Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
"Ha semmivel sem tudna többet akkor is el lehetne adni, mert újabb"
Ilyenkor nem az a kerdes, hogy el lehet-e adni, hanem az, hogy mennyiert. Abban azert megegyezhetunk, hogy ha semmivel sem tud tobbet, akkor nehezebb eladni, mintha tobbet is tud.
Amugy meg az elorendeles nem ordogtol valo, pl. autoiparban, ingatlanban, stb. kifejezetten jellemzo dolog. Inkabb a dolog arahoz es a bizonytalansag koltsegehez van koze ebben a kategoriaban.
[ Szerkesztve ]
-
Gomez86
őstag
Biztosan ti is isméritek a "maximumra vágyás", meg a "legújabb kell", meg "nekem mindenből a legjobb van" mentalitást.
Ha semmivel sem tudna többet akkor is el lehetne adni, mert újabb. Nomeg a régit nem fogják gyártani. Szóval besz*rik a VGA-d akkor 50-es sorozatból veszel mert 40-es nincs (a boltban).Kiváló példa az hogy a tavalyi modell cipőket (amit ergonómiailag 0 fejlődéssel szalad 10+ éve) fél áron vagy alatta lehet venni outletben. Köze nincs a fejlődésnek a "nekem a legújabb kell" gondolatokhoz.
A készlethiány meg a hypehoz tartozik. Hogy rendeld elő és akkor biztosan lesz. Ha pedig van előrendelés akkor lehet fine-tune-olni a supplychain-t, meg a logisztikát.
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
BusinessGuy
őstag
A készlethiánnyal riogatás / szándékos készlethiány okozása mindig jó mód az árak feljebb tornászására es az erre fogékony hülyék érdeklődésének felkeltésére hisz "olyan jól fogy hogy készlethiányos akkor biztos jó!!!"
Én csak azokat a balfékeket szánom akik most szabadulnak 550-770k között a 4090-ektől. Miközben az 5080 550-600k áron nyit, cserébe kevesebb vram gyengébb teljesítmény... Az 5090 meg 1.2millánál nyit 30% többletért bő 120w+ magasabb fogyasztással..
A multiframegennek semmilyen hardveres korlátja nincs [link] a 4xxx szérián amit még az nvidia is elismert, ha egy 5070 képes rá egy 4090-nek is vidáman kéne tudni. Pár hét és lesz is rá ha más nem majd a pc-s okos arcok megoldják.
Onnantól pedig konkrétan szinte semmilyen említhetőbb előnye nem lesz az 5xxx szériának amiért érdemes ár alatt eldobni a 4xxx szériát pláne a 4090-et. -
Csokifalo
senior tag
"Annyit simán kihozok a 4080-ból (de minek)"
Ilyenkor azért azt is vedd filgyelembe hogy az is húzható, szóval az olló nem lesz kisebb ettől a kettő között
A többiben igazad van ( beszerzés ), de vszleg ez meg mesterséges, ennyiszer "elkövetve" ez már nem lehet logisztikai hiba[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Hogy ezek a nagy cégek milyen béna beszerzőket tudnak felvenni, mind valaki valakije? Valahogy soha nincs készlet semmiből. Gondolom sör- és virslibizniszben nincs hely számukra. Milyen szép is lenne Oktoberfesten, hogy készlethiány van sörből és virsliből, de 300€-ért előrendelhető... Húsvétra.
MaraTóni: Hát a DLSS-t elfogadom, esetleg a framegent (de még sosem alkalmaztam), de hogy a játék 3/4-ét találomra rajzolja ki valami... hát akkor hadd fizessem már azért meg a VGA-ért is az ár 1/4-ét, ne már a dupláját!
A sugárkövetést imádom, de ez az új verzió csak lehúzás, hogy cserélj VGA-t. Hát nem.
nV bő fél billió $-t bukott az AI-jal a minap.Laraxior: Az csak az 5090. 5080-nál 10% sincs. Annyit simán kihozok a 4080-ból (de minek). Talán a 9070 szériával jön majd jelentős teljesítmény többlet 8 év múlva, de azt meg kiadja az AMD márciusban, vagy mi...
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
SzilardToth
csendes tag
Viccesek ezek a zöld srácok....
https://youtu.be/keUbF-y6a2k?si=cgCSmuTIysaIRAb3 -
ggbuffon1897
őstag
Nem tudom melyik mozira emlekszel, nekem 6-7 helyrol volt elorendelve PS5 anno mar november kornyeken (igen az elorendelest koveto 2 honappal kesobb, tehat relative keson), majd kovetkezo ev augusztusaban kezdtem kapni az ertesiteseket h heloka, hoznank ha meg kell. Az testverek kozott sem 2 het. Keszleten, amig polcon lattad egy MM-be, Euronicsben fixen es letuttad venni, még később..ahogy megprobaltak most a proval is okoskodni itt HA-n, de lathatoan az mar alapvetoen tul van a userek ár-ingerküszöbén így rohadhat rajtuk (barmelyik MM-be is talalok siman levehetot)
Persze lehet kifoghattam vna hamarabb ha elkezdem keszletfigyelokkel szorakozni meg egesz nap bongeszgetni, de melo mellett erre energiam nem igazan volt.
En nem gondolnam h ilyen arszinten akkora scalperkedes lenne. Vagy csak en vagyok maradi.
[ Szerkesztve ]
-
MaraTóni
tag
Most ez komoly? Ebből a szériából készlethiány?
Nevetséges lett. Kb. GeforceFX kategória
Az 5080-as gyakorlatilag egy húzott 4080-as. +10% fogyasztás +15% teljesítmény
Az 5090-es kb. 40-45%-ot ver a 4090-esre, de milyen áron?! És a fogyasztás??!! nevetséges....
DLSS4-el vakítják a népet, anélkül kuka lenne.
Sajna elérte a világ hogy a gyerekded AI hype legyen a potenciál, a többi mellékes az NV számára... -
Csokifalo
senior tag
ezt majd mondom a feleségemnek is amikor évente veszi az új iphone-t 800-ért csak azért mert a mercibe carplay van nem androidautó de mindig megmagyarázza hogy ennyivel meg annyival többet tud közben lóf...t nálam itt az s22 és nem is vágyok cserére még idén se, minek?!
[ Szerkesztve ]
-
Raysen623
addikt
Szerintem azt sem szabadna figyelmen kívül hagyni, hogy kis ország vagyunk, ahová adott mennyiségű árút hoznak be. Innentől fogva nem lehet akkora készletet elvárni mint az USA-ban. Ez egyébként nem csak elektronikai cikkeknél van jelen, hanem ruházatnál is.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
addikt
A kereslet olyan mint a macska, ha csukva az ajtó akkor nyávog hogy ki akar menni, de ha nyitva van, eszébe sem jut. Ha azt mondják nem fogsz kapni, akkor még az is vásárolni kezd, aki amúgy kivárna, nehogy lemaradjon. Ezért is tilos ilyeneket kiírni webshopokban hogy "már csak 1 darab van raktáron".
A skalperek minden készletet felvásároltak, ezzel generáltak egy átmeneti hiányt ami generált egy átmeneti töblet keresletet, ami tovább növelte a készlethiányt és így tovább...
-
RyanGiggs
őstag
"Türelemre próbálja inteni a potenciális ügyfeleit hogy érdemes várni a készletek nagyobb mennyiségű elérhetőségére, mintsem a javasolt árnál sokkal drágábban benevezni az egyes hardverekbe."
Ugyan már... Aki ki tud adni egy videokártyáért 5-6000 💲, annak teljesen felesleges megvárnia hogy csak 2500 dollár legyen. Azok az emberek annyira tele vannak lóvéval hogy tökre nem érdekli az ilyen apró pénz.
Nekünk sok pénz ez, akik csak 3kilót keresnek. Még a 2500 dodó is megfizethetetlen! -
szasanyi
félisten
Lehet ez szándékos is (ami ha igaz sosem ismerik el) ami mesterségesen árat növel. De ez már tényleg vicc, hogy az készéet, az ár, a várakozsnak nem teljesen megfelelő valós teljesítmény vagy éppen "piaci sajátosságok" miatt magyarázkodnak.
Mondjuk az igaz, hogy nekik ez így több okból is jó (csak nem kéne sz@rni minden másra).If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
addikt
"Az újgenerációs konzolok... Lehet tippelni ki gyártatta beléjük a "csipszeket".
Nagyon érdekes amit írsz. Megjelenés után nemsokkal már cseréltem is le a PS4 Slimet PS5-re.
Olyan készlethiány volt, hogy több haverom is ugyan így csinálta. Ja, polcon nem volt, a skalperek mindent felszipkáztak, de ha vártál max. 1-2 hetet, akkor azért csak-csak megérkezett.Valaki akkor tele sírta fene tudja melyik threadet, hogy ha nincs polcon, akkor az az Ő olvasatában azt jelenti, hogy nem kapni. Modern világ. Mindent azonnal kell...
-
KaszkóPalkó
tag
Az MSI pedig azt mondja egyedül USA ami problémás, ott is február 6.-ra rendben lesznek a készletek. A többi retail készlettel indul, akár 5090 akár 5080.
Érdekes a forrásválasztás. De a hozzászólásokból az látszik a szar hírekre van igény, ha az nem amd-ről szól.
[link] -
Sanya
nagyúr
Emelkedjen már az az árfolyam!
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Raysen623
addikt
"Az újgenerációs konzolok... Lehet tippelni ki gyártatta beléjük a "csipszeket"."
Ez dezinformáció, én előrendeltem és értelmes időn belül meg is kaptam a konzolt. A teljes ellátási probléma pedig kb negyed év alatt meg is szűnt, a konzol ugyanis bőven kapható volt, csak azokat is gyorsan felvásárolták nyerészkedés okán. Ez egy globális jelenség és nem csak VGA-nál van jelen. Mobiloknál még nincs.
-
Raysen623
addikt
Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Elfogult bárki lehet érzelmi alapon, bármelyik oldalon.
A hír egyébként sajnálatos, konzolokkal is ezt csinálták megjelenéskor. Attól félek a konkurenciával is ezt fogják csinálni. Ilyen világot élünk.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
Hát ez félrement, gyűlölöm az nVidia-t és kizárólag akkor leszek hajlandó mégegyszer GeForce-os gépet venni, ha semmi más alternatíva nem lesz... mint ahogy a mostanit is pont ezért vettem /notebook/. Nagyon bízom benne, hogy nem kerülök mégegyszer ilyen helyzetbe, de ahogy elnézem a mobil GPU piacot még az eddiginél is jobban elengedték. Előtte desktop gépeim voltak, ott se volt jobb a helyzet, konkrétan makrókkal figyeltem a boltok weboldalait hogy le tudjak ütni egy Radeon 6800-ast, mert hetente jött belőle egy kb. 3 darabos készlet. És az nem az első ilyen eset volt, hogy hónapokig nem volt kapható egy új videokártyájuk...
CPU fronton se jobb a helyzet, pl. az új X3D procikkal ugyanez a bénázás ment. Vagy ott van pl. az AI Max / Strix Halo, várják mint a messiást, de figyeld meg idén normális gép nem fog vele megjelenni, max. 1-2 korlátozott régiókban elérhető 13"-os kis fos. Esetleg jövőre majd jönnek vele igazi notik is, amikor már kezd elavulni, de akkor is csak 1-1 gyártó korlátozottan elérhető modelljeiben találni majd.Azért köpködöm az AMD vezetését + sales és logisztikai részlegeit, mert az évek alatt már számtalanszor megszívattak... Azzal, hogy meg akartam venni a terméküket, de nem lehetett, nem volt készlet.
Az nVidia, ha véletlen bele is fut egy-egy ilyenbe, náluk jellemzően egy negyedéven belül rendeződik a helyzet... Intelnél szintén, amíg menők voltak. Vagy ahogy előttem mondták, az agyon hype-olt okostelefonokból is max. néhány hetes készlethiány szokott lenni, aztán kapható. Ők meg tudják oldani...
AMD-nél meg kb. "gyere vissza jövő ilyenkor". Ja, tudod mi volt még hasonlóan hosszú ideig készlethiányos termék? Az újgenerációs konzolok... Lehet tippelni ki gyártatta beléjük a "csipszeket".
Turenkarn
-
slmSIG
tag
Áremelésre felkészül! :'D
Innen tekintve ez a hozzászólás nem kicsit nevetséges...
- sőt hozzáteszem... bezzeg a kedves, megbízható, mindenben tökéletes, mindig a vásárlóit figyelembe vevő, szent nVidia!
Ámen -
vaakuum
addikt
Táncsak nem előre felvásárolták sokat-ócóban a DeepSeek oktatásához?
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Laraxior
titán
Érdekes, hogy csak ezeknél a dilettánsokná van mindig készlethiány.
A Samsung is most dobta a piacra az új S25 szériát, ott senkitől sem láttam, hogy valahol is az szerepelne a boltoknál, hogy ideiglenes keszlethiány, neadjisten a 600ezres telefont 1.5M-ért adnák el, mert nincs a raktáron.
Több, mint 2 évük volt az új szériára... akkor tedd a megjelenést áprilisra*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vicces videók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- iPad topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Assetto Corsa EVO
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- NVIDIA Quadro P4000 8GB GDDR5 4xDP
- EVGA GeForce GT 740 4GB Superclocked - FOXPOST az árban!
- MSI Amd Radeon RX 5700XT Videókártya 6hó jótállással/számlával
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- GeForce RTX 3060 Ti EAGLE OC 8GB GDDR6 videokártya - Csomagküldési díj az árban!
- ASUS ROG STRIX RX 470 / 4 GB eladó
- ASUS ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 DLSS4, ÚJ, MAGYAR GARANCIA, SZÁMLA, ÁTVEHETŐ 01.31
- ASUS TUF Gaming OC GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 DLSS4, ÚJ, MAGYAR GARANCIA, SZÁMLA, ÁTVEHETŐ 01.31!
- PALIT GamingPro GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 DLSS4, ÚJ, MAGYAR GARANCIA, SZÁMLA, ÁTVEHETŐ 01.31!
- Zotac RTX 3070 Twin Edge OC Edition
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest