Új hozzászólás Aktív témák

  • lemmy71

    Topikgazda

    válasz BaLee #1113 üzenetére

    A grill és a kemence két külön dolog, amit az egyikben eltudsz készíteni azt a másikban nem. Rettentő jó dolog mind kettő egy kertes házban főleg aki szereti a finomságokat. Az a praktikeres az egyik legdrágább, ugyan azt egy gyártótól olcsóbban és személyre szabottan megkapod.
    Nem tudom mennyire vagy kreatív, de 'sk' magad is tudsz építeni egy egyszerű de jól használható grillt, fele annyiból ráccsal parázstartóval.
    Itt van hozzá egy kis segítség kerti grill bár rengeteg félét találsz a neten.
    Igen nem rosszak ezek a kis gömböcök (kemencék). pizza, kisebb kenyér, szeletelt húsok és egyszerűbb levesek elkészítésére tökéletes. Nagyobb sütéseknél fél disznó, köcsögben főt leves, ezeknek már komolyabb kemence kell donga kemence.
    Pizza sütéshez is igazán az első kéményes donga kemence a legideálisabb, bár én már ettem hátsó kéményes kemencében sült pizzát, nekem az is nagyon ízlett.
    De térjünk vissza a te általad linkelt kemencéhez, pizza kenyérlángos kisebb cipók sütésére tökéletes egy kis gömböc. Bár én nem azt választanám pizza vagy kenyér sütésre, az hogy rácsos egy dolog,de a pizzának és a kenyérnek is az a lényege hogy a kövön legyen és ott süljön, nem pedig a rácson.
    A másik dolog ami nagyon lényeges ezeknél a kis gömböcöknél, meg persze minden kemencénél hogy mennyire van szigetelve. Ahogy elnézem, nem nagyon szigetelt a búbja :N Ha már ilyen az elképzelés akkor inkább ezt ajánlanám mobil kemence ha lehet felvenném a gyártóval a kapcsolatot hogy tegyenek rá pluszba egy 5 centi vastag dróthálós kőzetgyapot paplant és úgy vakolják le a búbját.
    Itt egy kis videó, egy egyszerű házilag épített kis gömböcről, így könnyebb elképzelni hogy mit is akartam mondani a búb szigetelésről How to Build Outdoor Pizza Oven
    ui. ha ügyesen tervezed és építed a grillt, akkor arra szépen a kis kemencédet is ráteheted, így mespórolod az állványt ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák