- Aliexpress tapasztalatok
- Átjutottak a Ciscón, betörtek a kormányok hálózataiba
- Amazon Prime Video
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HBO Max & OD topic
- Windows 11
- Musk szerint már jövőre itt vannak a Tesla Optimus humanoid robotok
- VoIP telefonálás
- DIGI internet
- Kínában túl sok az EV, fokozódik az árháború
-
IT café
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
von toth
tag
válasz Piftuka #78207 üzenetére
Felújítás utáni állapot, tehát relatíve 0 km. Ez nem olyan összetett, mint egy autó, hogy háromszáz E km felett már jobb új után nézni. Én 80-100 kávét tolhattam felújítás óta benne, de a gyárinál masszívabb dolgok kerültek bele felújítás után. Privátban többet is tudok mondani.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Piftuka #78207 üzenetére
Gaggia Classic vásárlásakor amire figyelni érdemes;
-A burkolat állapota. Szerintem ez a legfontosabb, ez határozza meg igazán az értékét. Ne legyen karcos, minél szebb legyen, korrózió semmi ne legyen rajta. Ha rozsdafoltok vannak a csepptálca alatt, vagy bárhol, akkor az jelentősen rontja az értéket. Meg kell nézni a gép alját is!
-A vízterítő alatt ép legyen a nikkelezés. Ha szép még a nikkelezése, akkor jó eséllyel a fej belsejében sincs még megmaródva a bevonat. Szerintem ez is elég fontos, a kívül-belül ép nikkelezés.
-Kapcsoló lehetőleg ne legyen kopott.
-Gőzcsap ne csöpögjön nyomás alatt.
-Valamilyen szinten működjön. Jó, ha jön belőle a víz, de ez nem fontos. A mágnesszelep kattanjon!
Minél közelebb van a gyári, új állapothoz, annál jobb és többet ér. Egy makulátlan, tuningmentes GC megérhet 70-75e. Ft-ot.
A többi nem lényeges, egy felújítással olcsón rendbe lehet tenni.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
gregg71
csendes tag
válasz gregg71 #78199 üzenetére
Közben én is kutakodtam. Ez jó lehet bele?
-
Skillet
addikt
Sziasztok.
Nespresso vagy dolce gusto?
Nespresso inissia most 20e Ft, 10e Ft kapszula utalvánnyal. Viszont az értékeléseknél azt írják sokan, hogy baromi hangos.
Még a dolce gusto mini me gépet néztük. Múltkor 14e Ft volt az osanban, de lemaradtunk róla.
Esetleg infinissima. De az nem automata, ha jól látom.
Eléggé elakadtunk. Nem nagyon használnánk amúgy, leginkább vendégek innák.
Ötlet, javaslat?Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Csápájev
őstag
válasz Skillet #78211 üzenetére
Az a helyzet,hogy mivel itt a minőségre megyünk, a dolce gusto értelmezhetetlen...
Az ilyen három az egyben szint.
A nespresso szerintem jó arra,amit írtál.
A kapszula drága,de ha csak vendégeknek kell olykor...
Ilyen gombnyomásos kategóriában még E.S.E. podos gépeket szoktunk ajánlani ,de ez drágább picit: [link][ Szerkesztve ]
-
Saul3
újonc
Van valami szabály arra, hogy milyen típusú kávék esetén érdemes/ajánlott előáztatni, vagy ez is teljesen ízlés dolga?
Azt vettem észre, hogy pl. egy 10 helyett 15 mp-es PI jelentősen képes gyorsítani a lefolyást és fordítva. Ergo finomabb, durvább őrleményt igényel.
Eddig erre nem volt lehetőségem, mindössze az őrlővel tudtam variálni a lefolyás és íz alapján. De ezzel a változóval már sokkal bonyolultabb lett a dolog.
Merre érdemes elindulni? Ajánlott inkább letenni a voksot egy tetszőleges állandó érték mellett és nem variálni vele? -
neducsinm
csendes tag
válasz rocsaba #78215 üzenetére
A Nescafés Dolce Gusto nem osszemérhető szvsz a Nespressoval.
Sőt a forumon elfogadott állásponttal ellentétben szerintem a Nespresso a legjobb választás, ha valaki nem akar beruházni a egy pid-es gépbe egy normális darálóval, nem akar megtanulni kávét főzni és nem akar pepecselni vele.
De saját tapasztalat, hogy sajnos a Nespresso minősége is gépfüggő. Munkahelyen, otthon, ismerősöknél 6-7 gépen folyamatosan teszteltem ugyan azokat a kapszulákat és sajnos némelyik gépen hulladék kávét kaptam, másokon pedig kimondottan jót. Talán egy vadi új géppel nincs ilyen probléma... -
fragola.6035
aktív tag
válasz Skillet #78216 üzenetére
Pár hete nespressozgatok. Lehet találni iható kapszulát, de igazából nagy része ihatatlan. Az eredeti kapszulák jó része silány, átzubog rajtuk a víz. Az SO-k ihatóak, legalább nincs bvennük büdös robuszta íz. A gyári Master Origin Etióp elég jó.
Media Marktban van Corsini kapsula, azokból az SO-k egészen jók.
Általában aluloldottak az italok, ilyenkor előáztatással érdemes próbálkozni, sokat javít.
Mindezektől függetlenül mindenképp a Nespresso-t választanám.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
pataslogeza
aktív tag
A Bialetti Kremina kavefozorol van valakinek tapasztalata? Melyik lenne jobb valasztas, a kremina vagy a brikka?
Elolvastam az osszefoglalot, meg jopar hozzaszolast, plusz neztem videokat es azt gondoltam, jobban jarnek egy ilyen habositos kotyogoval, mint egy elektromossal.
Szeretem a finom, eros kavet, de nem vagyok nagy "kave fan". Most egy rohejesen olcso (1750 ft) 2 szemelyes nevenincs kotyogot hasznalok, aruhazi tchibo kaveval, ami finomabb kavet csinal mint az espresso gepeim, csak epp nem habos. Igy jott az otlet, hogy vegyek egy kreminat vay brikkat, es akkor finom is lesz a kavem, meg habos is Viszont a brikkarol ugyanannyi dicseretet olvasok mint panaszt. Ereszt, frocskol, vagy nem habosit. Eleg valtozo a brikka minosege, a krenianarol meg szinte semmit nem talalok.
-
#25510592
törölt tag
válasz fragola.6035 #78223 üzenetére
A Dolce Gustoról mi a véleményed?
-
horinori2
csendes újonc
Sziasztok!
Szóval a Lelit Anna pid, Graef cm702 páros lett a befutó. Köszöm nektek az infókat.
Mindenképp kell egy tamper, de mi az a plussz 0.5 mm? Ezt még nem tudom. 57-es kar 57.5 mm tamper?
Másik dolog a kezdéshez a víz. Nálunk tisztított víz van belőve kb.80-100 ásványi anyag tartalomra. Vagy teljesen lágyított víz /0 keménység/ folyik Sógoréknál. Vagy a kv.gép víztartályába pl.avx-től valamelyik? -
TA68
senior tag
válasz #25510592 #78219 üzenetére
"Nespressonál mire felépül a nyomás már elfogyott a kávéból az iható rész, túl kicsi a kapszula."
Ezzel szemben a valóság, hogy a kapszula elején lévő alufólia csak akkor szakad át, ha kialakult a megfelelő nyomás.
Nekem egy Inissia gépem van, és nagyon finom kávét lehet vele főzni. Szerintem egy átlag ember igényeit tökéletesen kielégíti. A hangosság meg egyéni érzékenység kérdése, szerintem nem hangos. A Gusztitól sokkal jobb minőségű kávét főz.
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Kérdeznék a szakiktól.
1- GC-hez kazán alsót (fejet) hol lehet itthon beszerezni?
2- Amennyiben pidelve van a gép, az módosítja e bármiben a csere menetét illetve igényel e bármilyen extra felkészültséget?
3- Majorhoz most akkor melyik kés is kell? A Mazzer oldalán a B-t meg a C-t írja a három fázisú Majorhoz.
4- Kés cserénél mire kell figyelni?Köszönöm a segítséget
-
TA68
senior tag
válasz fragola.6035 #78228 üzenetére
"a "barista" elég jó."
Vakok közt a félszemű.
-
neducsinm
csendes tag
válasz fragola.6035 #78223 üzenetére
Az átzubogás szerintem ami valamelyest gépfüggő.
Pl volt egy régebbi gépem, amit eladtam és vettem egy újabbat ugyan abból a modellből a fórumon, mert a színe jobban ment a konyhához.
A régi teljesen jó kávékat főzött, szép egérfarknyi lefolyásokkal. Az újon átzubog a víz, mindegy milyen kávékapszulát teszek bele fintorogva tolom le ha nincs időm a nagy gépen kávét készíteni...
Ugyan ez a helyzet a munkahelyemen. Van 5 (régebbi, újabb) egyszerű nespresso gép, van három tűrhető, egy kedvenc és egy ami kvázi ihatatlan. Ugyan az a kapszula, ugyan az viz, napokon heteken keresztül ugyan az az eredmény. -
neducsinm
csendes tag
válasz fragola.6035 #78236 üzenetére
Nem tudom segít e , de az én használtan vett gépemhez kaptam egy szervízszámlát, az átfolyásmérőjét cserélték ki még szinte új korában. Gyanítom nem sok sikerrel...
-
Nibiru
tag
A Nespresso-ról jut eszembe, próbálkozott már valaki ESE podokkal? Aki ivott már ESE pod ból készített elfogadható minőségű kávét, kérem jelentkezzen!
A nejem nem kávézik és nem is tudja használni a gépet, olyan értelemben ahogy én teszem, sőt megtanulni sem akarja, de ha vendég jön és én nem vagyok otthon, arra gondoltam, hogy használhatna ESE pod-ot. (jelenleg ilyenkor a kis Bialettit veszi igénybe) Nem vitás, hogy nem ugyanaz a minőség volna poddal mint amiket én csinálok, de jóval egyszerűbb bánni vele.
[ Szerkesztve ]
-
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #78236 üzenetére
Danettinel is lehet NP kompatibilis kapszulat kapni, arrol van info? 70 forinttol kinaljak.
-
xemelon
tag
válasz Nibiru #78238 üzenetére
Én vettem egy csomag Dallmayr prodomo pod-ot kipróbálni a Lelittel. Pont erre lett volna jó nekem is, ha a feleségem egyedül inna, akkor egyszerűbb lenne az egész. (A méregetésre meg darálásra, tömörítésre, hőfokokra jobb ha nem tudjátok mit szólt) Sajnos nem lett túl jó a végeredmény, gyorsan átfolyt, egyikünknek sem ízlett.
-
bl4ze
veterán
válasz Nibiru #78238 üzenetére
Évekig a munkahelyen ESE POD-oztunk : teljesen jó.
Családban is van egy gép, és teljesen jó ha megfelelő a gép + POD hozzá.Most éppen IZZOCAFFÉ poddal van etetve :
Van olyan pod amit útólag kicsit még tömöríteni kell, lazán csuklóval lenyomva
ESE POD teszteket találsz még online is, keress rá google.hu-n
.:. bl4ze .:.
-
neducsinm
csendes tag
Hát ezt passzolom... de akárhogy játszok a fűtőcsapolással, semmi eredmény.
Nekem inkább az gyanús, hogy a pumpa túl gyorsan kilyukasztja a fóliát (túl nagy, túl gyorsan felépülő nyomás) és az a fázis kimarad amikor nyomja be a vizet a kapszulába, megduzzad a kávé, de még nem tud kifolyni. -
stereofan
tag
válasz pataslogeza #78226 üzenetére
szerintem a kremina is román gyártású, tehát ott is találkozhatsz minőségi kifogással.
magam nem ismerem a kreminát, de végignézve a "jegygyűrűs" videót, vannak aggályaim, a vége szerintem erősen "cgi" gyanús...
itt a fórumon sokan használnak brikkát, a kremináról nem sokat tudni.
ha kimondottan a hab a lényeges neked, akkor lehet egy tejhabosító is elegendő lenne neked a meglévő kotyesz mellé,
pl egy bialetti tuttocrema,
ha valami habos, akkor ez az!minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
#25510592
törölt tag
Nespresso Vertuohoz volt már szerencséje valakinek? Erősen filterkávé jellegű, semmi értelme, de új technológia. Célközönség megvan.
-
Piftuka
veterán
válasz fragola.6035 #78209 üzenetére
Köszönöm a választ!
Látszik, hogy mennyi minden számít.... Jobban utána kell járnom a témának.
"Aquila non captat muscas."
-
Szabász
csendes tag
válasz pataslogeza #78226 üzenetére
Szia!
Én ezt használtam Bialetti Mokka boci (szelepes) nekem nagyon bevált, finom eszpresszót, tejeskávét és cappuccinót lehet vele készíteni! Egy kézi őrlővel lehet fokozni! Én hairo skertonnal használtam!
https://kookta.hu/webshop/hu/kavezas-teazas/4344-mukka-express-boci-cappuccino-keszito-2-szemelyes.html
http://expolygon.hu/webshop/otthoni-kez-orlok/1235063-hario-skerton
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fender Squier Stratocaster + Marshal MG15 40W erösitö eladó
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- DJI Air 2s FMC drón 7 akkumulátorral!!! - 5,4k video, 1" SONY CMOS
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, koffer