-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Másfeles mindenhova elég, nem folyik benne túl nagy áram ugyan de nem árt előre a 2 és feles mivel a frontok és a center több jelet kap. Viszont a vastagságnál jóval többet számít a fajlagos vezetőképesség és a minél kisebb szennyezettség. Ha az elgondolásod abszolút érvényű volna akkor hátra kellene vastagabb mert hosszabb lenne a jelút.
[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok,
Hangszoro kabel kerdesem lenne:
5.1 rendszer eseten mire szamithatok akkor ha a frontokhoz vastagabbat viszek mint a hatsokhoz?
Milyen vastag kabelt erdemes valasztani egy also kozep kategorias erosito es egy kozepkategorias hangfalhoz?
(626 os onkyo, b&w 704 elol, 705 hatul)Az elgondolas az hogy elore 4mm2 minel rovidebb, hatra 2.5mm2.
Nem felesleges a 4mm2 elore? (ugy remlik minel rovidebb, es nagyobb a keresztmetszet annal kisebb az ellenallas)hosszabb tavu terv hogy egyszer az erosito upgrade -elve lesz a hangfalakhoz
koszi
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #84291 üzenetére
Ahhoz a Sony vetítőhöz talán illenek az abba az árkategóriába tartozó vásznak. De egye fene, tegyünk rá még egy százast.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Ebben igazad van. De ha valaki korszerűbb gépet keres hdmivel, hd vel, annak nem alternatíva, hiàba ver köröket hangminőségben a màsikakra. Ezért van létjogosultsàga az x2000, x4000 szériànak és a többi ùjdonsàgnak. Egyszerűen màsok az igények... Usbről mp3, netradio, arc, stb
-
BBéci
legenda
válasz
mandju #84280 üzenetére
A besorolás azért nem egyszerű, mert a Denon főokosai éppen akkoriban variálták a számozást.
Abban igazad van, hogy a 4308 ára 2500, a 4310-é pedig 2000 euró volt. A 4810-et adták 3000-ért.Azért nem csak az a 160000 forintos 4310 a csúcs vétel, hanem amit Liszi megvett, az AVC-A11XVA ugyanannyiért nem kicsit jobb buli.
-
Norbi 72
veterán
válasz
mandju #84280 üzenetére
Szeretem, amikor valaki elkotyavetyél valamit, odaad gombokért, aztán a sok megmondóember évekig példálózik vele...
Még nekem is karcsú volt az ára,de a hátteret nem ismerjük...egy kifizetetlen adósság,házasság/temetés...bármi lehet az oka..
(#84281) Sanci38 elbeszélünk egymás mellett,azt hittem szemezel a belépő Anthem vassal,ahhoz képest az 5007-es sokkal jobb vétel.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Nekem volt mindkettő és a 4308 hangja szerintem tényleg jobb. Bár én sem egymás mellett hallottam a kettőt.
A 4308 egyébként eggyel magasabb kategória, mint a 4310... az új áruk között is volt vagy 5-600 Euro eltérés a 4308 javára.
Jobb felszereltség, komolyabb mikrofon stb... jobb hang... de a saját portékát nem fényezem.
A 160 ezres Denon 4310 fehér holló kategória. Ezelőtt soha nem volt és mostanában nem is lesz ennyiért hirdetve.
Szeretem, amikor valaki elkotyavetyél valamit, odaad gombokért, aztán a sok megmondóember évekig példálózik vele...
Magyarország én így szeretlek.
Ez év január végén 220.000 ért ment el a 4310esem. Ehhez mértem a 4308 árát.
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #84273 üzenetére
Érdekes, hogy a Polk Audio magyarországi disztribútora szerint a Pioneer erősítők nem passzolnak a hangdobozaihoz. Nem is ajánlja azt a párosítást.
Itt jön be, amit az előbb írtam. Igen, az ízlés, ami lehet kissé furcsa, de egyáltalán nem elítélendő.(#84274) Norbi 72
Egyesek szerint a 4308 hangja jobb. Ehhez nem tudok hozzászólni, mert egymás mellett nem hallottam őket. Mindkettő kiváló, de a 4310 újabb, ezért azt választanám.[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
-
lemmy9
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
Edigitálnál eléggé leakciózták a Yamaha RX-V775-öt, hátha érdekel valakit:
http://www.edigital.hu/Erosito/Yamaha_RXV-775_fekete_7.2-es_hazimozi_erosito-p417064.html
-
Norbi 72
veterán
Én úgy vettem észre,itt sokaknak tetszik az amcsis,nyomulós hang,bevallom,nekem is.Természetesen amiket fölsoroltál,egytől-egyig kíváló hangfalak,mindnek megvan a saját karaktere.Szóval csak annyit akarok mondani,hogy nem hallottam nyafogni a srácokat,akik Denon+RTi párosítást választottak.De várjuk meg a véleményüket.
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #84260 üzenetére
Mivel csak egy mondatot írtál, azt úgy, egészében véltem viccesnek. A TSi szerintem is erősen karcsú egy Denon AVR-3808-hoz. Kategóriáját tekintve az RTi már rendben lenne, de hangkarakterét illetően nem a legjobb párosítás. A Polk amerikai stílusú nyomulását, erőszakosságát kissé visszafogja a Denon, ugyanakkor az erősítőben lévő finomságok elvesznek. DALI, Focal, ELAC, Monitor Audio, quadral, Canton sokkal kellemesebb társai lennének egy Denonnak. Természetesen szvsz.
-
-
törölt tag
válasz
devil-k #84192 üzenetére
Óóóó, hát szívből gratulálok, sok-sok kellemes moziélményt kívánok. Lassan a fél ph-nak HW55 van
Picit kalandozom, megszokott szidni a LOTR Fellowship BD transzfert, a bőv kiadást is. A hangja miatt folyamatos tesztanyag nálam, és valóban nem egységes az összkép, de nekem mégis bejön. A helyszínek miatt sok csapongás van sötét, mozis színhőmérsékletű sárgák, külső helyszínek között, utóbbiak néhol a sok fricska ellenére odaszögeznek. Az extended v részletességével sincs baj, ez pl egy totál nyers, képjavítóktól mentes kép.
-
rootmin
tag
Adott egy HDMI kimenet hibás (más szempontból hibátlan) Denon AVR-3808
Mennyi lehet a reális értéke?
Elsősorban stereo erősítőt kerestem de kaptam egy nagyon jó ajánlatot amit nem szeretnék kihagyni.
A sok-sok extra funkciót és csatornát egyelőre ki nem használva kérdezem: stereo erősítőkkel összevetve milyen minőséget képvisel kb?
(elsősorban tapasztalata lennék kíváncsi, a stereo - avr ár ökölszabályt ismerem) -
törölt tag
Irtam Dolby Atmos leirást, Ha Béci és Tamoo jóváhagyja hamarosan soron kivül bekerül az 1 sz hsz-ba.
Aki kéri elküldöm de ugyiis meg fog jelenni és nincs bő lére eresztve.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz
adodaniel #84234 üzenetére
"A surroundokat egyébként ti befordítjátok teljesen a hallgatási pozíció irányába? (Már akinek nem dipól van...)"
Erről nemrég volt egy kis eszmecsere itt. Ugyanis többen egyetértettünk abban, hogy a THX által javasolt (Surround Left & Right Speakers (SL & SR): Place the SL & SR speakers between 90° to 110° to each side and 2 feet or higher above the listene") beállítás, nem szentírás, főleg akkor, ha a szoba, az elrendezés nem tökéletes.
Ebből adódóan, van aki a hallgatói pozícióba forgatja, van aki nem. Van aki fülmagasságba helyezi, van aki fentebb...stb. A legjobb megoldás, ha megkérsz 2 barátodat, hogy segítsenek. Ők irányszóra lentebb, fentebb helyezik a dobozokat, te pedig a fő ponton hallgatod.
Ha megvan a kívánt magasság, akkor oda kell rakni. Szóval nincs egységes egyezés ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz
adodaniel #84203 üzenetére
3808-ashoz minimum RTi szett,sőt,LSIm...
(#84217) python1 Az 5007-es ha nem lenne elég(
)előfoknak is használhatod később,sok videót/képet láttam így használva.Persze ha tornateremben laksz..
(#84245) BBéci Egy percig sem,kérdezd meg Vikthort,Digitalt,TSI-nél feljebb gondolkoznék.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz
kufirc #84240 üzenetére
Kérlek, olvasd el a topik összefoglalót! Ezt a kérdésed feltevése előtt kellett volna megtenned, de jobb későn, mint soha.
(#84241) bbmt
A házimozi egyik alapszabálya, hogy a hangdobozoknak egyazon gyártónak, ugyanabból a családjából kell származnia. Tehát JBL E szériás centert vegyél![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #84205 üzenetére
Egyszer azt írod - jogosan - hogy a hangdoboznak nincs teljesítménye, utána pedig azt, hogy mégis lead. Olvasd már el, amit idéztem!
Azt kérdeztem, hogy ez mi: "5 W/dB/nm2"??? Mi az a nm2???
Melyik mai erősítőn van Deprez műszer? Talán McInthoson és a nagy Denon végfokon láttam. Tehát azt kijelenteni, hogy a többség 30-40 wattot enged a hangdobozaira, légből kapott feltételezés.
Az utolsó két pontot inkább ne feszegessük. Nem feltűnő az érzékenység különbség, ha az lenne, a világ legnevesebb hangdobozgyártói nem készítenének olyanokat, amiket linkeltem. De ha Te meghallod... -
bbmt
senior tag
Sziasztok,
A régi JBL frontokat lecseréltem JBL E80-ra,így azok hátra kerültek.A center viszont maradt(JBL ATX 10C) és felmerült bennem, hogy érdemes-e azt is lecserélnem? Ha igen akkor maradjak a JBL-nél vagy "mindegy", hogy milyet veszek? Mik a "jó" center ismérvei?
-
kufirc
tag
Sziasztok
Kezdő vagyok a témában és nem szeretném elszúrni mindjárt az első házimozim vásárlásánál, ezért Hozzátok fordultam , remélve , hogy itt biztosan találok választ a kérdésemre.
Az lenne a kérdés , hogy egy 8 ohmos hangfalszettet rá lehet e csatlakoztatni 6 ohmos erősítőre úgy , hogy a végfok vagy a hangfalak később meg ne adják magukat ???? Nektek ez bizonyára banális kérdésnek tűnik de nekem sajnos fogalmam sincs.Válaszotokat előre is köszi
-
Gabesz26
senior tag
-
VIBO
őstag
Sziasztok. Szerintetek hol lehetne eladni egy hdmi repeatert? Erről lenne szó:konig_kn-hdmirp25. Mennyit ér?
-
tjojo
tag
válasz
Kroland25 #84233 üzenetére
Nekem 4810 volt (4520 elődje) sima 826-806-cc800 szettel. Szerettem és tetszett is, bár viszonyítási alapom semmi. Én inkább vennék 4308-4810-et megtámogatva egy jó 5 csatornás végfokkal, vagy a különbözetet jó/jobb (3D-s, két HDMI kimetes) forrásra fordítanám, vagy még inkább kábelekre.
-
adodaniel
őstag
Kis beszámoló és egyben tanulság is.
Sikerült lecserélnem a hátsó állványokat magasabbra (120 cm + tüske). Eddig gyártatott 80 cm-esek voltak. Így a hátsók magasai már 60 cm-rel vannak a fülmagasság felett. A különbség valami elképesztő. Álmomban nem gondoltam volna. A térérzet sokkal jobban megvan, eddig sokszor elégedetlen voltam vele. Úgyhogy most fülig ér a szám ettől a minimális befektetéstől is.
A surroundokat egyébként ti befordítjátok teljesen a hallgatási pozíció irányába? (Már akinek nem dipól van...)
[ Szerkesztve ]
-
Kroland25
tag
Helló! Egy denon 4520 mennyire lenne jo vétel egy focal szettemhez 826w 806w cc800 w?valakinek tapasztalat?
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #84223 üzenetére
Mondjuk az a két pár fehér hangfal oldalt fent és hátul fent találn hoz valamit. De a nagy electrához képest azok mit adnak hozzá?
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Szaszabond #84208 üzenetére
Meg kéne nézni még az erősítőn a beállításokat. De szerintem jelentősen javulni fog a mélytartomány.
-
-
gorbep
senior tag
válasz
gorbep #84225 üzenetére
Végignéztem az összes képet..... nem olyan kicsi az a kép, csak szerintem ennyire csal az optika....... hát van a rendszerben anyag..... a srác nem sajnálja a pénzt, mégis "mezei" kábelekkel kábelezett és Emo XPA-1 monoblokkokat használ...... most ezen elgondolkodtam.....
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
válasz
Lehet, hogy a fénykép kedvéért hátrébb húzták a kanapét....
mert ebből a távolságból az a kép elég csenevész....... fele távról talán jó lenne, és akkor visszafordítva a dobozokat pont jó 5.1......
Vagy egy kémfotó a Dolby BiTmos-ról.....
[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
válasz
adozatlan penzt temetni. kb ennyi
-
cintula187
addikt
Ennek a szettnek mi értelme van?
-
devil-k
nagyúr
válasz
xtremetuning #84206 üzenetére
Ez is szép csomag.
-
Osynho
addikt
Elméleti kérdés:
Mission m34i-t Mordaunt Aviano 6-ra cserélve mekkora előrelépést lehet tapasztalni hangban? Tudom, ez nem számszerűsíthető, de érdekelne egy-két vélemény, hogy elinduljak a lejtőn.Egy Denon 4306-ra lenne kötve, úgy olvastam, ez ízlik az Avianoknak.
-
python1
veterán
No srácok,alkul a kép nállam is.
Kicsit emeltem a kereten.
1 variáció; Onkyo 5007
2 ; Emotiva upa-5Az Onkyo azért lenne szinpatikusabb,mert az eredeti árát tekintve,csak egy millán felüli erősítő. Viszont az Emotiva a későbbiekben fejleszthető,processzor cserével.
Szerintetek?Mondjuk nincsen kőbevésve,hogy ezek lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Gratula hozzá!
Héliumos? -
Patice
nagyúr
válasz
Bazi nagy kerted lehet, ha ennyi és ilyen vastag locsolócső kell hozzá. Csak nem tudom mi a pékért rendeled darabokban!
De legalább szép színes a borítása. és még hangoló-gyűrűt is adtak hozzá.
Egy valódi "álom" - nekem...
Egy készülék kapja, vagy minden fog kapni a jótékony hatásából?
-
Szaszabond
aktív tag
válasz
Oldfighter #84190 üzenetére
és az Y elosztótól megoldódik a gondom? tehát meg fog szólalni a SW a DTS jel alatt?
-
robi-k
őstag
-
törölt tag
1: más teljesitményt ad le kis és nagy érzékenységgel ugyanugy mint ahogy más teljesitményt 4, 6 vagy 8 ohmon.. tehát ugyanazt adja amit az erősitő diktál tehát minél magasabb az érzékenysége egy hangszórónak, leadott teljesítményemellett annál hangosabb lesz. 3 dB-enként nő duplájára (csodálom pont Te nem érted)
2. Ez mit akar jelenteni?
" és a hátterek-front 5 W/dB/nm2 különbsége
A kérdezett hangfalszett (Yamaha front-háttér különbsége.. te általad felhozott 88-84 között 4 dB különbség van és picit feljeb helyezkedik el a Yamahánál de az 5-öt sokallom..(ez 1+kétharmad hangerőnövekedésnek azaz 1/3-addal nagyobb a te átalad felhozott példánál.)
3: ezt valóban elirtam: Volt lenne, helyes érték 8 Ohmon 2.38 4 Ohmon 2 de megcserélve (8 Ohmon 2 Ohmal mérve) 3 dB növekedés jönne ki.
4. 30-40 watt fölé csak a nagyon elvakultak és a halláskárosodottak tekerik"
Honnan lehet tudni, hogy éppen 30-40 watton áll az erősítő hangerő szabályzója?
Depréz- müszerrel. akkor lesz kb 103 dB a hangerő érzékenység fügvényében.
5: mekkora értéket adnak le ill áramot vesznek fel adot hangerőn"
Pontosan annyit, amennyit az erősítőtől kapnak.
6. A "felvesznek" még oké nem is tudnak se kevesebbet se többet felvenni de a "leadnak" már ebben a formában nem igaz. Függ érzékenységtől, terheléstől... ha erősen alul/tulterhelődik bizony tüskék, Henry (önindukciós, tehetetlenségi) áramok emellett rendkivül káros egyenáram keletkezik mely pl. pillanatok alatt kilövi a magassugárzókat.
7. "Center-front különbség méginkáb feltünő "
ezt nem hangerőre hanem érzékenységre értettem és az 5 dB/W/m különbséget akkor hangerő fügvényében változtatja a center erejét, kis fokozaton kis nagy fokozaton erősebb értéket téve rá?[ Szerkesztve ]
-
tPedro_
őstag
válasz
adodaniel #84167 üzenetére
Igen, foleg filmnezesre lenne.
Elolvastam mindkettorol par tesztet, osszehasonlitottam mit tudnak es inkabb az Onkyo TX-NR616 mellett dontottem. Az airplay-hez nem ragaszkodom, viszont a dupla usb csatlakozo jol fog jonni, plusz van meg 1-2 aprosag ami tetszett.Hozza pedig gondoltam egy Jamo S606 hcs3 5.0 szettet. Az erosito tesztjeben is ezt hasznaltak hozza, kezdesnek megteszi. Aztan majd idovel bovitem egy melynyomoval.
Koszi a segitseget.
-
robi-k
őstag
válasz
adodaniel #84201 üzenetére
Szerintem érdemes (annó a Streamaudio-nál hallottam a 400-as szettet, nekem tetszett).
-
adodaniel
őstag
Polk Tsi 400-as szettről (+CS10, Tsi 100) mik a vélemények? Érdemes leutazni Ceglédre érte? Mordaunt Short MS904, 905C és 902-t váltanám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic