-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
sziasztok!
lett egy t400s gépem, oda-vissza vagyok a bulldogságtól. és van egy kérdésem. ebben ugye 1,8" (lassúúúúúú) hdd van. az a nagy tervem, hogy szerzek egy hdd beépítőt a dvd-író helyére (sata a dvdrw szerencsére), amibe beleteszek egy 32-40 gb-os 2,5" ssd-t rendszervinyónak.
igazából a kérdésem, hogy ez lehetséges-e, avagy a rendszervinyó fixen az, ami a normál hdd helyén van a notebooknak (és a beépítőbe tett hdd mindig a másodlagos, "adatvinyó")?
ha valaki biztos választ tud, hálám örök lesz. bónusz kérdés: gyári hdd beépítőt hol a túróban lehet kapni?
köszönöm!
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
most egy 250 gb-os, 1,8"-os hdd van benne, meg a dvdrw. elég lassú így a rendszer, ezért gondoltam, hogy kéne egy ssd az operációs rendszernek (az adatvinyónak jó lesz ez a 250 gb-os 1,8"-as, mert ha meg ezt eladom, megbontottam a gyári konfigot blabla).
viszont 1,8"-as ssd-ből alig van választék, TRIM-es pláne nincs stb. nekem elég egy 32-40gb-os, de bitang gyors ssd.
-
HÁZIGAZDA
válasz Napfénysüti #6349 üzenetére
x60? sosem volt olyanom... egyszer volt egy pár hétig, de egy ideje egy t60-ast nyúzok.
amúgy most látom, hogy fórumtárs MA találta ki, h eladja a fullos t400s-ét... én tegnap vettem az enyémet...dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz Shadowfax #6358 üzenetére
köszi. gondolom, h ezek az olcsó caddy-k utánzatok csak, de nem kéne egy bonyolult dolognak lennie egy ilyen "háznak"... vagy tévedek, és zárlatot csinál majd, és by all means szerezzem be az eredetit 29 000 ft-os áron? (csak tipp volt, de biztos nem 3 ft)
-
HÁZIGAZDA
mert ez egy full size notebook, nem nyomorított pici kijelzővel... napi 14 óra bámulásnál kell az a pár inch. sőt, eddig 1024x768-ban nyomtam, tehát még azt sem tartom kizártnak, h nem fogok tudni megbékélni az újjal...
az odd-t viszont alig használom (de amikor kell, jó ha van), elfér a helyén egy hdd/ssd.
ssd-ből viszont csak trim-et tudó, bitang gyors érdekel, arra menne a windows. intel x25-v 40 gb az ideális (mert abszolúte eszemben sincs 40-50-60e ft-okat költeni ilyesmire).
-
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
no, megálmodtam, megválok a 250 gb-os 1,8"-as hdd-mtől. ha valakit érdekelne, részletek itt
-
HÁZIGAZDA
Ha esetleg kell valakinek egy 9,5 mm-es Lenovo Ultraslim DVD Burner (T400s-ből jött), akkor van nekem egy eladó, új.
-
-
HÁZIGAZDA
tudorok: vettem az asszonynak egy x200s-t a napokban, minden szuper, zsír stb. van benne egy 3g modem is (ericsson f3507g), ami az istennek nem akar menni a t-mobile-os kártyámmal. lehetséges, hogy ezekből csináltak hálózatfüggőt is?
-
HÁZIGAZDA
hú, jót kérdeztél, olyan rég állítottam be a saját gépemen, h már fingom sincs. ciki.
access connetions-t meg ilyesmit nem használok amúgy, csak a win7 gyári dolgait, ergo profil létrehozása nem rémlik régről sem, de majd beleásom magam. most azért kérdeztem gyors pánikban, mert van nálam egy x200 is, amit el fogok passzolni, és ha az x200s 3g modemje tényleg hálózatfüggő lenne, akkor inkább kicserélném (az x200-ban is van). de ezexerint erre semmi szükség, menni fog, ha újrahúzom a rendszert és beállítom rendesen.
-
HÁZIGAZDA
srácok, még egy kérdés (bocsássátok meg az újoncnak ): nagybátyám IBM T4x-esében behalt a ventilátor. régen a laptopinfóhoz küldtem minden rokon, ismerőst, akinek bármi nyűgje volt a thinkpadjével, de csaba már nem csinálja, leépítette a boltot. tudtok olyan szervizt, ahol korrektül megcsinálják és nem kérnek egy vagyont (ugye az egész gép nem ér már sokat)?
-
HÁZIGAZDA
válasz !Overdose! #29375 üzenetére
gondolom a szlovén nyelv miatt.
-
HÁZIGAZDA
skacok, tud valaki angol billentyűzetet olcsón x61s-hez?
-
HÁZIGAZDA
válasz tototos #30523 üzenetére
én csak az x200s-ről tudok nyilatkozni, mert azt vettem az asszonynak. ha érintene ez a kategória (nekem kicsi a képernyő), akkor qrvára ezt venném, gyakorlatilag hibátlan. a billentyűzet önmagában eldönti nekem, subnotin ilyen pazarul használhatót még sosem láttam (itt igazából jót tett a képarány szélesedése, mert az x60/x61-nél még nyomorított őúéáű betűk voltak, az x200-nál viszont már teljes értékű).
és igen, elég sokszor próbálkoztam már hp és dell pöcökegerekkel, hogy alá tudjam támasztani, amit audi100td mond: csak a lenovóé használható jól, tényleg (5 éve csak azt használom, no egér, ever, van rutinom a mellbimbóban...... ).
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
srácok, tudom, hogy ha visszaolvasnék, akkor garantáltan találnék megoldást, de épp a hajamat tépem, előttem van 3 szétszerelt gép stb.
szóval, a t400s eredeti, 3,3 voltos, 1,8"-os micro sata hdd-je fog nekem valaha ultrabay slimben működni?
(azt nem kérdezem meg, hogy az x18-m 160 gb-os ssd vajon miért fagyasztotta meg a windows bootot orrba-szájba friss install végén és után, és miért hagyta abba egy idő után (kop-kop) )
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
mindjárt kitépem a hajam... installálok egy szimultán több gépet, és mivel a 3,3 voltos micro sata hdd-m nem működik a nálam lévő utángyártott ultrabay slim keretben, ezért kínomban az apám gépéből amúgy is polcra kerülő 160 gb-os wd sata hdd-t tettem bele. működik is, ha ezt lehet annak nevezni, mert hihetetlen módon fogja a gépet, bármit csinálni akarok rajta. amikor olvas róla, akkor minden más áll (amúgy bitang gyors).
mi az isten haragjától lehet ez vajon? lekapcsolgat power saving mode-ba, vagy akad vmi irq, vagy micsoda? bocs, ha hülye kérdés, ilyen bajom még sosem volt.
(ugyanitt kérdés: nincs valakinek 3,3 voltot tudó ultrabay slim kerete t400s-hez, olcsón?)
-
HÁZIGAZDA
válasz audi100td #43211 üzenetére
sikerült megtalálnod a lapcsalád legégetőbb problémáját.
de természetesen vállalom a büntetést, a szabályok rám is vonatkoznak, még akkor is, ha spec. fogalmam sem volt erről ilyen részletekben (ami nyilván nem mentesít alóluk, csak mondom) stb. más kérdés, hogy amíg nem volt itt ennyi szabadságharcos, jogász és mindenféle félőrült ember, még szabályok sem kellettek a fórumhoz, elég volt a józan ész. ma már nem az, lassan kénytelenek leszünk a magyar jogviszonyokra hasonlítani, mert különben ez az x ember kifagy, és megáll az élet. ha most azt mondanám, hogy "ennyi belefér", az lenne a baj, a fórum átalakulna egy hirdetési rovattá. pedig ép ésszel nem csinálna ilyet az ember, ahogy én sem tettem.
ez a "de pistike is csinálta" dolog pedig egészen komolytalan. "képmutatás, ami itt folyik"? meg "a lapcsalád vezetője visszaél a hatalmával"? (ja, két év alatt pár releváns kérdés mentén mellesleg eszköz formájában megoldást is kerestem... mellesleg nem semmi, hogy ezt ilyen szépen kitúrtad, én magam soha meg nem találtam volna) nem írom le, hogy mit gondolok éppen, hidd el, nem akarod tudni. remélem ezek a legnagyobb problémáid az életedben...
-
HÁZIGAZDA
válasz buvartacsko #43218 üzenetére
közben beleástam magam a témába, mert bár rohadtul nem érek rá, éppen szopat minket a webszerver (eddig a db szerver tette... ), de nincs is ennél fontosabb. a lényeg, hogy a szabályok sajnos azért vannak, mert itt van 400 ezer ember, akikből persze agyhalott jogászoktól kezdve orkokon át mindenki van, és sajnos jó szokás szerint az értelmes emberek, akik a fórumozók 90%-át alkotják, szívnak miattuk.
valóban ártalmatlanok voltak audi100td hirdetései, és valóban, jelen esetben hagyni kellett volna a józan ész alapján. csak ha hagyjuk, rögtön jön egy pár ilyen droid, akik pont azt csinálják majd, mint most audi velem: lám, ha neki szabadott, akkor nekem miért nem? és erre már nem tudunk mit mondani. ezért sajnos senkinek sem szabad. ha kivételeket tennénk a józan ész alapján, akkor meg azt kapnánk meg, hogy pofára moderálunk. no meg más logikus nekem, és más xy moderátornak.
a lényeg, hogy jelen helyzetben én ezt tettem volna:
- audi100td-nek szólok, hogy aláírásban hirdessen (azért ott, mert azt egy mozdulat elpucolnia egy modnak, ha úgy dönt, és visszamenőleg is mindenhol változik, ellentétben a szétszórt hsz-ekkel)
- boxit megintem, hogy ha nincs mondavalója azon túl, hogy rombol egy közösséget, akkor maradjon csendbenennyi. nem büntettem volna audit, és nem hagytam volna rámordulás nélkül boxit. mellesleg ezeket most meg is csinálom (törlöm a büntetést, ha kapott, és írok boxinak).
-
HÁZIGAZDA
válasz audi100td #43222 üzenetére
a "hg-k cinikusságát" qrvára visszautasítom, pont annyira vagyok kiakadva rajta(d), mint te boxin, és pont annyira voltam topikromboló. szóval döntsd el, hogy zavar-e téged vagy sem, de arra gondolj, hogy egy cipőben járunk.
boxinak szóltam, hogy ha nincs pozitív mondanivalója, inkább ne mondjon semmit, mert valóban egy nem létező probléma kapcsán kezdett jogászkodni.
hozzáteszem, hirdetni nem szabad valóban, és tényleg azt javaslom, tedd be addig aláírásba. igen, azt szabad, és meg is oldódik a probléma, sőt, többen látják.
-
HÁZIGAZDA
válasz audi100td #43226 üzenetére
utoljára írom le, mert kezd rohadtul elegem lenni az egészből, és minden szereplőjéből is:
- a pontos szabályokat nálatok sokkal kevésbé ismerem, nem fórumozok úgy, mint ti. most sem ismertem. (most... szóval 2 éve)
- nem látom és tudom, hogy mit mond egy moderátor rólam. most sem tudtam róla.
- nem érdekel, hogy mi jut eszedbe az egészről, ha majd én mondom neked azt, hogy nekem mindent szabad, akkor dumálhatsz, amíg viszont én magam nem így gondolom (lásd hozzászólásaim), addig nem fair a kóstolgatás. hiába pátyolgatod, a véleményed velem kapcsolatban baromira karakán, én pedig ezt utoljára is visszautasítom. te azt állítod, hogy rosszhiszeműen jártam el, pedig nem. veled ellentétben én nem tudtam a pontos szabályokat, btw.
- igen, szánalmas ez az egész, és nem, nem lett volna muszáj semmit sem csinálnod, néha az ember balhézás helyett lenyeli a békát és leszarja.
- nem szeretnék egy pisszenésnyi panaszt sem hallani sem rólad, sem erről a topikról most egy darabig, kevés tolerancia maradt bennem.
- ettől függetlenül azért csak meghoztam most egy döntést, és aszerint jártam el, nemdebár?téma lezárva. aki tovább rugózik rajta, azt már moderálom.
-
HÁZIGAZDA
ahoi topik!
sajnos a kedvenc és egyetlen t400s-em hőgutát kapott. egy ideje amúgy is hangos már a venti, terveztem az újrapasztázást + új ventit, de persze lusta voltam és húztam-halasztottam. nem kellett volna: a héten a gyönyörűszép magyar kánikulában, egy 40 fokos árnyékban netezés alatt valami megpusztult benne, most a képernyőn hosszában szép színes csíkok vannak egy vastag sávban kb. a harmadánál. már bekapcsoláskor is, mindig.
gondolom valami megdöglött a vga-ban (integrált). vagy más okozza? és ami a még fontosabb: hogyan javítható? sajnos az egy szem munkagépemről van szó, most is róla írok
-
HÁZIGAZDA
válasz donjohnson #50733 üzenetére
bios-ban is látni, a legelső feliratoknál is, mindig. nem ilyen csíkok viszont, hanem függőlegesen a képernyő tetejétől az aljáig, fekete, zöld, kék, piros és egyéb színű csíkok egymás mellett, összesen kb. a képernyő tizedét takarja ki az első harmadától kezdődően.
-
HÁZIGAZDA
válasz Gondwana #50736 üzenetére
köszi. külső monitoron ki fogom próbálni, túrok vmi vga kábelt. masszíroztam kicsit, most annyit történt, hogy egy homogén fehér oszlop lett a sokféle színű függőleges csíkozásból.
szóval panelcsere. fasza, akkor nem lesz gépem egy darabig.
-
HÁZIGAZDA
a főnix, alias t400s újra szárnyal westlake kollégának köszönhetően. respekt!
-
HÁZIGAZDA
emberek, beszart az asszony (a gyerek...) x200s gépében a venti. óbuda környékén tudtok helyet, ahova elvihetném gyógyításra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elitebook 850 G3 i5-6300u I 256GB SSD 8GB I 15,6" I Win10 I szép állapot
- Legion 5 15IMH6 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- GF65 Thin 9SD 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Nitro AN515-55 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill gar
- Bomba ár! HP ProBook 4330s - Intel B810 I 4GB I 250GB I 13,3" I HDMI I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Radeon I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Legion Pro 5 (AMD R7 7745HX, RTX 4070 8GB 140W, 16GB DDR5, 1TB M.2 4.0, 16" 2560x1600 240Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest