-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz
Hasaggymeg #328548 üzenetére
Ejnye. Kérlek hogy ne tegyétek.
Milyen arcüreggyulladás?
Sehol se írtam ilyet.
Arcot írtam. Látod, látod....Más: [link] Ezt találtam, és tökéletes is lenne, csak nincs rá gar, se vissza küldés.
-
mauimagic
senior tag
Rozééknál, ha valami 'sold out', akkor az erre a szezonra kifújt? Remélem, mert találtam valamit, amit nem kellett volna...
-
lsebestyen
addikt
válasz
mauimagic #328550 üzenetére
Nekem kicsi korom óta elég súlyos allergiám van, bár az utóbbi években csak pár hét szenvedés van, de ezt is úgy, hogy vényköteles tabletta, spray és szemcsepp kell tavasztól őszig. Még sincs semmilyen arc fájásom, pedig van, hogy 5-6 órát is megyek egyben nyáron.
Szóval én is azt mondanám, hogy nem ezzel lesz a baj.
-
Tin
veterán
válasz
lanszelot #328545 üzenetére
Pedig azért ha végiggondolod, lehet, hogy senki sem akar cseszegetni, csak rajtad kívül ez senkinek nem probléma. Én sem olvastam még itt erről. Az szokott lenni, hogy fényre sötétedjen a szemüveg, vagy valakit zavar, ha alul is van kerete, meg a szemüvegesek a dioptriás bringás szemüvegek / szemüveg fölé vehető ilyen lehajtható plexi jön elő néha.
Ha még a beépített szemüveges sisak sem jó, akkor nincs mese, használj motoros sisakot, azon van védőplexi, és ott nincs menetszél. Csak válassz olyat, ami jól szellőzik.
Esetleg még használhatsz ilyen arcra cuppanó, gumipántos védőszemüveget is. Ezt kombinálhatod egy full face sisakkal is.
-
mauimagic
senior tag
válasz
lanszelot #328545 üzenetére
Ha nem értetek valamihez , kérlek ne kössetek bele másba.
Ha már ekkora szakértőt fújt ide a menetszél, én tisztelettel kérdeznék:
Az hogy van, hogy az itteni dilettánsok közül sokan heti 6-8-10 órákat tekernek, mégsincs bajuk a menetszéltől?Csak mert itt előadod, hogy ez a normális, közben nagy eséllyel nem...
Itt a megoldás egyébként:
gógléba írd be: bike helmet with visor
Nem lesz olcsó -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
stickermajom #328547 üzenetére
Láttam korábban erre egy öreget aki síszemüvegben tolta, szemét biztos megvédi, de arcot az sem
-
-
-
lanszelot
addikt
válasz
dom1n0 #328539 üzenetére
a teljes arc shield most nem tudom hol van.f_sanyee:
Hasaggymeg:
parandroid:
Télen nekem se volt gond. A sapka a sisak alatt, és a nagy kabát megakadályozta a légáram szabad mozgását.
Illetve télen kevesebb a por , a bogár, a pollen stb.
A légáram a szemüveg miatt folyamatosan ugyanott éri a szemet, tehát a futópad nem ugyanaz, hisz ott mozog a fejed.
Hiába forgatom a fejem a menet szél mindig ugyanonnan jön. Az hogy 1 mp -re elfordítom amíg szét nézek az semmi.
Mint írtam folyamatosan ugyanabba a pontba nézz 1 órán át.
Had ne tartsak már fizika órát a légáramlatról.
Autóban, vonaton, folyamatos huzatban ülni nyáron, erre keress rá a neten. De nagy vonalakban leírtam miért.
Kérlek ne kötekedjetek, szépen kérdeztem, semmi rosszat nem írtam. Ha nem értetek valamihez , kérlek ne kössetek bele másba.
Köszönöm szépen
-
dom1n0
őstag
válasz
Blackhole13 #328542 üzenetére
Lehet ennyire érzékeny a szeme, meg tuti fejforma függő is a dolog, néha-néha itthonhagyom a szemcsit, de már a saroknál fordulok vissza érte, mert ott már könnyezik a szemem a menetszélben, szóval nekem tuti tökéletes
-
parandroid
félisten
válasz
lanszelot #328538 üzenetére
Nem tom, nekem a görgő, meg a futópad előtt is ott egy szélgép, ami durvább, mint a menetszél, amit kint kapok, és sose volt belőle gond. Pedig bent még szemüveg sincs rajtam. Padon 30-90 percről beszélünk, görgőn volt, hogy egy nap 8 órát töltöttem, de rendesen ott is ilyen 60-90 percek szoktak menni.
Szóval vagy ultraérzékeny vagy, vagy ez valami más lesz. De én az utóbbira gyanakszom, mert előbbi esetben biciklizned sem kellene a szemgyulladáshoz, elég lenne, ha szeles idő van.
p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lanszelot #328538 üzenetére
Ahhoz, hogy a ventilátor szelét reprodukálni tudd kábé olyan Pogácsás Tádejnek kellene lenned aki nemcsak hogy negyvennel rója köreit hanem közben mindvégig mereven előre is néz....vagyis szerintem kissé életszerűtlen.
...valami túlérzékenyseg, fel nem tárt alapbetegség, stb. gyanakodnék.
-
lanszelot
addikt
válasz
Hasaggymeg #328532 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ mindenkinek.
Egyszerű fizika: ülj szembe egy ventilátorral ami pont a szemebde fúj, és nézd 1 órán át anélkül hogy megmozdítanád a fejed.
Meg fogod értenidom1n0: kísérletezni nem veszek ilyen drága szemüveget. Már van 4 szemcsim , plusz a teljes arc, és egyik se működik.
laed: nyáron borzasztó meleg lenne, és a pára miatt nem látnék ki rajta, pl.mikor megállok a pirosnál.
-
vallas
őstag
Avokádó lattésok
kikerült a a KLND bakonyi rendezvénye.....
lesznek szintek: a túrán 72 kili 1300 szint, a versenyen 1 kör 65 kili 1100 szint, és egy vagy két kör lesz...
én megint a túrára neveztem... azt hiszem jöhet a kisebb első tányér, vagy a nagyobb hátsó sor -
Speedy007
őstag
válasz
f_sanyee #328534 üzenetére
Nekem enyhe arcüreg gyulladásom volt egészen idén januárig próbáltam lábon ki hordani tavaly szeptember óta..Pedig napi 10km-t tekerek átlagban 20km/h átlag sebességgel akkor szedthettem össze mikor szeptember közepéig kb 30-40C° volt onnantól kezdve volt az hogy a hőmérő még a 20C°-t se érte el. Januárban mentem el vagy is tudtam el menni a doklhoz mert elküdtek létszám le építés miatt a munkahelyemről addig meg sehogy se bírtam ha akartam volna se mert állandóan helyettesítés van nálunk. Ilyenem soha nem volt ez idáig pedig már jó pár éve kerékpározok minden féle és fajta körülmények között.
-
parandroid
félisten
válasz
lanszelot #328528 üzenetére
Dark Archonnal vagyok a témában, szerintem is allergia. Nekem sem volt soha, aztán 1-2 éve előjött, amiőta szedem a cetirizint (van Mo-n is, legutóbb elfelejtettünk vinni, de simán vokt a gyógyszertárban), tök jól elnyomja. Ha kimarad egy-két nap, én is mindjárt szarul vagyok: folyik a könnyem, ég a szemem, fáj a torkom, viszket a teljes légutam, meg a fülem belül, folyton tüsszogök, és ömlik a takony a fejemből. Heti 8-10 órát vagyok kint futni + napi 2-3 kutyasétáltatás (minimum fél óra), meg falun is lakunk, szóval még csak nem is az agyonvédett, elvárosiasodott elpuhányosodás miatt van.
p
-
-
Blackhole13
senior tag
Vilagos.
A Kemaloce gyart flanelt?
ex(Cat): Semmi szarozas nem volt a felvetesemben, a csuklom miatt kacerkodok a koskormannyal es erdekel, hogy ki mire hasznalja. -
lanszelot
addikt
Hello,
Az acrom mindig begyullad a bringa miatt.
Van bringás szemüvegem, többet is vettem .
Sisakomnak teljes arc shild-je van, az se jó.
Mind alá be fúj a szél és folyik a könnyem, alig látok.
Ti hogy oldjátok ezt meg?
Bringával járok melózni, tehát kell a bringa. De az arc gyulladás nem tréfa. Voltam teljes vérképen, a bringa miatt gyullad be, azaz a menet szél miatt -
Feltettem marketplacere a bicót, elvileg fent van, 35 megtekintést ír. De ha ránézek a titkos profilomról, vagy az asszony profiljából, sehol nincs, még a márkára rákeresve se. Olyan, mintha nem is létezne. Saját profilból is csak akkor találja meg, ha márkára keresek, simán a kerékpárok között meg nem.
Szoktatok ott hirdetni, ez tényleg ilyen pocsékul működik mostmár??
Nem csoda, hogy nulla érdeklődő van. Kb. fél éve hirdettem a campinget, annak volt kb. 300 megtekintése, és rám is írtak többen, meg is vette egy srác. Igaz, akkor sok robot is rámírt. Így elszúrni ezt az aprót... Most nincs robot, de nem is látszik a hirdetés.
A hamis, kamu baromságokat meg hirdeti a FB ezerrel.
Hol érdemes még hírdetni, testbike-ról tudok, mint ismertebb oldal. -
f_sanyee
senior tag
válasz
Blackhole13 #328501 üzenetére
A trükk, hogy nem kell 5 barra fujni a monti gumiját és lockolni a telót
Egyébként senki nem mondta, hogy mindenféle úton tempót kell menni bármivel is. Ott kell tempót menni ahol lehet.
Reggel montiztam 3 órát, tökjó volt, de mivel nem az erdő/hegy mellett élek, valahogy el kell oda jutni és visszjönni. Így lesz az 53km 64%-a aszfalton tekerés. Az út nagyrésze szerintem gravellel is teljesíthető lett volna és az az aszfalton legalább jobban megy mint a monti. Lényeg, hogy nincs mindenre jó kerékpár. -
MC Pite
veterán
válasz
Ezt mondtam a Horizontnál is, ha durvább, az montis.
De vannak gravel utak, amiken jobb haladni, mint átlag aszfalton (Etyeken is volt ilyen).
A tegnapi Pilis ring is inkább gravel... -
-
attiss66
senior tag
Már megint fos idő van. Itt mindig esik az eső, lassan olyan lesz, mint Skócia/ott is biztos azé van rossz idő, mert a skótok nem kőtenek rá, hogy jó idő legyen
/.
-
python1
veterán
válasz
parandroid #328517 üzenetére
Próbáltam leplezni, viszont neked átjött az irónia, ennek örülök, troll off.
-
fulton
addikt
tegnap nagytakarítottam a bicót, de szeretem ilyenkor az első utat vele
rámértem a láncra: 8500km van benne és a 0.5 mérő több ponton méregetve nem esik bele. Shimi CN-M8100 láncok. Ha ezek lemennek kipróbálom a M9100 at. Ha minden igaz az nem rozsda gyár
Ha lefut a két lánc az idén, akkor a sorban lesz olyan 24.000 km - a hátsót cserélni fogom a láncokkal együtt. nem tudom érdemes lenne-e 3 láncot forgatni - vélemény? kényelmi szempontból mindenképp - mert akkor 3 x 700 km ig nyugtom van, aztán lehet egybe mosni)Első GP5k ban 12.000 km van, és még korrekt állapot, kopásjelzőt is simán látni. (a bicót mindig karban tartom, a házban van tartva). Hátsóban 7900km. szintén korrekt, a javított oldalfal tart. (kopkopkop)
-
mauimagic
senior tag
válasz
dom1n0 #328512 üzenetére
Egyszer akartak megbüntetni, elmehettem volna, de gondoltam inkább beleállok.
Eléggé be volt feszülve egy erdész, hogy mit keresek ott...aztán kiderült, hogy egy montis elütött egy gyereket a turistaúton (ez a Covid utáni bringaboom alatt volt), mentőhelikopterrel vitték be, kis híján ottmaradt...Akkor kiadták nekik, hogy büntessék a montisokat. Végül jót dumáltunk, el is engedett, meg is mondta hogy melyik napokon lesznek kinnt büntetni
A legtöbb erdész/természetőr szerintem normális, meg lehet beszélni velük sokmindent, nyilván a vezetőséggel van ott is gond...
Itt a környéken elvileg először figyelmeztetnek, felírják az adataidat, csak a 'visszaesőket' büntetik.
A fokozottan védett területekre ugranak, de sokszor találkozok erdészekkel ott ahol semmi keresnivalóm nem lenne, köszönünk, sokszor lehúzódnak a susnyásba, hogy ne nekem kelljen, nincs feszkó.
Szerencsére nincs annyi bringás, hogy megérje bevételi forrásként tekintenie a T. Erdőgazdaságnak ránk.Bár a montis FB csoportok #kacsaszájjalszelfizekanagyszénáson lájkvadász bejegyzései nem túl hasznosak ebből a szempontból... sem...
@parandroid:
Foschcunami in 3...2...1... -
parandroid
félisten
válasz
python1 #328511 üzenetére
"nyílván kényelmesebb ha van valami fék a biciklin, azért is lett nekem hátsó, ha nem lenne elég, akkor jöhet előre is, de szerintem ezek a városi "cirkálók" nem fognak kapni."
Eddig is éltem a gyanúperrel, hogy te még életedben nem ültél biciklin, de most már teljesen biztos vagyok benne, hogy csak trollkodni jársz ide.
p
-
6030D
addikt
válasz
stickermajom #328505 üzenetére
Azok a romantikus topiktekerések...
-
dom1n0
őstag
válasz
Khelben #328513 üzenetére
Nyaljak meg
Gondolom azert az erdeszeti gepekkel bejarnak es kijarjak kellemesen az utat, hogy turazokent is kitorje a nyakat az ember, de ugyanott egy monti mar nem ferne bele.
Nalunk is olyan az erdo elso resze, ahol jarnak a nagygepek, hogy tegnap pont majd jarhatatlan lett mar montival. -
-
python1
veterán
válasz
Hasaggymeg #328500 üzenetére
Simán.
Viccet félretéve, nyílván kényelmesebb ha van valami fék a biciklin, azért is lett nekem hátsó, ha nem lenne elég, akkor jöhet előre is, de szerintem ezek a városi "cirkálók" nem fognak kapni.
mauimagic
Fertelmes egy társaság itthon ezek a természetőrök vagyis a rendszer, itt a balatonparton simán arrébb vitték a tájvédelmi táblát, mer már közvetlen a parton nem volt hely a NER-es barom villájának. -
mauimagic
senior tag
válasz
Khelben #328509 üzenetére
Ja, meglepett tavaly, mikor kiderült számomra, hogy bikeparkokon kívül nincs szinte semmi lehetőség a Großglocknernél, ahol nyaraltunk.
Asszem a legfőbb ok 'liability issue', a terület tulajdonosának egyszerűbb a tiltás, mint a pereskedés Herr Pechvogellel, aki elcsúszik a murvás kanyarban, majd az ügyvédei 125.000 ojró kártérítést követelnek...UK-ben szinte a teljes walesi montihálózatot a megszűnés fenyegeti, ugyanilyen okokból, lehet mióta olvastam, már élesedett is.
A másik, hogy a bikeparkok érdeke is ez, szeretnék ha minél előbb megtérülne a többmillió eurós beruházás, csak ne bringázgasson senki ingyér...
Ebből a szempontból áldás, hogy mi 'le vagyunk maradva'.
Bár pont tegnap futottam össze egy természetőrrel, jött ki egy frissen lezárt területről a kapun, kérdeztem is hogy átmenetnék e...aszonta nem jó ötlet, fokozottan védett természetvédelmi....
Itt megállítottam a bemagolt szöveget, megkérdeztem, hogy hány száz hektárt vágtak ki az elmúlt évben innen a fokozott védelem jegyében, illetve egy 2 nyomtávos szórt úton mekkora kárt teszek a montimmal a 2.5 tonnás terepjárójához képest, amiben épp ül...
Aszonta ok, átenged, de fennt vannak a kollégák és büntetnek...bejött a blöff (?), inkább körbe mentem fel -
(ex)Cat
senior tag
válasz
balintbaba #328506 üzenetére
Szerintem meg nincs benne semmi trükk. Van akinek bejön, van akinek nem. Az hogy a szar utakon szívás, abszolút aláírom, de aki - mint pl. én - a tekerései nagy részét aszfalton - néha gyalázatos minőségű persze - nyomja, a többit meg ilyen-olyan földúton, vagy épp legutóbb a prédikálószékről lefelé - na az tényleg szar. Azért érdekelne, hogy aki montival megy le ott, annak mennyire élvezetes - ahhoz pont elég a gravel. Ráadásul pont amit írsz, hogy unalmas az nekem nem jön elő amikor a mezőgazdasági utakon megyek,mert küzdök azért, hogy ne egyen le a fene a bringáról
hogy ezek erre alkalmasabb lenne egy országúti + egy monti? Kétségkívül. De nem akarok 2 gépet tartani és amire nekem kell, az én felhasználói szokásaimmal, tempómmal, ügyetlenségemmel, pont k.jó a gravel, mert ezzel el tudok menni olyan helyekre ahová előtte az outival sosem.
No offense, de szerintem el lehetne már engedni ezt a szar a gravel, meg semmire se jó témát. -
mauimagic
senior tag
válasz
balintbaba #328506 üzenetére
Ezzel szemben meg biztos van olyan jó döngölt, murvás útvonal is, ami kényelmesebb, mint sok a helyen a magyar utak.
Ez a lényeg szerintem. Osztrákiában pl olyan minőségű az erdei úthálózat, mint itthon egy főút, de gondolom az usákoknál is hasonló.
Szerencsére a gravel már teljesen elfajzott XC, sőt trail irányba, így lassan itthon is használható lesz -
balintbaba
tag
válasz
Szerintem a trükk abban van, hogy van ezerféle gravel nyom.
Pl. szántó melletti földút, amit a mezegőzdasági gépek egyszer jól összecsesztek egy nagyobb esőzés után, szerintem minden kerékpárral szívás. Pont elég kényelmetlen, de közben ahhoz meg túl könnyű terep, hogy élvezhető legyen. Szóval emészti fel a plusz energiát, gyors sem vagy, közben meg még unalmas is.
Ezzel szemben meg biztos van olyan jó döngölt, murvás útvonal is, ami kényelmesebb, mint sok a helyen a magyar utak.
stickermajom: tandemmel ér a KOM?
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom #328504 üzenetére
-
6030D
addikt
válasz
Nézz a tükörbe. Egy szakállas, flanel inges vikinget látsz? Nem? Akkor nem is fogod megérteni.
A 140-et mozgó teló hogy csillapítja a fenékhorrort? -
Blackhole13
senior tag
Azt hiszem, én ma jöttem rá, hogy nem értem a gravelt, mint kategóriát (szigorúan annak kipróbálása nélkül
).
Kis rekreációs síkon tekerés felkiáltással mentem ma olyan szórt/földúton, hogy a 140-et mozgó első telóval is horror volt fenéknek és gépnek egyaránt.
Eleve merev vázzal, hepehupás talajon, nyeregben tempót menni extrém kombinációnak tűnik.
Hol a trükk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Milyen monitort vegyek?
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Ubuntu Linux
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- GTA VI
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5410 - i5-560M I 4GB I 250GB I 14,1" WXGA I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest