- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
őstag
válasz
D0nci71 #328060 üzenetére
Ebből több fajta van a shimano kínálatában ez az olcsóbik. Nekem sikerült a menetnél elgörbíteni az LX-570 agynak a gyári gyorszárát illetve a FH-QC400-nak is utána vettem ahhoz a korábban a szoban forgót és az ellen oldaliról 3-4 oldás után lejött a műanyag burkolat. Párom kerékpájába lesz úgy is ő "mackósabb" testalkatú 95kg körül van a kerékpárral együtt szerintem alulról karcolhatja a 120kg-t ehhez jön még a gyerek utánfutó két gyerkőccel így már 200kg-ba is bele szaladunk. Nem gond ha túl van tervezve a kerékpár szeretek így építeni tervezni mert tudom hogy van benne még tartalék.
-
-
MC Pite
veterán
válasz
mauimagic #328032 üzenetére
Hosszú az nem 2-2.5 óra, hanem 4+, azt meg nem tolja végig z4-ben még Pogácsás Tádé sem.
Öhm, értem, nem jellemző êpeszű embereknél... Linkeket is nézted?
[Medvesről] csak írtam, pulzus pánt itt nem volt velem sajna, de tapasztalataim és a 3 csippanás alapján ez is 15x-es átlag hrm volt valószínűleg (biggest power output evör). Huszonsokévesen ahogy bírtam, a fejemben az a 100%, és időnként próbálom azt elérni (tavaly Börzsöny Ring 4órád 154es átlagakor mondtatok idevágóan szépeket nekem).
Amúgy nem vágom a Tádét, google találatok vannak...
Szerk: Áh, Pogacar, így már hallottam
Nekik nem is Z4 egy verseny ahogy múltkor linkelte valaki, hanem kb Z3 alja (durva)? -
arcitec
addikt
válasz
parandroid #328042 üzenetére
Már elnézést miféle random netes leírásról beszél te?
Ha te azt tudnád honnan van, nem emigyen beszélnél! -
dom1n0
őstag
válasz
gbors #328050 üzenetére
Szerintem semmi gond azzal ha megallsz orankent 5 percre, foleg ha outi ahol nem art egy kis nyujtas, nyakropogtatas stb.
Ha csak nem valami versenyre keszulsz ahol vegtelen orakat kell menni a mezonnyel kulonben utso leszel
Sokkal jobb (fejlodest tekintve) menni 6 orat 5 perces szunetekkel mint csak 2-ot cde azt egybe szerintem. Erdemesebb inkabb arra figyelni, hogy a labak forogjanak folyamatosan, ne az legyen ami sok amatornel van, hogy 10 csapas erobol felgyorsit, abbahagy, visszalassul, ujra erobol 10 felgyorsit, lelassul, es igy tovabb.
Lejtozesnel szokni a bedolest a kanyarokba, szokni a fektavokat.. -
válasz
parandroid #328046 üzenetére
Ez pont a probléma alapja, hogy nem mindig kapok jó jelzéseket a szervezetemtől, ezért kérdezek best practice-eket. Kötelezőnek ezeket természetesen nem tekintem
Amúgy hosszabb útra most már csak étellel-itallal megyek, ha valahol tudok utántölteni, az csak bónusz.#328047 Friczy: köszi, ezt elraktározom - csak a kocsmás tréfa miatt hoztam fel, de valahol úgyis meg kell álljak, akkor már miért ne kipróbált helyeken
#328049 f_sanyee: aha. Lehet, hogy nekem ez a modell passzosabb, mert teljesen mindegy, mennyi időre tervezek megállni, 5 perc után mehetnékem van. Köszi!
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
cattus #328037 üzenetére
ja, láttam már összeállítást azóta, hogy belekezdett, de mintha az utóbbi időben nagyon megritkultak volna a hülyeautós összeállítások.
#328046parandroid: ezt kicsit kiegészíteném, néha hagyni kell, hogy megmondják mások, pl stoptáblánál, pirosnál. ilyenkor természetesen az órát is állítsd le.
-
válasz
parandroid #328040 üzenetére
Hát, nekem nem esik jól 2 órát egyben letekerni, akkor sem, ha ezzel kivívom a topik általános megvetését
1.5 órával még általában jó vagyok, pont azt akartam kideríteni, hogy van-e ok arra, hogy sűrűbben megálljak, de arra utalnak a vélemények, hogy ha nem érzem valamiért explicit szükségét, akkor nincs. Köszi az inputot
#328039 velizare: uhhh, akkor a Nyékládháza-Tiszadob-Tiszafüred menet ráb***ós lesz, 100km zéró kocsmával
Esetleg megkérdem a kompos embert Muhinál, van-e egy kis szíverősítője.
@MC Pite, @Friczy: köszönöm az inputokat!
-
parandroid
félisten
válasz
gbors #328025 üzenetére
Amikor hazaérek. Vagy ha van egy jó kávézó+sütiző. Azért a 2 órákkal ne vicceljünk már itt, kolléga.
Ha meg edzőkör, akkor meg pláne nem, hacsak nincs benne valami intervallumos, résztempós, hegynek fel sprintes dolog (de ilyen szinten a bringán kb sose jutottam). Normál hosszabb tekerés az olyan 100km kb, az kirándulgatós tempótól függően 3-4 óra, valahol 2 óra körül jólesik egy szünet, meg némi visszatöltés (kávé, fagyi, süti, sör - alkoholmentes, nyilván, kóla, vagy red bull). Mondjuk ha szünet nélkül letolod, ezzel pont lehet eléhezést tesztelni. Nekem már sikerült, igaz, angyon közel voltam a 3óra/100km-hez, ami egyedül már az én szintemen nem rossz tempó,
p
-
6030D
őstag
válasz
stickermajom #328033 üzenetére
Emberek tekernek otthon, miközben videókat néznek. Így meg meg sem izzadsz, csak enni, meg inni kell közben. Még eléhezni sem fogsz! De tessék, 10 órás vonatsín videó.
-
cattus
addikt
válasz
ZavaBalazs #328035 üzenetére
Ugyanúgy csinál összeállításokat, ez nem a YouTube kiváltására van. Gondolom úgy volt vele ha amúgy is megvan a kamerás setupja akkor miért ne.
-
Weareus
addikt
Közel egy évig voltam Atkinson és úgy bicajoztam, 0 szénhidráttal. Szalonna, tojás, kolbász, ilyesmik.
Nyilván erre át kell/lehet állni, ehhez idő kell és az is valószínű, hogy versenyszinten nem (így) működne, de volt azért olyan, hogy 12 nap alatt (és ezek zömmel hétvégi tekerésekre korlátozódtak) 750 km-t tekertem le. Soha nem voltam fáradt.
Esszenciális zsírsavak és aminosavak vannak, esszenciális szénhidrát tkp. nincs, tehát a 3 makro közül 1 nélkülözhető és az a ch. -
ZavaBalazs
őstag
válasz
stickermajom #328033 üzenetére
teljesen komoly. gondolom megunta a videóvágást, és letudja ennyivel, de ez így vágatlanul marha unalmas lehet. én nem tudom, csak akkor "szoktam" belenézni, amikor magamat kell visszakeresni - eddig kétszer sikerült így bekerülni a zinternetbe
-
stickermajom
addikt
válasz
ZavaBalazs #328030 üzenetére
Ez amúgy komoly, hogy azt streameli ahogy futárkodik? És ezt emberek nézik?
-
Friczy
senior tag
válasz
gbors #328025 üzenetére
Mostanában már ritkán vagyok teljesítményorientált
Egyik megszokott köröm (Isaszeg-Zsámbok-Valkó-Isaszeg + az oda-vissza haza - ez nekem itthonról 90-100 km közt van valahol) általában félúton állok meg egyszer (Vácszentlászlón van egy kedvenc kocsmám, ott egy-két sör és néhány müzli vagy Balaton-szelet frissítésnek), ez elég szokott lenni.
Egy Bp-Siófok (nálam 130 km, általában a feleségemmel együtt szoktam mostanában menni) távon többnyire négy megállást iktatok be. -
Ha már a kaja-téma ilyen alaposan kivesézésre került, egy kapcsolódó kérdés - hosszabb (2 óra+) túrákon milyen sűrűn álltok meg pihenni, és mennyi időre? Nem a hardcore edzésorientált körökre gondolok (bár az is érdekes), hanem amikor kirándul az ember, esetleg néha megnyomja közben, amikor úgy esik jól.
-
Speedy007
őstag
"Műanyagnak" tűnő/ható gyorszár az mennyire tartós? Használ itt valaki itt olyat? Vettem "tűzoltásként" fűzött kerekeket a párom kerékpárjára,azon elég érdekes gyorszárak vannak nehezen tartja a kereket a helyén illetve hosszabb a gyorszár tengelye mint kellene főleg elől. Volt a helyi szervízben Shimano féle gyorszár az olcsóbbik fajtából de az nem túl jó minőségű mert az ellenanyáról a műanyag könnyen lejön, így "vettem" BBB BQR-01 szettet de miután haza hozta a párom meglepődve vettem észre hogy a tengelyt leszámítva full műanyag vagy bakelit az egész.
-
python1
veterán
válasz
Hasaggymeg #328007 üzenetére
Köszi! Lassan már csak Cube vázat lehet kapni a Bike Discountban, azért is kérdeztem.
Na most az mennyire lényeges, hogy nem átütőtengelyesek ezek a vázak, inkább keressek átütőset? -
6030D
őstag
válasz
Hasaggymeg #328018 üzenetére
Nem kell ide semmi versenytempó. Az első eléhezésem az első edzésemen volt, amikor lássuk hogy állsz felkiáltással kaptam 4 óra síkot 140-es pulzus alatt. Nem átlag, e fölé nem mehet. Monti, aszfalt, valahol Szalka után jobbra telt le a 2 óra, megfordultam, és Nagymaros után már remegtem a bringán. 24-ről visszaesett a sebesség 19-re, a pulzus ugyanúgy 140. A királyréti elágnál betoltam fél liter kakaót meg két kiflit, Verőcén már jól voltam, mire haza értem, helyreállt minden, csak olyan voltam, mint akit agyonvertek. Meg utána még pár napig. Nem volt semmi versenytempó, csak kevés kaja volt nálam, ráadásul tél, így keveset is ittam, mert nem kívántam. A szervezet meg nem volt hozzászoktatva, hogy alacsony pulzuson zsírból is kell menni, mert nem olvastam előtte a fórumot, hogy sokat kell zékettőzni.
-
-
MC Pite
veterán
válasz
arcitec #328013 üzenetére
Rendesen étkezem és nincs eléhezés.
Hát ha boltba sörért meg városnézni megy az ember bringával, akkor ez elég is.
Amikor 80%+ tartományban, intenzíven tekerek órákig, kizárt dolog hogy a rendesen étkezek dolog elég.
Volt amikor magasabb intentzitással is nyomtam, ott konkrétan már szédültem, és le kellett ülni (az nem sikerült, csak feküdni). Úgy gondoltam én is felmegyek úgy, mint a nálam erősebbekErős fizikai munka átlagpulzusban 105-110. Intenzív tekerés átlagpulzus 145-155. A gyomornak, szervezetnek tök más!
Most kerestem egy bozótírtós tevékenységet, 99 az átlagpulzusom. Most áprilisban a Diósjenő maratonon 2,5órán át 157 volt az átlagpulzusom. És nem, nem egyenesen arányos az energiafelhasználás.
De a hosszú+intenzív meg főleg gyilkos tud lenni - ha el tudsz eddig jutni. Ez menne normális táplálkozásból szerinted neked? [Ring of Kerry]Fejben kezdesz elfogyni, eléhezel, nem megy ahogy szeretnéd, pulzus kezd elmászni, fogy a kedved is, jönnek a görcsök, stb.
Hidd el, amiről te beszélsz, az max Z2 (de inkább Z1). Amiről mi, az a Z4, időnként belekarcolva az Z5-be. Keress rá, olvass utána ha nekünk nem hiszel
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dom1n0 #328008 üzenetére
Hát olyan aligha lesz, aszfalton csak kényszerből és általában Zasszonyosan tolom, akkor meg Z 0,5 a tempó, aztán meg nem is vonz, jobban szeretem a változatos terhelést, a húzd meg-ereszd meg féle erdei hullámvasútat mely kevésbé megterhelő nyakamnak, hátsómnak mint a monoton, folyamatos és kevés mozgolódást igénylő kerékpározás.
#328009Weareus...ne beszélj, csak felszerelek 2 kis szarvat középtájt és kizárom a telót máris grevöllé avanzsáltam!
#328016 arcitec...egészséges embernél aki rendesen is táplálkozik komoly edzettség kell ahhoz, hogy eléhezzen. Általában a kákabelű csupaizom (relatíve) ifjú titán képes olyan szintű terhelést kifejteni amikor már menet közben muszáj tankolnia ahhoz, hogy csekély tartalékeit ne élje fel néhány óra alatt és jöjjön a kalapácsosember. Minél muglibb vagy annál hamarabb adod fel, még messze az eléhezés előtt, vérmugli seggfájás (vagy egy útba eső lángosozó
) miatt, az átlagmugli kifogy a szuszbólmert nem osztja be erejét, a félmugli (és az öregek, mint jómagam) meg kimerül és visszavesz a tempóból, jóval még mielőtt eléhezhetne.
Vagyis a eléhezésért is meg kell dolgozni ám!
-
mauimagic
senior tag
Bikefit vergődés:
A montim be van lőve rám rendesen, annak a beállításait át lehet/érdemes valahogy vinni gravelre?Nyeregmagasság nyilván ok, de pl a saddle setback kb 40mm-el hosszabb a gravelen úgy, hogy szinte koppra elöl van már a nyereg.
A reach értelmezés is érdekes a drop vs flatbar miatt, úgyhogy a nyereg hátuljától (mert a montin rövid nyereg van...) mértem a hoods közepéig, a montin meg ≈a markolat közepéig.
A gravel így 70mm-el hosszabb, mint a monti, nemtom ez sok vagy kevés, végülis elvagyok rajta 3-4 órákat, de másnap azért érzem hogy ez nem hintaló volt...
Ha pl egy M-es Canyon Grailhez nézem a bringát, ami elvileg a méretem, akkor az ETT szinte ugyanott van, a reach meg rövidebb, vagyis ott is kijön a hosszabb seat setback...phaßkivan, mennyivel egyszerűbb a monti...
-
arcitec
addikt
válasz
dom1n0 #328014 üzenetére
Ja úgy esetleg lehet, de az részben kifáradás is és nem elsősorban egy müzli szelet kérdése. De persze ha valaki így "túlpörgeti" magát ott már bármi lehet...
#328015Maximum1 : Hát dehogynem, pont, hogy nagyon is. Beosztom, nálam nem a sebesség a lényeg, hanem a természetjárás....
És szerintem itt a kutya elásva, persze ha valaki túlhajtja magát az bizony nem elfáradhat, hanem kifárad. De itt volt olxan is aki azt írta kb 30km és eléhezik. Na én ilyen esetre gondolva írtam azt amit. -
dom1n0
őstag
válasz
arcitec #328013 üzenetére
Mi meg továbbra is azt mondjuk, hogy amilyen tempókat írtok, az túra és nem sport, ezt érted ugye?
Próbálj menni nyélen 3-4 órát a Mátrában, és megváltozik a véleményed.#327665lsebestyen kommentben írja, hogy bevert közel 180g szénhidrátot 2 óra alatt kb, ez is szerinted nem fordulhat elő úgy, hogy top4-nek jött be kurvasok versenyző közül?
Ne szédítsetek már könyörgöm. -
arcitec
addikt
válasz
parandroid #327984 üzenetére
Ez az egész mese súlyos úgy ahogy van. Soha nem voltam így. Rendesen étkezem és nincs eléhezés. Ha éhes vagyok eszem, mert az is előfordul, de nem sportolás közben, már ha a némi testedzést, futást, mugli túra bringázást annak vesszük.
Elfáradni azt lehet, de ahhoz meg nem enni kell, hanem majd kipihenni. Ha valaki erős fizikai munkát végez (nem lityi-lötyi) az is elsősorban elfárad és nem eléhezik.
Max éhes is lehet a munka végére, de azért az nem ugyan az. Továbbra is azt mondom, így ebben a formában egészséges embernél ez nem fordulhat elő... -
Weareus
addikt
válasz
Hasaggymeg #328007 üzenetére
Tudok egy könnyebb karbon vázat ám!
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg #328005 üzenetére
Nyomjátok, lássuk a jó átlagokat
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
python1 #328006 üzenetére
Eddig 3 Cube vázzal volt dolgom, 1, 2 és 3, első kettő Al harmadik karbon. Amit el tudok mondani róluk az, hogy az aluk átlagosak úgy súlyban mint kivitelezésben, vagyis megbízható, pontos és nem túl nehezek, a LTD amit hajtottam brutálisan merev volt...legalábbis én annak éreztem, kegyetlenül rázott. Ami a karbont illeti az meglepően jó kivitelezésű, tökéletes csapágyfészkekkel (kormány, középrész), szép a belseje, ahol bele lehet nézni (középrész, homlokcső, nyeregcső) sima belül mint az üveg, pontos a váz, csendes, nem recseg-ropog sehol. Súlya, a gyár szerint, akiket megkérdeztem személyesen levélben, 1150 gr az XL-es vázméretben, de ezt le nem mértem. Kábé ennyi...
-
python1
veterán
válasz
Hasaggymeg #328005 üzenetére
Most nèzegettem a cube vázakat kint, elèggè korrekt áron mennek.
Tapastalatod vele, merev jó geóval rendelkezik stb, jöhet róla nèmi infó, köszi! -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
dom1n0 #327943 üzenetére
XC -mmel 2,35-ös 2 bar alattira/körülire fújt terepgumikkal inkább nem
...de Z3 alja-közepe.(amúgy saját bringámmal olyan 24-25 km/h átlagra tippelném le a Balatonig, mondjuk 2-3 pihenővel.🤔)
#328001Zsombe...én az elsőt és utolsót ismerem, közülük meg inkább Rox.
-
MM
őstag
válasz
szuszinho #328000 üzenetére
2 foganként elvileg 1 szemmel kellene hosszab, gyakorlatilag 95%, hogy így is jó lesz.
Főleg, hogy 1 szemet nem tudsz variálni, csak párosával. Ha a két legnagyobb tányéron van a lánc, és a kanalat tudod még kicsit jobban hajlítani kézzel előre, mint ahogy áll, akkor OK.Nálam a 40t->38t cserénél nem kellett hozzányúlni, és tervezem is, hogy majd megyek visszafelé (40 és 42) ha ersősödtem. Talán kibírja addig a lánc.
-
Zsombe
senior tag
Sziasztok!
GPS komputert szeretnék vásárolni az új bringámhoz. Három típust néztem ki:
- iGPSPORT BSC200
- Lezyne Mega XL GPS
- Sigma ROX 4.0Fentiek közül melyik ajánlott vétel? Igazából nagy túrákat egyelőre nem tervezek, max. 50-100km. Fontos, hogy GPS vételben erős legyen, jól olvasható kijelző és Komoot-tal legyen kompatibilis. Na és azért az akksija is bírja szuflával.
Ezek bármelyikéhez szükséges speed szenzort venni, vagy kellően pontos a GPS?
Új hozzászólás Aktív témák
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bundle topik
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest