- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem a MS dobott ki CrowdStrike patch-et, hanem a CrowdStrike egy szenzorkonfigurációs frissítést: [link] : On July 19, 2024 at 04:09 UTC, as part of ongoing operations, CrowdStrike released a sensor configuration update to Windows systems. Sensor configuration updates are an ongoing part of the protection mechanisms of the Falcon platform. This configuration update triggered a logic error resulting in a system crash and blue screen (BSOD) on impacted systems. The sensor configuration update that caused the system crash was remediated on Friday, July 19, 2024 05:27 UTC.
Vagyis csak azokat a felhasználókat érintette, akik az adott 78 percben online voltak.
Egyébként CrowdStrike közzétették a gyökérok elemzését, innen letölthető: [link]. Ezek szerint három ok együttesen okozta a rendszerösszeomlásokat, ezek közül az egyik a specifikus tesztek hiánya.
Egyáltalán nem mutogatnak a Microsoft-ra, inkább az együttműködést részletezik.
És szerepel a jelentésben, amire utaltam, hogy a jövőben a kernel driver helyett a user space-be teszik át a teljes működést, amint megfelelő lesz a támogatás : As new versions of Windows introduce support for performing more of these security functions in user space, CrowdStrike updates its agent to utilize this support. Significant work remains for the Windows ecosystem to support a robust security product that doesn’t rely on a kernel driver for at least some of its functionality. We are committed to working directly with Microsoft on an ongoing basis as Windows continues to add more support for security product needs in userspace.[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
ddekany
veterán
Nagy cégnél azért elég ritka az olyan ember, akit valóban érdekel a cég érdeke. Leginkább mindenki a saját és szűk köre pecsenyéjét sütögeti. Persze a vezetők dolga, hogy ami alattuk van, az mint egész jól működjön, de túl sok minden tartozik alájuk.
Plusz irodai desktop/notebook gépnél valóban úgy érezhetik, hogy úgy se fogsz átállni Windows-ról másra. Középtávon ez igaz is, és tovább tán a CEO-t sem érdekli.
-
cog777
senior tag
" És ha nem jön meg az értesítés, akkor leállítani a patch terjesztését?"
HAHAHA... akkor a big data-t, meg AI-t erre pazarolnak, nem az emberek szokasainak megfigyelesere koltenek.
Termeszetesen siman lehetne erre analytikat csinalni...Pedig nagyjabol minden megvan az MS-nel az ilyenek elkerulesere, csak nem tudja/akarja osszekotni az A-t a B-vel a menedzsment.
Pedig hogy beharangozzak a PROAKTIVITAS-t a ceges mitingeken meg az allasinterjukon.
(Kicsit szarkaztikus vagyok ma, holnap allasinterjura megyek )HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Rive
veterán
...az arcvesztéssel már régen megfizették.
A behülyített céges MS
rendszergazdákoperátorok és főnököcskék tömegével a hátuk mögött lényegében semmiféle olyat nem éreznek meg, ami normál körökben totális arcvesztésnek számítana.vagy annyira monopólium, hogy nem számít?
Úgy.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Shyciii
veterán
Van ilyen az MS-nek. WSUS-nak hívják. Szintén régi funkció. Ha gyakorlott a kedves rendszergazda, akkor csoportokra osztja benne a gépeket, és csak egy adott csoport kaphatja meg az új frissítést (vagy bármely régit), és utána kiengedheti a többi csoportra is. De olyat is lehet, hogy bizonyos frissítéseket egyáltalán nem engedi ki, mert pl, kiderül hogy szar. Én is használtam anno ilyet, mikor még Windows-os Rendszermérnök voltam.
-
joghurt
addikt
Ebben vastagon benne van a mai világban a "mindent azonnalra, a lehető legolcsóbban" fejlesztés.
A Google egyelőre megúszott egy nagyobb botrányt, de a Google Cloudon ugyanígy látok tőlük pepitában olyan hibákat a virtuális gépeink/clustereink/konténereink körül, amiket
1. biztosan nem teszteltek, mert pl. sima SQL syntax error,
2. a hiba jellege alapján sokszor azt is látni, hogy valami gyakornok (tudású) követhette el, majd senior review-ja nélkül kitolták az éles rendszerekre,
3. és bár már fennáll egy ideje, nem kapkodják el a kijavítását.A tej élet, erő, egészség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BestBuy topik
- Crypto Trade
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...