- A Coca-Cola következő nagy újítása az AI
- Windows 11
- Musk szerint már jövőre itt vannak a Tesla Optimus humanoid robotok
- DIGI kábel TV
- Vivaldi (böngésző)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Hálózati / IP kamera
- Spotify
- Megrendszabályozza a Pornhubot az EU
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
norkov84
tag
Én is tanácstalan vagyok. Azt hiszem Fragola is a háromfázisút írta, hogy talán azt nézné meg. De tapasztalat más késsel (tudomásom szerint) még nincs itt a fórumon.
Bazsee a ZM kést próbálta korábban, de az övén valószínűleg az ütés miatt nehezen kezelhető volt.
Ami biztos, a frekvencia váltó érezhető többletet hozott pachuha69-nek és Bazseenak is.
Viszont drágább, mint egy késcsere. -
GAgyiXyXy
aktív tag
Örömmel látom, hogy 4 szegedi kávézó is ott van a tíz legkedveltebb között a szavazáson. A REÖK többször újranyitott kávézó/cukrászda számomra ismeretlen, de az általuk nevezett kávé is ott van a legnépszerűbbek között. Feltétlenül ki kell próbálnom ezt a nyáron újranyitott kézműves cukit. A 7kávézót és az A2-t vártam volna, de ilyen ez a PR szakma.
Kávék között meglepetés, hogy CM,P&Y, AVX-es sincs, pedig ha jól emlékszem mindháromnak volt kávéja nevezve."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
norkov84
tag
Valaki tervez mostanában Sioux-chief tágulásit rendelni? Szívesen társulnék, ha lehet
Illetve mennyire szívás utólag betenni a rézcső csatlakozásához? Gondolom egy megfelelő (3/8-os külső-belső) T-idommal viszonylag könnyen kivetelezhető. Rosszul gondolom?
-
weinmaker
őstag
válasz GAgyiXyXy #77856 üzenetére
Igen, engem is meglepett egy-két eredmény. Azért az tényleg ne felejtsük el, hogy ez nem szakmai, hanem fogyasztói szavazás, bár ugye azért az is nagyon sok mindent elárul. Az általad felsorolt 3 pörkölő közül az avx-nek volt jóval több szavazata, de még az is kevés volt a bekerüléshez. Sajnos PY mester és a CM-es fiúk nagyon minimális szavazatot kaptak, de ez ugye semmit nem von le a szakmai hozzáértésükből.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
John3:16
csendes tag
válasz norkov84 #77857 üzenetére
Attól függ, milyen csatlakozójút veszel. Én 1/2 collos csatival vettem acél testtel.
Szerintem célszerű átbeszélni azzal, akivel megcsináltatod a beszerelést (nekem Fragola szerelte be):A Silviában több hely van, ott szerintem kisebb szívás, mint a GC-ben.
[ Szerkesztve ]
-
norkov84
tag
válasz John3:16 #77861 üzenetére
Köszi.
Magam állnék neki, ha nem kell forrasztani, csak csavarozniLekapom a fedelét és megnézem, de meander képei alapján úgy látom T-idommal vízszintesen tudnám a tágulásit betenni, mert a rézcső L-könyökkel lefele néz.
Mi a tapasztalatod vele így hosszú távon?
[ Szerkesztve ]
-
GAgyiXyXy
aktív tag
A kávékorzón.
@weinmaker: Azt lehet tudni, hogy összesen mennyi szavazat érkezett? Hányan szavaztak?
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
John3:16
csendes tag
válasz norkov84 #77862 üzenetére
A pangó víz miatt szerintem célszerű arra figyelni, hogy közvetlenül a főágra tedd, ne egy hosszú oldalági leágazásként.
Pozitív tapasztalataim vannak, de megmondom őszintén, hogy nem tudom neked megmondani, hogy a gépemben levő szűkítő-tágulási-Quick Mill pulsor hármasból melyik mennyit tesz hozzá a produkcióhoz. A 9 bar kb 7-8 mp alatt épül fel, de ez inkább a szűkítőnek köszönhető.
Az biztos, hogy szépek a lefolyások és nem köpköd a naked kar (csak azt használok).
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz norkov84 #77862 üzenetére
A T Idomot mindenképpen forrasztani kell a rézcsőhöz.
Viszont Fragola mester tágulásija fele annyiba kerül, nem kell hozzá semmilyen átalakító, mert csak rácsavarod az 1/8-os T idomra, és nem mellesleg egy magyar termék.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
vTamas35
csendes tag
Most kivételesen rendeltem egy kört a casmo-tól. Eddig nem próbáltam mert sokan írtátok, hogy elég háklis. Első körben a Mormorát próbáltam, az hálistennek elég baráti volt. Jokeren elsőre teljesen szép lefolyást csinált (91 fok, 18g/38g, kb. 35s). Ízre is tök jó volt (bár én sem érzem ki a teljes gyümölcskosarat).
Ha vannak bevált receptek ne tartsátok magatokban.O1G
-
-
soldier2
őstag
válasz #25510592 #77871 üzenetére
Nem véetenül nem merül fel Graef mint ajánlott kávéfőző. Bár a 4 hónap azért gyanúsan kevés. Lehet sikerült kifognod egy gyártási hibás darabot
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
Romaban vagyok es itt alattunk van egy kis kavezo 1€ egy valamilyen lavazza presszo nagy 3karos lcd-s cimballi geppel toljak, maga nemeben allati finom. Sztem ilyen lavazzat nalunk nem is kapni
Amugy mashol is egesz korrekt presszokat kapni, bar volt/van eleg fustos robis is, de ez a lavazza kifejezetten izlik, pedig amolyan olaszos hanyagsaggal dozerbol adagoljak nem tul pontosan tomoritve, es ami meg allati fura hogy 96fokon toljak... en kb a legvilagosabb spec, filterporiket csapolom azzal[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz vTamas35 #77869 üzenetére
A Mormora nekem is bejött, 93 fokon, 18g/40g 35s, szóval stimmt.
Viszont a GC-vel valami nem oké az elmúlt hetekben, így itt a fórumtársak ötleteit várnám. Szerencsére van referenciagép, így a víz, kávé, őrlő kilőve.
Egyszerűen botrányosak a lefolyások, mindig hátul a tartály felől indul meg, és nem is áll össze egy sugárba. Próbáltam már másik felsőszűrőt is (alapból ipari van), kétszer tersoneteztem a jelenség óta, dózis 17-19g között kipróbálva (VST 18g kosár), OPV 9 bar-on, wdt sem segít. Még citromsavazás is volt, de ahogy vártam, az sem segített. Az előáztatás lehet megoldaná a problémát, de anélkül is tudni kellene szép lefolyást produkálni, ahogy eddig is. Vízhozam 87g/10s.
Van tippetek, hogy mi okozhat ilyen problémát? (A jokert nem akarom elsütni, hogy visszaváltok a Renekára. )Szerk.: ugyanazt a kávét toltam párszor egy jól beállított Jurán is, lekörözte a GC-s próbálkozásaim...
[ Szerkesztve ]
-
#25510592
törölt tag
válasz Nibiru #77881 üzenetére
Elég jókat csinált míg működött. Remélem sikerül életet lehelni bele, vagy legalább egy OPV-t.
Most Aeternummal 85ml vízből és 10g, 10-es álláson őrölt kávéból sikerült egy koffein elvonási tüneteket áthidaló kávét készíteni, gyöngyöző vízzel indítva. Holnap megpróbálom langyos vízzel mert ez így még egy kicsit túlexponált lett kapucsínóba. Ha sikerül elkapni a pillanatot amikor még megmarad az az íz ami túlhevítve sajnos eltűnik, talán nem is fog kellenni a nagygép. A tejhabosítás Cafissimo keverőtárcsás tejhabosító alkalmatossággal történt, a rugó nélküli kislapáttal, ami meleg tejet és kis habsapkát eredményezett, szóval semmi köze a gőzölt tejhabhoz sajnos. Holnap french press lesz a habosító eszköz. Egy darabig ez lesz a program míg a szerviz diagnosztizál és gyógyít.
@Soldier2: remélem csak gyári hibás...
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
válasz Bazsee71 #77883 üzenetére
Én csak 2-3 hónapja kezdtem el használni a Naked kart, így sohasem tudtam mi történik a portafilteren belül.
Meglepődtem, mert én is azzal szembesültem, hogy a tartály felől indul a lefolyás és szinte a másik felére el sem jut a kávé. Elsőként arra gyanakodtam hogy biztosan elmászott a vízszint, mivel már állítható lábakra cseréltem az ÜRGC talpait. Gyorsan le is ellenőriztem, de azzal minden rendben volt. Én sem jöttem rá miért volt ez...
...de közben az SJről átálltam Lido E őrlőre, valamint mélyebbre állítottam a PalmTampv2est. Azóta minden rendben. Szépen egyenletesen a szűrőkosár szélétől indulva de gyorsan a teljes felületről kezdődik a lefolyás ami kezdetben 2-3 centrikusan elhelyezkedő sugárral indul de szép lassan összeáll egy sugárrá.
Nem tudom mi lehet ez, miért szűnt meg, de nálam már nincs ilyen probléma.Ja igen és VST 15 meg VST 18 szűrőkosarakat használok.
[ Szerkesztve ]
-
-
norkov84
tag
válasz sz.zs. #77887 üzenetére
Az Ulka ütéseinek kisimítását, mert így a nyomásmérő is erőteljesen rezeg és a szűrőn is látom az enyhe lüktetést. Gondolom ez kioldásban is okozhat némi hátrányt, bár így is jókat húzok vele.
Plusz pont lenne a rézkígyó csörgésének megszűnése, és talán egy picit még jobban elnyúlna a nyomás felépülése. -
adp
őstag
válasz 2007ath #77880 üzenetére
en voltam mar Romaban,(meg parszor Olaszorszagban) , bar akkor meg boven az olasz stilus kovetoje voltam, es akkor azert volt 1-2nem tul jo tapasztalat, de meg az is az itthoni atlag folott volt... boven, viszont most nagy szerencsemre tenyleg csak a kozepesnel jobbakat fogtam ki, meg a metro allomason is aranylag korrekt doppiot kaptam, amugy tok fura mert a duplat egyik arlistan sem lattam... itthon azert a legtobb helyen kint van
[ Szerkesztve ]
-
vicces1
aktív tag
Sziasztok, tudom annyira nem ajánlott a szimpla szűrő, de ha mégis, akkor az eredeti régi La Marzocco 7gr , vagy az IMS 6/9 gr ?
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
senior tag
válasz vicces1 #77890 üzenetére
Szerintem a La Marzocco, de akár még a párszáz forintos utángyártott sem rossz ebből. Az IMS nekem nem jött be. De készülj fel rá, hogy 41 mm-es tamper és tampersegéd segéd nélkül nem sokra fogsz menni egyikkel sem.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Nibiru
tag
válasz 2007ath #77880 üzenetére
Én bárhol jártam Olaszországban, mindehol jó kávékat ittam. (Szicília egyelőre sajnos kimaradt.) Mindenféle, többnyire helyi pörkölőből származó kávékat használnak, a frissesség ezért átütő. A pedig meglepő volt számomra, az egy fajta kapszulás(!) gépből jött nedű, mert még soha nem ittam olyan jó kávékat kapszulásból. Lavazza Espresso Point gépek voltak. Panziószerű magánszállásokon találkoztam velük a reggeliző helyiségben.
-
Nibiru
tag
válasz #25510592 #77884 üzenetére
Nincs a Pivallában OPV? Ne mááár. Biztos vagy benne? Annak alapnak kéne lennie egy ilyen gépnél.
A tejhabosítója viszont nagyon jó amennyire régebben nézegettem. Miért nem azt használtad?A tejhabosítás művészete egyébként a legnehezebb dolog számomra is. Mások gépein többnyire megy, a sajátomon viszont nem. Az én gépem pannarelloja megfelelően használva elfogadható habot készít, de túl sok kemény hab marad a tetején, akármit is csinálok. Leszedtem a pannarello szoknyáját, úgy egy kicsivel jobb lett, de messze nem az igazi. (csak egyetlen lyukon jön ki a gőz egy műanyag végből) Gondoltam, hogy lecserélem az egész gőzcsövet a Silvia v2-es csövére, ami egy bevált módosítás, de előtte inkább kipróbáltam, hogy milyen egy elemes rugóssal, mert láttam videókon, hogy azzal elvileg tökéletes habot lehet csinálni. Nos, nekem azzal sem jött össze. Úgy sejtem, hogy a kezem túl hőérzékeny és nem elég meleg a tej amivel próbálkozom. Most ott tartok, hogy legközelebb egy IKEÁ-s hőmérővel fogom melegíteni a tejet és úgy fogom megpróbálni. Lassan haladok ezzel a témával, mert én nem, vagy legalábbis nagyon ritkán iszom tejes kávékat.
Ha hígítom, akkor (tudom ez sokak számára elborzasztó lehet) tonic-kal iszom jegesen. -
John3:16
csendes tag
válasz norkov84 #77888 üzenetére
A Sioux szerelhető vízszintesen is, mert van benne dugattyú. Nekem GC-n nem csörög a rézkígyó, ezt vélhetően orvosolni fogja. A manométert is szelíditeni fogja valószínűleg valamennyire. A mutató rezgésével GC-n én is sokat küzdöttem. Végül egy Gaggia EVO gőzcsapra kötöttem. Tökéletes sosem lett, néha még így is enyhén berezeg, de már nem elviselhetetlen mértékben.
Van olyan eszköz egyébként, ami arra hivatott, hogy megszelídítse a manométer mutatóját, de ezt én végül nem vettem meg. Több gyártónál is elérhető pl.:Guglin "pressure dampener" ill. "pressure snubber" címszavak alapján érdemes kutakodni.
(Nyilván önmagában ez az eszköz csak tüneti kezelés, az alap problémát, a vibrációs pumpa pulzálását nem szelídíti meg, csak a manométert kíméli.)[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #77883 üzenetére
Tegnap este jobb híján elkezdtem azzal kísérletezni, hogy nem a karba őrlök, hanem egy pohárba, és azt borítom át a kosárba. Azóta négyet húztam, és egyiknél sem jelentkezett a probléma.
Azzal tudom magyarázni, hogy a HC-ról pár hete levettem a kartartókat, így a kosarat is automatikusan közvetlenül a kis tölcsér alá helyeztem. Az első löket pedig mindig a kar első részében landolt, wdt-nél pedig a kosár alját nem korcoltam, így ott kelezhetett egy nehezebben áthatolható rész.