- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Merevlemez felügyelet SMART (S.M.A.R.T.) segítségével - www.hdsentinel.com
- Synology NAS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mozilla Firefox
- Mikrotik routerek
- Milyen routert?
- Linux Mint
- OpenWRT topic
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
"Urak, sub portzaj csökkentő megoldásokról leírást hol találok tisztességeset?"
Nyilván nem lesz számodra "tisztességes", de szerintem erre két megoldás van. Szivacsdugó, vagy szub-csere. (A szivacsdugó más problémákat fog indukálni, de a szub-kategória-váltás szerintem járható út.
Szerintem.
-
nebulo5
senior tag
Legalább heti egy alkalommal hallgathatok egy ilyet, Yamaha által etetve. Véleményem szerint, meglepően jól összerakott láda. Általában 75-ért szokták hirdetni (állapottól függően). Zene alá is képes elfogadhatóan "besimulni".
(már a másodikról maradtam le a múlt héten! Szóval: én is egy ilyenre vadászom!)[ Szerkesztve ]
Üdv: nebulo
-
fehér_ember
addikt
-
Csabroncka
addikt
Annó amikor ez első AVR-t választottam, rögötn az elején lemondtam a HK-ról, engem ez a HDMI paneles gyengélkedés elriasztott!
Az, hogy milyen AVR-t szeretnél választani, az elképzelésed alapján és a Polk sugárzóid miatt én egyértelműen Yamahát javaslok.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
alphamooncam
őstag
Peak !
Elolvastam amit csak lehetett, többek között a szakmai bevezetőt is, úgy szóltam hozzá.
Kifejtenéd miért mondod, hogy rossz a sztg. választásom. Hardeware-ileg, vagy op. rendszer szinten ?Mint írtam nincs rajta win. Ellenben van rajta Kodi, Daphile, meg egy Ubuntu, és menüben lehet kiválasztani melyik induljon. Ez biztos vmi félreértés, nem értem miért kellene rá windows.
Szívesem olvasom az elképzeléseimmel kapcsolatos kritikát, és szívesen olvasnám a magyarázatát is, mert tanulni szeretnék itt a tapasztaltabbaktól.
Vki. gyakorlatban valósított meg már vmi. hasonlót?! Sajnos nem tudok több tízezer hozzászólást átolvasni.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
BBéci
legenda
Nézz utána, ha az itteni beírásoknak nem hiszel.
A DTS-HD Master Audio és a Dolby TrueHD egyaránt tömörített formátumok, de veszteségmentesek, mint a FLAC.
Cirka 8 évvel ezek megjelenése után kicsit furcsa, ha valaki tömörítetlennek nevezi valamelyiket.
Szerintem.(#118095) Tesus
Próbáld ki, hallgasd meg! Ad némi pluszt, de szerintem nem annyit, ami miatt érdemes lenne százezreket, vagy milliókat (meglévő rendszertől függően) invesztálni a fejlesztésbe.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mikisys
őstag
Nekem csak S/P-DIF csatlakozás van az erősítőn és ez bőven megfelel az 5+1 csatornás bármilyen digitális hanghoz.
A 7+1, vagy több csatorna csak maszlag, amivel muszáj etetni a vásárlókat, hogy vegyék, vigyék.
Mert ha OverHead csatorna lenne, akkor talán, vagy egy hátsó szubláda(BSUB), vagy hátsó Center (BCenter), a BLS-BRS sugárzók között, talán kapnánk pluszt.
A HD hang és az Atmos meg egyéb fantázia nevű jószágok fantom hangokat állítanak elő, vagy mesterségesen csak bizonyos hanganyag az, amikor kihasználhatók. Ehhez már külön házi mozi terem kell, megfelelő hangsugárzókkal és végfokokkal, projektorral, egyebekkel.Üdv!
-
Cseneles
őstag
-
Mikisys
őstag
Nos, hogy "mörfibácsi" ne zavarjon a későbbiekben, érdemes lenne szisztematikusan megkeresni az összes készüléknél azt az állapotot, amit egy (kölcsön) digitális multiméterrel ellenőrizve úgy dugod a konnektorba(elosztóba) a készülékeket egyenként, hogy a fém házuk (csatlakozók külső fém-felülete) és a konnektor védőföldje között, minél kisebb feszültség legyen mérhető.
Ehhez minden összekötő vezetéket ki kell húzni mindenből.
Elég macerás ezt eljátszani, de megéri, sokkal többet jelent biztonságban és hangzásban is.
Többet jelent, mint egy igen drága és esetleg feleslegesen beszerzett hálózati vezeték, akármelyik készülékhez.
(Én mondjuk a HDMI kábelt csak a TV-be dugom a médialejátszóból, a hang pedig S/P-DIF koax-kábelen megy a házi mozi erősítőbe.)Üdv!
-
fehér_ember
addikt
Ha veszel egy HDMI splittert akkor a forrás hdmi-t sokszorosítani tudod és akkor már mehet egy klón a hd hangokkal az erősítőbe és egy másik a tv-be (szükségmegoldás). Persze több forrás esetén meg egy HDMI switch is kellene a splitter elé
Ezekről itt is olvashatsz, még a múltkor linkelte nekem Norbi 72.(#117909) Dorian
(#117843) Tigerteam
Igazatok van (a torzítás eszembe sem volt)
Bocsi(#117914) Tigerteam
Na én pont ezekre gondoltam. Szerintem pont ilyen nincs hogy mélyek dúsítása vagy magasak kiemelése. Szerintem ilyenkor pont az van hogy a mélyet vagy magasat nyirbálja meg a kábel, vagy ebből vagy abból vesz el és emiatt halljuk ezt vagy azt.
De ha elmondjátok, hogy miért nem így van, akkor elhiszem.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
És te ennek örülsz?
Végül is. Tavaly a hifisón egy pár PSB Imagine Mini dobozzal hallottam. Hááát. A véleményemet a cikkemben megtalálhatod (122-es szoba - Oktogon Audio).
Szerintem az a kis NAD simán elbírt volna egy kisebb állódobozzal is, ahogy az előttem szólók ajánlgatták. A fizika az fizika, nem lehet megkerülni. Azok a kis prüntyögők max. a TV hangszórók helyettesítésére lesznek jók és hozzájuk a NAD D3020 erős túllövés. Marad még benne potenciál bőven.
De hát ő tudja. Gondolom meghallgatás nélkül vette.
Ennyire meggyőzhetetlen volt? Csak tudnám, hogy akkor minek kérte ki a véleményedet?
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Peak
addikt
-
BBéci
legenda
-
nagyúr
-
-
BBéci
legenda
Az a 80-90 % szerintem barokkos túlzás. Inkább a 50-70 % lehet reális érték, ami teljes mértékben függ az adott erősítőtől és hangdobozoktól.
Szubláda nélkül nem beszélhetünk házimoziról.
Itt egy írás erről a kérdésről: [link][ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mark2411
újonc
Köszönöm, hogy megpròbàltàl segíteni. Sajnos nem lettem okosabb. Mondjuk azt nehezen tudom elkèpzelni, hogy a vilàgon èn vagyok az egyetlen aki pc t akar összekötni egy hàzimozival (vagy bögreszettel) . Az a durva, hogy elvileg minden lehetösèg adott. Tehàt a hangkàrtya optikai kimenetèt bedugom az optikai bemenetbe. Teszt müxik egyèb hang nincs. Ha valaki ezt megmagyarázza szobrot faragok neki )
-
-
Kareszovics
addikt
Köszönöm válaszod!
Esetleg arra tudnál-e valamilyen tanácsot adni, hogy mondjuk csak a hangszórókat milyen módon lehetne hasznosítani (értsd üzembe fogni, nem eladni)? Erősítőt kéne venni, ami csatlakoztatható a PC-hez (nyilván )?
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
törölt tag
Igazad is van: orvos is mondhat nemet a páciensnek.. és eről egy vic is eszembe jutott,.. :
Van egy falu, amit nemsokára elönt az árvíz. Annak a falunak van egy papja, és ő a hír ellenére a templomban marad.
Kis idő elteltével ott elhalad egy népes tutaj, kiabálják:
-Jöjön tiszteletes atyám mindjárt ellepi a víz!
Mire ő:
- Fiaim, ne foglalkozzatok velem, mentsetek mást, engem az Isten majd megsegít.
Kis idő elteltével odamegy teherautóval egy pali.
- Plébános úr, jöjjön velem, ha nem akar meghalni!
- Fiam, ne foglalkozz velem, mentsél mást, engem az Isten majd megsegít.
Kis idő elteltével a pap fölmegy a toronyba. Az árvíz már a templom közepéig ér. Egy motorcsónakkal egy újabb pali érkezik.
- Plébános úr, jöjjön velem, ha nem akar meghalni!
- Fiam, ne foglalkozz velem, mentsél mást, engem az Isten majd megsegít.
A pap vízbe fullad. Találkozik Istennel és megkérdezi tőle:
- Uram, miért nem mentettél meg?
- Én mindent megtettem, küldtem utánad tutajt, teherautót, motorcsónakot. -
-
BBéci
legenda
Bizonyára roppant praktikus, de amikor a készülékek gyári lábai helyett 10-20, sőt, 50-80000 forintos alátétekkel próbáljuk javítani a hangzásukat, nem szerencsés azt görgőkkel agyonverni.
A készülékállvány alátámasztása pontosan ugyanannyira meghatározója a hangzásnak, mint a hangdobozok tüskéi. Felvágnám az ereimet, ha görgős állványra kellene helyeznem a hifis és házimozis készülékeimet. Utoljára 20 éve volt olyanom.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
devil-k
nagyúr
A sok panelhuligán azért keresi annyira a mélyeket, mert még senki nem mutatta meg nekik, hogy milyen, hogy is hangzik igazából. Ettől függetlenül egyetértek veled.
DE nem szabad őket sem lenézni!A szamárlétrát mindenkinek meg kell járnia, senki sem született audiofilnek.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Játékos
addikt
Nem is vitatéma, hogy gyakorlatilag teljesen analfabéta vagyok a témához. De ettől függetlenül sikeres a kisérletem, mert bőven mérhető, és látványos különbségeket tudtam detektálni ezzel a mikrofonnal is, pedig nagyon szűk helyen tudtam csak mozgatni a hangfalakat!
Sőt! Még az is befolyásolta, nem kicsit, ha a mikrofon mögé tettem egy párnát! Itt értettem meg, hogy gyakorlatilag teljesen felesleges méregetnem, mert ha kisimul valamennyire ez a diagramm, akkor 30 centivel arrébb, vagy más mikrofonállással meg rosszabb az eredmény.
Egyébként azért kicsit kihúztam a sarokból a dobozokat, ezt a mérés is alátámasztotta, meg a fülem is, hogy jobb az eredmény. Ehhez kell mág némi hangelnyelő a dobozok mögé, mellé, és a szekrények oldalára.
[ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
BBéci
legenda
Bizony!
Az Anthemek mérőmikrofonja és a kábele is számozott, ezt a szoftver ellenőrzi, addig el sem indul a mérés. Nem véletlenül ez a leghatékonyabban működő rendszer a házimozi erősítők között.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Játékos
addikt
Szia!
Igen, sejtettem valahonnan a dolgot, de Gyuri ajánlásával nem tudtam mit kezdeni. (Javasolt egy 15000 Ft-os mikrofont) Ennyit ez nekem nem ért meg. Másrészt megmértem a többi hangfalat is, és messze nem ilyen görbéket kaptam, pedig előszöz azt hittem, hogy az a szakadék a mikrofon érzéketlenségéből adódik. De ettől függetlenül igazad lehet.
Tudom, hogy kifejezetten ahhoz az erősítőhöz készült, amihez adták.Alapvetően arra voltam kíváncsi, hogy valóban akkora különbségek vannak-e a dobozok elhelyezése esetén, mint amekkorát mondanak... És erről meg is győződhettem, valóban borzasztóak az eltérések.
[ Szerkesztve ]
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
-
Csabroncka
addikt
...és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy mindez összetett dolog, hiszen nem egy elektronról van szó, ráadásul ezek a "szerencsétlenek" ekkor is csak (attól függően hogy milyen a potenciál) bizonyos valószínűséggel helyezkednek el a vezető egyik-másik végén... erről nem is beszélve
Lényegben a lényeg, hogy a fémrács "simul - és idealizálódik az áramlásnak megfelelően" nekem ennek kihallásához még nem volt szerencsém mert vagyok annyira sóher , hogy használt kábelt vegyek , de eszmefuttatásunk alapján:
-minél rosszabb minőségű a kábel, elvileg annál nagyobb eltérést lehet elérni a bejáratással (feltételezem)
-a bejáratott kábelt, szerintem egy adott rendszerben is járatni kell erősítőtől függetlenül (feltételezem)
valaki az utolsó kettőt tudja cáfolni vagy igazolni?
"in medias res"
-
Patice
nagyúr
Igen, így volt. Épp monitor dobozokat kerestem és a kiszemeltek közt volt egy eladó pár A3-as is és Peak elhívott magához, hogy meghallgassam.
Külön az A3 sztereóban nem nyerte el a tetszésemet, a kábelemmel + a 460-as H/K-val nem volt az igazi, de mozira már annál inkább. Az A7-eknél már nem volt ilyen gond.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Digital
addikt
#67672 játékos volt az elkövető!
"A Polkkal nem az a bajom, hogy kicsi, hanem az, hogy jellemzően sokat hallgatok zenét (elég széles skáláról), és sok esetben kifejezetten lassú, kicsit brummogós. Valahogy időnként szörnyen zavaró tud lenni a reflex kialakítás, és a "kényszer" elhelyezés miatt, hogy egyes frekvenciák brutálisan szólnak, mások meg alig-alig."
Bár lehet nem az RTi A7-ről írta?
Kábelezéssel kapcsolatban mit ajánlanátok? Jelen pillanatban mezei 2*4 mm-es réz madzagokkal vannak összekötve az Obsidian 600-as állók.
Ezen a szinten már érdemes bi-wiring-ben gondolkodni?"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
subset
senior tag
Szép is, egyszerűen felkenhető (le is szedheted mikor felnő a gyermek) hő-és hangszigetelő.
Folyékony tapéta
Ha a pénz nem számít: parafa.
....most látom csak a képet, nyílván v.mi függöny is fog kelleni[ Szerkesztve ]
Használj Te is szabad szoftvert !
-
Dorian
félisten
Szegény gyerek félbe lett vágva
Nna. Ide kell egy normálisabb ajtót beépíteni, az fog hangszigetelni. Függöny, ilyesmi ugyan csillapíthat, de a hangot úgy képzeld el, mintha mondjuk folyékony lenne: ha akad bármi rés, ott aránytalanul sok jut át.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
xtremetuning
addikt
Egy jó nagy plüss füles a gyerek fejére ? Én már tervezem a mienk szobáját, belülről lesz csillapítva mind a 4 fal....
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Patice
nagyúr
Mi nemrég költöztünk másik bérlakásba, emeletes ház, a lépcsőház szépen vezeti felfelé a hangot + megy felfelé a meleg is, így a földszinten soha nincs olyan meleg, mint az emeleten.
A földszinten a lépcsőfeljáróra csináltunk feleségemmel sk egy vastag függönyt + karnis persze.
Az anyagot Budapesten a Margit híd Pesti hídfőjénél szereztük be a Jászai Mari téren. Ott van a villamos megállóval szemben egy kis anyagos bolt. Nagyon jó áron vannak (gondolom nagykerből, bárhonnan megmaradt) szöveteik.
Mi egy bútorkárpit anyagot választottunk + lehet kapni közbélés anyagot. Ez vatelin szerű anyag, ruhák béleléséhez használják, de a függöny vastagítása/hangelnyelése is javítható vele.
Otthon méretre vágtuk + feleségem összevarrta a varrógépével és kiegészítésként kapott a hátoldalára egy borítást is vékony pamut szövetből (ezt IKEÁ-ban vettük egyszer leolcsózva).
A karnis elég közel van a falhoz, hogy a függöny lehetőleg a széleken a falhoz érjen. Nálatok érdemes elég hosszúra hagyni, hogy vagy a földig érjen egészen, vagy akár rá is lógjon, bár ez utóbbi nem annyira esztétikus + asszony barát.
Nem tudom mennyire segítség, nagyrészt DIY megoldás, de rövid időn belül kivitelezhető és elég olcsón kis is jön.
Nálunk sokat csillapított a hangon, ami felmegy a lépcsőfeljárón. Tompítja a magas frekvenciákat elég jól és a meleg felfelé áramlását is elég jól megfogta.
-
AtHoS
nagyúr
Sajnos erről nem vagyok meggyőződve
Itt lehet 8.1 alatt az alapértelmezett lejátszó eszközt beállítani:
Amint látod írja, hogy AMD DP Output a választható és nem kínál ilyenkor AMD HDMI Output-ot
Egyébként lejátszó programon belül van állítva a megfelelő kimenet (mpc-hc), de ez lényegtelen a probléma szempontjából
Ha bekapcsolom az erősítőt, akkor a CCC bedob egy ablakot a bal felső sarokba:
és eközben az eszközök között ugyanúgy az AMD DP Output marad választhatóként, amivel nem lenne gond, de így nem kerül sajnos az erősítőre a hang, hanem a monitorba kerül a DP kábelen, amit egyébként nem is használok hangkimenetként.
Szóval egyetlen eszközként jelenik csak meg a HD6950, mint audio eszköz. Bekapcsolt erősítővel indítva a gépet (álá restart PC) a választható eszközök között AMD HDMI Output-ként jelenik meg a HD6950.
Sajnos menet közbeni állíthatóságról google barátunk sem tudott megfelelő infóval szolgálni, sem pedig a VGA vezérlőpultjában nincs hangra vonatkozó beállítás.
read-only mode on the forum
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- alza vélemények - tapasztalatok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Merevlemez felügyelet SMART (S.M.A.R.T.) segítségével - www.hdsentinel.com
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest