-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TCr
veterán
válasz spiky03 #20752 üzenetére
B*sszátok meg, bekopizom ide!
Hozzávalók:
- k*rvasok akaraterő elkezdeni
- kőzetgyapot tábla (100*60*5)
- nagyon jó légáteresztő anyag, lehetőleg ne látszódjon át, így a világosabb színek kilőve
- Bramac léc
- facsavar
- "ipari" tűzőgép
- ragasztó spray
- fához vágóeszköz és csiszoló
- bármilyen akasztó, amivel a falra tudod tenni a kész panelt
- lepedő, vagy bármilyen ragasztható, nagy felületű ruhaanyagEgy kollégám nemrég építkezett és maradt ki neki néhány tábla kőzetgyapot.
Kaptam tőle 4 db-ot.Vettem hozzájuk oldalanként 1-1 db 1 méteres Bramac lécet, ami szintén 5 cm vastag (széles).
A garázsomban leterítettem fóliát, erre raktam a táblát.
A léceket mellérakosgattam, bejelöltem, majd dekopír fűrésszel levagdostam.
Ezután a flexre csiszolókorongot tettem, lecsiszoltam a léceket.
Azokat az éleket is "lekerekítettem", amik kívülre estek, amin megfeszítettem az anyagot, nehogy megfeszítés közben esetlegesen elvágja azt.A léceket visszarakosgattam a tábla mellé, majd minden sarkon 2-2 db facsavarral rögzítettem.
Érdemes a léceket úgy méretezni, hogy nagyon picit beleszoruljon a kőzetgyapot tábla.
Ha összecsavarozás után felemeled és nem esik ki belőle, akkor fasza.Ahogy ez megvolt, a fakeret egyik sarkán kicsavartam a 2 csavart, finomat kiemeltem a táblát és gumikesztyűben (elég szar, amikor ragasztós kézzel hozzáérsz a kőzetgyapothoz ) befújtam ezzel a ragasztó spray-vel a kőzetgyapot mind a 4 oldalát, finoman visszahelyeztem a meglazított keretbe, majd visszacsavaroztam a 2 csavart.
Sima fehér lepedőből kivágtam 100*60-as darabot, ezt ugyanazzal a spray-vel ráragasztottam a panel hátuljára. A kiporzás ellen, illetve hogy ne tudjon mondjuk pók beleköltözni.
A ragasztó 1 napig szárad.Másnap amikor megszáradt, leterítettem másik fóliát (hogy az előző még csak véletlenül se tudja összeb*szni az anyagot), leterítettem rá az anyagot, ráhelyeztem a panelt (értelemszerűen a lepedős oldallal felfelé), majd jött az oldalankénti ráfeszítés, ami 2 emberes munka. Én a páromat kértem meg.
Egy barátomtól kaptam kölcsön "ipari" tűzőgépet, a megfeszített anyagot azzal tűztem hozzá a keret hátuljához, olyan 5-10 centinként.
Az anyag hátrafelé belógó részeit (oldalaként 6-7 cm) hozzáragasztottam a lepedőhöz, ezzel teljesen "lezárva" a kőzetgyapotot.1 nap száradás után belecsavaroztam a 2 db képakasztót (pont ugyanilyet), majd mehetett a falra (tipli + csavar).
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic