Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.L.
aktív tag
Úgy tűnik, hogy megtették az első lépést a piac előkészítésére.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
Necroman_Mk2
őstag
Olcsó munkaerős szerintem Indiában is megvan, ott inkább az elmaradottabb infrastruktúra (utak, vezetékes víz, áram, stb.) a gyártási beruházásokat hátráltató fő gond. Illetve nem tudom, hogy ők is önként bevállalják-e a folyamatos robotolást, mint a kínaiak.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Narxis
nagyúr
Szerintem ez csak a csempészetet fogja erősíteni, ha meg kitartanak a gyártók és csak azért se viszik oda a gyártást akkor majd koppannak.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
gliskard
senior tag
inkább a szélsőségek jellemzőek. Ha van módod/ismeretséged kérdezz utána milyen például Bengaluru esetleg Pune vagy Ahmedabad. Magyar városokhoz képest főleg, de még eu szinten is elég jók.
és persze ott van a másik véglet is, de ez itt a kárpát-medencében sem ismeretlen, csak éppen mások a léptékek – 9.6M vs 1426M[ Szerkesztve ]
-
blackcoffee
csendes tag
Ez nem így megy. A fejlődes nem fog leállni egy területen, csak azért mert más területek le vannak még maradva. India rohamosan fejlodik minden téren. A helyi gyártás több bevételt jelent az államnak, több munkalehetőséget. Így lesz pénz majd jobb körülményeket teremteni a lakósságnak!
-
Candy
tag
Mondjuk első körben talán bevezethetnék a vezetékes vizet...
wunderbike.postr.hu
-
nuke7
veterán
Igen, szuper dolog a kommunizmus…
#15: csak mi van, ha az meg nem éri meg… a kínai kifejezetten olcsó munkaerő volt és könnyű volt ott bármit csinálni. A kínaiaknak nem biztos, hogy jó volt, hogy ott gyártódik minden.
Ha indiának fejlettebb a piac gazdasága, közel se lesz olyan olcsó ott gyártatni… simán lehet, hogy jönnek az állami beruházások ha ezt így komolyan gondolják…[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
gliskard
senior tag
Egyfelől érthető az India vezetés álláspontja, hogy összeszerelő üzemeket akarnak, mert azok viszonylag alacsony hozzáadott értékű munka miatt nem igényelnek nagy mennyiségű szakképzett munkaerőt. Ők még a népesség növekedési fázisban vannak, nem úgy mint Kína.
Másfelől India még messze vannak attól, hogy pikk-pakk gyárakat/összeszerelő üzemeket hozzanak létre az országukban külföldi befektetők.Pl. projektek miatt időről-időre létrejön kapcsolat az USA-ba áttelepült Indiai fejlesztőkkel (ők túlnyomórészt "nyugati" szintűk tudással és kultúrával rendelkeznek – tehát messze vannak a sztereótip indiai informatikustól), ők szoktak arról mesélni, hogy milyen bürokratikus nehézségeket támaszt az állam és a különböző szintű állami és tartományi hivatalok valamint maguk a hivatalnokok is a helyi vállalkozások életébe. Ez hatványozottan igaz a külföldi, pláne a 100% külföldi tulajdonú cégekre, az ő esetükben nagyon magas szintű állami, tartományi kapcsolatok kellene a működéshez, de ehhez még hozzájön az infrastruktúra alacsony szintje (utak, vasút) de még az olyan problémák is, mint az elektromos hálózat túlterheltsége okán bekövetkező áramszünetek.
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
Sajnos nem ez szokott lenni a gyakorlat.
A nagy nemzetközi gyártók olcsóbban tudnak adott minőséget előállítani mint a kis helyiek. Az emberek pedig nem azért veszik azt, mert azt szeretnék, hanem mert más nincs."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Necroman_Mk2
őstag
Az otthoni felhasználók egy dolog, de a üzleti felhasználóknak ez jobban fájhat, ha a helyi gyártás nem képes lépést tartani az igényekkel. Márpedig a cégek nem egy vagy kettő, hanem több tucat gépet vesznek egyszerre.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Pötyi
őstag
Szerintem ez két oldalú dolog. Úgy értem, fájhat a gyártóknak IS, de fájhat azoknak az indiai álompógároknak IS, akik Apple mekbúkot szeretnének, de egy ilyen behozatali megszorítás után elképzelhető, hogy hiány lesz belőle. Van egy pár milliárdos Indiában is, aztán azoknak az igényesebb vásárlóknak vagy jó lesz a ott gyártott, kicsit sárgább, kicsit savanyúbb hazai lapos, vagy nem.
QNX is cool!
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 13 Pro
- Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes, Gyári Fóliás, 3 Hónap Garanciával!
- Razer BlackShark V2 HyperSpeed - 1 ÉV GARANCIA
- Apple iPhone 14 Pro Max - 128 GB, Space Black - Használt, Karcmentes Állapotban - 3 Hónap Garanciáva
- Yottamaster PM-PS500RU3 / 5 lemezes USB3.0 RAID0/1/3/5/10/JBOD ház
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest