- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
TotO'
aktív tag
bár.. nem is annyival szélesebb a hófehérke, mint gondoltam. plusz a nagyobb tartály is üdvös (tejgőzölés meg nem annyira szempont, egyelőre legalábbis).
egy hófehérke+k6 mellé milyen eszköz az ami még felettéb szükséges a kávéházi élményhez? Feltételezem egy tamper biztosan kell. mi még?
-
RetepNyaraB
veterán
Így, ahogy írtad. Illetve Dedica nekem kezd egyre kevésbé megérős lenni a jelenlegi kínai alapfelhozatal mellett. Utóbbiak közül gyakorlatilag már mindegyik PID szabályzós és normális öntvény kart kapnak, nem a foshalmot, mint a Dedica. Illetve nem is nyomásfokozós szűrősek. Ha érdekel a tejgőzölés, arra a Slim nagyon kényelmes, mert jól aláfér a bödön. Gőzereje nyilván nem lesz sok, de működik.
-
capafog23
őstag
Hasonló setup-om van.
Dedica+nyitott kar+sage bcg600Először Lavazza Oro-t próbáltam mivel itt sokan dícsérték.
Ugyan olyan keserű/savanyú volt mint amit te leírtál bármit csináltam finomabb-durvább örlemény, kevesebb-több g, kissebb-nagyobb hőfok (mert állítható, bár szerintem nemsokat ér).
Semmitől nem lett igazán jobb a kv. Betudtam annak hogy vagy a kv volt halott vagy ez a gép nem tudja kihozni belőle amit lehetne.18g az szerintem filter függő, én 17-17.5-el használom. Neten youtube-on én is láttam a 18g-ot de szerintem más fajta karjuk-filterük van.
Azóta próbálkoztam különféle "minőségibb" lavazza-segafredo bolti kv-kkal ügyelve a gyártási időre, max fél év. És sokkal jobb tapasztalataim vannak nálam idáig a lavazza super crema a favorit.
-
törölt tag
Jó gépnél is van egy olyan helyzet, amikor a megfelelő finomság előtt akár egy fokozattal még pocsék az eredmény mert csatornásodik és átfut a víz a finomra őrölt kávén, ezért keserű. De még egy kicsit finomabbra veszed és akkor jön össze.
Itt JH a végén a finomabb őrlemény mellett visszavett az 1:2.2 arányból majdnem 1:2.5-re és jó lett.
-
waxos
csendes tag
A tömörítés ereje állandó, azon nem kell változtatni. Az örleményfinomsággal tudod első körben beállítani a csapolás sebességét. Ha csak cseppek jönnek, akkor durvábbra kellene őrölni. Tudni kellene mennyi a kosarad töltősúlya, mert lehet a szűrőbe pakolt mennyiség sem megfelelő.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest