Új hozzászólás Aktív témák

  • krichd1

    addikt

    válasz #71562240 #81811 üzenetére

    Több mint 10 évvel ezelőtt az első USB DAC-ok tényleg pocsékok voltak, sőt még 5 évvel ezelőtt sem voltak igazán jók, mára rengeteget fejlődtek, vannak már tényleg jók, nem is egy és szerencsére az alsóbb kategóriába is leszivárgott viszonylag gyorsan az újabb technológia. PC esetén még nagy a káosz, de aki célgépet akar stressz nélkül, az úgyis vesz egy gyári médialejátszót, sokba kerül, de probléma megoldva.

    (#81812) fehér_ember: Két dolog tudja megizzasztani az erősítőket, az alacsony érzékenység és az alacsony impedancia (egy nagyon tág vagy akár teljes frekvencia tartományban), ha a kettő együtt van jelen, akkor nagyon nagy szerencséd van ha nem akarsz elveszni az erősítő kínálatban, mert nagyon sok erősítő eleve kidől ettől a kombinációtól.
    Jó kapcsolás többet számít, mint egy nagy trafós monstrum béna konstrukcióval. Például egy papíron gyengécske Redgum RGi60 sokkal jobban meg fog hajtani egy alacsony érzékenységű és impedanciájú hangdobozt, vagy még inkább panelsugárzókat (például bármelyik Magnepan), mint egy papíron erősebb (hőskori ;]) Denon PMA-790. Olyan meglepetés is érheti az ember, hogy egy nem olcsó Rogue Audio Stereo 100 úgy szétesik hangban az MMG előtt, mintha elromlott volna, miközben egy fenséges bolhapiacos Yamaha CA-2010 viszont olyan könnyedséggel hajtja, mintha ez lenne a világ legkönnyebb dolga.

    Tragédia szerencsére nem történt, csak néhány időigényes kellemetlenség.

    [ Szerkesztve ]

    Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

Új hozzászólás Aktív témák