-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
python1
veterán
De a biztosíték értékét nem adhatják meg rosszul, különben ha valami gebasz lenne, akkor bajban lennének ( így meg adja magát a teljesítmény).
A teljesítmény értéke a fogyasztóra kapcsolt feszültség és az átfolyó áram erősségének szorzata.
P = V × I
Vagyis 220 voltos feszültség esetén a fogyasztón 4 amper erősségű áram folyik át, akkor így a felvett teljesítmény 220*4 tehát 880 watt lesz.[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #189496 üzenetére
Nem egyértelmű mit jelent a 800w. Nem biztos hogy a maximális áramfelvétel van megadva. Rotel végfokomra is 1100 van írva aztán két nagy trafó van benne és spec szerint tudja az összes csatorna egyidejű terhelését 5x200 8 ohm 4-en 320 azt hiszem.Minden esetre 12x300w-hoz tuti kell power, de gondolom nem egyszerre az összes csatorna tudja 300w-ot.
-
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #189492 üzenetére
"nem ismerem ARC hogy viszonyul a dirac-hoz képest?"' Nincs Dirac szinten.
A Focal Astral meg nem egy sima AVR. Több kilowatt teljesítménye van. Gyakorlatilag egy Storm Audio a cucc, végfokokkal egybeépítve. 12 csatornán egyszerre 250W 8 Ohm, 300W 4 Ohm. Illetve mivel Storm Audio a belső, ezért a Dirac ART is elérhető rá.
-
Khaosz55
addikt
Anthem bemérőjét nem ismerem ARC hogy viszonyul a dirac-hoz képest? Gondolom nem holdra szállás.
Illetve akkor nem kell amiatt aggódni, hogyha nincs rca sub kimenet akkor xlr-en keresztül átalakítóval használhatóm a minidsp HD-t.Egy dolog még, mc10-en és arcam távirányítókon van dedikált gomb a sub csatorna hangerő állításhoz. Ez sokat használom állítgatni szoktam pár dB-t fel-le film vagy zene között. Nem tudom többi gyártónak van-e hasonló dedikált gomba, vagy legalábbis nem kell 10 almenübe bemenni hogy állítani tudjam a sub hangerőt.
Focal astral avr nekem proci kell. Végfokom an bőven.[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz
I'am Dony #189483 üzenetére
Na meg ott van a McIntosh MX200 (ha elég a 12 csatorna), de ez is ~8e euró
és nincs pl DLBC, vagy "olcsón" ott van még az Emotiva XMC-2 (szintén nincs DLBC) csak erről meg a szoftveres szarságok miatt nagyon sok a rossz vélemény (Monolith topikba is jó páran Emoról váltottak, mert egy nyűg volt)......szóval ja, ha igény a sok XLR (proci) és Dirac, akkor sok opció nincs.
-
Khaosz55
addikt
válasz
I'am Dony #189485 üzenetére
Szeretem a diracot, a magam módján kitanultam, elégedett vagyok vele, mást nem akarok megtanulni mást. A saját utamat szeretném járni. Most megnéztem az árakat és valóban akár 5X árat is el lehet költeni simán, aztán lehet nem is lesz hűha már. Korlátozott a helyi adottság is, mármint úgy sincs dedikált szobám.
-
Khaosz55
addikt
Illetve hogy legyen 2-3 dirac filter mentési lehetőség a gépbe.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
MC10 proci után mi lenne az ajánlott ? Lényeges nekem a dirac rendszer és tisztességes XLR kiment. Melyik gyártókat nézzem illetve melyik típusát. Használ/új is szóba jöhet. Minimum 4K HDMI 2.0b kiment vagy 8K HDMI 2.1, természetesen az utóbbi nem lényeg a legfontosabb. Illetve ne legyen régi model a mai kor elvárásinak megfelelő legyen a menü, pc kompatibilitás stb.
Féleértés ne essék remek gép az MC10, de mást is kipróbálnék. -
Vajga
tag
válasz
BBéci #189476 üzenetére
Premium Audio Company
Erősítők belsejére érdemes rákeresni. Valószínűleg a hangfalak elektronikája is így van, de ez most mindegy is, a borítás érdekel engem jelen esetben. Talán az is azonos.[ Szerkesztve ]
-
-
Vajga
tag
Nagy lett a csend, így bátorkodnék kérdezni mégegyet az Uraktól!
Tehát tegnap megrendeltem a többi Magnat Signature hangfalat, ami még kapható a szetthez (center, surround). Viszont nézegetnem kellene mélyládát, és atmost (vagy magasságit, nem is tudom hogy mondják pontosan). Klipschre gondoltam, mert szegről-végről rokonok.
-atmosnál nem gond az eltérő impedancia?
-klipsch mélyládával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Azért is azt néztem, mert sztem bútornak sem utolsó (sztem gyönyörű az a rézszínű membrán, és a szobámhoz is passzolna), és a rokonság miatt talán a külső borítás is azonos a Magnattal. -
Vajga
tag
válasz
Rolibratyo #189469 üzenetére
Köszi a választ, ma már sikerült normálisan megszólalnia, konkrétan olyan szépen, hogy majdnem lehidaltam.
Nem tudom mit csináltam, a csatorna kiosztással játszottam többek között. Szóval megkegyelmezek neki, rendelem is a többi hangfalat.
Nem tudtam, hogy túl tudom hajtani, ezért is kérdeztem, hogy normális-e hogy annyira torzít max hangerőn. És amikor valaki írta, hogy neki egyáltalán, kicsit sem torzít maxon, bepánikoltam. -
Rolibratyo
csendes tag
válasz
Vajga #189458 üzenetére
Amit lenox írt 120-10.000Hz az a Sony MHC-ZX10 user manual
AUDIO POWER SPECIFICATIONS: (U.S.A. model only) fejezet alatt található, így valószínűsítem sem a kanadai sem pedig az európai modellre nem igaz, legalábbis azoknál erre nem térnek ki --> emiatt a tied is kiadja feltételeztetően a 35Hz-et és akár, azt is hallhattad, hogy jó / jobb mély van a minihifivel, bár ez elég gáz a Deonra nézve.Amúgy, ha jól tudom a bi-ampolható hangdobozoknál a 4-8ohm impedancia használtat függő. 4ohm behelyzett áthidalók esetén 8ohm pedig azok nélkül értendő.
Mielőtt visszavinnéd a vasat, tennék egy próbát bi-ampban is.
Meg ennél az ANR-nél csatornapáronként lekapcsolhatók már a végfokok is. Az is megérne egy próbát, ha minden más végfokot lekapcsolsz, már ha első lépésben úgyis csak a sztereo tudásra vagy kívácsi.
Ugynakkor Skippernek és denesdr-nak is igyaza van, hogy 90-nél túlhajtod az erősítőt, emiatt torzít.
0dB fölé csak akkor tekertem az enyémet, amíg Cavernt használtam PC-n és sokat elvitt az EQ.
(Én is a -79.5 dB - 18.0 dB: hangerő kijelzést preferálom, ahol a 18.0 valójában +18.0 dB)Megnéznék azért egy-egy REW-es mérést mindkét erősítővel hajtva, hogy milyen hangnyomást hajszolsz egyáltalán és azt mekkora torzítás mellett.
Persze az is lejet, hogy ez a gép ennyit tud, vagy kifogtál egy hibás darabot.
-
denesdr
addikt
-
válasz
denesdr #189459 üzenetére
Denon 4500h-val hajtottam Quadral Ascent 80-as, Rhodium 500-as frontokat, hát egyik sem akart elfáradni. Előtte Marantz 5009 -es erősítővel a régi B&W P4 is meglepetést okozott, de még a kevésbé nívós KEF C7 sem küszködött. Mindezt 18nm-en.
Persze nyilván más, hogy most bent van még 2db XTZde az Ascent 80-as is nagyot muzsikált.
Persze bele lehet mélyedni, hogy sport kupé vs családi SUV , de azért nem kell lesajnálni. És nyilván van jobb AVR mint a 4500h. -
válasz
BIGi75 #189447 üzenetére
18nm-es panel nappaliban nálam vígan elmuzsikál egy Denon 4500h. Jelenleg 5.2-ben van hajtva, Jamo D500 THX szett kiegészítve 2db XTZ 12.17 edge mélyládával. Korábban Quadral Ascent 80-as szettel volt, azzal sem volt gond, imádtam.
Szerintem jó kis van, nyilván van jobb, meg szebb, meg bármi, de bőven kiszolgál ekkora területen. Nem tudom annyira feltekerni, hogy torzítson, mert már bántóan hangos oda abba a szobába.
Tervben van nálam is az atmos, ha összejön akkor a frontokat végfokolni szeretném, de egyelőre ez a projekt most harmadlagos -
Turbo73
tag
válasz
python1 #189452 üzenetére
Megnyugodtam. Viszont akkor nem értem, hogy miért írtad ezt:
"Ezek az AVR- ek kis helyisègbe, polcsugárzókhoz valók, bár azok hatásfoka meg semmi, itt be is zárul a kör.
Nekem mèg nem volt olyan AVR- em, ami ne fogyott volna ki a szuflából."Ha voltak jóval bikább AVR-jeid is, akkor pontosan tudod, hogy nem csak kis helységekbe és polcsugárzókhoz valók.
Egyébként én is proci+végfok párost használok, sőt volt olyan is, hogy 4db sztereó, csatornánként 200W-os végfokot használtam itthon. Aztán rájöttem, hogy teljesen felesleges, nem adott annyival többet. Használtam Onkyo 906-ost is 5.1-ben, bridge-elt végfokokkal a fronton, teljes sávszéllel, na az kb. mindenre is elég volt, pedig a frontjaimban 2 db 25-ös mély van.
Sőt, volt Denon X4500-am is, az is kellő bikával szólt 5.1-ben, bár sosem toltam el referencia hangerőig. -
lenox
veterán
válasz
Vajga #189451 üzenetére
Oly modon user error, hogy almat hasonlitasz kortevel (egyik erosito ad melyet, masik nem). Nem gondoltam emoge semmit, csak pont ennyit, ha sertonek gondoltad, elnezest kerek.
Inkább kérdeztél volna bármilyen beállításról, ehelyett a butaság helyett. Leírtam, a sonyval a magnatot hajtottam!
Ki mondta, hogy nem? A sony nem ad melyet, olvasd el a specifikaciot. Es probald ki az avr-rel small-kent 120 Hz-en vagva.
Nyilvan benne van a pakliban, hogy hibas a vas, de a fent leirt sonyval a fent leirt modon hasonlitva ez meg nem 100%.
Milyen hifire kotve van jo mely?[ Szerkesztve ]
-
Vajga
tag
válasz
lenox #189446 üzenetére
Hát köszönöm az user error megjegyzést, fejtsd ki kérlek ez milyen módon user error. Arra gondolsz, hogy elpazarlom az energiát mélyre? 🤦 Ha pazarlom az energiát a mélyre, újabban szabad felismerhetetlenségig torzítani? Akkor nem értettél meg, én PONTOSAN erre voltam kíváncsi! Hogy szól full ranged, mit tud! Inkább kérdeztél volna bármilyen beállításról, ehelyett a butaság helyett. Leírtam, a sonyval a magnatot hajtottam! Fölösleges szemléltetésnek tartottam, de hifire kötve ennek a hangfalnak olyan mélye van, hogy tiszta és szép, de megfájdul a fejed, ezért betömtem a reflex nyílásokat. Most olyan a denonnal, hogy kiszedtem, de húzom a szám... Inkább kérdezz, bármit.
Egyébként van előrelépés, sokat olvasgattam este, másnál is fennáll a probléma ha stereoban hallgatja, illetve ha heoson vagy pendrive -rol hallgat valamit. Tehát pont ahogy sztem a legszebben kellene szólnia. Illetve bejön a képbe az első x4700h teszt, amit lehúztak a sárga földig kb pont ezért, majd a második cikkben egekbe emelték, és emlékeim szerint szintén valami stereo dologgal volt a baj. Félmondatban jegyezte csak meg, H a Denon mérnökei dolgoznak a problémán és nem értik. Mert ugye leégett valami gyár, és szar DAC- ok kerültek bele....
Szóval a tapasztalat:
HDMI-n sokkal jobb a helyzet, itt kb a skálán 90-en torzít durván, van egy audison b-con ldac om, az optikával mégjobb. Van egy olyan érzésem full analógon még jobb lesz (RCA).
Egyelőre itt tartok. -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Vajga #189445 üzenetére
Ezért szoktam interneten vásárolni. 14 napon belül elállok indoklás nélkül.
Egyébként szerintem nincs új a nap alatt. Nyilván egy olcsóbb erősítőnek előbb lesznek meg a határai.
Azt se felejtsük el, hogy ami most 700,az 5 évvel ezelőtt kb fele volt. Tehát nem kategóriát lépett minőségben, hanem feljebb ment a minőségi kategória alsó határa...
(Es nem véletlenül jobb használtan venni régi highend erősítőt, mert ami régen highend volt, az ma is az lesz és nem fogja a belépő kategória elérni azt a minőséget. Ebbe sokan beleugranak. Amikor jöttek hozzám megvenni az SPA23 - at kinevettem a 300 ezres ajánlatát. Mondtam, hogy menjen vegyen 300 ért valami szuper erősítőt újonnan akkor, aztán élvezze
)
-
Turbo73
tag
válasz
python1 #189444 üzenetére
Van egy fórumtárs az AVX-en, aki konkrétan egy tornatermet hangosított egy Onkyo TX-NR905-össel.
Persze nyilván segítette az 1kW-os toroid, meg a Bridge-elhető fégfokok és az így elérhető 2x200W 8Ohm-on 20Hz-20kHz-ig. Szóval azért nem általánosítanék a helyedben, mert vannak ennél az Onkyo-nál jóval bikább AVR-ek is.
[ Szerkesztve ]
-
BIGi75
senior tag
válasz
Vajga #189445 üzenetére
Azért ez gondolom vmi egyedi problem, és nem minden 4800ra igaz.
Én is most keresgélek AVRt, nézegettem a 3800at, 4800at is, onkyo rz50et, de már nem is tudom..., ASR teszteken sem muzsikálnak túl jól. Nem biztos, hogy jó ötlet volt részemröl a váltás gondolata DM7 dac+RMB1075 végfokról AVRre.17 m2-re mit vennétek Kef Q300,Q600,Q100 polcsugárzós 5.0 rendszerre +2db subhoz, amit majd 2-4 db atmossugárzóval egészítenék ki?
-
lenox
veterán
válasz
Vajga #189445 üzenetére
Hat ahogy en latom az mhc-zx10-hez van sajat hangfal, gondolom az erosito is annak megfeleloen van beallitva, 120-10000 Hz-ig, tehat az nem ad 35 Hz-et. A Denon meg ad, ha large-ra van allitva. Szoval szerintem elhasznalod a powert az alacsony frekikre, amit a masik erosito nem is adott, ez a kulonbseg. AVR amugy nem kifejezetten arra valo, hogy stereoban nyomja a hangot, hanem hogy minden csatornan az oda valo jelet adja, a melyeket pl. subnak. De lehet erre hasznalni, csak erre egy megfelelo stereo erosito jobb lesz. Mondjuk a kis Sonynal nemigen mennek ki a melyek, persze a hangfalad se szolaltatja meg oket igazan, szoval lehet, hogy annyira nem tunik fel. Ugyhogy szerintem semmi baja az AVR-nek, user error van.
-
Vajga
tag
válasz
lenox #189441 üzenetére
Nincs semmi mókolás, világos, hogy így terhet vennék le róla, és "helyre tudom hozni". Engem az érdekel nyersen mit tud stereoban Large hangfal, full ranged. Se center, se mélynyomó, semmi. Szimplán full ranged stereo nyersen! Az ígért értékeket keresem!
Egyébként az újraindítás nem segített a 8 Ohmos hangfalakkal (torzít ugyanúgy). Hihetetlen, hogy egy 25 éves kis hifi szebben szólaltatja meg a magnatokat. Lehet vissza viszem az extreme audioba, tesztelgessék ők, és mondják meg ők, mit is árulnak 700eFt-ért...(akciósan 700 bocs, honlap szerint több, mint egy misiről van akciózva).... Ne vicceljünk már gyerekek, jelenleg úgy érzem, az ilyet fel kell dugni a gyártó s*ggébe már elnézést!
[ Szerkesztve ]
-
I'am Dony
őstag
válasz
python1 #189442 üzenetére
Ez megint egy véglet és valószínűleg akkor nem volt még felő kategóriás AVR-ed. Az a baj ezzel, hogy általánosságban sugallod, hogy AVR-el lehetetlen normális mozit csinálni. Én ezzel így nem értek egyet. A célhoz kötötten kell AVR-t választani. Persze helyiség/doboz függvényében eljön az a pont amikor muszáj végfokot alkalmazni, de azért nem ez az általános.
-
python1
veterán
Ezek az AVR- ek kis helyisègbe, polcsugárzókhoz valók, bár azok hatásfoka meg semmi, itt be is zárul a kör.
Nekem mèg nem volt olyan AVR- em, ami ne fogyott volna ki a szuflából. -
I'am Dony
őstag
válasz
Vajga #189434 üzenetére
A Denon 4800h nem egy erőmű, de nem tartom normálisnak, az ekkora mértékű torzítást, ha a dobozok egyébként rendben vannak. Attól, hogy 4 Ohm az ellenállásuk ennyire torzítani még nem kellene az AVR-nek, max. ha elérte a meghatározott hőfokot lekapolcslna.
[ Szerkesztve ]
-
Vajga
tag
válasz
I'am Dony #189432 üzenetére
Éjszakás leszek ma, mielőtt elmegyek csinálok egy gyári visszaállítást hangfalak nélkül, estére áramtalanítom, reggel pedig egy új Quick setupot 8 ohmos hangfalakkal. Akkor ezek szerint szerintetek sem normális dolog a rettenetes torzítás 4ohm ide vagy oda?
(Firmware update meg volt egyből, mikor megjött)[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
-
skippper
senior tag
válasz
Vajga #189426 üzenetére
Más forrással próbáltad? Ugyanaz az eredmény? (Mondjuk pendrive az erősítőbe, vagy beépített spotify)
Amúgy ha megnézed az ASR méréseket, ott is hasonló jön ki, -20db felett kezd torzításba az eszköz (mondjuk szerintem nem felismerhetetlenségig, de ez persze már relatív):
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/denon-avr-x4800h-avr-review.42812/[ Szerkesztve ]
-
Vajga
tag
Sziasztok! Megjött az x4800h, és rákötöttem a Magnat signature 507 hangfalakat (4ohm 200w/350w). Eddig semmi dirac stb nem csináltam, csak a Quick setupot. Először így akartam hallani, mindenféle állítgatás nélkül. A hangerőt jelenleg 0-98 skálán lehet állítani, de 80-on már torzít. Afelett már annyira, hogy szinte felismerhetetlen a hang. Alatta pedig... Kicsit több erőt vártam volna tőle. Gondoltam hátha 4ohmos üzemmódban van, próbáltam volna manuálisan átállítani, de 8 ohmon volt. Átállítottam 4 ohmra, én nem igazán hallok különbséget. Vissza 8-ra ugyanaz. Eco gombot kapcsolgatva szintén semmi különbség. Lehetséges, hogy 8 ohmra van állítva mégis 4 ohmon megy (valami limp Mode féleség a 4 ohmos hangfalak miatt)? Hogy lehetne ezt leellenőrizni?
A hangfalakat eddig egy kb 25éves kis Sony hifivel próbáltam ki (mhc-zx10) az elvileg 100w RMS csatornánként, ez meg ugye 120w. Hangerőben kb egyformának hallom (Sony maxon VS Denon 80as ig a skálán), a Sony picit talán tisztább és erősebb, dinamikusabb.
Még annyi, ha az erősítőt veszem maxra és a forrást halkra akkor nem torzít, de alapzaj van rendesen.Van ötletetek mi történik itt? 😅
[ Szerkesztve ]
-
BIGi75
senior tag
válasz
BIGi75 #189422 üzenetére
..közben megtaláltam, hogy az onkyo, pioneer tudja kezelni a 4096x2160 felbontást, valószínű minden 8K támogatású AVR, de pl. a Denonnál nem találtam eddig erre vonatkozó konkrét info-t.
Onkyo-ra volt korábban ez a HDMI meghibásodás jellemző? Ez már megszűnt az újabb modelleknél? -
BIGi75
senior tag
Onkyo RZ50, PioLX505 mennyire ajánlott?
Egyéb ajánlott korszerű Dirac-os AVR 5-600k körül?
Arról lehet info melyik engedi át a DCI4K 4096x2160 felbontást? -
Borisz76
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
-
-
mandju
senior tag
válasz
powerup2 #189412 üzenetére
A múlt héten születtek meg a kislányaim (ikrek), a héten hozhattam őket haza. Nekem a mozi most háttérbe szorul egy időre. Amit persze nem bánok, mert a kicsik kárpótolnak mindenért.
Nekem ezzel a kiállításos dologgal az a bajom, hogy nagyon kevés idő van felépíteni a szobát és normálisan beállítani. Aztán sikerül, ahogy sikerül... sokan ebből vonnak le (hamis) következtetéseket. Sokkal többre tartom meghallgatni bemutató "termeket", ahol tényleg a valós tudást tudod csekkolni, akár egyéni igényekre hangolva. Ezek a termek megfelelően beállítva, bemérve, a projektorok kalibrálva....
Egy ilyen show-n, mint akár az ISE, sokszor fordul elő, hogy pl a vetítő kalibrálására, beállítására már nem jut idő... aztán a kontraproduktív az előadás... nem egyszer olvastunk, hallotttunk ilyenről.
-
powerup2
addikt
válasz
mandju #189411 üzenetére
Én pont hasonlitás végett hallgatnám meg több helyen nekem fülre melyik tetszik jobban. Sajnálom hogy nem jöttél ki az ISE-re pedig a Wisdomos szoba tuti tetszett volna neked. A mag audio is szépen zárkózik fel
. De én összesen 8 darab 21" subot szeretnék meg 2 darab 32". 35m2 helységet tervezek építeni.
Mag audio
-
mandju
senior tag
"Na és a Trinnov WaveForming?
Sokak szerint jobb, mint az ART, de persze ez fordítva is igaz."Nekem volt mindkét processzor a birtokomban. Sajnos nem teljesen ugyanolyan körülmények között. Szerintem nagyon egy szinten vannak a készülékek. Sokszor az dönt, hogy ki mennyire tudja jól beállítani. Talán az ART-tal könnyebb jó eredményt elérni. A trinnovot ki kell ismerni. Nem hiába mondják, hogy ahhoz egy jó installer kell. Az art next-next-next metódussal is egész jó végeredményre képes. A trinnov nem.
Nálam viszont amióta aktiváltam a wf-et és bekerült még 2 darab 18" szub, azóta a szubtartomány is szintet lépett. 3D burok hatásra meg eddig is jobban tetszett nekem a trinnov produkciója a 3D ReMap-nek köszönhetően. Én nagyon szeretem.
De ha még mindig a storm lenne a birtokomban azt sem bánnám. Mindkettő kiemelkedő processzor.
Infrahangokra reflektálva...
Ahhoz, hogy az egy számjegyű Hz-eket hajszoljuk, baromira jól megépített szobára van szükség. A kevesebb, néha több. Én így gondolom.
A WF-is alkalmas egyébként infrahangok megszólaltatására, csak megfelelően kell méretezni a rendszert. Pl 6 darab 21" szub elöl és 6 darab 21" szub hátul egy 30 m2-es helyiségben a pressurization-nel már egészen jó infra hangokra képes akár 10-12 Hz-ig is lemenve. A pressurization határfrekvencia alatt az összes mélysugárzót a nyomás felépítésére használja a WF algoritmus.
-
Gino20
őstag
"avr beépített végfokaival dirac artozni, mert még art nélkül is gyengék. De pre out módban végfokról már lehet értelme."
Persze. Lehetne értelme, de te el tudod képzelni, hogy majd ezen (pre out - végfok) ezen fog szarakodni a Dirac? Ugye fikció az egész beszélgetés, de ezt én teljesen kizártnak tartom."Integrára elvileg már év vége felé lehet ART"
Összességében arról írnak a neten, hogy 25 végéig nem várható ART. Amint történik valami csoda, akkor szerintem előbb lesz pl 6-7e eurós Marantz AV10-en, mint bármilyen Integra AVR-en.
Szerintem lesz itt csalódás. Én csak abban bízok, hogy ha már most is létezik Monolith-ra, akkor megkapom, ha végre tényleg elérhető lesz Storm-on kívül egyéb gyártóknak is.
#189409powerup2: Jó buli lehet ott lenni. Ezek a procik engem egyenlőre nem fenyegetnek szóval pusztán csak kíváncsiságból érdeklődőm
. Az meg, hogy mit tapasztaltál, abszolút nem vitatom (hogy is tehetném), de pusztán csak az olvasottak alapján az a gyanúm, hogy ugyan azon rendszernél Trinnov vagy Storm esetén a különbség lehet csak fingreszelés. Az ART ugye másképpen működik, mint a WF. Én laikusként több potenciált látok az ART-ben, de a valóság azért úgy látom elég árnyalt a felhasználók terén.
[ Szerkesztve ]
-
-
-KP-
addikt
válasz
Gino20 #189405 üzenetére
Nyilván a Dirac nem fog szarozni, inkább az adott gyártók. Mert sok értelmét nem látom egy 400 ezres avr-en az avr beépített végfokaival dirac artozni, mert még art nélkül is gyengék. De pre out módban végfokról már lehet értelme.
Egyébként az Onkyo Integra topikba írtak ilyet, hogy a CES-en vagy CEDIA-n az Onkyo standon mondták, hogy Integrára elvileg már év vége felé lehet ART. Persze ez is csak pletyka. Szóval majd meglátjuk. Számomra csalódás lenne, ha 2026-ban nem jönnének az ART-os készülékek.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Itt egy videó [link] 20:30-tól érdemes nézni. Szerintem ez a szoba volt a legjobb az egész Ise-n. Amúgy barcos fejesekkel is sikerült beszélgetni és megtudtunk pár olyan infót ami még bizony nem nyilvános.
-
Gino20
őstag
Így van. Értelmét én sem látom, de sajnos ez van.
"bizonyos hangerőszintig/csatornaszámig korlátozni, vagy pre out módra engedélyezni"
Értelek, de valahogy én ezt elképzelhetetlennek tartom. Szerintem nem fog ezzel szarozni a Dirac. Ha lesz is ART (egyszer biztos), akkor is val korlátozott csatornaszámmal, fixen adott termékhez, de majd kiderül. Ahogy írtam, részemről ez természetesen csak fikció.[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz
Gino20 #189403 üzenetére
Egy processzor esetén semmi értelmét nem látom ilyen korlátozásnak, hisz ott úgyis csak a végfokon múlik minden. Egy kis AVR esetén még lenne értelme,bizonyos hangerőszintig/csatornaszámig korlátozni, vagy pre out módra engedélyezni. De egy processzornál szerintem felesleges ilyen korlátozás. Hogy a Storm miért csinálja így, arra nem tudok mit mondani. Mert pl. az ISR Fusion 20-as AVR-nél nincs ilyen megkötés.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
"A Dirac ART meg szerintem lassan le fog csorogni az alsóbb szintekre is."
Alsóbb szintekre egyszer biztos, de kérdés, hogy mikor, meg hogyan. 2023 3/4-ében szűnt meg a storm privilégium, de azóta kb semmi érdemi változás nem történt, pedig minden gyártó tudta, hogy utána elvileg "szabadrablás" lesz. Monolith-ra a márka képviselő Hobie lassan 1 éve írta AVS-en, hogy szinte kész, utolsó simítások és van is AVS-en user, aki megkapta tesztre, használja (elégedetten), de azóta semmi. Egyéb gyártó esetén meg talán csak pletyka szintű volt, aztán utoljára azt olvastam, hogy talán 2025 végéig nem lesz ART sehol. Ezen a szinten biztosan a Dirac nyúlt bele. Fikció, de val nem olyan egyszerű implementálni megfelelően és/vagy a Dirac mondjuk "felhasználóbarátabbá" akarja tenni....nem tudom.
Amúgy ha lejjebb is csorog, én arra tippelnék, hogy középkategóriás AVR-ek, akkor sem biztos, hogy megkapják, ha közben kéri a teljesítményt. Az üzletpolitika biztosan az egy cégnek, hogy minél többet eladni, de ha kéri az "erőművet", akkor alsóbb szinteken lehet sok negatív visszajelzést eredményezne, mert nem képes meghozni a kívánt hatást. Nem tudom....
Amúgy ha lejjebb is csorog, akkor val ott is csak megkötésekkel, vagyis csatornaszámokat tekintve korlátozásokkal. Pl a legolcsóbb "StormAudio ISP Core 16" 9db csatorna esetén támogatja az ART-t 14e euróért
, így nagy-nagy lecsorgásra én nem számítok pl AVR-ek terén...
#189382VoidXs: Igen, az ART volt eddig az egyetlen, ami tudott versenyezni a PC-s hanggal.
Na és a Trinnov WaveForming?
Sokak szerint jobb, mint az ART, de persze ez fordítva is igaz.[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Atomgeszi #189400 üzenetére
A lényeg látszik a válaszokból. Kétféle van, az egyik a "wow, tök jó volt", a másik az "elbuktam/elbuktak, de ez totál nem azért lehet, mert a kábelesdi hülyeség, hanem valamit rosszul csináltatok". Innen ered az is, hogy "két méter alatt nem lesz HDMI-k közt különbség", mással már nem tudták megmagyarázni a burkuknak, hogy igazuk van.
-
mandju
senior tag
válasz
powerup2 #189394 üzenetére
Ha már elmész a moviecore-ba Andy-hez és ott vagy Hamburg környékén, érdemes megnézni "die zwei" showroom-ját is. Egy rendszerben trinnov a32 és stormaudio ugyanazokkal a hangsugárzókkal, ugyanabban a teremben. Egy gombnyomásra kapcsolhatóak az előfokok.
https://diezwei-heimkino.de/kontakt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Torrent meghívó kunyeráló
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- OLED TV topic
- Max
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 65QNED91 MiniLED 4K 120 Hz , 3ms Gaming TV / Play Station & XBox Támogatás!
- LG 75NANO81T3A 4K UHD HDR NanoCell Smart TV
- LG 75" Qned813RE 4K UHD Qned SMART 120HZ Gaming TV PS/Xbox Támogatás!
- SPC SM900 mikrofon
- -ÚJ- Razer Barracuda Pro Bluetooth + 2.4 Ghz Vezeték Nélküli Fülhallgató GARANCIÁLIS 2027.01.22-ig