzal, hogy mit milyen életszituációkban lehet viselni, meg a vízállósággal... -
-
driv4r
aktív tag
válasz
-
andrew01
tag
válasz
Egyébként az érdekes, hogy a linkelt fogalom az olvasatom szerint mindkettőtök elképzelésének megfelel, leírja a szélsőséges helyzeteket, de közben kiemeli, hogy az a személy adott életstílusához. Tehát én aki az 500m vízálló órát sem vinné a strandra, mert engem zavar az úszásban, meg a lubickolásban, hogy van valami a kezemen, akkor igen tán nem oly fontos a 100m, csak az 50m hogy túléljen egy erős zivatart, mert az mindenkit utol ér
. Ha nem is fém, de a szíj is azért állja a sarat. Nekem spec. a lume sem volt soha szempont.
pulutodurumo: Oh színben van hasonlóság, de ez a skeleton jelleg - igen látványos valóban.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #46213 üzenetére
Köszi. Ez még így se tűnik soknak, ha tokkal-vonóval ennyi. Viszont most már jobban megértem andrew számítási módszerét is, mert ha a 170-ből indulok ki, levonva egy százast, akkor a maradék 70 ezres keret már valóban sokkal nagyobb mozgástér valami egyedibb formájú alternatívára.
Ha viszont a 'tartalmat' nézem, HAQ vállalható külsővel és teljesítményadatokkal, nem tudnék mondani hasonlót ennyiért, talán Certina DS-2 Precidrive volt régebben valami ilyesmi ajánlat. Amit meg végképp nem értek, Jody a beharangozó videóban miért beszélt úgy erről a szerkezetről, mintha valami unobtanium lenne, elvileg 15k körül simán megvehető egy csomó helyen.
Mondom mindezt úgy, hogy nem vagyok otthon a kvarcokban, talán 4-5 darab van csak a [itt volt egy szám] kollekcióban, azokból is csak ezt az egyet viselem leginkább.
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
dzsi23 #46216 üzenetére
Én nem látok bele többet, mint amit jelent, go anywhere, do anything. Ez csak egy marketing term, amit vki vmikor elkezdett órákra is használni.
-
andrew01
tag
Erre mennyi esély volt,(kép) kezdem nézni a feliratkozásaim friss megjelenéseit erre "10 legjobb GADA óra 1000 dollár alatt" és még wiki jellegű fogalmat is bevág az elejére
Itt a vidi, még csak elkezdtem, nem láttam miket ajánl...
+ : hát a rikító színek nem tudom hogyan kerültek oda.. a Nodust feketében, azt próbálnám, a többi no thx. -
dzsi23
addikt
válasz
vasim.ragat #46214 üzenetére
"De hát nem pont ez a lényeg?"
A gada nem egy felhasználási mód, hanem egy stílus kategória, mint a pilóta, utazó/gmt, öltöny-, búvár-, field, stb. órák. Ami field, az nem gada. Persze, lehetnek átfedések, de pl. az Ascent egyértelműen gada, a Khaki Field pedig egyértelműen field.
Nagy általánosságban a gadák egyszerű, letisztult, 3-mutatós órák (esetleg dátum és hét napja kijelzéssel), amiket nem lehet a többi kategórába besorolni. Ehhez egyesek még hozzá szokták venni a korrekt vízállóságot és lume-ot, a fémszíjat, a visszafogott színeket, stb-stb., akár a zafírt is, de szerintem ezekkel már túlságosan behatárolnák a kategóriát.
-
andrew01
tag
válasz
pulutodurumo #46212 üzenetére
Haveromnak van egy olyan is eladó, csak sosem jut el a meghirdetésig
Nem hordja azt sem.... 90% hogy ez a modell (rég láttam a kezén xD), ha érdekelne, írj rám én meg rá írok
-
dzsi23
addikt
válasz
vasim.ragat #46210 üzenetére
Persze, bármilyen órát lehet gada-ként használni... egy G-Shockot is fel lehet venni öltönyhöz, de attól még nem lesz öltönyóra.
-
andrew01
tag
Hogy pedig órákról is essen szó, az rémlik ez is ausztrál brand - engem ez a kvarc fogott meg, nálam ennél remegett anno a kéz a vételre
és ez sem tartott sokáig míg elkapkodták, most elvileg már a 2nd batch van, és faragtak egy-két dolgon, de mára már elmúlt a fellángolás.
Amúgy SOAD, egy drágább kvarcba én is örömmel invesztálnék, nálam a preferencia a Bulova féle úszó másodperc, haveromnak volt egy Bulova Precision anniversary kiadású modellje, elképesztő volt. (És igen, 300k körül volt, szóval nagyon csillagászati sem volt az ára, ahhoz képest amit tudott, vagy sugallt minőségre).
44,5mm de 50nek hatott kbhamar túl is adott rajta, de csak a mérete miatt. Ennél a méret, újabb modelleknél a stílussal van problémám, de egyet értek, részemről is volna igény speciálisabb kvarcokra. Mondjuk már a vh31 is örvendetes a számomra, ezért már 3 db is van belőle.
-
SOAD19
addikt
válasz
vasim.ragat #46205 üzenetére
Köszi! Annyira nem jönnek be a field watchok. Szétnéztem, hogy a márkánál milyen kvarcok vannak. Korábban már linkeltem, ezt a búvárt, ez nem rossz, csak az automata tesója mellett, van egy kis hiányérzetem... [link]
Még talán, ez ami tetszik (fém szíjjal), régen nézegettem is: [link]
Bár, már ennél se üt indexre a mp. mutató... -
dzsi23
addikt
válasz
vasim.ragat #46205 üzenetére
-
andrew01
tag
válasz
driv4r #46203 üzenetére
Ha komolyan gondoltam volna, akkor mérges smiley vagy no smiley lett volna, de annyira nem volt reális a 20+v.á. hasonlítani egy 120+v.á-hoz, hogy csak na. Milyen gyakran beszélünk a köznyelvben nettó vételi árakról??
Az ember zsigerből bruttósít ha lát egy nettó árat, és nem fordítva... 'kinézem az excelemből mennyiért vettem, majd visszafejtem az árat, hogy le tudjam írni mennyivel kevesebbért vettem, csak mert a másik oldalon nettó árat látok..?'. Nem életszerű.
Ugyanakkor minél nagyobb a n. különbség, annál nagyobb lesz az áfa különbség és így a valósan fizetendő is. Tehát a 120 és 20 nettó összehasonlításban, a kézzel fogható bankók vagy a digitális egyenleg tükrében, ha két ilyet tételt veszek egymás után, akkor bizony a végén úgy szólalok fel, hogy ejjjj ez 127k-val többe került, nem pedig ohhh ez 100+áfával került többe... pl. 420 vs. 20-nál már 508, nem 400.
Nemcsak más ízléssel vannak az emberek megáldva, hanem másképp is gondolkodnak, te épp pragmatikusabban mint mondjuk én, ezért nem először keveredünk félreértésbe.
De egy élcelődő, rosszmájú megjegyzés miatt még én sem leszek alávaló ember, mint ahogy a megjegyzés tartalma miatt sem gondollak bármi pejoratívnak, még ha úgy is tűnik belőle. Amúgy is, akinek nem inge nem veszi magára, te is kifejthetted volna explicitebben, nem veszem magamra, ha nagyon csúf dolog lett volna.
-
SOAD19
addikt
válasz
dzsi23 #46200 üzenetére
Igen a SE-en bennem is túl markáns a textúra, mint ahogy a Erebus-on is. Láttam már korábban, még talán az tetszett a legjobban közülük. Az eredeti, GS-s viszont szerintem teljesen jó, az nekem is jöhetne.
Tényleg nem egyszerű órát tervezni, eltalálni a megfelelő arányokat.
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #46202 üzenetére
Röviden: Köszi a választ. Nem kell rögtön leharapni a fejem. Itt a hétvége meg a szép idő, lazítsunk. Kérdeztem, válaszoltál, ennyi.
Hosszabban: Azt mondtad, vannak hasonló óráid, mint az Ascent, de két dologban is előzik, egyrészt egyedibb a formatervük, másrészt mintegy 100 ezer forinttal olcsóbbak.
Én erre naiv érdeklődéssel megkérdeztem, melyek ezek. Azt is jeleztem, nem érzek szerelmet az Ascent iránt, tehát nem a szokásos és gyerekes 'védem a liebling órámat, fikázom a másikat' pozícióból beszélek.
Amire úgy válaszoltál, ahogy. Simán el is mondhattad volna, melyek ezek az órák, miért kellett ilyen nyitással indítani?
Hogy jön ide a vámáfázás, netán anélkül tudsz vásárolni külföldről (vagy áfa nélkül belföldről)?
Úgy jön ide a vámáfázás, hogy a lehető legkorrektebb módon próbáltam jelezni, nem tudom, mennyi a végösszeg, mivel csak a nettó ár a nyilvános. Tehát a 100 ezer forinttal kisebbítendő végösszeg kb. 120 ezer (329 USD) + X. Ebből matematikailag az jön ki, hogy a feltételezett alternatíva ára kb. 20 ezer + X.
Gondolom jó lett volna lejjebbről indítani az árat, hogy egy 20k-s kvarccal sarokba szorítsEngedelmeddel, de ezt a megjegyzést inkább nem kommentálom. Illetve általánosságban mondanék csak annyit, teljesen felesleges egy hobbiba belekeverni az ilyen kard ki kard szempontokat, melyek a konkrét esetben ráadásul nem is állják meg a helyüket, legalábbis nekem semmiféle intellektuális örömet nem okozna ez az általad említett 'sarokba szorítás'. Ez csak egy nyomorult hobbi, tehát mindenkinek igaza van és senkinek nincsen igaza, mert nincs is olyan, hogy 'igazság'.
A hozzászólásod többi része innentől teljesen korrekt, mutattál pár órát, ezek az olcsóbb és egyedibb alternatívák szerinted. Én a specifikációk méricskélésébe bele se mennék, mert az egyik ebben jobb, a másik abban. -
andrew01
tag
válasz
driv4r #46194 üzenetére
Hogy jön ide a vámáfázás, netán anélkül tudsz vásárolni külföldről (vagy áfa nélkül belföldről)?
Gondolom jó lett volna lejjebbről indítani az árat, hogy egy 20k-s kvarccal sarokba szoríts
Nos az a helyzet, hogy tudok mondani 10k+vámáfás alternatívát is, de akárhogy is nézzük ez az Erebus egy 160k-s óra és 60k-ra gondoltam, miközben amúgy több példám is van, amik nemhogy 60k bruttó, de 40k bruttóba sem kerültek... és ezeket tapasztalatból ismerem, mennyi lehet még amit nem ismerek.
PD-1734; 100m, zafír, 15k-ért. Rakott logo itt is, dob a minőségérzeten, a tok szintúgy nagyon korrekt.
(Gs-re meglehet, hogy hasonlít, de más az inspirációs jelleg, meg más az 'összeLegozott'- nekem az Ereb. teljesen ilyen érzést kelt.)SGEH89P1 - igaz itt nincs lume, meg zafír, de 100m; 33k-ért vettem 4 éve újonnan, így nem túl releváns ma már, de inghez és strandra is egyaránt jó választás tud lenni.
Boccia 3633
Ez a legjobb példa szerintem és az egyik kedvencem, ugyanolyan feature packed - 100m, zafír, lume; 35k körül vettem boltban, annyira bevált nekem, hogy pár évre rá vettem még egyettartalékba, de olyan jól bírja a strapát az első, hogy néha-néha meghirdetem a másodikat, mert csak pihen a dobozában, aztán meggondolom magam mindig pár nap múlva. Létezik szürkében is, abban még univerzálisabb.
Van még 10k-s Casiom is, ami Gada küllemű teljesen, hordtam régen fehér inghez munkában, meg nyáron strandpapucshoz is, de nem teljesen vízálló, így az kicsit kakukktojás.
Szóval ha mondjuk 150k alá vetítjük, azért valószínű, hogy még van több alternatíva is, ha 50k alatt is már felbukkan néhány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest