-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz Peti...(16v) #78849 üzenetére
Az én renekámba 17-18g belemegy.
[ Szerkesztve ]
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
Nibiru
tag
válasz Keresztapper #78855 üzenetére
Azok amik zörögnek, nyilván nincsenek színültig, de a felépítésük lehetővé tenné szerintem. A kicsivel több kávén kívül talán csak egy hangyányival vastagabb fólia kéne rá, de az sem biztos.
-
horinori2
csendes újonc
válasz sz.zs. #78827 üzenetére
Szia!
Kérnék még segítséget tisztítás ügyileg. A szürőket és a kart nem lehet simán elmosogatni? Másik, hogy az őrlőn /Graef702/ milyen gyakorisággal kell átengedni a tisztító granulátumot? Amit ajánlottál Kapuczinertől kávét fogok rendelni és ott is van valami új német kv.gep és őrlő tisztító. Szerinted? -
soldier2
őstag
válasz horinori2 #78859 üzenetére
A szűrőket és a kart elmoshatod, a tersonet 2s társai inkább a gép belsejét tisztítja. A darálótisztító varázsszerek meg nélkülözhetők szerintem. Néha kiporszívózod és kész (üresen járó daráló mellett)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jana86
csendes tag
válasz Peti...(16v) #78849 üzenetére
Én 19-20 g-ot teszek a 16 g-os Renekába.
-
adp
őstag
Nem igazán értem a kérdésed, a filter kávéhoz filter pörkölésű kávé javasolt, az, hogy kinek mi ízlik az már tök más tészta. Ugyanúgy finom lehet bármelyik amiket felsoroltál ha az alapanyag jó. Kóstolj meg egy Casino mocca kávét én legutóbb a Mormora nevezetű száraz etiópot ittam, tök finom édes. Milyen darálód van?
-
Noroo
tag
Darálót (is) szeretnék venni. :-) Alapvetően eszpresszó, otthoni használat, de biztosan lesz mellette french press és kotyogós is, így az őrlési spektrum majdnem teljes (a török is jó lehet, de hosszú távon nem hiszem, hogy meghonosodna nálam)
Amit eddig néztem és nagyon okosságosnak találtam: Mahlkönig Vario, és Fiorenzato F4 Nano.Ahogy olvastam a varioban 54es tárcsák vannak, az f4-ben meg 58as. Mindkettő meggyőző, és ua árkategória.
Nehéz dönteni, úgy, hogy még egyiket se láttam, csak olvastam róluk.[ Szerkesztve ]
-
Nibiru
tag
válasz Bazsee71 #78858 üzenetére
Lavazza EP kapszula. Igaz egészen más konstrukció. Könnyen lehet, hogy a Nespresso Business is tömörített, de az meg más formájú és vákuumozott, így szintén nem összehasonlítható. Egyébként végigagyalva a dolgot, az lehet az oka, hogy nem tömörítenek, hogy a fóliás oldalon nem lehetséges elég merevséget kialakítani, a kúpos forma pedig pont abba az irányba kényszeritené a tömörített őrleményt. Vákummal talán meg lehetne oldani, de maga a forma arra nem éppen ideális.
[ Szerkesztve ]
-
Nibiru
tag
válasz Keresztapper #78872 üzenetére
Szépen lassan kiagyaltam, hogy igazatok van. (Lásd egyel lejjebb.)
-
Noroo
tag
válasz Bazsee71 #78870 üzenetére
Igen ezért is kérdeztem meg itt, remélem az egy két tapasztalattal rendelkező ember tud mondani valami pro-kontra érvet egyik vagy másik mellett. Kevés szerencsés lehet, akinél mindkettő "lakik" egymás mellett.
a tank alatt érted a masszivitását? Szó mi szó kevesebb látható műanyag van rajta az tuti.
Varionál a minimál pangó amit olvastam, meghogy halk, dehát az F4 talán még halkabb, bár ezt csak akkor tudom meg, ha egymás mellett van, ua a bab és kb zajszint mérő van nálam. :-) (vagy reggel hatkor nekikezdek őrölni a lakásban egymás után mindkettővel)
K30 twin-t már láttam testközelből, de az nagyon más liga, nincs esélye, hogy hazavigyek egyet, hacsak nem az utcán találom. -
Peti...(16v)
tag
-
Koczó93
őstag
válasz sz.zs. #78880 üzenetére
Hümmögött. Hogy miért mi a különbség? Ez is 130e volt.
Meg mondta hogy sokan hívjàk. Mondta barátom hogy cserélje le a képet ha zavarja
Bele volt töltve a karba az előre őrölt kávé. A vízbetöltő nyílásba pedig bele volt állítva a műanyag tamper mert állítólag "oda való"
De picit alkuképes lett volna -
beholder00
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Gépvásárlás előtt állok (mint karácsonykor oly sokan), melyhez kérnék segítséget. Nagyon kezdőn állok hozzá, az alábbi paramétereket gyűjtöttem ki, adjatok tanácsot:
-ne kapszulás gép legyen
-őrölni szeretném a kávét
-az öntisztító funkciók mennyire hasznosak? kell/nem?
-használata: egy héten kb 10 adag kávé jönne le belőle, szerintem ez minimális felhasználás
-<<szóba jöhet használt gép is?
-és persze az ár...50k-t szánnék rá, lehet kevés, ezt is mondjátok meg nyugodtan.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Noroo
tag
válasz Koczó93 #78881 üzenetére
Nos én is telefonáltam, el is mentem, de fel "már nem kellett mennem említette, hogy volt itt valaki aki megnézte és azt mondta hogy 2017deee végi, tehát majdnem 2018-as. Mondtam hogy nem egészen a napok számítanak hanem a modell. Ehhez ha hamarabb nézem a fórumot el se indulok. 😑
-
adp
őstag
Voltam szombaton a B MY COFFEE debütáló rendezvényen a Steamhouse-ban, és azt kell mondjam elég korrekt cuccokat kóstoltam. Először is az espresso blendet ami konkrétan olyan volt mint a málnás Lindt csoki, aztán volt egy kenya és egy etiop filter. A kenya baromira bejött, ami fura volt, hogy tök nem kenya íze volt, jó kis virágos nem is tudom milyen gyümis volt, de nem az a tipik savbomba kenya.
[ Szerkesztve ]
-
jana86
csendes tag
válasz Peti...(16v) #78877 üzenetére
Nemcsak világosból. Lelit Bianca a gépem. De az előző Lelit Victoriával ugyanígy volt jó. Ha kevesebbet teszek bele, nem látom a felsőszűrő enyhe lenyomatát a pogácsán és nedves marad kicsit a teteje.
-
minas
aktív tag
Magam pörkölöm a nyers kávébabot már régóta. De vannak kávéfajták, amiknek inkább a sötétebb pörkölés és a presszókávé "áll jól" és vannak, amelyekből inkább a világos pörköléssel és a filterezéssel lehet a legtöbbet kihozni. Gondoltam hátha ebben van valakinek javaslata a tapasztalata alapján. Az ízlés természetesen meg egy másik dolog.
[ Szerkesztve ]
-
gregg71
csendes tag
válasz fragola.6035 #78817 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ!
A helyzet az, hogy nekem tulajdonképpen egy "tokozatlan" K hőelem dolgozik jelenleg a Gaggiaban. Azért lett tokozatlan mert egy kicsit túlterheltem egy hőkezelő kemence tesztelése közben. Szóval "naked" lett a drága. Visszapasztáztam, és gyönyörűen működik azóta is. Kb. 10 C-al kell alacsonyabbra állítanom a hőmérsékletet, mint tokozott korában. Így hozta ízre/állagra az elvárt eredményt. A sebesség eszembe sem jutott.
[ Szerkesztve ]
-
convar
csendes tag
Sziasztok!
Én az Aerobie AeroPress és a Bialetti Brikka vásárlása között vacillálok. Ti melyiket ajánlanátok inkább egy egyszerű "mezei" kávéfogyasztónak, ill. milyen előny-hátrányokat tudnátok rájuk mondani pro és kontra?
Takarítani pl. állítólag az Aeropresst nagyon egyszerű, dehát azért volna még pár szempont. Pl. nyilván fontosabb volna az mint alapkérdés, hogy melyikkel volna "egyszerűbb" (=melyikhez lehet elég kevesebb kísérletezgetés is) jó kévét készíteni, melyik érzékenyebb jobban az őrlemény milyenségére (magyarán hogy milyen apróra őrölt a kávé).
Meg az Aeropress-nél az is kérdés mivel hogy abba kell egy speciális szűrőpapír is, amiből nyilván lesz egy csomaggal a készletben, de ha elfogynak hogy mennyire lesz majd egyszerű azokból utólagosan vásárolni......
Apropó, őrlemény: ezek közül meg tudnátok nekem mondani melyik lenne az amelyik már alkalmas lenne ezekhez a készülékekhez?
https://kavedaralo.arukereso.hu/?orderby=1
Pl. olvastam olyat is hogy a kotyogósba simán jó az is amit mákdarálóval őrőltünk, ez igaz?Eddig szinte világéletemben a jó öreg, hagyományos szűrőtartós Szarvasi kávéját ittam, de most költözés miatt úgyis új kávéfőzőt kellene vennem, és azt olvastam hogy ezek jobb kávét csinálnak. 15 baros gépet meg már nem akarok venni, mert amennyi macera azokkal már van, annyit nekem már nem ér az egész. Én nem akarok ebből otthon aprólékos rituálét, művészetet csinálni, csak napjában 2x inni egy elfogadható ízű és minőségű kávéfőzetet (lásd az elején "egyszerű mezei kávéfogyasztó"). Tehát én nem a csúcsminőségre hajtok, hanem csak egy arany középútra.
Ha volt már a kérdés bocs, de 78892 hsz-t nyilván nem fog visszaolvasni az ember, amúgy a témaösszefoglaló megvolt.
Előre is köszi a válaszokat!
Beszélt nyelvek: magyar, és csak a magyar!!!!
-
senior tag
Nemtom ez a két gép milyen értéket képvisel, új vagy használt, de én úgy gondolom hogy bármelyiknél jobb választás lehet egy hozzáértő által rendberakott használt Mazzer. A Vario műanyag, a Nanoból szinte csak körtepumpázással tudod kinyerni az őrleményt, a Mazzer örök darab, és csak egy ecsettel kisepregeted a garatot.
Pl. ez!
Ha pedig belefér a keretbe akkor SounON fórumtárs újszerű gépe, pár hozzászólással visszább.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
#25510592
törölt tag
-
soldier2
őstag
válasz convar #78893 üzenetére
A Brikkát ismerem, az elég jó kávét ad frissen darált kávéval, az Aeropressről szintén sokaknak van jó véleménye, mellé egyikkel sem nyúlsz. A daráóból viszont a linkelteket feledd el, a forgó propeller egyenetlenül darál, és ez kihat a kávé ízére. DeLonghi kg 89 (esetleg 79 ha találsz még valahol) a nagyon minimum.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
yazoo1
tag
Valaki ismeri a céget?
Érdemes hozzájuk menni tanulni?
http://baristaakademia.hu[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 5
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gaming notebook topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 27 hüvelykes, játékra szánt kijelzővel újít az MSI
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...