- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikeee89
senior tag
Hello! Az intel core i5-4460-at mennyire fogná vissza az, hogy csak 1333 MHz-es ramot tennék mellé (8GB dual channel)? Jelenleg ilyen van a gépemben, így a prociváltás után is maradna ez és nem kéne új ramokat is (1600 MHz-est kezel max a proci ha jól láttam) vennem.
-
bozont
veterán
válasz bozont #33496 üzenetére
Úgy tűnik mégsem a lap volt a hibás, a táp adta meg magát. Így szerencsére nem kellett új tuning lapot vennem. Mondjuk az új táp sem lett sokkal olcsóbb, de az előző már úgy is csere érett volt.
Viszont betöltve a tuning profilt amivel eddig gond nélkül működött a gép, nem indult el. A memória beállításokkal volt a baj, betöltve az XMP-t már nincs probléma. Furcsa, de majd újra megnézem hol a vége. -
laskr99
addikt
Hááát az a baj diák munkáböl pont ennyi jött ki. Jövő év végére sikerülni fog egy kis frissítés bele egy gtx1060+i5 4690k-val. Én HDban fogok játszani mert olyan monitor maradt a régi gépből.
-
MK VII
veterán
válasz laskr99 #34688 üzenetére
Szia.
BF játékokhoz nem túl acélos.. BF1 egy i5-öt is megeszik reggelire.
Játszogatni lehet, de túl sokat ne várj tőle. FullHD medium beállításokon valószínűleg játszható minőséget kapsz.. De a játszható is nagyon szubjektív.. Van akinek a 30-50fps elég van akinek a 150 is kevés.. -
Melorin
addikt
válasz Balathruin #34682 üzenetére
Az én hűtőm alján ezt nem tudod kivitelezni, mert a hőcsövek melletti hézagok csak úgy nyelik a pasztát. (Macho Direct)
Az a verzió sem működik rajta, hogy rányomok egy borsónyit, oszt' jónapot, majd szétterül. Hát ezen magától semmi nem terül ez a sok hézag miatt, rendesen meg kell küzdeni a szétterítéssel.[ Szerkesztve ]
-
Tomdriver
őstag
válasz #Morcosmedve #34684 üzenetére
attól függ melyik fajta. Én a nagyhüvelyű Zsuzsit kedvelem.
De igazad van, elég a fél is.
[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
válasz Balathruin #34682 üzenetére
Ennyire azért nem akarom csúcsra járatni a dolgot, mert nem ezen múlik a proci hőátadása, csak gondoltam megkérdezem ki, mit használ illetve melyik lehet a jobb.
-
zzola
titán
-
cyberkind
félisten
Ki, hogy szokta a pasztát felvinni a procira, illetve melyik a legjobb megoldás?
Én szétkenem kártyával szépen, egyenletesre, de kb mindenhol azt látom, hogy középre nyomnak a procira kellő mennyisége és a hűtő szétnyomja. -
MK VII
veterán
Parancsolj.
%-ot elírta. Természetesen nagyobb %-ban pörög a proci HT nélkül, de jól látható, hogy alig használja pl. a GTA V a HT-t. -
-
Laraxior
titán
válasz kicsipapucs #34674 üzenetére
Igen, mert BF1 alatt nem igazán bizonyult stabilnak a BF4 és a GTA5-ös beállítás
Azóta meg nem sok kedvem volt vacakolni vele, hogy stabilizáljam.
Ráadásul a VGAnak is alapon kell mennie, mert a monitorozás miatt DX error-t dob...
Jól megérte ekkora vizet pakolni a cuccokra*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
őstag
-
Laraxior
titán
Video rendernél, ha a program használ több szálat akkor jól jön a HT. Konvertálásnál nekem is használja elég rendesen,mondjuk nekem elenyésző.
De az a 200MHz kevéske lesz.
Összehasonlítani inkább a 4.7GHz 4/8-at kellene egy mondjuk 4GHz 6/12-vel.
Anno én elég sokat profitáltam Battlefieldben amikor a i7 920-at leváltottam egy W3680-ra (980X)*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
Razi
tag
válasz SoulReaver #34670 üzenetére
Per pill kevés időm van, de mindenképp sort kerítek rá. Gondoltam megkérdezem itt forumon, hátha valakinek van tapasztalata
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz SoulReaver #34670 üzenetére
-
Razi
tag
válasz Laraxior #34667 üzenetére
Azzal én tisztában vagyok drága barátom Frostbite 3 a kedvenc játékmotorom, szép, jól optimalizált, és ügyesen használja ki a processzorokban rejlő összes tartalékot. Ettől függetlenül kevés ilyen játék van a piacon. Konkrétan az érdekel, hogy általános felhasználásban mennyi negatívummal járna, ha egyáltalán járna. Pl: Windowsban ha meg van nyitva 50 ablak, videó renderelésnél stb... Ezt úgy értsd hogy 4,7Ghz+HT vs 4,9Ghz HT off. Egy ilyen összehasonlításra lennék kíváncsi.
-
#Morcosmedve
veterán
-
Razi
tag
Srácok a napokban elég sok tesztet megnéztem neten, hogy mit ér játékok alatt a HT és hát szó szerint leszakadt a pofám, mikor olyanokat láttam, hogy -10% vagy akár -15% teljesítmény dropp a HT hatására. Erről mi a véleményetek? Van létjogosultsága a Hyper Threadingnek játékok alatt egyáltalán? Illetve ide kapcsolódó kérdés ha ezt letisztáztuk, hogy szerintetek hagyjam 4,7Ghz 1,28V-on a procimat (4790K) vagy menjek fel 4,9Ghz-re 1,32V körül HT nélkül. Melegedés zéró 4,7Ghz-en 30-32 fokos terhelés alatt, delidelt, polírozott példány egyedi túlméretezett vízzel.
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz Venyera7 #34661 üzenetére
- hát nem mert nem mertem az 1600mhz megvenni, azért vettem mégis ezt mert reménykedtem hogy a 8gb-os kit menni fog együtt ezzel
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
blu79
addikt
- hát gyors finomhangolást követően eddig jutottam :
- tudom , nem nagy előrelépés de nekem ez is jó mert nem gondoltam hogy a 2 különböző kit ilyen jól megy együtt , és auto 1.65v-ról le tudtam vinni 1.6v-ra . lehet majd ha jobban ráérek megnézem tudok e még javitani . Ami nem tetszik az az hogy nem hajlandóak CR1-el menni
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
blu79
addikt
Sziasztok, gondoltam megosztom tapasztalataimat.... Ma jött meg az új ram kit Dominator Platinum C11 2400Mhz 16Gb. Kipróbáltam tökéletesen jók , és akkor itt jön a csavar , beraktam mellé a 8Gb kit-et C8 1600Mhz , hát tökáletesen működnek igy együtt is C11 2400Mhz-en , tehát nem az alacsonyabbik órajelen hanem a 16Gbos kit órajelein. Most minden auto-n van de jön majd finomhangolás. azt megjegyzem hogy az 1600Mhz-es 8Gb-os kit megy 2400mhz-en C10 finomhangolás után. De nem gondoltam volna hogy ha összerakom a 2 kitet elsőre fog működni semmi állitás nélkül, és megjegyzem hogy a Cpu-val kapcsolatban sem kellett semmilyen beállitást módositanom meg semmihez nem kellett nyúljak, Cpu-val kapcsolatban minden úgy működik ahogy beállitottam, minden fesz stb. ....
-8GB kit C8 1600Mhz ➫ C10 2400Mhz finomhangolva :
- a 2 kit együtt (24Gb 2x4+2x8) minden auton ami memóriával kapcsolatban van, vagyis XMP profile 1 :
-
Ano
senior tag
Ez már hihetőbb ... sőt PSU kalkulátor is alátámasztja ezt az értéket ...
Csak alaplapot és tuningolt procit számolt, ami nem teljesen adja vissza a tényleges értékeket, de közelítésnek jó!
"Results:
Load Wattage: 175 W"Ez egyébként monitorral lett mérve vagy csak a gép? Kissé sokallom a 99W-ot idle-ben is, habár ahogy néztem a tápegységednek sincs valami jó hatásfoka ...
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
rob5
aktív tag
Állítottam a biosban a c6 state-et auto-ra, (erre gondolok mert előtte mindig ez a 2XX értékek voltak) ez lett utána Coretemp RC1 és a hwinfo-val 137 watt. Ez már hihetőbb, szereztem egy egyszerű silvercrest mérőt, azzal nézve a falból a konfig Linx 0.6.5 alatt 296 w szedett ki. Idle 99w körül mozog.
[ Szerkesztve ]
-
Ano
senior tag
Kamu értéket ír erősen ... ~220W-nyi hőt szerintem nem tudnál 110-120 fok alatt tartani szobahőmérsékleten és léghűtéssel, max ha kiteszed az erkélyre a gépet a teszt erejéig ahol -20 fok van
szerintem úgy ~100W-ot csalhat felfelé ... mérd meg fogyasztásmérővel is, mert az a tuti (persze az is csak közelítő érték, hiszen úgy a teljes gép fogyasztását kapod meg amibe még a tápegység hatásfoka is beleszól ... )
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
Laraxior
titán
válasz Balathruin #34651 üzenetére
Fasza, akkor majd csak kell a szintetikus teszt...
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
apollo12
veterán
válasz SoulReaver #34647 üzenetére
olyan mint a division az se szereti a tuningot
-
Laraxior
titán
válasz SoulReaver #34647 üzenetére
Nem tudom, eloszor a VGA rosszalkodott, visszavettem alapra. Meg leszedtem az nvidia experiencet, mert gta5-nel mar csinalt galibat, csak az uk driverrel felment az is.
Aztan jott par bluescreen, nyomtam defaultot, es ugy toltam.
Majd holnap ranezek alaposabban.Mondjuk tenyleg jobban fűti a vizet mint a többi game.
-
Laraxior
titán
Valami szopó van a rendszerrel,mert ruhadtul bluesceent dobal a Battlefield 1
Defaulton okes... Ugy latszik kell a prime95 meg a linx teszt*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
SoulReaver
veterán
Én 4.2 ghz -en hajtottam a 4670k-t, Majdnem vétel áron tudtam eladni, így nem hagytam ki a fejlesztést.
Még mindig nem érzem, hogy váltanom kellene. Jóformán ki sem használom, de nem baj, ha ilyen erős
De amúgy néztem a nagy 500k-s 6950x procit, meg 6700k meg az enyém, játékok alatt 1-2% különbség van, szóval, ha csak arra kell a proci akkor jó a 4790k -is.
[ Szerkesztve ]
-
rob5
aktív tag
válasz SoulReaver #34642 üzenetére
Kicsit később tettem be a kérdést , de már meg is válaszoltad, hogy megérte a váltás A 4,7 az nekem már szép lenne gtx 1070 kicsit jobban kihajtaná, de ezzel az i5-ökkel sem lehet panasza az embereknek.
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
4790k is lutri szerintem. Mondjuk az én 4790k-mmal jól jártam úgy hiszem. Delid kell majd neki, csak mindig elbaszom a pénzem másra. Szerintem 5-10 fokot nyernék vele, mert 4.7ghz 85fok a max ibt-ben. Linx-et nem nézek, mert annyi terhelést az életben nem kap egy kis videó kódolással, meg játékkal.
-
rob5
aktív tag
válasz SoulReaver #34637 üzenetére
Hát ez tényleg kérte a feszkót 4,4 megy az enyémnek 1,196-on. Cserélni ezt már csak 4790k-ra érdemes majd a jövőben úgy érzem. Látom 4790k-ra váltottál, érezhető volt a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
rob5
aktív tag
válasz #Morcosmedve #34636 üzenetére
Igen, mármint a 4670K kategóriában gondoltam, sokan még a 4,3 is küzdenek, látom egy 4690k-val jobban jártam volna, tényleg jobban mennek, kisebb vcore-al is, és a fogyasztás is kedvezőbb valamivel.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz rocketry23 #34632 üzenetére
Azt tudtad hogy a procik füsttel mennek? Ha kijön belőle akkor kakukk neki.
-
Joshi
titán
válasz rocketry23 #34630 üzenetére
Ne hajkurászd a HZ-ket nincs értelme, ha a Haswell 4,6GHz-en kevés lesz valahova, akkor kevés lesz 4,7 vagy 4,8GHz-en is. A helyedben inkább beállítanék egyelőre 4,5GHz-et, aztán esetleg ha szükséges lesz akkor kihajthatod a belét.
-
-
Joshi
titán
válasz rocketry23 #34627 üzenetére
Arra gondoltam hogy Linx alatt 1,300V-al nem sok a 70 C°, szóval nem lesz semmi baj.
Van itt olyan felhasználó aki ugyan úgy 1,300V körül használja a prociját gond nélkül. Az én procim is kapott 1,48V-ot, igaz hogy csak teszt erejéig. Gondoltam hogy delidelt, mert ahhoz alacsony a hőmérséklet.ui.: 4,6GHz csak 1,300V-on stabil? Biztosan nem lehet lejebb tornászni? Nekem a 4,6GHz-hez most 1,220V kell, lehet elég lenne az 1,210 is de biztosra megyek.
(#34629) Laraxior én nem rád emlékeztem, de legalább még1 megerősítés.
[ Szerkesztve ]
-
rocketry23
tag
Ezt most csak a hőmérséklet miatt mondod hogy ne használjam vagy valamiről lemaradtam?
Amugy most vagyok delid után, ezek az első tesztjeim. Eddig Linx-et nem is tudtam nyomni mert instant throttling volt. Szörnyű volt a gyári paszta minősége, gyakorlatilag meg volt kövülve
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz rocketry23 #34625 üzenetére
Nem gond az 1,3V ha nem melegszik drasztikusan (márpedig nem), de ha lehet akkor ne használj Linx, IBT és hasonló progikat.
[ Szerkesztve ]
-
rocketry23
tag
Hali!
Ha a hőmérsékleteket kordában tudom tartani akkor meddig egészséges hosszútávon elmenni a magfeszültséggel?
Jelenleg 4,6GHz 1,3V beállítások mellett stabil a 4690K-m, 20kör linx alatt 70 fokra beállva. -
Joshi
titán
válasz kicsipapucs #34622 üzenetére
Kösz a tippet de én nem tuningra vettem, igazából most megint aránylag alacsonyan vannak a DDR3-as memória árak ezért váltottam. Én bízom benne, hogy a Haswell cuccomat még jópár évig használni tudom, esetleg egy vga csere bejátszik, de egyelőre azzal sincs gond.
(#34623) Popes nagyon jó memóriák ráadásul megfizethető áron.
-
Popes
őstag
-
őstag
-
Laraxior
titán
válasz SoulReaver #34617 üzenetére
Milyen időzítéssel?
-
Joshi
titán
Gyorsba megemeltem 2600Mhz-re de drasztikusan alacsonyabb értéket produkált Aida64 memtesztben mint 2400Mhz-en. Lehetne feszt is adni meg játszani az időzítésekkel, de nekem bőven elég a 2400MHz. Ha magas órajelű memória kell, akkor olvass fórumokat hogy melyik nem méregdrága ramok mennek nagyobb eséllyel akár 2600-2800MHz-en.
-
blu79
addikt
- jó , nem akarok vitát kelteni, csak én is bőviteni akarok és nézelődök.... , tuningot próbálod majd? kivi vagyok lehet e tovább emelni , a Tridentek jól mennek általában
-
Joshi
titán
válasz Venyera7 #34612 üzenetére
A Kingston KHX1600C9D3K2/8GX Genesis memóriáknak is volt XMP profilja mégis mentek 2400MHz-en igaz magasabb időzítéssel. Szerintem inkább az eleve magas órajel miatt lehet, itt már a gyártók minden MHz-ért keményen elkérik a lóvét.
(#34613) blu79 most 30k alatt nincs, egy pár hónapos memóriát nem adhat féláron, én se adtam volna olcsóbbért. Szegény még el is jött jó pár órát ott töltve amíg teszteltünk.
[ Szerkesztve ]
-
Venyera7
senior tag
válasz SoulReaver #34600 üzenetére
Álltalában ezeknek az XMP profilos ramoknak az a vége amivel eladják őket. Az nagyon ritka, ha 200-400mhz lehet emelni.
-
Joshi
titán
Igen tőle vettem mivel én is győri vagyok, szívtunk is vele mert nem érintkezett rendesen a foglalatban, de szerencsére megoldódott. Jó áron adta, most nincs 30k alatt ez a kit. Nem tuningra vettem hanem a 2x4GB Kingstonokat cseréltem le, gondoltam akkor már legyen jó memória.
-
MK VII
veterán
válasz Venyera7 #34607 üzenetére
Mármint milyen minősített driverre gondolsz?
Crimson 16.9.2-vel és 16.10.1-gyel is próbáltam már.. Egyikkel sem megy..
Windows 10 is volt fent.. Az alatt sem működött.. 8.1 alatt is csak crash-el.(#34609) gollo91
Whql a 16.10.1.. Azzal is ugyan az a hiba..
Windows 10-et biztos nem teszem vissza.. Most gyalultam le 4 nap után a gépemről.
Gondoltam felteszem az új kártya mellé, de rossz ötlet volt.
Videó kártyát dolgoztatta. Idle-ben 65 fok volt a kártya úgy, hogy kb visítottak a ventik. Elkezdett a kártya ciceregni is win10 alatt.. Szóval azt semmi szín alatt nem teszem vissza a gépre.
Visszatettem a 8.1-gyet és azóta semmi gondom. Idle 30-35 fok a kártya ventik nem mennek, nem cicereg..[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
- akkor te vetted meg Hando-tól a kit-et? Én is nézegettem de csak 2k val hirdette olcsóbban mint a boltban ezért nem csaptam le rá... nem tudom neked mennyiért is adta végül... remélem nemsoká jövök én is a Klevv-al
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
Skacok.. Megkérdezem itt is, mert már nem tudom, hogy hova forduljak...
Miért lehet az, hogy bekapcsolom a Vulkan API módot Doom-ban és azonnal crash-el a játék hibaüzenettel..
Egyszerűen képtelen vagyok rájönni mi lehet a baj..
Doom topikban sem tudnak mit mondani a kártyám topikjában sem..
Ami tuti, hogy haver HD7850-es kártyájával simán megy Vulkan módban a Doom. Én most vettem egy RX460-at és sehogy sem tudom működésre bírni a Vulkan-t.
Van esetleg valami olyan oldal ahol leírják a Vulkan Api mód rendszerkövetelményeit?
Lehetséges, hogy kétmagos procin nem engedélyezi? Vajon a G3258-cal nem fut? Nem értem.. -
Joshi
titán
válasz kicsipapucs #34601 üzenetére
Én manual módban állítom a feszeket eddig nem volt ezzel baj, a System Agentet soha nem állítottam de nem is volt rá szükség. Azt nem állítom hogy profi vagyok sőt, de párszor már ráncigáltam az órajeleket.
(#34600) +SoulRiever- ezek a ramok gyárilag 2400MHz CL10-12-12-31 1,65V-ak. Úgy gondolom hogy ennyit mennie is kell és szerencsére megy is.
(#34603) milan18 a K-ás annyiból jobb hogy szorzózár mentes, de ugye ahhoz olyan alaplap is kell amiben tudod emelni a szorzót.
[ Szerkesztve ]
-
milan18
aktív tag
Hali!
Most vennék egy 4690k-át 50-ért kevés garival. De van egy másik sima 4690 2 év garival Melyik érné meg jobban Bf4-BF1-ezni?
-
őstag
-
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külpolitika
- TCL LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Autós kamerák
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest