- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
Aktív témák
-
Mate
nagyúr
Topikot zártam!
-
-
Matot995
csendes tag
Üdv! Egy olyan gondom lenne, hogy inviteles netem van. Koax kábelen. Az utóbbi 1 hétben nagyon lelassult. 15 helyett kb fél megával jött. Cisco epc3008 kábelmodemem van. Gondoltam, hogy valamit esetleg frissíteni akar mert volt már ilyen és akkor reset megoldotta de most már kb 1 óra elteltével sem kapcsolódik. világít a power és villog a DS de nem megy online-ba. Lehet én rontottam el? Cserélni kell?
-
ignisz
senior tag
Nem ide szántam
-
-
baking77
csendes tag
Üdv!
Invitel kábelnet-es vagyok.
kb 2 hete szakad a net vagyis időtúllépést ad.
Csak a modem újraindítása után jön helyre.
Jelentettem is az ügyfélszolgálatnak.
Ki is jött valaki, gyakorlatilag annyit csinált, hogy ránézett a modemre, akkor épp jó volt, mivel jól villognak a modem ledjei és távolról ránézett állítólag a modem log-jára, ami szerinte szintén jó->megfenyegetett, hogy fizessek kiszállási díjat, sikerült lebeszélnem róla, de a probléma nem oldódott meg.
Közben mindenfelé próbáltam nyomozni, fentebb olvasva rájöttem, hogy én is meg tudom nézni a logot.
Légyszi nézzétek is meg!
Mert szerintem nem kóser, bár nem teljesen értem mi a nyűgje.Kicsit hosszú voltam, bocs, de már elég ideges vagyok emiatt (főleg a szolgáltató hozzáállása miatt)!
Röviden kérem nézzétek meg a log-ot, hogy tudjak mire hivatkozni ha reklamálok!
Köszi!log1:
http://kepfeltoltes.hu/view/131016/68350883201_www.kepfeltoltes.hu_.jpglog2:
http://kepfeltoltes.hu/view/131016/57627530102_www.kepfeltoltes.hu_.jpgUI: ezek olyankor készültek, amikor jó, igyekszem elcsípni a szakadáskorit is...
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
UPC kábelmodemem van WebStar, ha ez mond valamit.
Torrentezéskor gyakran szakad a vonal (de csak akkor).
UPC szerint minden rendben, de a netem csak akkor áll vissza, ha kihúzom a modemet a 220-ból.
Van-e ötletetek, hogy hol a hiba? (Esetleg a utorrent progival?)
Köszi előre is. -
mlinus
őstag
80mbit docsis 3
cisco epc 3010pár napja kezdődött a tünet. a modem random időközönként eldobja a szinkront (van amikor 2 percenként, van amikor fél napig jó). ilyenkor elkezd újraszinkronizálni de 1 letöltési illetve feltöltési csatornánál többet nem képes lockolni ezért csak villog az online lámpa és nincs kapcsolat. kézi újrainditással lehet csak életet lehelni bele.
na most az érdekesség az hogy a nagy melegben bár elég magas volt az adási szint (54 dbmv-re is felment pár alkalommal) egyszer se szakadt. Most 47 körül van, a downstream power 6-7, snr 43, szóval elvileg a jelszintek tökéletesek, mégis dobálja magát.
a szolgáltatót már hivtam de nem tudom mikor jönnek. valakinek valami tipp?
egyébként borzasztóan meleg a modem, konkrétan éget ha hozzáérek a tetejéhez.
-
nagyger
csendes tag
Ja igen, ami lemaradt: szívesen váltanék openwrt-re is a fenti problémám miatt (gondolom ott szabadabb a mozgástér
), de egyelőre nem érzem magam eléggé kikupáltnak ebben a témában, így még picit okosodnom kell
-
nagyger
csendes tag
Nálam ugyanez a helyzet. Gyári legfrissebb firmware van a TP-LINK TL-WR1043ND-n, illetve itt is egy CBN CV6181E muzsikál egy VIDANET 60/6-os kábelhálózaton.
Nálam is néha (szinkronvesztéskor) csinál a modem egy teljes ön-újraindítást, amit a router egyáltalán nem szeret, mivel utána nem kap (kér?) a modemtől új IP címet a modem DHCP szerverétől (a tüneteiből ezt sakkoztam ki).
Ha ilyenkor a router adminjában a WAN felé nyomok egy IP release-t, majd egy renew-t, akkor minden helyreáll (tehát nem kell router-t reboot-olni!), de azt szeretném elérni, hogy ez automatikus legyen aránylag rövid időn belül.
A kábelnetes szerelőmnek (épp újraköttettem egy koax-vezetékrészt egy padláson tapasztalt egér-rágás miatt) mutattam a problémát és ő felhívta az egyik kollégáját, aki tp-link routerekben kiokosodott és ő azt javasolta, hogy a gyári admin DHCP részénél a timeout-ot állítsam át 5 percre. Bár ez elvileg a router LAN felé irányuló dhcp-jére vonatkozik, most épp figyelemmel nézem, hogy ez a WAN felé irányuló dhcp frissülésre is hatással lesz-e. Jó lenne.
Délután újra leszek, akkor kézzel fogom a modemet újraindítgatni, hogy meglessem, mit reagál erre az újabb beállításra a router szoftvere.
Most jobbra el, mindenkinek szép napot! -
royslade
tag
válasz
Gubek-Einste #76 üzenetére
Most értem haza és azt tapasztaltam, hogy a modemem egy CBN modem és logint kér. Anélkül semmilyen infóhoz nem enged hozzá.
-
Egyáltalán nem normális a modem újraindulgatások, nálam hónapokat elmegy a rendszer minden nemű újraindulás nélkül, a szolgáltató csak terel, be kell jelenteni, ki kell hívni a technikus, meg kell csinálnia.
Csinálj egy mentés az adatokról ami a modemben vannak, általában a 192.168.100.1 címen lehet megnézni, ami kellene az Power Level, Signal to Noise Ratio (SNR), Downstream és Upstream részből is. -
royslade
tag
válasz
Gubek-Einste #74 üzenetére
Részlet egy privát levelezésből a szolgáltató egyik menedzserével, akihez a műszaki dolgok tartoznak:
"A rendszer rendelkezésre állása nem bérelt vonal szintű. A modem újraindulása rendszer protokoll szerint működik. A QAM modulációs jelátvitelnél pontos időszinkronba kell lennie a modemnek és a fejállomásnak, ha valamiért elveszíti ezt a szinkront, a modem újraindúl. Ezen nem tudunk változtatni, ez a rendszer része.
A körzet tervezett rekonstrukciója várhatóan ebben a hónapban befejeződik, amennyiben ezek után is fennál a modem újraindulás alternatív megoldást kell találni.
Én most költöztem ide, (messze a fejállomástól) ugyanolyan modemet telepítettek mint nálad. Van mögötte egy alap TPlink router, mögötte egy állandóan működő terminál. Semmiféle problémám nem volt eddig a távoli elérésével. Egy egyszerű router lekezeli a modem reseteket."
Ezek ismeretében is a Szolgáltatónál van a labda?
Egyébként csak annyit, hogy ez a probléma régóta megvan, csak korábban néhány havonta egyszer következett be és nem is gondoltam a modemre, mert mindig ráfogtam a routerre, hogy az adta be az unalmast. Mostanában azonban hetente minimum 2-3 alkalommal bekövetkezik teljesen véletlenszerű időpontokban. Ráadásul napközben nem vagyok odahaza, csak amikor ránézek a rendszerre akkor vehetem észre, hogy nem válaszol a pingre.Üdv. Roy
-
-
royslade
tag
Hali,
Van egy olyan problémám, hogy a kábelszolgáltató modemje időnként kiesik a szinkronból és ilyenkor a modem automatikusan újraindul. A kábelmodem mögött üzemelő TPLink TL-WR1043ND routerem ezeket a rebootokat nem képes lekezelni és lehal az egész NET a router mögött. ( NAS és minden egyéb elérhetetlenné válik távolról egészen addig, amíg a routert újra nem indítják.)
Kérdésem, hogy van-e valami ötletetek arra, amivel ezt a problémát kiküszöbölhetem. A routerben semmiféle beállítási lehetőséget nem találtam erre vonatkozólag.
Üdv. Roy
-
club1
veterán
Mondjuk nem értem minek kikapcsolni a routert, az arra van kitalálva hogy éjjel-nappal menjen. Ha a routert újraindítod, akkor logikus hogy a rajta lévő eszközök egy darabig nem érik el se egymást, se a netet, hiszen kihúztad alóluk a csomagtovábbító eszközüket.
Nekem a pr-telecomnál (Budakeszi) nem kell a routerem mac address-ével játszani, van anélkül is rajta net. Ha újraindítom a routert, akkor is.
Windows alatt az ipconfig parancs listázza a különböző hálózati adaptereid ip címeit, az ipconfig /renew paranccsal tudod pl. frissíteni, az ipconfig /release paranccsal eldobni, stb... Okostv-knél a hálózati beállítások körül biztosan írja valahol az ip címet. Olvasd el a kezelési útmutatóját, hogy a hálózatot hol találod meg/tudod konfigurálni. -
fanci
tag
Hűűűűűűha,ez igy elsőre nekem egy kicsit sok.
De nézzük sorjában,igen a kábelmodem a wan portra csatlakozik,a router dinamikus ip-re van állítva.
"Ugye a routeren be van állítva a dhcp kiszolgáló, azaz oszt belső ip címeket rendesen.
Ugye a routerre rádugott eszközök (PC, TV. stb.) dinamikus ip cím kérésre van beállítva."
Na ebben a két kérdésben egy kis segítség kéne,hol nézhetem meg ezeket.
Az talán segít valamit hogy ha a windows-tol kérek egy hálózati térképet akkor kikapcsolt modem mellet is látja a routert.Ha visszakapcsolom a a modemet ujra van net,csak forditva nem működik a dolog,ha a routert kapcsolom ki visszakapcsolás után csak akkor van net ha a modemet is kikapcsolom és egyszerre indítom a kettőt.
A szolgáltatatóm PR-telecom -
club1
veterán
Alapból ennek nagyon nem így kell működnie akár klónozod a mac addresst, akár nem.
Ugye a router wan portja van összekötve a kábelmodemmel.
Ugye a routeren a wan lábra dinamikus ip cím kérés van beállítva.
Ugye a routeren be van állítva a dhcp kiszolgáló, azaz oszt belső ip címeket rendesen.
Ugye a routerre rádugott eszközök (PC, TV. stb.) dinamikus ip cím kérésre van beállítva, és akár megy a modem, akár nem (akár van internet, akár nem), akkor is kapnak ip címet a routertől.
Na ha ez mind így van, akkor már csak azt kell ellenőrizni a router admin felületén, hogy kap-e publikus ip címet a modemtől (persze ha rá van dugva és működik a modem). Ha nem, akkor jöhet a mac address klónozás, vagy a modem újraindítása (szolgáltató függő - tényleg ki a kábelszolgáltatód?). -
fanci
tag
Kicsit későn válaszolok de errefelé egy hétig nem volt áram.
Megcsináltam amit írtál de sajnos nem működik,net továbbra is csak akkor van ha egyszerre inditom a modemet és a routert.
Akkor sem mindig,szinte másadpercre pontosan össze kell hangolni a modem és a router inditását hogy legyen net. -
pilota
tag
kábel tv-s netröl beszélsz ha jolértem találsz egy olyant a menümen hogy mac clone ot menyrá a clone macaddress tora és utána save ugyanis a készüléket öszekell hangolni a modemel hogy kitudja olvasni a modembol az adatokat irj ha mégse jó.Azutánse.Azért irdmeg ha rendbe megy azt is.
/Sajna most csak igy este fele vagyok fent ha keresnél/
-
fanci
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis kábelmodem problémám,én magam sajnos nem nagyon értek ehhez hátha tud itt valaki segíteni.
Kábelnetem van,rendben müködik ,(kábelmodem:cisco epc2202) de most vásároltam egy internetképes tévét és egy tp-link tl-wr741nd típusu routert.
Össze is dugdostam a kábeleket ahogy kell,és működik is.
A probléma az hogy a tv illetve számitógép inditása előtt áramtalanitani kell a modemet és egyszerre kell inditani a routerrel különben ninncs net.
Nincs valami megoldás arra hogy a router bekapcsolás után csatlakozni tudjon a modem áramtalanítása nélkül? -
pilota
tag
válasz
Gubek-Einste #64 üzenetére
Azért kérdeztem mert az elözö helyen ahol laktunk ot adtak egy ugyanilyen tomson rutert de én vettem egy motorolát áttöltöttem rá a szofvert a modemből és ment utána.Abbanis csak a dinapimus megy van elrejtve egy ping azonosito amivel bejelentkezik a központba.Namost a tp linkbe is bennevan nekem ezek a paraméterek de az adsl hezvan a csati a szolgáltató szofverét is áthuztam már rá de valahogy átkéne kötni a bemenetet tvre csak akárhogy probálom nemmegy el a jel a készülékig.azt nem tudom elvileg a két középsö lábon komunikál a két oldalso akkor mi az adslnél ha tudnám lehet megtudnám oldani a gondot.De seholsincsen rajz a adsl kötéséröl a kábelnetnél belsö vezeték az ugynevezet inpulzus szál a külsö árnyékolás meg a test.
Az elözőre válaszolva már megint tomson modemet hoztak ki 1 honap és szerintem megdöglik nálam a modem.
-
-
pilota
tag
válasz
Gubek-Einste #62 üzenetére
Az a baj tudom de jolenne ha már a tp linkis gyártana ilyen modemeket most beszéltem délelött velük a tomson modememet cseréljék le motorola modemre mert azis van nálunk majd valamikor hozzák mert akinek it legalábis a környéken azvan arra még nemvolt panaszuk egyiknekse.
-
-
pilota
tag
Hali segitséget szeretnék kérni elsöre lehet furán hangzik de egy adsl modemet akarok tv netes modemnek használni.A beálitásoknál ugyanugy támogatja a dinamikus netet de van egykis bökenö a csatlakozo még telefon csatlakozo rajta kérdésem a következö átlehete kötni coax csatlakozosra vagy sem.
Ez egy tp link TD-W8901G Annex B modem és ruter egyben.
/Azért akarom ezt a modemet mert 3 honap alatt 2 modemet cserélt a szolgáltató nálam mindegyiknek a pingelése lasultbe.Ebben a készülékben megmég nem csalodtam./ -
mlinus
őstag
Érdekes. Elöszőr is a vételi szint néhány csatornán eléggé határeset, a -5 már okozhat fejfájást, bár ez nem indokolja a teljes modemújraindulást.
A naplófájl viszont egyértelmüen gázos, tele van hibákkal. Érdemes lenne megnézni, hogy mi iródik bele az újrainditásnál.
Mindenképp vedd fel a kapcsolatot a szolgáltatóddal (amúgy ki az?), mert az egyáltalán nem normális hogy kiakad a modem - vagy a hálózattal van a gond, vagy a modem defektes (ami nem lepne meg, nekem az utóbbi 4 hónapban 3x kellet thomson modemet cserélni, 2 TCM 471 után már egy THG571-et kaptam)
-
Comic
aktív tag
A modemhez én nem igazán értek, hisz nem is kellett foglalkoznom vele! Szóval itt vannak a képek a 4 lehetséges oldalról:
Remélem, hogy ti értetek belőle valamit, mert nekem csak a log "Warning"-ja mutatja, hogy valami nem százas! :S
Intruder2k5: Igen, biztosan újraindul. A ledek visszajelzései alapján teljesen reset-el a cucc.
Kikapcs (kialszik minden led) -> restart, diagnosztizálja magát (ledsor ellenőrzés, ki-beirányuló kapcsolat ellenőrzés, online, illetve lan kapcsolat ellenőrzés) -> csatlakozás (újra van kapcsolat, illetve adatforgalom)
Megnéztem a leírásban, hogy melyik visszajelzés mit jelent és tuti a restart.
-
-
Comic
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #53 üzenetére
Szia!
Biztos, hogy újraindul. Az állapot-ledek jelzik.
Újrakonfigolja az egész hálózatot.
20Mbps-os a net, szal bőven el kellene bírnia! -
Szia!
Egész biztos, hogy újraindul? Nem lehet, hogy csak szimplán megszakad a net valami hálózati probléma miatt? Szerintem a túlterhelés kizárt, két okból is... Az egyik, hogy a játékok jellemzően nem forgalmaznak olyan sok adatot, hogy az komoly terhelést jelentsen, másrészt pedig a modem nyilván a neted sebességének megfelelően lett kiválasztva, ergo a limitet a neted végsebessége, és nem a modem terhelhetősége adja!
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Lassan két éve használunk egy Thomson TCM470-es kábelmodemet.
Eddig semmi gondunk nem volt vele, viszont elkezdtünk játszani.
Amíg csak egy olyan gép volt ami elbírta a játékot (Worlds Of Tanks) addig semmi gond nem volt.
A gépek bekötésén nem változtattunk, csak magán a gépek konfigurációján.
Most, hogy két gépen is egyszerre játszunk, rendszeresen újraindul a modem.
Előfordulhat, hogy két gép ugyan azon időben kb hasonló adatforgalommal túlterheljen egy ilyen ketyerét?
A gépek routeren keresztül, utp-vel csatlakoznak a modemre és ez eddig is így volt.
Esetleg egy másik firmware, vagy nagyobb teljesítményű modem vásárlása megoldaná a gondot? -
mobbo
senior tag
upc kabelnet, SA EPC2203 modem, usb+utp csatik es win7
hogy kell beallitani hogy menjen usb-n?? ugyfelszolg szerint nincs win7 driver
netstart progi usb-t fel se ajanlvalakinek van ilyesmi mukodo konfigja
kezzel hogy kell konfigolni a win7ben a upc csatlakozast? -
yaga89
csendes tag
Köszi a választ, de ezt nem nagyon értem, hogy a modem fagy le és a router a rossz, ezt esetleg meg tudod magyarázni ? Ezen kívül tudsz valami másik jófajta routert ajánlani ?
-
yaga89
csendes tag
Csösztök!
Jó pár éve van Chello net és mindvégig ugyanazt a Motorola SB5100E modemet és egy SMC routert használtam probléma nélkül. De most lecseréltük a routert egy TP-link WR641G-re és azóta olyan problémám van, hogy a modem rendszeresen lefagy. Nem tudom elérni a belső hálózati címéről, de a router rá tud csatlakozni. A tápkábel kihúzása és bedugása utána normálisan megy. Rendszeresen torrentezek, de nem hiszem, hogy ez lenne a probléma, mert nem akkor fagy le a modem, amikor megy a torrent, hanem úgy amikor kedve tartja 1-2 naponta. Ha tudtok segíteni írjatok pls , ha nincs megoldás akkor a chellóhoz fordulok.
-
mh197
őstag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, hogy hogy tutok digikábel szolgáltatónál modemet cserélni?
A kapott modem szar, nem részletezem, tényleg nem jó. Cserélni nem cserélik, a sajátom meg nem regisztrálják be.
Mit lehet tenni? Ha rákötöm a netre a sajátom, akkor az utorrent megy rendesen, de DNS-t nem talál. Van vmi trükk, vagy mit írjak át, hogy működjön rendesen?
Valahogy a modemre rávésett MAC címet kellene megváltoztatni, csak nem tom hogy. Esetleg ötlet?
Vagy ez teljesen rossz gondolat? Mert a kapott modemen más MAC cím van, mint a sajátomon ugye, és vhogy úgy kellene látszódjon a digisek felé, hogy a saját modemjük van fenn, miközben az enyém üzemel.Üdv.
-
letöltöd az illesztőt - a gyártó oldaláról - innen; link
kicsomagolod a *.zip állományt, és kapsz egy win_xp_2k3_32 könyvtárat, amiben nincs *.exe vagy más indítható állomány, ezért az alábbiak szerint kell telepíteni; megnyitod az eszközkezelőt -> megkeresed az illesztő nélküli - korábban említett - hálózati vezérlőt, arra jobb klikk -> illesztőrpogram frissítése -> a számítógépről betallózod neki a win_xp_2k3_32 könyvtárat, és így illeszti a hálózati vezérlőt! -
Geryke17
csendes tag
Sziasztok!!! Nekem az a problémám, Hogy Van egy modemem és nem ismeri fell a gép kéne hozzá egy telepitő:S:S:S tudtok segíteni???
A modem neve: Brodacom Netxtreme Gegabit EnthernetA soriszáma v nemtom miez ez sztem fontosabb: BCM5701 Gigabit Ethernet
Köszi szépen
Ha tudtok segiteni h letöltsem azt a drivert az jólenne mert nincs telepitőm:S -
elektromech
csendes tag
Üdv!
Van egy kábelmodemem, ami Xp-s géppel van összekötve az átvitelt usb-n keresztül oldotta meg a szolgáltató. A problémám az, h egy ideje alig megy a netem láthatóan az első oldal betöltésekor olyan mint amilyennek lennie kell, aztán megy le a sebesség és 5-8kb/s- nél áll meg és semmi nem töltődik be.
Létezhet az, h az usb csatoló rész ment „világgá” a modemen?
Válaszokat előre is köszönöm! -
speed3456
aktív tag
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem hogyha kicserélem a szolgáltatótól kapott modemet (mert tönkrement) egy teljesen másikra (más gyártó meg minden más) akkor ugyan ugy menni fog a net? És az mindegy milyen fajtát veszek csak legyen rajta UTP meg ez az antenna cuccos?
-
Cloud_s
aktív tag
Sziasztok!
Miért van az, hogy a Motorola Surfboard modemen a PC/Activity led, illetve a gép hátulján a LAN csatlakozó is villog akkor is, ha nincsen semmiféle forgalom? Tudtommal ezeknek a ledeknek folyamatosan világítani kéne és nem villogni, ha nincs forgalom... Még ha kikapcsolom a gépet akkor is villognak. -
advance
csendes tag
Sziasztok!
Egy probléma megoldásban kérem segitségeteket ill. véleményeteket.
Adott 1 linksys broadband router és 1 UPC-s internethozzáférés (webstar modem voippal) és heti, kétheti rendszerességgel a router (csak a WAN része) befagy és vége a netosztásnak, csak táp ki és be után válaszol a pingelésre a router és a kábelmodem. Érdekessége a dolognak, hogy a rúter svics funkciója az tovább működik.
Próbálkoztam másik routerrel is, sőt a kábelmodemet is kicserélte már a júpíszi de csak nem akar megoldódni a dolog.
Ha tudtok bármilyen információval szolgálni kérlek osszátok meg velem!
köszönettel:
advance -
troland26
őstag
szisztok
lenne egy olyan problémám ,hogy miután bekapcsoltam a gépet és elkezdtem netezni bizonyos időközönként ujra indúl a modem tehát , meg akarok nyitni egy web lapot a böngészőm meg elkezd gondolkodni (persze nem történik semmi) majd kialszik a modemen minden lámpa és újra indítja magát mint bekapcsoláskor van hogy ezt napjába töbször is eljátsza és van olyan is hogy nem indúl újra egyből hanem néhány percig csak két lámpa villog és percek múlva kapcsol be a többi .
szerintetek ez mitől van? lehet hogy a szolgáltatónál van problema?
jaah és még azt is szerettem volna kérdezni ,hogy lehetséges -e hogy a szomszéd az én netem et használja egy wireles eszközzel (időnként lassabb a kelleténél a netem)
és ha ez lehetséges hogyan tudnám kivédeni?
egyébkén thomson cabel modemem van és a rubicom a (régen tvnet volt csak átvették ezek) szolgáltatóm -
gabor.net
csendes tag
Hali!
Mindenkien figyelmébe ajánlom, mert tutira igy mukodnek a dolgok, sokszor sok hyeln szereltem hálozatot:
EP-4904SX: Nagyon érzékeny a tápra, ha kcisit tobb a fesz v kevesebb, befagy, és nem osztja ki normélsian sz ip-t. Ha elotte már megkaptad, akkor simén csak azt tspasztalod h nem lehet megujitani, és nem éred el az lapártelmezett átjárot, mert midng azon a cimen kellen elérned a router webeserverét.
Megoldás: Lehuzod a táprol , kihuzodbelole az osszes UTP-t, vársz 1 percet, bedugod a a tápot. Megvárod mig letszteli magát, végé fut felvilenn minden led, majd kcsit késobb elkezd villogni a diag, és az USB led is. CSAK EZUTÁN DUGJ RÁ TUP-ket, különben nem fogod megkapni az ipket, és a WAN-rol sem kéár normálisan ip-t. Meg másik lehetoség h mindg felteszed rá a legfrisseb firmwaret. Ami necces lehet ha kozbe befagy a router, mert akkor kuka.....
Chellos Motorola modemes hozzásdzoloknak:
Ha usb-n csatlakoztok a netre, a chello dhcpje MAC alapjn azonosít: Mert a winfos egy virtuálsi hálokártyaként fogja látni a mutorola modemet, amit ha lekértek a futtatás\cmd-be
ipconfig /all -al akor mutatni fogja a fizikai cimét is.
Ha utp.n kerszteul használod a cuccot, nem kell virtuálsi hálokértya: ergo a hálókártyád macje fog kimenni netre. Gondolom ezen a macen regeltélk a netedet.
Megoldás: Minden hálokártyáank lehet softveresen MAC-et váltosztatni))
igy osztom otthon én is a neten routerrel . A router Public Amc-ja a motrola virtuálsi hálokártyájának a a MAC-je))
Remélem segitettem midnekinek
Sziadztok -
Caniggia
tag
No, a lényeg hogy csak windows betöltéskor van ugy hogy nem ismeri fel a modemet. Ha néha felismeri akkor minden jól műxik és sose fagy le. Ennyi röviden. Új gépem is van ezzel is és a régivel is lefagyott restartoknál. Már arra kezdek gyanakodni hogy ez egy típushibás verzió mármint a Webstar 2100-as modellje.
-
htoms
tag
Figyi. Elemezd mar mi a fenerol van szo igazabol.... Mert ha szarozik usb-n akkor egyszerubb ha az ethernet portjat hasznalod inkabb, es termeszetesen jobb is imho. Ha hagyjuk az illeszto ujratelepitest es ilyenek akkor gondolom tul vagy mar a legfrissebb driver telepitesen is. Windows alatt mast nemigazan tudsz csinalni minthogy basztatod es lesz ami lesz.
Nagyjabol ennyi. Reszletezd erthetoen a gondjaidat, mert a jo hosszu hozzaszolasodban nemigazan van hasznalhato info.
[Szerkesztve] -
Caniggia
tag
Srácok! Tegnap kaptam egy vadiúj modemet, a régit cseréltettem ki mert újraindításkor mindig lefagyott. Semmi gond nem volt vele tegnap ma meg szintúgy mindig lefagy amikor tölti a windowst! Tiszta agyrém már! Usb-n csatlakozik van még bedugva egy microsoft-egér, meg egy gravis gamepad az usb-re. Egyetlen megoldás segít ilyenkor ha kihúzom és újra bedugom az áramellátó csatlakozót és utána jól bejelentkezik, felismeri. szóval a probléma hogy: ''az eszköz nem indítható el''. De méééér?
Komolyan már mindent próbáltam és most már a modem sem lehet hibás de így kiderült az előző sem volt az.
Van valakinek ötlete? hagyjuk az ilyen illesztőprogi újratelepítést meg hibaelhárítós dolgokat.
Új gépet vettem ráadásul a hónapban és így a géppel sem lehet gond. -
zukko
csendes tag
bambano köszi a segítséget. Valóban beraktak még 1 elosztót, szűrőt (anno mikor behozták a netet) de azt nem tudta senki nem is szóltak róla. De megoldódott a probléma.
-
zukko
csendes tag
Van a T csatlakozó amit ők tettek be, ez talán szűrő is, viszem azt.
Ami a Tcsatlakozóból kijön és a modembe megy azon mindenhol ugyanaz a kábel van.
Tehát csak az a kábel változik ami a T csatlakozóba belemegy. Azt nem változtatom ami kijön belőle. -
bambano
titán
Az baj, mert akkor a környezeted internet elérését is tönkreteheted. Egyébként több olyan elosztó típus is van, ami iránycsatolt. Ne csak a modemet vidd át, csereberéld az elosztóidon a kábeleket is. Próbáld meg úgy cserélni a kábeleket, hogy az elosztón mindig ugyanazon a csatlakozón maradjon a modem a mozgatás ellenére is.
-
zukko
csendes tag
Milyen szűrőt? Nincs bennt semmilyen szűrő... Teljesen saját a hálózat a koax mindenhol ugyanaz, csak az a T amit ők beraktak...
-
zukko
csendes tag
Sziasztok!
Nekem SB5100i Motorola kábel modemem van.
Tökéletesen teljesít, de át akarom vinni másik szobába. Ha másik szobába kötöm rá a koaxot nem működik sehol, csak abban az egy szobába, tehát csak abban az ágban, semelyik másik koax ágban nem megy! Ötletek miért? Mit tudnék csinálni?
(a modem és a T elosztó között a kötés mindenhol ugyanaz, tehát az a kábel nem rossz....) -
zolnagy
őstag
Azért van, mert a szolgáltató a hálókártyád MAC címe alapján azonosít Téged. (Az új gép hálókártyájának más a MAC címe). A legbiztosabb az, ha a szolgáltatónál átjelented, de pl. itt Győrben az is megoldás, ha a kábelmodemet egy fél napra áramtalanítod, majd már az új géppel próbálsz csatlakozni, de szerintem ez szolgáltató függő.
-
djlear
csendes tag
Nem biztos hogy jó helyre írok,de lenne egy nagy problémám.Gépcserére vetemedtem,és míg a régi gépem gond nélkül csatlakozik a netre,az új nem hajlandó.Ugyanazt az xp-t telepítettem.Az új hálókártyám egy Sis 191 10/100,meg hadovál valamit a gép egy 1394 kártyáról is,de az mép Ip címet sem jelez ki.A Sis igen,alhálózati maszkot szintén,de az alapértelmezett átjárónál már nincs írva semmi.Ha valaki tud erről a problémáról mondani valamit,nagyon megköszönném,mert egy dualcore-os 3,4-est nem szeretnék felhasogatni gyújtósnak mérgemben.Az alaplapom egy P5sd2-fm Asus -vicc,de a hivatalos Asus oldalon nem is tudnak erről a lapról semmit....-,elvileg Via chipsetes,de nem biztos...
-
driver18
tag
Sziasztok!
Egy helyre kábelnetet kötöttek be. Most számítógépet csere volt ezen a helyen, és nem tudom, hogy lehetne visszavarázsolni a kábelnetet! A modem egy LanCity LCPET-3 típusú modem. Csak UTP van rajta, USB nincs. Mindezt WIN 98 alá kellene megoldani!
FONTOS, légyszi segítsetek!
Előre is köszönöm. -
nagydee
tag
nekem amikor bekötötték a chellot, azt csinálta (hálókártyán keresztül), hogy úgy tett, mint ha lenne net, de bit nem sok annyi sem ment sehova. ezt úgy 5-6 óra folyamatos működés után mindíg eljátszotta.
csak úgy lehetett netezni, ha elötte kitéptem a tápkábelt a modemből.
írtam egy levelet a supportnak és erre (2 nap múlva) kicserélték a modemet, azóta semmi baja, igaz, hogy USB-n megy -
Bocsek
aktív tag
Nekem azt ajánlották hogy utp-n keresztül használjam a kábelmodemem.
(motorola sb5100) -
Lustee
csendes tag
Hi mindenkinek!
Nem tudom hogy mi lehet a megoldás arra a problémára, hogy netezés (USB-n keresztül) közben bizonyos időközönként ledob. Megszakad a kapcsolat és csak újraindítás után tudom csak újra használni. Eddig a hálókártyát használtam, de az meghalt, ott nem volt semmi baj a nettel, de USB-n egy másfél óránál tovább nem tudok fent lenni.
Akinek volt hasonló problémája, vagy aki tudna segíteni a dologban írjon.
Köszi
[Szerkesztve] -
ottomat
csendes tag
Ismét Üdv!
Az előzőekben vázolt probléma a DSL routerrel megoldódott. Valószínűleg kontaktus hiba van a készülékben. Ismét müködik. Azért megköszönném, ha ezzel a típussal (EP-4904SX)kapcsolatos esetleges ''élményeiteket'' megosztanátok velem. -
ottomat
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Nekem is kábelmodem problémám van. kb. három hónapig müködött a SURECOM EP-4904SX modemem. Valamiért lehalt. Napok óta próbálom a rendszert újra éleszteni de nem sikerül.
A gépek látják egymást,de egyik sem tud kijutni az internetre.
Önállóan a routert megkerülve természetesen egyenként lehet internetezni.
A MISTRAL szerviz szerint nincs semmi baja a routernek!
A leírásban szereplő installációt már többször is megismételtem.
Fő problémának látom, hogy nem tudom magát a routert elérni.
Az IP-je a leírás szerint 192.168.1.1-en van.
PING paranccsal sem tudom elérni.
Ha valaki tud kérem segítsen! -
-
Flashy
veterán
válasz
Flash (The Original) #6 üzenetére
ha volt valami trükk vagy olyan ami esetleg nem triviális szerintem írd meg ide, hadd okuljanak belőle, hadd mondjuk a következőknek hogy ''használd a keresőt''
-
Flash (The Original)
tag
Köszi mindenkinek, de már sikerült megoldani, megy USB-vel.
-
Flashy
veterán
szerintem hagyd csak UTP-n át. jó, biztos jól működik USBvel de azt nem erre teremtették... az UTP való arra hogy hálózatot csináljunk
-
Gregorius
őstag
válasz
Flash (The Original) #1 üzenetére
Nálam úgy működik a dolog (valamilyen Toshiba modem, de ugyanúgy UTP és USB is van rajta), hogy ha UTP-n dugom, akkor DHCP-vel azonnal működik. Ha USB-be dugom, akkor fel kell neki pakolni egy USB drivert (tbntunic.sys és tsai, az USB eszközök alatt) meg egy NDIS filter drivert (tbntnd5.sys és tsai, a hálózati csatolóknál), és aztán ugyanúgy megy, mintha UTP-be dugtam volna (azt kivéve, hogy néha panaszkodik, hogy a fenti driverek nincsenek digitálisan aláírva), tehát DHCP bekapcs és lőn. Talán egy kicsit bizonytalanabb (nagy terhelésnél előfordul, hogy egy pillanatra bont, de ezt néhány program meg sem érzi), de olyan még nem fordult elő, hogy se kép se hang (illetve amikor igen, olyankor az axelero volt a bűnös)
Honnan:
Nálam eddig három különböző hálókártyába volt bedugva, egyiknél sem panaszkodott. A szerződésbe meg az van írva, hogy végpont-rögzített, tehát a kábelmodem a fix eszköz és nem a hálókártya (USB-nek egyébként sincs MAC címe).
[Szerkesztve] -
Honnan
csendes tag
Ip-ét is kénne állítani, vagy mac címet, mivel a hál kártyáds zámát azonosítja a cucc, de inkább a CHELLO Pro és Kontra topciba tedd fel a kérdést szerintem.
-
Flash (The Original)
tag
Up!
-
Flash (The Original)
tag
Helló Mindenkinek!
Van egy kis problémám:
Kábelnet van itthon, egy Motorola SB5100-as modemen keresztül, ennek van USB, és UTP kivezetése is, eddig hálókártyán keresztül használtam, működött tökéletesen, mostantól viszont USB-vel szeretném. Drivert szedtem le a modemhez, így felismeri USB-n keresztül, mint kábelmodem, látja hálózati eszközként, tudom engedélyezni is, de mégsincs net. Ja és Xp van fent.
Ha valakinek ötlete van, azt szívesen veszem, előre is köszi!
Aktív témák
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Interactive Brokers társalgó
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest