- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz Patice #29819 üzenetére
De mint mondtam, én nem azt mondtam, hogy nincs a kábelek közt különbség...
A kérdés az, hogy te magad egy vakteszten megtudnál-e különböztetni kábeleket, meg tudnád-e ítélni, hogy az általad eddig jobb kábel az ott is jobb-e. Érted mire gondolok?
Az nem teszt amikor egymást befolyásolni tudja több ember. -
BBéci
legenda
válasz Patice #30245 üzenetére
Az bizony erős túlzás. Az igazán jó vásznak sem kerülnek 1-1,5 M forintnál többe, míg a jó vetítők ára valahol másfél környékén indul és 10 felett van a felső véglet.
[link](#30246) Peak
Jelentős előrelépés lesz![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cekkk
veterán
válasz Patice #30245 üzenetére
Akkor a 15 milliós vetítőhöz 15 millióért veszel vásznat?
Persze, hogy nem fehér falra, viszont az élvezeti faktor sokkal jobb mint egy 50 colos tévén
De hát mindenki más és más, és élvezni akarom a dolgokat és nem a hibát keresni benne. Arra ott van Béci ő ezért kap pénzt, én meg filmezni akarok. Ha ezt nem a legjobb vásznon/projektoron tehetem meg ki nem szarja le, élvezzem ne pedig az járjon a fejembe, hogy hú ezt most szar és cserélni kell valamit...
Ezért estek át a ló túloldalára sok esetben...Peak
Én projektor szeretnék majd, azért nem is izgat a tv csere, jó ez most ami van.
Jelenleg nem jók a körülmények a vetítéshez, de majd reméljük változik, és nem mindegy szerintem, hogy 50 colon vagy 120-150 colon nézek egy filmet.
Mondom, én nem vagyok fekete függő se semmilyen dolognak a kergetője, egyszerűen élvezni akarom, és igazán nagy előre lépést nekem a nagy méret okozna.
Meg vagy két olyan sub mint ami XTnek van és kirázná belőlem a kaját[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Patice #30249 üzenetére
Veszel gyulaipaltol ezüst vásznat
Én egy olcsó vászon és az ezüstöt hasonlítottam össze egy samu A600as vetítővel őőő jelentősen jobb lett
Jah és nem volt arany árbanSimán együtt élnék velük
gyurczy
De nem élheted úgy az egész életed, hogy mindig csak keresel, akinek nem telik sok 10-20-30-40 milliós rendszerekre lehet soha nem is fogja igazán élvezni, mert mindig talál benne hibát, mert keresi...
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
válasz Patice #30252 üzenetére
Mindenki azt csinál amit akar, én akkor sem adnék 300 ezret egy tévéért, akkor inkább gyűjtögetnék.
De más igények más szokások.
Nem akarom univerzális tanácsadó megmondó ember lenni, és hogy csak az a jó amit én csinálok, mert egyáltalán nem jóMiért is kéne?
Tőle kérdezd meg, nem tudom, hogy van-e most nála, vászon és ha igen milyen áron.
De ha jól emlékszem egy 120 colos darab valami 20-40 ezer között volt.
De van is most eladó odaát ilyen ezüst vászon.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Patice #30249 üzenetére
100-nál többet felesleges lenne vászonra kiadni. Sajnos az újonnan 300-ba kerülő vetítők képe annyira gyengusz, hogy azon semmiféle vászon nem segít, viszont a sötét falak és mennyezet kötelező.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cekkk
veterán
válasz Patice #30257 üzenetére
Pont kérdezni akartam tőled, hogy mivel jobb az, hogy majd te kiadsz sok százezret azokért a kis hangfalakért mint az,mint amikor valaki spórol és kiad ugyanannyit a képért?
Ennyi erővel a tied is tök felesleges, mert sokaknak a 100 ezerforintos erősítőt nem tudják megvenni.Csak jól esik egyből ugrani, ha nem a ti világképetekkel azonos dolgot javasol az ember
BBéci
Ez nem igaz, legalább is ez az ezüst vászon sokat dobott a Sansung képén, sokkal jobb kontrasztosabb lett a kép, igaz ez egy világosabb szoba volt. De a vetítéshez az kell amit mondasz, akkor lesz maximális az élvezet.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Patice #30924 üzenetére
A Nakamichi is teljesen megfelelő belépő szinten. Néhai STD kábelén is az volt/van, viszont Furutech-el forrasztva, igényesen összeszerelve, nem csak simán beszorítva. Én nagyon elégedett voltam vele összességében.
Némileg bánom, hogy visszaadtam neki, mert azóta felment az ára.
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz Patice #31449 üzenetére
Segítséggel meg kis olvasással ha csak nem mondtok jobbat akkor ezek közül melyik lenne a legjobb:
Onkyo HT-S3405
Onkyo HT-S5405
S a Denon DHT-1312XP-t is sokan dicsérik
JBL CS-178 5.1es hangfalszett de ilyet most nem is találtam meg ehhez még kell erősítő is ami már megdobja az árat.
De érdekes ,hogy a régebbi típusú Onkyo erősebb mély nyomóba?
3405
RMS teljesítmény 730 W
Front hangfal teljesítménye 240 W
Center hangfal teljesítménye 120 W
Szatellit hangfal teljesítménye 240 W
Subwoofer teljesítmény 130 W5405
RMS teljesítmény 680 W
Front hangfal teljesítménye 240 W
Center hangfal teljesítménye 120 W
Szatellit hangfal teljesítménye 240 W
Subwoofer teljesítmény 80 WÉn nem tudom mennyi értelme van nézni a watokat mondjuk.
Mert amim most van az:
[link]RMS teljesítmény 850 W
Front hangfal teljesítménye 282 W
Center hangfal teljesítménye 282 W
Szatellit hangfal teljesítménye 141 W
Subwoofer teljesítmény 145 WS ebbe se gyengéket mutat a wat ugye
Mert én laikus ha ebből indulok ki akkor nem sok különbség kéne ,hogy legyen a mostani és az említettek között De persze gondolom tévedekA lényeg ami fontos ,hogy most ez a tévém van:
[link]
S valószínű ez lesz majd 1-2 hónap múlva de először a hangfal szett.
[link]Ami nekem fontos a filmek mellett ahogy írtam is ,hogy a mostani tv-hez is meg az újhoz is jó legyen a hangfal szett hátha csúszik a 3D vásárlása akkor nehogy hangfal nélkül maradjak, vagy ha az megvan akkor nehogy ne tudjam rákötni
S rátudjam csatlakoztatni a laptopom mert onnan mennek a filmek az 5.1 hangfalra a kép az a tv-re megy egyből ,meg a TV hangot a sima tv adás is 5.1r-e menjen és a PS3 ami ugye optikai csatlakozós az is 5.1be szóljon ahogy most kép ott is egyből a tv-re megy majd.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
vodkaboy22
addikt
válasz Patice #31447 üzenetére
Mielőtt akkora nagy ódákat zengtek kábelekről és "különféle woodoo kezelésekről" beszéltek szerintem olvassátok el ezt :
http://www.roger-russell.com/wire/wire.htm#oxygenfreeVillamosmérnök elektronikai gyártástechnológián végeztem és jelenleg anyagtudományi kutatásokban veszek részt, néha annyira "veszélyes" hü....eségeket" olvasok, hogy fáj tőle az a kevés megmaradt szürke állományom ami van...
"Mivel jobban vezet ezért sokszor vékonyabb is elég mondjuk egy tiszta ezüst kábelből."
Pl ezt nem tudom mire alapoztátok mivel elektrolízissel tisztított réz jobb vezetési tulajdonságokkal rendelkezik mint egy elég jó gyártási eljárással előállított ezüst. Nem azt mondom, hogy Ag nem jobb vezető csak azt, hogy valóságban az "átlagos" gyártástechnológia nem teszi lehetővé, hogy az a 5%nyi előny a rézzel szemben megjelenjen...Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
BBéci
legenda
válasz Patice #31491 üzenetére
Tegyük hozzá, a 30-40 fős hallgatózások egy kalap guanót sem érnek, mivel 1-2 embernél több nem részesülhet a maximális hangminőségből. Tonyónál is tapasztaltuk ezt, csereberéltük az ülőhelyeket, pedig csak négyen voltunk.
-
gyurczy
őstag
válasz Patice #32411 üzenetére
(#32411) Patice A háttér elhelyezése ezzel megoldódna, de a nappali térszervezésének nem tesz túl jót, főleg, hogy sarok kivitelű a kanapé is. Ha lesz időm hétvégén tologatni a bútorokat, akkor lehet kipróbálom.
(#32413) Tamoo Erről a bútorról beszélünk. Gondoltam rá, hogy lecseréljük, de eleve nem egy régi darab, meg már az átrendezéstől is agyfaszt kapott a mama, ez egy következő kör lesz, ha elült a vihar.
-
buci30
addikt
-
gyurczy
őstag
válasz Patice #32421 üzenetére
(#32421) Patice Nem jó. elkezdtem átrajzolni, de be sem fejeztem. Inkább állítok egy állványt a balos háttérnek a kanapé mellett és azt kerülgetem, kevésbé lesz útban, mint a kanapé betolva az ajtó mellé a szoba közepére.
(#32455) tdd587 De, megfordult a fejemben ez is. A kutyák jól járnának, de én tuti lekaszálnám mindig. A durva asszimmetria alatt arra gondolsz, hogy a hangszóró elrendezés tengelye és a szoba tengelye nem esik egybe?
-
Shadowbull
addikt
válasz Patice #34191 üzenetére
Patice (#34191)
"Több digitális forrás esetén én még elgondolkoznék egy külön DAC + sztereó erősítő + egy pár hangsugárzó láncban. "
pelda?
Egyebkent olyan 2000 euro korul szannek ra, de lehet tobb is, ha latom az ertelmet. Mediaplayer lesz kulon, valami Dune vagy hasonlo meg nem tudom, az ilyen jellegu anyagok ugyis egy NAS-on vannak.
cintula187(#34192)
Ezzel csak az a gondom, hogyha pl. CD-t akarok hallgatni, akkor be kell hozza kapcsolni a tevet is Nyilvan elony ha az erosito halozati kepessegekkel is meg van aldva.
Kittosz(#34195)
Az ELAC-okat mindenkeppen meg fogom kozelebbrol nezni, bar egy par FS189 2000 euro...
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Dorian
félisten
válasz Patice #34839 üzenetére
Nálam most az az időszak van, amikor a digit kábeleket kéne rendbe raknom, olyan minimumra törekedve, ahol már lényegtelennek ítélem a kapott változásokat.
Egyelőre teljesen tanácstalan vagyok, mert ahány tapasztaltabb emberrel beszéltem a témában, mindnek más véleménye van. Már elment a kedvem az egésztől.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Patice #34842 üzenetére
USB és digit koax kell 3m-es távra DAC elé. És viszonylag olcsón.
Erről eddigi vélemények:
- minél rövidebb USB kell, inkább legyen hosszú a koax
- ugyanolyan jó a hosszú USB is, az anyaguk sokkal többet számít
- egyikből sem lesz jó a hosszú
- Furutech koax nagyon jó
- Furutech koax szar (PVC szigetelés miatt)
- csak a színezüst digit kábel jó, anyagtisztaség nem olyan fontos
- normális minőségű ezüstözött is jó, a magasfrekik úgyis a felszínen futnak
- koax legyen 75 Ohmos
- hülyeség, semmi értelme a 75 Ohm-nak
- fontos a nagyon jó minőségű koax
- a jelet a végén újraórajelezve majdnem mindegy
- DIY megoldásokkal csak baj van, sosem lesz olyan, mint a gyári
- DIY-eléssel 5x-ös árú gyárit lehet készíteni
.
.
.
Szóval így lett tele a tököm az egésszelTonyo:
Igen, az BNC-s.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
Parson
addikt
válasz Patice #35292 üzenetére
Köszi a kimeritő választ, szűkebb megfogalmazásban, de pontosan ezt irtam le (a) esetként.
Így viszont talán anank is érthető, akinek az enyém nem volt az.
A kiegészitő eset (stereo rendszer) viszont megmagyarázza miért lehet szükség erre a potméterre, holott 'csak' felülről korlátoz.
Akárhogyis, thx ![ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest