Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szumo
senior tag
MAXTOR 80 GB ATA/133 HDD jó jó, de melyik? diamond max 9+ vagy a diamond max 16?
Van egy pár típusa.
Én most nyugdíjaztam 2 maxtort, 8 év szép kor.Néhány hozzászólással ezelőtt volt szó a CRC hibáról. Van nálam egy ilyen vinyó diamondmax 9+ viszont a gyári oldalon nem találok hozzá semmi használhatót amit emlegettek. Ha valaki lenne olyan kedves, és linkelne nekem egyet.
Mostanában olyan szélyel szana szórt vagyok, hogy az AMI oldalán 2 óráig kerestem a win alól flashelős progit, na az se jött össze.
Szóval megköszönöm aki segít. -
szumo
senior tag
-
szumo
senior tag
válasz
qviktor #6134 üzenetére
HUH!
Hát a legkissebb hegesztő trafó is nagyot tud ám ütni. Ugye le van földelve a konektor amiben a gép van? Mert ha nem, hát akár a chifi védelmét is átüthette, és akkor ott minden kaphatott abból az energiacsúcsból. Mivel írod, hogy a vinyónak elvileg nincs baja, lehet, hogy tényleg az alaplap, vagy a táp vált dadogóssá, esetleg a memória.
Amikor kollégiumi rendszergazda voltam, és még BNC hálózat volt kiépítve, az egyik épület 2. emeletén sorra hullottak a gépek. Hol egy vinyó, hol egy alaplap, hol egy táp. Három hetünkbe telt, mire kiderült, hogy az egyik srác földeletlen hosszabítót használ. Ez is onnan derült ki, hogy a folyosón fél füllel hallotuk, hogy néha megrázza a háza. Szóval tönkretett vagy 5-6 gépet azzal, hogy nem tartotta be a szabályzatot
Na a sztori csak azért, hogy mire képes egy kis túláram, igaz azt akkor a hálókártyán keresztül kapta, te pedig a tápon, de sajnos a táp se mindenható.
Innentől már csak az marad, hogy minden alkatrészt ami olyan, tesztelsz másik gépben, és marad a kizárásos módszer. -
szumo
senior tag
válasz
qviktor #6132 üzenetére
Hát én nem vagyok profi HDD-ben, pedig jónéhány haldokló vinyó volt már a kezemben.
Én először megfenyegetném tesómat, hogy jön egy új vinyóval, abból baj nem lehet.
Utána megnézném, hogy kap e rendesen tápot a HDD, vagy táp sült meg.
Kérdés: Milyen tápod van, és mivel verte le tesód a biztosítékot, és milyen biztosíték (kismegszakító) van felrakva a villanyóra után? Lehet ezek a kérdések nem ide valók, de zárjunk ki minden hibalehetőséget, azt pedig a legelejétől érdemes.
Vannak tipjeim, kíváncsi vagyok mi jön be belőlük. -
szumo
senior tag
válasz
liksoft #6075 üzenetére
A lemez felületén található 895 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 1 hibás szektort.
Az szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggõ területet alkothatnak.
A lemez felületén található 1513 gyenge szektor, mely(ek) késõbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).Ezeket mondja a HD Sentinel, valamint 43-47 fokot mutat, pedig a vinyó csak langyos.
Ez a vinyó, max gyakorolni lesz jó! Viszont láttam, hogy valahogy újra lehet a vinyók hőmérőit kalibrálni, azt mivel, vagy hogy lehet, mert ezen a vinyón szivesen kipróbálnám.
Valamint a hibás és gyenge szektorok kizárása is érdekelne.Viszont azt is néztem, hogy a megformázott, és a teljes lemezkapacitásban azért jelentős eltérés van, és bőven van tartalék egy-egy vinyón. Nekem nagyon tetszett ez a kis progi. Amirre kíváncsi voltam első körben, mindent megmindott
-
szumo
senior tag
Került hozzám egy 80GB Diamond max 16
A vinyó megy, de időnként elveszti a partíciót. a gép igazából látja, hogy adott cimkéjű partíciók vannak ott, viszont használni már nem tudja.
Szerintetek, mivel lehet elemezni tovább a hibát? -
-
szumo
senior tag
válasz
Sk8erPeter #5945 üzenetére
Megpróbálom ezzel is, de amúgy igen, ez volt az első gondolatom, hogy takarítani kell
-
-
szumo
senior tag
válasz
student #5940 üzenetére
Ha nem vinyóhűtés centrikus a házad, vagy régi, akkor megpróbálom képen illusztrálni, hogy én mit tettem, és így 28-32 fokosak a merevlemezeim, mind a 6db. Előtte nekem is hasonló volt a hőfokuk.
Csak otthon valamiért szét van csúszva a PH fóruma, de csak a fórum
Se a böngésző, java, flash újratelepítése nem hozott eredményt -
szumo
senior tag
válasz
localhost #5899 üzenetére
Sajnos igazad van!
Csak az új HDD fog ezen a gépen segíteni.
Tegnap este kicsit jobban a körmére akartam nézni a gépnek (szereztem 2,5 - 3,5-ös átalakítót).
Mikor kiszedtem a vinyót a gépből, akkor láttam/éreztem, hogy "kotyog a vinyó", Megrázogattam még kicsit, hogy biztos legyek a dolgomban, és valóban, lóg a belsejeében valami. Aztán abbahagytam, és visszaszereltem, konstatálva a tényt, hogy csak a csere segíthet rajta. -
szumo
senior tag
Nos van egy érdekesnek tűnő problémám. Hátha valaki már futott össze a jelenséggel.
Adott egy g-max laptop egy vinyó, ami boot-oláskor a következő hibát generálja:SMART Failure Predicted on Hard Disk 0: TOSHIBA MK4026GAX-(PM)
WARNING: Immediately back-up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent.Tudom hogy a vinyónak van baja, de valami jó diagnosztikai progi kellene hozzá, amivel többet tudhatok meg a hibáról.
Egyenlőre F1 megnyomása után megy rendesen, mintha semmi baja nem lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Külpolitika
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest