Új hozzászólás Aktív témák

  • jetarko

    csendes tag

    Van egy osztályom aminek az adattagjait validálom, hibernate validator segítségével.
    A következő a problémám:
    Van az osztályban 10 db adattag és mindre van feltétel.
    Amikor teljesen új objektumot veszek fel bejön 10 adat és a validáció remekül megtörténik.
    A többi esetben mondjuk csak 5 adattagot akarok módosítani, de a másik 5 adattagot nem akarom előtte megosztani(pl form-ba rakni,se hidden mezőbe rakni). Ekkor bejön 5 adattag amik lehet, hogy megfelelnek,de a többi 5 miatt elbukik a validáció, mert azok üresek maradnak.
    Erre a megoldás, hogy létrehozok olyan osztályokat ami csak ezt az 5 adattagot tartalmazza és majd az eredeti objektum ezen 5 tagját módosítom vagy megadok előtte minden adattagot, ami nyilván nem a legjobb módszer.
    Jelenleg a problémámhoz elég lenne 2 db ilyen osztályt csinálnom és valószínűleg nem is lenne több eset, de mi lenne ha ez már 30 db különböző osztály? Az összes osztályban ugyanaz a logika, csak más adattagok vannak benne.
    Erre vmi értelme megoldás van?
    Pl gondolok itt olyanra, hogy mikor jön be az adat Spring controllerben, akkor a @Valid annotációban vhogy felsorolnám, hogy melyik adattagokat validálja vagy erre saját Validatort kell írni? Nem próbáltam, de ahogy nézem ha manuálisan hívom meg a validatort, akkor lehet állítani, hogy melyik mezőkre történjen tényleges validáció, valami ilyesmit szeretnék.

Új hozzászólás Aktív témák