- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
SKoresz
csendes tag
válasz BlacKSouL #31927 üzenetére
Szervusz/Szuasztok!
Gyakorlati kérdésem lenne:
Ergo milyen viszkozitasu olaj lenne a legmegfelelobb? Vmi 0w-s?
Az automban Honda civic 7gen 1.6 247.000 km van, ebbol 6000et én raktam bele 10w40es olajjal. (Elottte nem tudom milyen volt benne) nem fogy semmi belőle.
Utólag derült csak ki h az előző gazdája felújította a motort, ami viszont szerelőm velemenye szerint jól sikerült.
Munkám miatt hamar fel kell menjek a pályára, és csak kb. 10 kmt megyek a melóhelyemig.
Milyen olajat ajánlanál? Én esetleg .Motul 0w40-esre gondoltam.
Válaszodat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
"Van a trón mögött valami, ami a királynál is hatalmasabb." - Sir William Pitt
-
DeathAdder
veterán
válasz BlacKSouL #31927 üzenetére
Világos, mondjuk 3x elolvastam és nem mobilról mint elsőre hogy minden kitisztuljon
Érdekes elmélet, vagyis én teljes mértékben megengedem hogy így van, mert józan paraszti ésszel belegondolva is van benne igazság. Erre ez előtt nem is gondoltam egyáltalán, de valóban...A másik viszont ami kérdést vet fel bennem, hogy akkor miért hallom több embertől (akik újan vásárolnak autót) hogy 200+ ezer után a computer és számolás után is növekszik az átlagfogyasztás az új korához képest? Nagyjából +0.3-0.5 liter a konstans eltérés az új korában tapasztaltakhoz
Mert akkor a fenti elmélet szerint (ha a motor is kopottabb) akkor kompressziógyűrűk kevésbé vannak nekifeszítve a henger falának amivel a súrlódás és a motor fogyasztása is csökken, nem pedig növekszik.Na majd megnézem egy fehér papírtörlőn, egyébként nekem még nem a plasztik rikító narancssárga olajpálcám van hanem a békebeli
(bocs h csak most, kicsit elvoltam a napokban)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- OpenMediaVault
- Asszociációs játék. :)
- Hardcore café
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Tesla topik
- Kerékpárosok, bringások ide!