- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
Ha csökkentett üzemmódban nem tudott elindulni a gép, akkor a sima command prompt alatt mindig indítható volt, és onnan helyre lehetett hozni. Az más kérdés, hogy mi csak ritkán éltünk ezzel a lehetőséggel, mert ilyenkor mindig azt mérlegeltük, hogy ha már ilyen szar a rendszer, akkor nem éri-e meg inkább egy újat felhúzni, és beállítani. Főleg hogy időben nem feltétlenül több, mint hogy elkezdjük hegeszteni, hogy be tudjon bootolni, és akkor még kérdés, hogy mennyire jó állapotba került. Persze céges szinten a beállításokhoz volt group policy amit rá tudunk húzni, és nem kellett kézzel állítgatni órákig. no és persze az adatok külön partíción voltak, meg hálózaton is elérhetőek voltak, így tényleg csak a rendszer újrahúzásával kellett foglalkozni.
Amúgy a Windows 10-től kezdve van valami benne, amivel tud revertelni, ha a frissítésnél megállt a gép, vagy elment az áram, és tudja onnan folytatni, vagy visszaállítani az előző állapotra, és onnan újra lehet indítani a frissítést. Nekem már jött elő ilyen. De hogy hogyan működik azt nem tudom, mert már jó ideje kiszálltam a Microsoft érából. Egy időben nagyon besokalltam tőlük, és hátat fordítottam nekik
-
Shyciii
veterán
Olyan sok geniusz mernokot vesznek fel az MS-hez. Hasonlot elvarni mar urtechnologia lenne 2024-ben? Egy minimal rendszer ahol vissza lehetne gorgetni, letiltani uccso frissiteseket?
De van ilyen a Windowsban. Csökkentett üzemmódnak hívják. Amiből ráadásul van hálózat és hálózatnélküli változat is. Ez az üzemmód a Windows 95-ben jelent meg 1995-ben...
Azóta amúgy sok ehhez hasonló beépített üzemmód van. Még olyan is, ahol a tlejes grafikai alrendszert kihagyja, csak command prompt van.
Az automatizálást meg felejtsd el. Hogyan, mi alapján döntse el neked a rendszer, hogy milyen revertet akarsz, mi tűnjön el, mi nem akár program akár file szinten, és valójában melyik a tökéletes visszaállítási pont? Sehonnan. -
ddekany
veterán
De miért, nem indult a Windows minimális/recovery módban sem? A gond inkább az lehet, hogy csak otthon lehet ezzel megmenteni magadat, de ez az ügy céges gépekről szól, ahol nem vagy rendszergazda. Tehát lehet írni a ticket-et az IT-nak, hogy fennforgás van. Ha megoldják pár óra alatt, az is már botrányos fennakadást okozhat, attól függően hogy mit csinált az a gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM