- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz Oldfighter #86992 üzenetére
A jelenlegi helyzet:
Az eredeti helyzet is ilyen volt, csak a center alatt nem volt láb, meg a frontok kicsit feljebb és beljebb voltak a tv-hez 1-1 fa virágtartó valamin.
Volt mérés a változtatás előtt is, után is de elég fals eredmények születtek. A hátsók nagyon közel vannak az ülő helyzethez és a mikrofon így fél m-en belül volt a faltól. Ettől függetlenül sok minden közre játszik abban, hogy a mérés nem lett jó. Holnap firmware-t frissítek és mérek még egyet, a mikrofont beteszem a kanapé közepére, min 1 m-re a faltól és max majd hozzáállítom a hátsókat, hogy az is megfelelő legyen.
Különben jut eszembe a center egy 40 cm magas szekrény tetején áll, s most tettem alá tartó lábakat is. A tv távolsága a centertől és minden más látszik úgyis a képen.kapi12: ezt gyorsan el kell adni, hangfalastól mindenestől, ha nagyon kicsi a keret akkor venni egy olyat amin van optikai kimenet és hdmi-vel csatlakozik a tv-hez. Ha egy kicsit több a cash, akkor erősítő és hangfalak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kroland25 #87002 üzenetére
Természetesen denonra egy szavazat..
Kapi12: lemezt beraksz és ennyi: erre szánták.... itt dizájn van, kis helyen elfér és ennyi, értelmet ne keres se jó hangot, se teljesitményt.. Némelyikkel elérhető hogy ha scartal van bekötve VA vagy kompozit mdon, a tévé gombbal az analüg adások hangja bejön.. nekem pár éve nincs házimozim, lemezprörgető de még rádió se, mégsem vetemedem ilyen megvételére pedig ingyen is kináltak,sonyt optikai bmenettel, minimum onkyo egydobozos...
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz kapi12 #87003 üzenetére
Tv-vel scarton keresztül kommunikál, s ha dvd-t nézel, akkor lesz 5.1. Minden más esetben csak 2.0, illetve talán a tv hangja is visszavezethető rca-n keresztül, de akkor is csak 2.0 emlékeim szerint,
Sztereo, csak a 2 első szól, se sub, se közép, se más.
[ Szerkesztve ]
-
kapi12
tag
válasz Oldfighter #87005 üzenetére
Sztereó jel az mit takar ebben az esetben? A térhangzás nyilván nem játszik, de a mély meg a két első és a középső hangfal szól? Gondolom ezt tudom elérni akkor a jack-rca mutatvánnyal.
-
Oldfighter
senior tag
Igen, valamennyire rémlik a felállás; az utóbbi napokban többen hasonló gondokkal küzdöttek ( elhelyezés, bemérés ). Próbáld meg még az a centersugárzót előrébb húzni. Van egy gyanúm, hogy valami hangvisszaverődés még közrejátszhat a tapasztalt jelenséggel kapcsolatosan.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Oldfighter
senior tag
-
Mankó
veterán
válasz Oldfighter #87008 üzenetére
Volt már elől, hátul, a frontok közelebb húzva, széjjelebb rakva - de mindenhol érzem látom. Amikor a frontok feljebb voltak, akkor is láttam. Sanszos a valamilyen visszhang megléte. A hátsók nem kavarhatnak be?
Az előző felállásban a felső sarok polcon voltak és majdnem előre néztek.
Remélem a holnapi mérés, firmware frissítés megoldja ezt a problémámat, mert már tényleg nem tudom mire vélni a helyzetet.Különben a frontok jelenlegi elhelyezése már jónak mondható? Most még mozdíthatom kicsit feljebb ha javallott.
Esetleg a center tetején lévő media lejátszó is bekavarhat? Eddig nem volt ilyen baja, csak mióta falikonzolt és lábat kaptak a hangszórók.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz kapi12 #87011 üzenetére
Ha nagyon ragaszkodsz az ilyen bögreszettekhez ( itt igyekszünk mindenkit lebeszélni ezekről a szörnyű minőségük miatt ), akkor már olyat válassz, ami Blu-ray meghajtós, rendelkezik HDMI csatlakozókkal, illetve egyéb digitális kábelek fogadására alkalmas csatikkal.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
-
Oldfighter
senior tag
A párbeszédekhez nem sok köze van a hátsó térnek, kivéve egyes eseteket, mikor a képen nem látható egyén mondjuk a főszereplő háta mögül szólal meg és ezt ezzel a térhatással ki akarják emelni.
Sokat amúgy már nem tudsz variálni -főleg hátul-; csinálj holnap egy bemérést úgy, hogy a kanapé elé rakod a mikrofont egy állványra, illetve húzd kijjebb a centert. Próbálkozni kell.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Tomi13
senior tag
Sziasztok
Elkészült a nappali, most a hangfalak elrendezésén gondolkozom, sajnos az "előírt" elhelyezés nem megoldható. Mennyire nagy probléma ha a frontok nem egyforma távolságra vannak a centertől? A illetve surround-okkal ugyanez a helyzet, csak a hallgatói pozícióhoz képest vannak egyenlőtlen távolságra. Vagy ezek a dolgok simán kiküszöbölhetőek az erősítő beállításaival? A másik szintén surround probléma, hogy nem tudom fül magasságba beállítani. Nagy gond lenne, ha olyan 2 méter magasan lennének a falon megdöntve lefelé a hallgatói pozíció felé?
Köszi! -
törölt tag
-
Mankó
veterán
válasz Oldfighter #87016 üzenetére
Mereskor 3 pozicioba kell rakni a mikrofont. A kozepso ugye adott, az lesz az elso, de hova rakjam a masik 2 esetben?
-
Mankó
veterán
válasz Warter #87023 üzenetére
A fulemtol meg igy is magasabban vannak, mert ugye fekszunk az agyban. De mar en is gondolkodtam, hogy visszateszem a polcra es kicsit megdontve (a hatsojukat megemelve) a hallgatora iranyitom.
Frontok maradhatnak a mostani helyukon, vagy mozditsam meg valamerre oket?[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz Warter #87026 üzenetére
Ha a frontokra gondolsz ez a mostani a legszelsobb pozicio, ettol mar csak beljebb van. Ebben a helyzetben reszletesebb a hang, a forumtagok tanacsara forditottam szelesebbre, hogy nagyobb legyen a "szinpad". De akkor mar feljebb semmikeppen ne rakjam ugye? Lejjebb mar nem is tudom, mert pl jobb oldalon ott az erosito.
-
BBéci
legenda
A hallgató fülmagasságában legyen a frontok magassugárzója. A háttérdobozok szerintem is a polcon voltak jó helyen, természetesen azok legszélén. Még a döntésük sem fontos. Azonnal vedd le a centerről a médialejátszót! Ritka nagy böszmeség bármit rátenni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Az egymástól való távolságra is van szabály: ne legyen nagyobb, mint amennyire a hallgató fülei. Tehát az egyenlő oldalú háromszög (60 fok) még jó, de inkább legyen annál kisebb, vagyis egyenlő szárú. A THX 45 fokos szöget ajánl a fő hallgatói pozícióból mérve. [link]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mankó
veterán
A 2 front kozotti tavolsag durvan 2m, a center pedig 2.7-re van a hallgatotol, szoval akkor ez az egyenlo szaru 3szog megfelel mar az elrendezesnek.
Meg egy kerdes: nagyon gaz lenne, ha a subot (lefele iranyulo hangszoro es szubcso) a center es tv ala, a ket szekreny resz koze raknam? Max 20 cm tavolsagokat tudnek hagyni az egyes oldalakon, elore pedig max fel m lenne a tavolsag. Vagy hagyjam a jelenlegi helyen az ajto mellett, a tv-tol levo jobb oldali falon?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Gyurcsók úr biztosan megjósolja, hol jobb a szubládád hangja, én nem vagyok képes rá. Próbáld ki! Kezdésnek húzd el a faltól.
Mi lett a sorsa a csoda szekrénysorodnak, amiről annyi szó esett a Plazma TV topikban?[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Meg maradt, csak a 2 resz atalakult, ahova eredetileg ment volna a tv. Az alja kijott, atment a masik falra, egy kicsit kibovitettek az egyik oldalat, folotte van most a tv. A kozepet kivettuk, a tetejet szettoltuk annyira, hogy koze beferjen az agy - szemben a tv-vel. Megterveztem, hogy legyen es az egyik asztalos haver megcsinalta, hogy jol is nezzen ki. Amikor itt volt mar a tv, jobban lattam az osszkepet. Sok verziot kiprobaltunk, de vegulis ez lett a nyero, s jobb is lett a szoba elrendezese, meg a ter is nagyobb lett kisse. Persze ezt elore nem lehetett latni.
Neha azert banom meg, hogy nem plazma lett, de a tenyleges tvzesi szokasaink az lcd mellett szoltak. Sajnos. Lehet segitene egy kicsit az osszkepen, ha bekalibraltatnam Janossal, bar nem hiszem, hogy a felhosodesen az barmit is javitana. Szerinted erdemes, mert a szinekkel pl. nincs bajom? -
Kroland25
tag
válasz Gabesz26 #87018 üzenetére
Hát jelenleg csak szép,csak díszelegnek otthon romokban a mozi se kábelek se a háttereknek állvány,center miatt új tv-állványt-kell keresnem,úgy néz ki költözés is lesz de karácsonyra talán összeáll a rendszer és meglesz az Arcam is !
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
Mankó
veterán
Reggelről agyaltam a frontok közötti távolság megfelelő mértékéről, ugye 45 és 60 fok között kell lennie, de vagy nagyon reggel van, vagy valamit félre nézek.
A jelenleg felállás szerint a frontok 2 m vannak egymástól, a hallgatói pozíciótól a frontok 3 m-re vannak, a center 2.7 körül. Tehát akkor a=1, b=2,7, c=3 m. Sin alfa = a / c, alfa ebből ~34 fok. Ezt duplázva jön ki az az érték amire kíváncsi vagyok, tehát 68 fok.
Létezik, hogy ez ennyi mert Bbéci is azt mondta, hogy ne legyen nagyobb a két front távolsága, mint ahonnan hallgatom a cuccot, azaz inkább egyenlő szárú, mint egyenlő oldalú 3szög legyen. Ez meg van, de a kapott érték nem jó, vagy jó, de akkor az elmélet hibás, vagy a számítás, vagy nem tudom.Most akkor mi az igazság vagy mit néztem be, hova állítsam?
Túl sokat agyalok, ez már biztos.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Bocs, de az értékek (a=1, b=2,7, c=3 m) egyrészt nem egy derékszögű háromszög oldalai (b értéke egylszen pontosan négyzetgyök 8, ha a másik kettő pontos, de ez most mindegy), másrészt pedig ne radiánban számolj, hanem fokban. Kerekítve 19,5 fok az α szög.
Egyébként ránézésre is látszik, hogy elszámoltad, mert ha a < 1,5, akkor 2α < 60 deg.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Mankó
veterán
válasz #72042496 #87036 üzenetére
jogos a felvetés a b oldallal kapcsolatban, de a kiszámolt értékek úgyis csak az a / c-t érintik. De még ha radiánba is számoltam, a kapott 19,5 * 2 is csak ~ 40 fok, az is messze van a 45 foktól.
Mit kellene kieszközölnöm a jelenlegi felállásban, hogy kb elfogadható legyen a végeredmény is? -
mettek
addikt
válasz liszi70 #87037 üzenetére
Nem ide tartozik de ezért jobb fényévekkel a plazma tv. Ott ilyen gond nincs ellenben nappal, fénynél nem nagyon érdemes nézni de én erre annyit mondok hogy ha valaki házimozizásra vesz tv-t az nem nappal fog tv-zni ugyanez igaz gondolom a projektorosokra is.
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
nagyúr
válasz mettek #87040 üzenetére
"Nem ide tartozik de ezért jobb fényévekkel a plazma tv."
Ezért IS.
"nappal, fénynél nem nagyon érdemes nézni"
Én még ezzel is vitatkoznék, mert a maiakat simán lehet nézni nappali fénynél is, max. a fogyasztása nő meg a nagyobb kontraszt és fényerő miatt. Na, de hagyjuk, ez itt nagyon off, bár házimozi erősítőhöz tévét is lehet csatlakoztatni!
-
mettek
addikt
válasz devil-k #87041 üzenetére
igen, van is de a lényeg az az hogy mindezt sötétben teszi az ember. A ledtv mellett kb a legerősebb érv a fényerő és a nappali láthatóság illetve hogy nem ég be. A minőségi házimozis képi világ a plazmánál kezdődik és végződik. Ha pedig a méret a lényeg és igazi "mozit" akar az ember akkor projektor.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
törölt tag
Szerintem is túlgondolod. Vagy közelebb ülsz (csökkented b-t), vagy távolabb teszed a hangfalakat (növeled a-t), vagy a kettőt egyszerre.
Amennyiben ragaszkodnál a számokhoz: ha a/b = 0,414, akkor megvan a teljes 45 fok. Ha a/b = 0,577, az 60 fokot jelent . Ezek a számok a tangens fügvényből adódnak.
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz hétalvó #87039 üzenetére
Nem a méréssel van a gond, hanem az hogy így még a közelébe se jutok a 45 foknak, nem hogy a 60-nak. A pozíciók adottak, a hangfalakat se lehet már nagyon tologatni, mert közbe szól az erkély ajtó a másikat meg szimmetriába kell állítani a az elsővel.
Néha már ott tartok, hogy kár volt megbolygatni, azt ami bevált (plusz furkálási nyomok, kiadott pénz, idő, munka stb.), na de a hangfalak se maradhattak végleg szinte a falon. Most meg szeretném kihozni a maximumot a lehetőségekhez képest, de nagyon nem egyszerű és a türelmem sem áll már a magaslatokon. Most jönnek ki azok a tervezési hibák, amiket a helytelen elhelyezésnél nem is láttam. -
Mankó
veterán
válasz #72042496 #87044 üzenetére
A baj az, hogy közelebb se tudok ülni, de már távolabb se tudom rakni a hangfalakat. De így a hangkép se az igazi. A poén az, hogy az eredeti elrendezésnél (elsők fa virágtartón szinte a falon szükség megoldás volt, hátsók fent a polcon) nem jöttek ki ezek a hibák, most meg már hogy közelít a helyeshez, csak kínlódok, mert van ami javult, de van amitől egyenesen a falra mászok.
Békéljek meg a helyzettel, vagy menjenek vissza a virágtartók? Egyik se tűnik jó megoldásnak. -
Warter
addikt
Úristen, nem gondolkodsz te ezen kicsit túl sokat? Tedd vissza a hátsókat a polcra, a kanapét kicsit húzd előrébb. A frontok jó úgy ahogy vannak. A subot próbáld ki 2-3 helyen ahol elfér, aztán hagyd ott ahol tetszik és csinálj egy 1 pontos mérést. És dőlj hátra és élvezd. Felejtsd el a fokokat meg a méregetést. Agyvérzést fogsz kapni ettől a sok kombinálástól.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest