-
IT café
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
válasz
Castell #29946 üzenetére
Ahogy cherubion08 is írja, kérj cím felmérést.
Anno én is felhívtam az Invitelt, és mondták, hogy nem vagyok benne a címlistában, mondom, OK, de itt megy el előttem a kábel, és sarki ház vagyok, és a címem már a másik utcába szól, ahova valóban nem fordul be a szolgáltatás, de van kb 15m utcafrontom arra az utcára, ahol ott lóg a póznán a kábelük.
1 hét múlva be volt kötve az internet.
Jó ez még pár éve volt, de ugyanúgy címlista probléma volt. -
-
taki01
őstag
Kismaroson megjelent egy digi-s kocsi. Ebből még nem szűrném le, hogy elkezdték építeni a hálózatot, de sanszos hogy valamit méregetett fel MSAN-nál.
-
Castell
aktív tag
válasz
hmatyas #29945 üzenetére
Üdv,
Szánalmas amit művelnek. A történetem: kapunk egy levelet, h megszűnik az Invitel, áprilisban vége az egésznek, a Digire kell átszerződnünk. Ok, ezt sejtettem is már korábban, h ez lesz. Felhívom az Invitelt, onnan átirányítottak a Digihez, sajnos kifogtam egy teljesen amatőr ügyintézőt, aki a kérdéseimre zenét kapcsolt, h a kollégáit kifagassa a válaszokról. A lényeg, h pont a mi házszámunk nincs benne a címlistában, de a szomszédunké meg benne van, érthetetlen. De ezt már tudtam, hiszen a digi oldalát gyakran nézem a cím miatt, de gondoltam az ügyfélszolis többet lát és esetleg többet tud tenni az ügy érdekében. A végeredmény meg az volt h autózzal 100 km-t a legközelebbi digi irodába, mert ott át tudok szerződni. Wtf. Visszahívtam az Invitelt, elmondtam a storyt a digivel. Itt már sikerült kifognom egy korrekt ügyintézőt. Azt mondta hiába megyek be a digi pontba, nem tudnak mit kezdeni azzal a ténnyel, h nem vagyok benne a címlistában. Szóval kapsz egy levelet, h szerződj át a Digire, mert az ön lakóhelyén kiépítésre került... Milyen jól képben vannak...
De megtette azt az Inviteles ügyintéző, hogy további segítséget kért és a végszó az volt, hogy menjek másik szolgáltatóhoz, mert nem tudnak velem mit csinálni.
Köszönjük Emese!
-
hmatyas
tag
Nálunk is volt digi -> invitel átállás. Kb két hete felhívtam őket, hogy nem kaptunk számlát olyan 2-3 hónapja, és jó lenne ha kapnánk, lévén interneten be szeretném fizetni. Kiscsaj elmondja, hogy jaa, nem lett elindítva a számlázás, de legalább meg tudta mondani az új szerződésszámom - amit fel tudtam vésni a digi oldalára. Szuper. 2-3 napig semmi számla nem volt ott - most meg hirtelen 13160HUF lejárt egyenleg. Értem én, hogy a nemfizetés jutalma a kamat, de ez nem korrekt. 1000 huf-al megkárosítanak - mikor ők nem küldték ki a számlát. Befizetem nem fog földhöz vágni, érzésre viszont elküldeném őket egy kicsit a fogyvédelemhez, kapjanak ezért is büntit. Ezért a hozzáállásért simán megérdemlik. (Nem azt vitatom, hogy be kell fizetnem, hanem azt, hogy akkor az arra kiszámolt kamatot.)
-
taki01
őstag
válasz
Peter Kiss #29940 üzenetére
Nálam még mindig van két ZTE HGW és két darab DLink modem, úgy hogy kb 3 éve nincs szerződésem és kérdeztem, hogy melyik eszközöket kell vissza vinni és erre az volt a válasz amit utoljára kaptam. Szerintem majd valakinek elajándékozom, ha szeretné. A két DLink-en dchard féle firmware van.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Nekem anno az előfizetés váltás volt, csak net volt, és pár éve jött hozzá Tv és telefon, amikor bekötötték a többi részét is, akkor adta oda a szerelő, hogy ez ajándék.
Egy alap TP Link router volt, adtam is el azonnal pár ezer Ft-ért.
Igaz, nekem sosem volt rajta a számlán ilyen tétel. -
válasz
Szerintem úgy tedd csak el, hogy ha szükséges lenne, le tudd adni.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Nekünk is régebben mindig ráírták, valami ócska D-Link volt.
-
Peter Kiss
őstag
Megint elém került az Invitel-től kapott router, ami már sok éve a szekrényben pihen, mert semmi értelme; most megnéztem a számlát, ezen már nem szerepel, hogy biztosítanánk számunkra az eszközt 0 forintért. Emlékeim szerint ez rajta volt, de most, hogy nincs, vehetem úgy, hogy lemondtak róla? Mert akkor egy megfelelő pillanatban elhelyezem oda, ahol többet nem rakosgatom.
-
z00mhead
tag
válasz
z00mhead #29872 üzenetére
Na, hát csak hogy valahol summázzam (leginkább saját magamnak): az Invitel-Digi átállás nálam kerek 3 hét netkiesést okozott. Naponta 1-2-szer hívogattam őket, egy 15 oda-vissza emailezgetés és 2 darab személyes ügyfélszolgálatos megjelenéssel később már volt is újra netem. Egészen másfél napig, mert a kis huncutok ma reggelre bekapcsolták a wifit az általuk adott modemen (ONT-on, hogy ne verjem ki a szakmázósóknál a biztosítékot). Nem is zavart volna, ha nem úgy kapcsolják be, hogy semmiféle védelem nincs rajta, az utca embere jelszó nélkül tudja használni a netem. Segond, bár a modembe (ONT-ba) nem tudok belépni semmilyen user/password kombóval (még azzal sem amit a Digis telefonos ügyintéző mondott) van egy szép WLAN gomb, biztos ki lehet vele kapcsolni ezt az aprócska security risk-et. Hát nem! 10-15 másodpercre kikapcsol a wifi (lényegtelen, hogy 3 vagy 30 másodpercig nyomom, ugyanaz a hatás) majd vissza, szórjuk a biteket a környék ingyennetezőinek újra. Okké, akkor hívjuk az ügyfélszolit (aranykártyás, visszajáró ügyfél vagyok náluk amúgyis
). Kb 5 perc után megértette az ügyintéző, hogy egy semmilyen módon nem védett WIFI nem éppen a boldogsághoz vezető út, én kikapcsolni nem tudom, legyenek kedvesek ők. Nem tudták kikapcsolni. Jó, sebaj, milyen egyéb mód van ezen kockázat megszüntetésére? Kapcsoljuk át a cuccot bridge módba! - hangzik emberünk válasza, és már hallom, hogy pötyögi a ticketet (közben 4-szer felhívja a figyelmem, hogy az internetet csak az 1-es LAN-portba dugjam, mert másutt nincs - én röhögök a LAN2-re dugott, tökéletesen működő, interneten 1000/300-zal száguldó desktop képernyője előtt, de jó, legyen, LAN1 saját router, abba gépem mazzagja be, CSAK ÍGY MŰKSZIK, azt mondják).
Ez reggel kilenc, majd 13:55-kor jön az SMS (épp 5 perccel egy munkahelyi videókonferencia előtt), hogy problem megoldva, bridge ám mostantól a módi, tárcsázzunk hát. Routeren keresztül: hiba 651 (tulképp az akármi PPPoE-s megfelelője - de nem user/password hiba). Segond, a router lehet hülye, dugjuk be direktbe az asztali gépbe, pikk-pakk betárcsáz majd és újra röpülnek a bitek, letorrentezek mindent is, 4k por... 651-es hiba.Na akkor csörget is a 1272, ügyfélszoli VIP kártya villant, alig 5 perc liftzene után már kapcsolják is az egyébként rendkívül kedves ügyintézőt. Bemutatkozás, anyámneveszületésemidejehelye... Szóval most várom, hogy visszakapcsolják azt a fost router módba. Lesz*rom, ha ingyenwifit ad a környéknek. Hack-elje tőlem a NASA-t aki akarja, MI BAJ TÖRTÉNHET?!?!?! Majd betekerem az antennát 30 réteg alufóliával, vagy letöröm a p*csába és azzal eszem innentől: a betűlevesből a DIGI nevét rakom ki a tányér szélére.
Bohózat ez a cég! -
sziszi-fuszi
senior tag
Igen. Van. Eldobod az Utorrentet és felraksz egy Qubittorrentet. Vagy akár innen is: Neszetools. Ma a piacon megtalálható legjobb kliens.
-
albiosz
őstag
válasz
l.skywalker #29934 üzenetére
Köszi, kipróbálom majd. Kíváncsi vagyok.
-
l.skywalker
titán
válasz
albiosz #29932 üzenetére
Ez elég összetett dolog. Ha sűrűn lakott a környék és a sok a WiFi-s router akkor azon is sok elvész, ha te és minden szomszéd automatikus csatornán hagyjátok a jelet. Ráadásul a falak vastagsága és egyéb elektronikai berendezések is befolyásolják a jel erősségét. Ha van rá lehetőséged mérj egy kijövőt közvetlenül az ONT-ból és ha ott megvan a gigabit közeli, akkor a WiFi-n lehet mit javítani még.
-
albiosz
őstag
válasz
l.skywalker #29930 üzenetére
Nálunk is elment éjfél körül a net, gondolom itt is átállt. Este néz majd mesét a gyermek, akkor csekkolom a gyerekzárat.
Tudom, ciki, de én csak wifit használok. Az normális, hogy nálam kb. 130/140 a le/fel speedtesten mérve? Ha számít: Thinkpad T490 az eszköz, a router meg amit adtak. Diginet 1000 FTTH-t számláznak. Nyilván elvész egy része wifin, de ez nem sok veszteség? Kábel nincs itthon
, de majd tesztelem.
Vác, Lajostelep, optika.
-
jose
csendes tag
válasz
l.skywalker #29930 üzenetére
Speedtesten mérve nekem is 900 megát mér, felöltésnél pedig 300-400 mega között van. A 5-10-25 mega a Utorrenten keresztüli letöltésre vonatkozik, amikor pl filmet szedek :)
-
l.skywalker
titán
Én most rámértem és a letöltési sebesség halványen lett jobb (890 vs. 920), de a feltöltési az több mint duplájára nőtt (103 vs. 324)
-
jose
csendes tag
Nálam is visszaállt a gyerekzár, amikor 2 napja már az iptv is Digis lett. Viszont nekem ugyan arra módosult vissza, mint, ami az Invitelnél is volt, vagyis az Inviteles szerződésem utolsó 4 számjegyére. Beírtam, elfogadta és tudtam módosítani. :)
Lehet ezt nem itt kellene kérdeznem és ha nem ide való többet nem is kérdezem és törlöm a bejegyzésemet.
Felújitás után végre 2-3 hónap elteltével, tegnap ki tudtam próbálni a Digis 1000es optika netet, nem a csöves mobilnetet kellett használnom.
Jelenleg Utorrentet használok és gondoltam megnézem mit tud. Biztos függ, hogy hányan seedelik az adott filmet, de az újabbaknál is tapasztaltam, hogy a letöltés sebessége 5 mega néha 10 (ez a gyakoribb), egy idő után pedig 25 mega (ez a ritkább eset). Gondolom átlagban 15-25 mega között kellene lennie, de csak néha megy fel ennyire.
Van esetleg olyan beállítás(pl.: Utorrenten belül), amivel legalább a 15 megás sebesség elérhető és tartható, vagy másnál is ez a tapasztalat, mint a fent leírtak.
Utorrent beállítások sávszélesség menüben a "Limit alkalmazása Utp kapcsolatokra" nálam be van pipálva, nem tudom, hogy számít-e, korlátozza-e bármiben is vagy ez tényleg erre vonatkozik.
Előre is köszi a segítséget!
-
e.vid
senior tag
válasz
l.skywalker #29926 üzenetére
Kicsit elbizonytalanodtam most a pinnel kapcsolatban
, az is lehet, hogy a szerződés utolsó 4 számjegye az, mert nálam megegyeznek, esetleg azt is megnézheted.
Mikor mondtam az ügyfélszolgálatosnak, hogy mi a problémám olyan gyorsan rávágta a 4 számot és úgy beszélt, hogy azt gondoltam mindenkinél ugyan az lehet. -
Zsombe
senior tag
válasz
Intruder2k5 #29923 üzenetére
Igen, nálam ez volt a megoldás: bridge-ből router mód, ekkor le tud frissíteni a digis fw, majd vissza bridge-be.
-
e.vid
senior tag
válasz
l.skywalker #29922 üzenetére
Igen, átálltak. Tegnapelőtt az iptv már digis volt nálam, a net pedig tegnap éjfélkor állt át. Az iptv-nél volt olyan problémám, hogy bizonyos műsoroknál bekapcsolt a gyerekzár és az inviteles nem volt jó hozzá. Az ügyfélszolgálat megadta és úgy vettem ki a szavaiból, hogy mindenkinél ugyan az, ki is kapcsoltam. Ha szükséged lenne rá akkor kipróbálhatod: 7006.
(szintén Kisvác)
-
válasz
l.skywalker #29922 üzenetére
Próbáld meg átállítani vagy átállíttatni router módba, mintha valahol lett volna szó arról, hogy csak úgy frissül le normálisan. Utána ha működik, vissza lehet állítani megint bridgbe.
-
l.skywalker
titán
Éjszaka átállt nálam minden a Digi-re közvetlenül. (Vác - Kisvác). A setup-box-ok újraindítás után megkapták a Digi fw-t, de az ONT nem tudja tovább adni az internetet, pedig minden port és a bridge mód is rendben van. Próbáltam közvetlenül az ONT-re csatlakozva is, onnan is semmi. Ügyfélszolgálat felvett jegyet, majd intézik.
Azért így a koronavírus idején jó lett volna ha nem erre kell kelni reggel 6-kor. Az iroda másfél órányira van és bezárva, marad a 7GB mobilnet...
-
taki01
őstag
Vácon az invitel ügyfélszolgálat ablakai kékek lettek és ki van írva, hogy digi értékesítési pont.
-
Lajosnagy17
senior tag
Sárvár
Kábel 18 Intercom Kft. (1184 Budapest, Széchenyi u. 95.)
Na ők melyik nagynak dolgozhatnak?
(PR TELEKOM VOLT a SZIP szerint. Mivel mindent eladtak a környéken nem hiszem hogy PR viszi tovább)CS/2482-3/2021. számú hirdetmény - Sárvár GPON optikai hálózat I. ütem terve – SZIP Sárvári járás (Tervszám:24/2017/Szűcs) előzetes bejelentés nyilvántartásba vétele
-
Batib
őstag
válasz
Lajosnagy17 #29918 üzenetére
Hol lehet ezt megnézni?
Szerk:
Ok. Megvan. -
Lajosnagy17
senior tag
válasz
kuthim #29913 üzenetére
A DIGI honlapján érdekes módon sokszor feltűnnek újabb települések egy utcával és egy házszámmal.
Az ember úgy gondolná, hogy hamarosan optikai hálózat lesz kiépítve.
De nem, amilyen gyorsan felkerülnek, olyan hamar el is tűnnek.
Vác most felkerült, de lehet hamar el is fog tűnni.
Az elmúlt egy héten Szombathely, Putnok, Edelény, Üllés, Tarcal, Mánfa és Sarkad került fel és tűnt el.Én úgy gondolom, hogy ezen helyek optikai kábel csatlakozást kaphattak és valami oknál fogva itt is megjelennek.
-
jose
csendes tag
válasz
kuthim #29913 üzenetére
Illetve most már a Digi csatornakínálata érhető el, vagyis nálam már az megy (Vác, optikai hálózat).
Tegnap este 23 órakor csináltam egy rendszer újraindítást, mert furán működött az EPG, csatornaváltásoknál nem írta ki az aktuális műsort, csak angolul hogy műsorinfó nem elérhető....epg gombra rányomva viszont írta az összes műsort....gondoltam ráfrissítek. Amint elindítottam már Digit írt Invitel helyett és a Digi csatornakínálatát töltötte be.
Ami pozitívum, hogy a Paramount Network maradt HD, miközben a Diginél hivatalosan SD-ben érhető el. Lehet máshol is bekerül a hamarosan kikerülő Prime HD helyett. Iletve megmaradt a pár csatornán elérhető műsor visszanézési funkció.
Az Invitelnél elérhető MTV LiveHD, MTV Hits, Filmbox csatornák kikerültek, ahogy várható is volt, mivel ezek a csatornák nincsenek a Diginél egyáltalán.
Az internet már a novemberi bekötéskor is Digis 1000 megás volt.
-
Lajosnagy17
senior tag
Galgagyörk is DIGI már.
-
kuthim
tag
Felkerült Vác a Digi honlapjára a választható városok közé. Egy cim van csak, Széchenyi utca 34. Invitel pont.
-
Batib
őstag
Na ma megkaptuk a csekket az Inviteltől. Nem sok köszönet van benne. Egy 9500ft a másik 19000ft. Ezen két havi van, feb. 28-ig. Feb10 és 28-as határidő. Még Invi. Nálunk úgy látszik nem lesz Digi.
-
specterlich
csendes tag
válasz
specterlich #29895 üzenetére
Nos megoldódott a probléma. Jeleztem nekik a problémát email-en és gyakorlatilag 24 órán belül írták, hogy "feloldották a korlátozást", azóta működik is rendesen.
Kérdeztem tőlük, hogy ez most valamilyen hiba volt, vagy szándékos és mindenkinek külön igényelni kell az NTP átengedését, de erre már nem válaszoltak, csak lezárták a hibajegyet. -
Lajosnagy17
senior tag
Kaba is átkerült Invitel koaxról DIGI optikára.
-
Debilon
addikt
hali!
az Invitel mail fiókomat kellene W10 beépített levelező klienssel használni, eddig nem sikerült, mert "fiókbeállításai elavultak"
aki esetleg w10.en használja ilyen módon, leírná nekem, hogy hogyan kellene beállítani?
-
raider21
aktív tag
válasz
Akosman #29906 üzenetére
Le lett jelentve hibára. Jöttek a szakik, és meg lett oldva a dolog. Nem az ONT -al volt a probléma.
Képminőség ugyan olyan mint az Inviteles DKTV is volt, csak ott volt kb. 80 TV csatorna, itt meg van 163 db.
Az IPTV -hez képest (Hogy azt a zöld, vagy a magenta színű szolgáltató adja rézen, koaxon, optikán az kb. mindegy is...) a DVB-C már csak ekkora minőségi ugrás! -
olasz61
tag
Biztosan ma vett át az Invitel-től a Digi mert a tv csatorna sorrendem borult vannak olyan csatornák ami eddig nem volt stb .Sebesség mardt az jó.HG8245H régi jelszavam nem jó,user:digi sem,a tököm tele ezzel az átállásal,számlát még nem kaptam remélem rendben lesz.Utolsó számla dec.15-ig az Invitel-től,mellettte egy tájékoztató levél hogy de.16-tól Átvesz a Digi,nem kell tennem semmit.
-
Akosman
aktív tag
válasz
raider21 #29858 üzenetére
Nálam pont 3 hete kötötték be az optikát,és szünt meg az inviteles szerződésem. Ég és föld valóban a képminőség az inviteles iptv után amit nekem tudtak adni. Öröm tvzni. Tűéles a képminőség nekem is,és nincs pixelesedés gyors képmozgásnál. Szerencsére én kaptam két modult is az HBO előfizetéshez,nem volt hiány eszközből. Ugyan azt az Ont-t kaptam,és semmi gond a bekötés óta. Internet is hasít.
-
Lajosnagy17
senior tag
MVMNET fejlesztések Inviteles területeken.
Újak/ NMHH.HU
Iszkáz,Nagysimonyi,Nemeskocs,Doba,Ostffyasszonyfa,Szergeny,Keléd,JánosházaRégebbiek:
Adorájánháza, Nemeskeresztúr,Karakó, Egyházashetye, Kemeneskápolna, Csönge -
Lajosnagy17
senior tag
Acsa be lett optikázva és átkerült a DIGI-hez
Sarkad optikázása elkezdődött,
Doboz optikázása elkezdődöttSarkadot és Dobozt valaki megerősíthetné, aki arrafelé lakik.
Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a OnePlus 13T
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest